Trefil nejrychlejší servis i nejvíce es v historii. US Open je můj poslední turnaj, oznámil Isner

24. 8. 2023, 10:33
Aktuality 93
Král nechytatelných servisů John Isner ukončí na blížícím se US Open tenisovou kariéru. Osmatřicetiletý Američan je profesionálem od roku 2007 a na ATP Tour získal šestnáct titulů, ten nejvýznamnější v Miami ve své nejúspěšnější sezoně 2018.
Profily hráčů
John Isner (© Profimedia)

"Po více než 17 letech na tour je čas říct sbohem profesionálnímu tenisu. US Open bude mým posledním turnajem. Přechod nebude jednoduchý, ale těším se na každou sekundu se svou úžasnou rodinou," napsal na sociální síti X, dříve twitteru, otec čtyř dětí Isner.

Více než dvoumetrový rodák ze Severní Karolíny je s aktuálně 14.411 esy v kariéře rekordmanem ATP Tour a byl mu oficiálně naměřen nejrychlejší servis historie: 253 km/h v prvním kole Davisova poháru v roce 2016.

Isner byl také společně s Francouzem Nicolasem Mahutem aktérem nejdelšího zápasu tenisové historie. V prvním kole Wimbledonu 2010 zvítězil Američan po 11 hodinách a pěti minutách hracího času utkání, jež se protáhlo do tří dnů a obsahovalo 183 gamů.

O osm let později dosáhl Isner právě v All England Cupu postupem do semifinále svého nejlepšího grandslamového výsledku. V letech 2011 a 2018 byl také ve čtvrtfinále US Open, ve světovém žebříčku vystoupal nejvýše na osmé místo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

93
Přidat komentář
annah
Byl to pro mě druhý největší sympaťák na okruhu, hned po Rogerovi. Ať se mu v životě daří!
Reagovat
George_Renel
Já myslím, že 4 děti stačí.smile
Reagovat
annah
No to bohatě... Mně moje tři daly pěkně zabrat. Ale zase s jeho finančními možnostmi je to o něčem jiném. smile
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
S tímto hráčem mám neskutečně mnoho TV vzpomínek. Tento odchod hráče prožívám zatím ze všech nejvíce. Hodně to bolí.
Reagovat
frenkie57
Já si v souvislosti s Isnerem vzpomínám na okamžik, kdy hrál s Argentincem Diego Schwartzmanem a ten si po mečbolu přinesl k síti takovou tu plastovou židli, na kterou vylezl, aby se mohl s Isnerem na férovku obejmout. To byl moc vtipný okamžik.smile
Reagovat
Krisboy
To nebyl Isner a Schwarzman, ale Karlovič a Sela.
Reagovat
EllNino
Lol, presne :))
Reagovat
PetaM
To máš fuk. :D 300 cm proti 150 cm :D Jméno je vedlejší :D :D
Reagovat
Krisboy
Vždyť já to chápu. Nenajdeš dvě podobnější a zaměnitelnější dvojice smile
Reagovat
annah
Viděla jsem stejnou situaci s Isnerem a Schwartzmanem.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
K té opravdu nedošlo. Rozhodně ne když hráli proti sobě.
Reagovat
annah
Možná to byla fotka z nějaké exhibice, to už nevím.
Reagovat
makro99
Loni v Říme si spolu zahráli debla a tam vzniklo komických fotek spousta :) A nakonec došli až do finále, kde prohráli v super TB 10:12...
Reagovat
Krisboy
Mohu poprosit odkaz?
Reagovat
Patik
Isnerovu hru som nikdy nemusel vždy ma hnevalo ze kvalitný celodvorcovy tenis bol v podstate zameteny pod koberec prostým servisom človeka ktorý mal nato len predispozície.. Zároveň ma však mrzelo ze mam k nemu taky postoj aký mám lebo to bol naozaj pohode chalanisko..pohodak neskutočný.. Zábavný milý pokorný ako človek no super proste..ale herne ja neviem v tomto som proste ešte mentálne nedozrel a snažím sa to nejak prijať ze aj trojmetrovi ľudia s jedným úderom vedia byť tiež úspešní a dobrí hráči..koniec koncov ved také výsledky sa nedali získať len dobrým servisom.. Takze poklona hráčovi mal svoje špeciálne miesto v tenise vycnieval nielen výškou ale takou nejakou Isner aurou..zanecha nejaké prázdno keď odíde to je fakt. smilesmilesmile
Reagovat
Maisterstich
ty moc tomu tenisu nerozumíš co? prý jedním úderem smilesmile
Reagovat
turista
Isner měl vynikající podání. Ale i všechny ostatní údery měl velmi solidní. Nepodceňoval bych ho. To si nezaslouží.
Reagovat
Stan_Borowitz
Opravdový nefalšovaný velikán tenisu, jakých je málo. Škoda. Legendy odcházejí, už i J1rka prý plánuje odchod do síně slávy...
Reagovat
Patik
smile j1rka smile
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, stárneme....
Všichni....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dojdi tam co nejdál!!!smile
Reagovat
gigin
Reagovat
arvncr
Škoda, že to v esech nedotáhne na 15k. I tak mu ten rekord možná vydrží navždy.
Reagovat
com
smile
Reagovat
JohnB
Jeden z mých oblíbenců, obrovský sympaťák
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
tenisfan178
Bude mi docela chybět. Měla jsem ho rád. Spousta lidí ho rádo nemá kvůli jeho stylu,ale pro mě byly jeho zápasy celkem zajímavé. Třeba ho nahradí Opelka. Kdo ví.
Reagovat
JohnB
tvl tady už taky jede lgbt+

měla jsem ho rád
Reagovat
tenisfan178
smile A i kdyby to byla pravda,tak jako co. Vadilo by ti to? Myslím jako hráče,tak prosím když už máš takovéto hloupé poznámky tak je sem nepiš,děkuji
Reagovat
Maisterstich
co se na něj utrhuješ, seš furt na hladince z Pridu ne?
Reagovat
tenisfan178
Ne akorát mi vadí tyto poznámky. Je to věc, ze které by se podle mě vtipy dělat prozatím neměli.
Reagovat
Maisterstich
Naopak, humor nemá žádné hranice a tudíž si člověk může dělat legraci z čeho uzná za vhodný, pokud to někoho pohoršuje, jej to jen a jen jeho problém.
Reagovat
tenisfan178
Takže je podle tebe v pohodě,dělat si srandu z etnických menšin,jen proto že mají jinou barvu pleti atd.?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
JohnB je starej hrubián a často mi leze na nerv, ale tohle byl myslím celkem nevinný vtípek, narážka na tvůj překlepsmile
Tady létají horší hlášky a ještě se najdou lidi, co na ně přikyvují. To je myslím větší problém. Nad tímhle bych se pousmál.
Reagovat
tenisfan178
Ok chápu. Akorát mě osobně přijdou tyto vtipy trochu zbytečné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dělat si legraci z etnických menšin nebo duševně postižených není asi opravdu úplně košer...smile
Reagovat
Maisterstich
Humor nemá hranice, je úplně v pořádku si dělat legraci z čehokoli co kohokoli napadne
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná tě to překvapí, ale souhlasím s tebou. Dobrý humor nezná hranice, to ale neznamená, že někomu nemůže být nepříjemný. To myslím tím "není úplně košer". S tím by se ale každý svéprávný dospělý jedinec měl umět vyrovnat. Nicméně lidé s poruchou sexuální identifikace bývají často hodně přecitlivělí a smysl pro humor jim obvykle chybí. A tak reagují často podrážděně, jak jsme viděli výše.
Reagovat
HolyMotors
Přecitlivělí jsou hlavně zdejší uživatelé, minimálně určitá část, na tvoje deb.ilní kecy. Pevně věřím, že se bude proti tobě a tvým názorům ozývat stále častěji a tu tvoji neokonzervativně protisystémovou propagandu pošlou tam, kam patří.
Reagovat
victim
Přesně.Mě zase lezou na nervy lidi co maj patent na to co je správně a co špatně,z čeho si můžeme dělat legraci a z čeho ne.A to jsem si myslel že doby kdy nám bude někdo určovat co a jak jsou za náma.
Reagovat
victim
Omlouvám se to patřilo k majstrštichovi.
Reagovat
Krisboy
Nějakou dobu to vypadalo, že jsou. Ale z východu se sem cpou co jim síly stačí. Já věřím, že tomu odoláme a ten návrat nepřipustíme. smile
Reagovat
victim
No tohle vane spíš ze západu ale máš pravdu to z východu je ještě horší.
Reagovat
Krisboy
Asi tak tisíckrát. V Rusku bysme měli dost velké problémy už jenom za tuhle diskusi. Ale to ty jistě dobře víš.
Reagovat
victim
To je bez debaty.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, vzhledem k tomu, že v té naší úžasné liberální demokracii můžeš dostat 5 a půl roku natvrdo za nesouhlas s politikou Fialovy vlády, tam by za to určitě byl trest smrti. Minimálně. Možná dva. A pak doživotí.smile
Reagovat
victim
První část tvého příspěvku je nesmysl a ani s druhou částí nesouhlasím.Myslím spíš že bych vypadl z okna.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, nepříjemné skutečnosti je potřeba vytěsnit, vymlčet, nebo popřít.

Vždyť se shodujeme, Rusko je tyranie, jakou ještě tato planeta nezažila. Tam bys z okna vypadl, ještě než bys na to stačil pomyslet, natožpak to napsat. Psali to na Seznamu, tak to musí být pravda...smile
Reagovat
turista
Zažila. Hitlerovské Německo bylo ještě horší.
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi moc nesleduješ vývoj na domácí mediální scéně. Takové Forum24, da facto vládní noviny Pětikoalice, ti vysvětlí, že se mýlíš.

Ostatně i předsedkyně poslanecké sněmovny Pekarová Adamová svého času prohlásila, že jsme za nacistů měli autonomní protektorát, takže to asi nemohlo být tak hrozné...
Reagovat
turista
Škoda mluvit. Diktátoři jsou hrozní. Ať už šlo o Pol Pota nebo o středoafrického Bokassu, který maso svých politických odpůrců dokonce konzumoval.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pardon, mám tam překlep, správně má být Russko, že?
Reagovat
victim
Mám na tebe dotaz.Pramení tvé názory z averze vůči současnému stavu nebo Usa apod. nebo z lásky k Rusku?Můj dotaz je myšlen vážně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemám nejmenší důvod k lásce k Rusku, USA ani jiné imperiální velmoci. Ale nemám ani žádný důvod je nenávidět. Jediná země, ke které mám citový vztah, je moje rodná země, Česká republika. Protože v ní žiju já, moje rodina, kamarádi. Její zájem je pro mne na prvním místě. Všem ostatním přeji vše nejlepší a ať se jim daří, pokud to nebude na náš úkor. Tož asi tak k tvému dotazu.

Škoda, že to tak nemá politická reprezentace, která je aktuálně u moci, ale to už je úplně jiný příběh a přesahuje rámec tvé otázky.
Reagovat
victim
Doufal jsem v upřímnou odpověď které se mi bohužel nedostalo.Těžko věřit tomu,že se zastáváš ruska protože miluješ rodnou hroudu.To je u mě protimluv.
Reagovat
Stan_Borowitz
Napsal jsem původně delší odpověď, ale bůhví proč po odeslání beze stopy zmizela a znova se mi to psát nechce. Takže jen stručně:

Doufal jsi nikoli v upřímnou odpověď, ale v odpověď, která zapadne do tobě propagandou implatovaných schémat (zjednodušeně: odmítá považovat Rusko za říši absolutního zla, kde z definice musí být všechno špatně -> je to putinovec a stojí na ruské straně).

Dostalo se ti ale odpovědi upřímné, která do toho nezapadá - že jsem na české straně - tak jsi z toho zmatený. Ale to není tvoje chyba, jak píšu výše.
Reagovat
Stan_Borowitz
"...implantovaných...", omlouvám se za překlep.

Ale končím s politickou diskusí, nakonec mne mrzí, že jsem se do ní vůbec pouštěl, už dávno zastávám názor, že stačí mlčet a čekat. Na Západě už začíná být ta změna vidět (viz třeba různé směšné zákazy vystupování či účasti na turnajích od našich poturčenců, které nikde v západní Evropě nejsou) a k nám to jednou dojde taky. U nás se vždycky čeká, až jak se to vyvrbí jinde...smile
Reagovat
victim
Pokud mě dopředu podezíráš ze zlých úmyslů tak s tím nic nenadělám.Chtěl jsem vědět proč se v tomhle konfliktu stavíš na stranu na kterou se stavíš.Zmatený jsem z toho že ať dělám co dělám nenapadá mě jediný důvod jak by nám (ČR) mohlo prospět postavit se po bok Číny Iránu a Severní Korei.A to nemluvím o historii, pozici slabšího silnějšího atd.Prostě na tvá odpověď mi upřímná nepřijde.To si spíš mohl napsat že mi do toho nic není,když už víš co očekávám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nikde nic nepíšu o tvých zlých úmyslech, naopak, podle mne jsi v tom nevinně, jak píšu výše.

Ani nikde nepíšu nic o tom, že bychom se měli stavět po bok Číny, Iránu a Severní Koreje. To jsou právě následky té propagandistické masáže, které tě vedou k těmto závěrům, protože logickým usuzováním z mnou uvedených premis k nim dojít nemůžeš.
Reagovat
victim
Takže co by bylo správně podle tebe?Možností moc není jedna nebo druhá strana nebo hrát Švýcarsko.To je vše co chci vědět.Vložit mi něco do úst a potom si sám odpovědět není nejlepší forma diskuze.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, lze udržovat pragmaticky vyvážené vztahy tak, aby to bylo pro nás výhodné. Nelézt jedné straně do zadku a na druhé nenechat nit suchou, a když se z jedné sféry vlivu dostaneme do druhé, pohotově otočit o 180 stupňů. Mít sebevědomou, svou vlastní politiku. A ty strany samozřejmě nejsou jen dvě, to se ti snaží do hlavy natlouct propaganda, svět je multipolární. Takový pragmatický a vyvážený postoj zaujímá většina států světa. A nejsou ani proruské, ale ani prozápadní, s oběma stranami mají dobré i špatné zkušenosti, takže nestojí ani na jedné straně. Třeba nejlidnatější země světa Indie.

Abych pravdu řekl, nenapadá mne momentálně víc fanaticky Rusko a Rusy nenávidějící stát, než jsme my. Tedy kromě Ukrajiny, ale tam je to pochopitelné, jsou přímý účastník konfliktu. Možná Poláci, ale ani u nich by rozhodně nemohl vyjít článek glorifikující válečného zločince a ideologa genocidy Poláků, Čechů, Židů a dalších národů Stepana Banderu jako u nás ve fašistickém plátku Forum24. To kupodivu není trestný čin podpory, zlehčování či popírání genocidy, za který je tady stíháno podle údajů MV tuším cca 500 lidí, kteří žádnou genocidu nikdy nezlehčovali ani nepopírali. Takže pochop, že když někdo napíše, že se sem ti, co chtějí rozhodovat, co je správné, tlačí z východu, dovolím si nesouhlasit. Protože nic takového se zatím naštěstí neděje, zatím úplně vystačí to, co se sem hrne z druhé strany...
Reagovat
victim
To je pohled snílka.Takhle svět nefunguje.Ano za normálních okolností můžeme mít vyvážené vztahy oboustraně výhodné.Ne nemůžeme je mít ve chvíli kdy máme válku za dveřmi,jsme členem Nato atd.Až se zase do sebe pustí Indie a Pakistán tak to bude ideální přístup.V tuto chvíli a v naší situaci je to naivní.K druhé části a hlavně poslední větě se s tebou shoduji.
Reagovat
victim
Btw už jsem si říkal kde jste inžo.
Reagovat
Patik
My sme síce všetci členmi NAto ale ver mi keď budu padať jadrové hlavice každá krajina si veľmi dobre rozmysli ci posle nejakú na Rusko..polka krajín NATO sa nato vykasle lebo im žiadna zmluva nestojí zato aby mali vyhladenu svoju krajinu kvôli nejakej Ukrajine a na jadrovú vojnu alebo svetový konflikt nikdy nedôjde to je snáď úplne jasné každému pretože by nikto nevyhral rýchlo by sa hnali za rokovací stôl ..to len Amerika čaká na svoju chvíľu.
Reagovat
victim
Tak jak je to.Budú padať jadrove hlavice či nebudú?Z tvého příspěvku jsem trochu jelen.
Reagovat
Krisboy
Patik je blázen. Kromě toho neuvěřitelnej sobec, ten by za svůj klid na gauči prodal i rodiče.
Reagovat
victim
Nevím jestli sobec ale určitě naiva který má představu nějakého ideálního světa přičemž ten reálný funguje úplně jinak.
Reagovat
Krisboy
Sobec je také, už jsme to tu spolu řešili. Jeho pohodlí a ostrý obraz na TV jsou pro něj vším, za jakou je to cenu, nebo co se děje u sousedů ho nezajímá.
Reagovat
Patik
Pff... Škoda reči smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Patik
smilesmilesmile
Reagovat
gigin
Já mám citový vztah ještě k Lotyšsku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Chápu, gigine. To dá rozum. Srdci neporučíš.
Reagovat
gigin
Jinak s tebou souhlasím ve všem :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík! smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně. Sám Putin, pardon, Putler, by tě osobně přišel zastřelit, Krisboyi. Vlastně ne zastřelit, to by bylo moc humánní, a navíc Rusové přece už přes rok nemají munici - osobně by tě nechal za takovou ostře protistátní diskusi rozpustit ve vaně plné kyseliny sírové. A pak vypustit. Ale kde by ožralí mužici vzali kyselinu sírovou, když jsou na ně uvaleny zničující sankce?

Tak snad jedině by tě mohl nechat sežrat masožravou Adélou. Tedy kdyby ještě žil, ale všichni přece dobře víme, že dávno umřel a místo něj je v pořadí už třetí dvojník. Nebo druhý trojník? Čert se v těch zprávách pravdomluvných, nekonspiračních médií vyznej... Ale důležité je, že jim lidé jako ty pořád věří.smile
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
Patik
Páčia sa mi tvoje príspevky.. To máš tak keď nepodporis Ukrajinu tak si rusofil podporujes agresiu..presne to iste ako ked nie si očkovaný tak si dezolat antivaxer.. Neexistuje nič neutrálne proste si musíš vybrať stranu inak ta zaradia k tomu co ich filozofii vyhovuje..ľudia čítajú len nadpisy článkov to co im napíšu média.. počujú len to co chcú počuť.. Proste škoda reči.. Ľudia sú pokrytci.
Reagovat
victim
Když se rozhodnu zaujmout nějaký postoj tak bych měl být schopen ho zdůvodnit.Tím spíš když ho vášnivě dávám najevo.
Reagovat
Patik
Pochopiteľne..kazdy si snáď vie odôvodnit svoje názory a postoje k niečomu..otázkou je ci je zmyselné odôvodnovat to niekomu kto je presvedčený o svojej pravde a o svojom názore.
Reagovat
victim
Pak je rozumné si je nechat pro sebe.Napsat něco a hned odmítat diskutovat to je trochu mimo nemyslíš?
Reagovat
Patik
Asi dotyčný usúdil ze by nemalo zmysel pokračovať..A asi by som to aj pochopil ľudia jemu podobní už sú proste unavení zo všetkých tých kecov ľudí ktorí sa tomu rozumejú pomenej.
Reagovat
victim
Vždyť to byl on kdo tu diskuzi rozjel.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ou nou, to byl pan Krisboy, kdo to rozjel. Já jen reagoval na jeho tvrzení, že za diskusi o humoru bychom v Rusku skončili pomalu v gulagu.
Reagovat
Krisboy
Jsi lhář, manipulátor a zmetek.
Reagovat
tommr
to si mu to ale nandal. Je vidět že si opravdovej demokrat ... smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Díky, snažím se jen bránit se tomu černobílému vidění světa, které nám vnucují... a kde samozřejmě Západ (potažmo USA) je ten sněhobílý a každý, kdo se odmítá podřídit jím nadiktovaným pravidlům, ten černočerný...

A taky odmítám věřit každé báchorce jen proto, že zapadá do tohoto narativu. A že jich na nás chrlí...
Reagovat
turista
smile
Reagovat
tenisfan178
*Měl jsem ho rád.
Reagovat
Krisboy
Nejrychlejší? Měl jsem za to, že rekord drží ten australskej dřevák, kterej byl kromě servisu tak špatnej, že si ani nemůžu vzpomenout na jméno...smile
Reagovat
Krisboy
Tak byl to Sam Groth a dosáhl 263 km/h, ale na challengeru a proto se mu to asi satanvíproč nepočítá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky mi to přišlo divný. Asi mají na challengerech jiné míče nebo vzduchsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist