Travnatý postrach hráček TOP 10. Cornetová s nimi vyhrála už 10 setů v řadě

14. 6. 2023, 23:51
Aktuality 6
Alizé Cornetová si poprvé od loňského skalpu Igy Šwiatekové ve Wimbledonu zahrála s hráčkou TOP 10 a svou neporazitelnost na trávě s nimi prodloužila už na 5 zápasů a 10 setů v řadě. V Nottinghamu porazila 6:1, 6:4 světovou osmičku Mariu Sakkariovou z Řecka, s níž si poradila až na čtvrtý pokus, a poprvé v sezoně postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.
Profily hráčů
Alizé Cornetová (© Profimedia)

Alizé Cornetová loni zaznamenala několik cenných skalpů a především grandslamy odehrála se skvělou bilancí 11:4. Letos se ale trápí, na turnajích WTA si připsala pouze 3 výhry ze 13 zápasů a pouze na menším podniku WTA 125k vyhrála dvakrát po sobě.

Také tento týden na první letošní akci na trávě to zpočátku vypadalo na rychlý konec. V Nottinghamu prohrála s domácí Katie Swanovou první set, ale vývoj dokázala otočit a dnes  si vyšlápla i na světovou osmičku Mariu Sakkariovou.

V prvním setu řecká favoritka doplácela na spoustu chyb, kterých v sedmi hrách nasekala celkem šestnáct. Jediný game uhrála až za stavu 0:5 po odvrácení čtyř setbolů.

Ve druhé sadě Sakkariová získala od stavu 0:2 sedm fiftýnů v řadě, žádný ze tří brejkbolů ale nevyužila a naopak sama vzápětí už počtvrté přišla o podání. Cornetová si sice v závěru také neodpustila jedno zaváhání na servisu, ale mrzet jí to nemuselo. Po hodině a půl zvítězila 6:1, 6:4 a ve čtvrtém vzájemném utkání si připsala premiérovou výhru.

33letá Francouzka si připsala celkově 25. skalp hráčky TOP 10, na trávě s nimi od června 2018 neprohrála už 5 zápasů a 10 setů po sobě. Před Sakkariovou přehrála také Elinu Svitolinovou (Eastbourne 2019), Biancu Andreescuovou (Berlín  2021 a Wimbledonu 2021) a Igu Šwiatekovou (Wimbledon 2022). Před devíti lety si ve Wimbledonu vyšlápla i na tehdejší světovou jedničku Serenu Williamsovou.

"Cítím se na trávě dobře. Na začátku roku jsem nehrála dobře, ale věděla jsem, že si to na tomto povrchu můžu užít. S dnešním zápasem jsem moc spokojená. Maria je super těžká soupeřka, její hra je intenzivní a nedá vám bod zadarmo," komentovala bývalá světová jedenáctka Cornetová.

V prvním čtvrtfinále na okruhu WTA od loňského října si Cornetová zahraje s Italkou Camilou Giorgiovou, které by mohla vrátit porážku z French Open, nebo s Američankou s českými kořeny Elizabethou Mandlikovou

• WTA 250 NOTTINGHAM•
Velká Británie, tráva, 259.303 dolarů
středeční výsledky (14. 06. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Cornetová (Fr.) - Sakkariová (1-Řec.) 6:1, 6:4
Golubicová (Švýc.) - Vekičová (4-Chorv.) 6:4, 6:1
Frechová (Pol.) - Lin Zhu (Čína) 6:2, 6:4
Watsonová (Brit.) - Mariaová (Něm.) 6:4, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Krisboy
Allez Alizé!!! smilesmilesmile
Reagovat
tommr
každá porážka podvodnice potěší ... smile
Reagovat
frenkie57
Doufám, že už brzy vyletí z Top10, kde nemá co dělat.smile
Reagovat
aligo
sice ji také nemusím, ale své místo v TOP10 má oprávněně
Reagovat
smazaný uživatel
Až spadne na 15. místo, bude to taky oprávněně smile.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Velmi nesympatická osoba.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist