Trápící se Zverev finále v Římě neobhájí, vyřadil ho domácí Berrettini

14. 5. 2019, 17:51
Aktuality 12
ATP ŘÍM - Předloňský šampion a loňský finalista Alexander Zverev letos skončil na antukovém Masters v Římě hned po svém úvodním vystoupení, když prohrál s domácím Matteem Berrettinim a prohloubil svou krizi. Trápení v Itálii neukončí ani Grigor Dimitrov, který odehrál premiérový zápas pod vedením Radka Štěpánka.
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev od začátku března, kdy postoupil do finále turnaje v Acapulku, prohrál už 9 z 15 zápasů. Nechytil se ani na antuce, na které loni zářil. Z šesti akcí na oranžové drti pouze jednou vyhrál dva duely po sobě, neobhájil tak tituly v Mnichově, v Madridu a tento týden nezopakuje finále na dalším Masters v Římě. 

V italské metropoli předloňský šampion nezvládl hned své úvodní vystoupení. Dvaadvacetiletý Němec nestačil na domácího Mattea Berrettiniho, který naopak potvrdil svou skvělou formu. Třiadvacetiletý Ital zvítězil 7-5 7-5, vyhrál jedenácté z posledních dvanácti utkání a na třetí pokus si připsal premiérový skalp hráče Top 10.

Pokud pátý hráč světa Zverev a vítěz loňského Turnaje mistrů nepřijme divokou kartu na některý z menších turnajů v Lyonu, či Ženevě, bude mít před sebou téměř dva týdny času připravit se na Roland Garros.



V krizi se topí také jiný bývalý třetí hráč světa a vítěz Turnaje mistrů z roku 2017 Grigor Dimitrov. Bulharský tenista dnes odehrál první zápas pod vedením Radka Štěpánka, ale nový impuls zatím ke zlepšení nevedl. Bulharský tenista v Římě podlehl 4-6 7-6 3-6 Němci Janu-Lennardu Struffovi a už počtvrté z posledních pěti duelů odešel jako poražený.

Nick Kyrgios v prvním kole přehrál 6-3 3-6 6-3 nasazeného Rusa Daniila Medveděva, když zápas začal nepovedeným servisem spodem a zakončil ho čtyřmi esy v řadě, a na druhý pokus si připsal první letošní vítězství na antuce. V dalším kole bude Australan čelit norskému kvalifikantovi Casperovi Ruudovi.



Jérémy Chardy v dohrávce úvodního kola porazil 6-1 4-6 6-3 krajana Richarda Gasqueta a v dalším kole vyzve osminásobného šampiona a loňského vítěze Rafaela Nadala, s nímž v předchozích dvou soubojích neuhrál jediný set.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 5.791.280 dolarů
úterní výsledky (14. 05. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Čilič (9-Chorv.) - Basso (It.) 6-1 7-5
Kyrgios (Austr.) - Medveděv (12-Rus.) 6-3 3-6 6-3
Struff (Něm.) - Dimitrov (Bulh.) 6-4 6-7(5) 6-3
Goffin (Belg.) - Wawrinka (Švýc.) 4-6 6-0 6-2
Chardy (Fr.) - Gasquet (Fr.) 6-1 4-6 6-3
Fritz (USA) - Pella (Arg.) 6-3 6-4
Albot (Mold.) - Paire (Fr.) 6-3 6-2
Schwartzman (Arg.) - Nišioka (Jap.) 6-1 6-4
Sousa (Portug.) - Tiafoe (USA) 6-3 6-7(3) 7-6(4)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berrettini (It.) - A. Zverev (4-Něm.) 7-5 7-5
Chačanov (11-Rus.) - Bautista (Šp.) 5-7 6-4 6-2
Basilašvili (14-Gruz.) - Djere (Srb.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Jon61
Při zápasech Kyrgiose se nenudím. Opravdu hodně talentovaný hráč, který se tenisem baví. Akorát by potřeboval, aby ho nějaký trenér dokázal "srovnat". A Zverev? Psal jsem, že je dost možné, že z něho může být další promarněný talent, psychický nevyzrálý hráč, ale je ještě opravdu mladý. Spíše vyhraje Grand Slam mladičká tenistka, než tenista.
Reagovat
brixner
Tendle rusák nikdy velkej hráč nebude, strašně přeceňovanej, hra bez nápadu, prostě ostuda.
Ať de raději mydlit skvoš, tam maj taky pálky:-)
Reagovat
Patik
ešte môže mať pred sebou minimálne 10 rokov úspešnej kariéry.
Reagovat
Krisboy
Jaké překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem jeho prohry, těžko říct, co za tím je. Rozchod to mohl ovlivnit i když v jeho věku moc nemyslím, ze by se jednalo o něco neprekonatelneho. Lendl se k němu nehodí, učí hráče hrát silový tenis a grindovani. Murray mu vyšel ideálně, to byl Ivanuv prototyp, ale Sasa na to není, má slušný servis a vždy hrál agresivní tenis. Měl by změnit trenéra dříve, než Lendl zmeni svěřence. S Ivanem hraje Sasa jenom od BL, bez nápadu, pořad dokola. S tímhle stylem nemá nárok.
Reagovat
Patik
Hovorilo sa že jeho otec má nejaké problémy..a že od neho odišiel tuším manažér..plus rozchod s priateľkou..jedno s druhým...ešte je mladý znáša to inak.
Reagovat
annah
Je to jen můj dojem, anebo je ta spodní polovina pavouka neúměrně nabušená proti té horní?
Tsitsipas - Thiem - Fognini - Federer - Nadal.
A nahoře Djokovič a s ním z těch výše postavených hráči bez formy, anebo se vracející po zranění.
Reagovat
turista
Pro Djokoland je to dobrá zpráva a určitá šance pro Novaka k ovládnutí antukové sezóny.
Reagovat
FulnekUltras
Jenže i tak pochybuju, že ve 22 letech ještě někdo ze SaSHi něco zásadního vytříská.
Reagovat
dappe
Berrettini hraje výborně, klidně budoucí hráč top 10. Loni zahrál dobře na RG, poté vyhrál Gstaad bez ztráty servisu a letos na antuce pokračuje. Bilance 11:2, navíc obě prohry dost omluvitelné. V Monte Carlu měl nějaké zdravotní problémy a ve finále v Mnichově prohrál i kvůli únavě (druhý turnaj po sobě, navíc hrál finále pár hodin po dopoledním semifinále s Bautistou). Bude se prosazovat i na hardu.

Dneškem si otevřel cestu do semifinále, výkonnost a los na to má ideální.
Reagovat
stefankelner
konečne niekto s hrou servis-volej
Reagovat
smazaný uživatel
Len doplnim, ze v Austrálii nechýbalo vela, aby dostal Tsitsipasa v prvom kole do piatich setov, prehral v stvrtom v TB...

Grék neskor postupil az do semifinále, a ked hodnotil svoju cestu turnajom spomenul, ze v prvom kole porazil podla neho velmi dobre hrajúceho súpera.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist