Trenérem roku je Vajda. Djokovičovi pomohl k návratu na trůn

19. 12. 2018, 10:37
Aktuality 15
Marián Vajda byl vyhlášen Trenérem roku. Slovenský kouč se na jaře vrátil po roční pauze k po zranění se trápícímu Novaku Djokovičovi a během pár měsíců mu pomohl k velkým triumfům a návratu na post světové jedničky.
Profily hráčů
Marián Vajda

Novak Djokovič se na začátku sezony po půlroční pauze a operaci loktu dlouho trápil. A tak na začátku dubna po necelém roce obnovil úspěšnou spolupráci se slovenským trenérem Mariánem Vajdou a úspěchy na sebe nenechali dlouho čekat. 

Srbský tenista v druhé polovině sezony ovládl Wimbledon, US Open, Masters 1000 v Cincinnati a Šanghaji, vyhrál 35 z 38 zápasů a ze třetí světové desítky vyletěl na pozici nejlepšího tenisty světa, což se předtím povedlo během jedné sezony jen Rusu Maratu Safinovi. 

Zatímco Djokovič získal ocenění za Comeback roku, třiapadesátiletý Vajda byl svými kolegy vybrán Trenérem roku. 

"Rád bych tohle ocenění věnoval celému našemu týmu," řekl Vajda, který se k Djokovičovi vrátil společně s kondičním koučem Gebhardem Gritschem. "Jsem opravdu moc šťastný, že se Novak po návratu vrátil na post jedničky," dodal úspěšný slovenský trenér.

Společně s Vajdou byli v letošní nominaci na Trenéra roku také Carlos Moya (trenér Rafaela Nadala), Sebastian Prieto (Juan Martín Del Potro), Simone Vagnozzi (Marco Cecchinato) a Jan de Witt, který pomohl Gruzínci Nikoloži Basilašvilimu ke dvěma triumfům na turnajích ATP 500.

Vajda se stal třetím vítězem ankety, kterou ATP zavedla v roce 2016. Poprvé zvítězil Švéd Magnus Norman, který třetí rok po sobě dovedl Švýcara Stana Wawrinku ke grandslamovému titulu. Loni byl vyhlášen Jihoafričan Neville Godwin, kouč krajana Kevina Andersona.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
George_Renel
Nejlepším trehérem měl být ten poťápanej guru.
Jakmile byl stažen, Djokovič byl nezastavitelný. .-)
Reagovat
EllNino
Vaz slova ... potaanej
Reagovat
Mayo
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :)
Reagovat
Fransoas
To,že je Djokovič králem tenisu mu dopomohlo zranění Nadala.Zajímalo by mi,jaká kritéria byla pro zvolení nejlepšího trenéra,když Vajda u něj nebyl od začátku.On mu právě významně nepomohl.Pouze ve finální fázi.
Reagovat
Patik
Djokovič je králom tenisu aj keby stál proti nemu Nadal v plnej forme..Vajda je ako jeho rodina a kto iný ak nie on mu významne pomohol..akonáhle začali opäť spolupracovať Djokovič šiel hore po každej stránke a myslím si že by ho vytiahol z akéhokoľvek tenisového dna v akejkoľvek fázi..môj názor :)
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
Marduch
hele ještě v červnu, dva měsíce po obnovení spolupráce s Vajdou, okupoval Djoker nějaké 22. místo žebříčku. To je ta tvoje finální fáze?
Reagovat
Nola
Rafovo zranenie urcite zohralo ulohu, ale Novak si musel NO1 vybojovat, NO1 mu nepadlo same do klina, ak by nevyhral 4 turnaje pod vedenim Vajdu !!!, nehral dalsie 2 finale, asi tazko by dnes kraloval rebricku.....
na tvojom mieste by som sa radsej venovala okruhu WTA, Serene, Pliskovej, tam si doma....
Reagovat
turista
Novak hrál letos finále celkem 7x. V případě, že by je všechny vyhrál tak by měl ještě asi o 1250 bodů v žebříčku než má.
Reagovat
turista
oprava: víc než má.
Reagovat
Kozoroh
Wtf? Vajda u Novaka nebyl přítomen pouze první čtvrtinu sezóny. Novak se začal letos do ČF a dál dostávat, až když se k němu Vajda vrátil. Svůj koment jsi napsala tónem, jako by se dali znovu dohromady pár týdnů před Wimbledonem....
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale měl štěstí. Kdyby totiž Kamillos trénoval Federera, vyhrál by to on.
Reagovat
Nola
:D
samosebou a este mam jeden tip plus komentator DigiSport, boli by skvela dvojka / som cumela , co ten zase perlil , davali suhrn ATP, skoda nevidela som cele, ale pozriem :D, opakuju/
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilos, Patik a ten komentator :D
Reagovat
Patik
Dobre Gogiska a nielen ty ..ale urob premňa niečo prosím ťa..keď ma uvidíš napísať hlúposť vyveď ma aspoň raz prosím ťa z omylu a reaguj na môj názor svojím názorom na danú vec...osobne si myslím že by tu mala prebiehať nejaká normálna diskusia a normálne rozoberať svoje názory..ale tu ľudia často len čušia a občas niekomu napíšu že je hlupák bez toho aby sa s ním o tom normálne porozprávali alebo sa spýtali prečo má taký názor ako má..všade ľudia niečo píšu a nie každému sa to musí pozdávať..tiež máš svoje názory ktoré nemusia vládnuť vo svete a verím že by si bola radšej keby ich ľudia rešpektovali ako sa im smiali.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist