Trápící se Thiem v Estorilu deklasoval Sheltona a zahraje si první čtvrtfinále od října

6. 4. 2023, 16:20
Aktuality 12
ATP ESTORIL - Dominic Thiem smetl na antuce v Estorilu dvakrát 6-2 čtvrtfinalistu letošního Australian Open Bena Sheltona, připsal si teprve třetí letošní turnajové vítězství a poprvé od říjnového semifinále v hale v Antverpách postoupil mezi nejlepší osmičku. Ve svém druhém startu na portugalském podniku bude bývalá světová trojka pokračovat Quentinovi Halysovi, který vyřadil nasazenou čtyřku Roberta Bautistu. Ze hry venku je druhý nasazený Hubert Hurkacz.
Dominic Thiem

Dominic Thiem se loni touto dobou vracel po vleklých zdravotních potížích a prohrál úvodních sedm zápasů. V průběhu roku se ale rozjel a na chvíli se vrátil do elitní stovky žebříčku. Bývalý třetí hráč světa ovšem prožívá podobně nepovedený vstup do sezony i letos.

Do Estorilu dorazil s katastrofální bilancí 1-9 v soutěžních zápasech a coby až 111. muž pořadí. Na oblíbené antuce by se ale mohl dvojnásobný finalista French Open znovu chytit, ačkoli to tak v prvním utkání nevypadalo. Po likvidaci manka setu a brejku a obratu proti krajanovi Sebastianovi Ofnerovi se však zřejmě rozjíždí, v dnešním druhém kole totiž za pouhých 63 minut deklasoval 6-2 6-2 čtvrtfinalistu letošního Australian Open Bena Sheltona.

Mladému Američanovi nabídl jedinou brejkbolovou šanci, ztracený servis si okamžitě vzal zpět a od stavu 0-2 v úvodním dějství vyhrál 12 ze 14 her. V premiérovém vzájemném souboji získal téměř dvojnásobek bodů než soupeř (59-30). "Po konci turnaje v Indian Wells a před začátkem akce v Miami jsem se začal cítit mnohem lépe. Zlepšil jsem forhend, pohyb, prostě všechno. Už příprava v Rakousku byla povedená," řekl po postupu.

Bývalý šampion US Open si připsal svou první vítěznou sérii od říjnového vystoupení v antverpské hale, kde si zahrál své poslední čtvrtfinále a zároveň semifinále.

V Estorilu se ve čtvrtfinále střetne s Quentinem Halysem (h2h 0-0), který si dnes připsal první antukový skalp hráče Top 50. Francouzský tenista porazil 7-6 7-5 čtvrtého nasazeného Španěla Roberta Bautistu, jenž od postupu do osmifinále Australian Open prohrál sedm z osmi zápasů

Porážkou do antukového jara vstoupil 12. hráč světa Hubert Hurkacz. V Portugalsku druhý nasazený Polák podlehl 7-6 4-6 2-6 španělskému antukáři Bernabému Zapatovi., který zaznamenal svou teprve druhou výhru nad hráčem Top 20.

"Antuka je bezesporu můj nejoblíbenější povrch a letos jsem navíc získal i sebevědomí. Jsem moc rád, že se mi povedlo porazit takového skvělého hráče," radoval se Zapata.

26letý Španěl si o vyrovnání svého maxima na okruhu ATP (Buenos Aires 2023 a Rio de Janeiro 2023) zahraje s Miomirem Kecmanovičem. Třiadvacetiletý Srb smetl 6-0 6-1 Jurije Rodionova a bude usilovat o své teprve druhé antukové semifinále za poslední dva roky.

Už včera vytvořili čtvrtfinálové dvojice nejvýše nasazený Casper Ruud s obhájcem titulu Sebastiánem Báezem a Marco Cecchinato s Alejandrem Davidovichem.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 562.815 eur
čtvrteční výsledky (6. 4. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Zapata (Šp.) - Hurkacz (2-Pol.) 6-7(7) 6-4 6-2
Halys (Fr.) - Bautista (4-Šp.) 7-6(5) 7-5
Thiem (Rak.) - Shelton (8-USA) 6-2 6-2
Kecmanovič (6-Srb.) - Rodionov (Rak.) 6-0 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
Pavol
smilesmilesmile
Reagovat
Pavol
Ja som to dal pre istotu vyplatiť predčasne.
Reagovat
Krisboy
To byla chyba smile
Reagovat
Pavol
To mám taký zvyk. Bojím sa predčasného vzdania slabšej strany. smile
Reagovat
Krisboy
smile
Ben sice hrál teprve druhej zápas na antuce, ale i tak jsem za to rád! Sorry, Bene...
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to těžký s tím Domem. Buď pořád nemá tu správnou motivaci nebo ženskou nebo obojí.smile
Přál bych si ho zas vidět v top formě.
Reagovat
Krisboy
Já se obávám, že Dom dnes neuspěje ani ve své nejlepší formě.
Reagovat
Pavol
Možno mu prospeje že som proti nemu vsadil. smile
Reagovat
Krisboy
Já jsem nemyslel dnešní zápas, ani nevím, s kým hraje, ale obecně.
Pokud se mu podaří vrátit na úroveň před zraněním, na současnou špičku stačit nebude. S tím jeho stylem kilometr za základní lajnou ho Alcaraz zničí.
Reagovat
Krisboy
Jinak dneska by ještě vyhrát mohl smile
Reagovat
Pavol
To môže ale prehra Bautistu s Halysom nebola náhodná. Halys ide ako motorová píla. smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist