Trefený umpire: Vypadal jsem jako Rocky Balboa

7. 2. 2017, 10:45
Aktuality 11
Francouzský rozhodčí Arnaud Gabas zřejmě na utkání prvního kola Davisova poháru mezi domácí Kanadou a Velkou Británií jen tak nezapomene. V rozhodujícím duelu ho míčkem do oka napálil teprve sedmnáctiletý kanadský tenista Denis Shapovalov. Gabas je rád, že nedošlo k vážnému poranění jeho zrakového orgánu.
Profily hráčů
Arnaud Gabas

Za vypjatého stavu neudržel Denis Shapovalov nervy a vypálil míček obrovskou rychlostí do hlediště, za což by dostal minimálně varování. Jenže Kanaďan špatně zamířil a trefil umpirového rozhodčího přímo do oka. Ačkoli se nejednalo o úmysl, nemohlo následovat nic jiného než diskvalifikace.

Přesto bere umpirový sudí Arnaud Gabas celý incident s odstupem času alespoň trochu s humorem. "Když jsem opustil kurt, vypadal jsem jako Rocky Balboa," žertoval před novináři.

Jeho oko začalo okamžitě otékat a po skončení utkání byl převezen do nemocnice v Ottawě, kde strávil dvě hodiny. Lékaři naštěstí nezjistili žádné poranění rohovky ani sítnice, což sám Francouz označil za štěstí v neštěstí.

"Během sezony se musíme vyhnout několika takovým míčům, ale tady jsem opravdu neměl šanci včas zareagovat," uvedl Gabas. "Myslím, že jsem měl štěstí. Mohl jsem dopadnout daleko hůře. Hráči umí, hlavně v Davis Cupu, ukázat emoce. Viděl jsem, že je naštvaný, ovšem nikdy by mě nenapadlo, že mě trefí," dodal.

Šokovaný Shapovalov se ihned vydal směrem k umpirovému rozhodčímu, aby se mu omluvil. Gabasovi se poté omluvil ještě jednou v šatnách. Juniorský wimbledonský šampion vyfasoval od Mezinárodní tenisové federace (ITF) pokutu 7 000 amerických dolarů.

"Když se mi přišel omluvit, vypadal šokovaně a hodně toho litoval. Zdravotně jsem v pořádku, beru akorát prášky na bolest. Až se vrátím domů, tak navštívím specialistu," řekl Gabas.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
Frick
trefil Patáka!
Reagovat
Herbert_Hoover
Nebo Damkovou :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Kdyby trefil Shapovalov i Donalda Younga a nalepili mu knírek, tak má k sobě parťáka...Rocky & Apollo Creed :)
Reagovat
janek_da
takže ještě poděkuj Šapovalovi

Do článku bych zamontoval, že Šapovalov střílel jako Rambo a už by tam byly zmíněny tři Staloneho filmy.
Reagovat
slacker
Za ze sudi rozhodl jako Soudce Dredd, aby tam byli 4 filmy
Reagovat
bIbec
ještěže toho Šapovalova nezavřeli. To by byl Kriminál.
Reagovat
janek_da
By se z něho dostal. Jako Ray Tango.
Reagovat
bIbec
jj, vymyslel by Plán útěku.
Reagovat
bubak
jen aby to pak nebyla Konečná
Reagovat
slacker
Pak uz by byl Postradatelny
Reagovat
bubak
Já myslím, že on je Nesmrtelný
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist