Tři Češky zvládly vstup do kvalifikace Roland Garros, Hernych je už ve 3. kole

20. 5. 2015, 22:22
Aktuality 57
FRENCH OPEN - Tři ze čtyř českých nadějí dnes zvládly vstup do kvalifikace French Open. První ze tří překážek překonaly Andrea Hlaváčková, Barbora Krejčíková a Renata Voráčová. Neuspěla pouze Kristýna Plíšková. Dokonce už jen jeden soupeř dělí od postupu do hlavní části veterána Jana Hernycha.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková už delší dobu marně hledá herní pohodu a aktuálně se nachází až na konci druhé světové stovky světového žebříčku. Poté, co o víkendu neuspěla v kvalifikaci turnaje v Norimberku, vstoupila úspěšně do boje o start na Roland Garros, když smetla 6-3 6-0 čtrnáctou nasazenou Slovenku Kristínu Kučovou.

Osmadvacetiletá Hlaváčková, jež před čtyřmi lety na Roland Garros vyhrála čtyřhru s Lucií Hradeckou, v Paříži ještě nikdy nevyhrála víc jak jeden zápas. Oba starty v hlavní soutěži pro ni skončily v prvním kole, ze čtyř pokusů v kvalifikaci se dostala pouze dvakrát do 2. kola. 

O překonání svého pařížského maxima z pohledu počtu singlových výher se utká s Italkou Albertou Briantiovou. Pokud ji porazí, narazí v rozhodujícím kole na vítězkou klání Anastasia Rodionovová - Naomi Broadyová.

Krátce po Hlaváčkové postoupila do 2. kola také Renata Voráčová, jež zdolala 7-6 6-2 Rusku Alexandru Panovovou. Jednatřicetiletá Češka startuje v kvalifikace French Open už podesáté, tříkolovým sítem ale dosud neprošla. V hlavní soutěži si zahrála pouze v roce 2011, ale skončila hned na první soupeřce. 

Aby letos Voráčová zlomila prokletí pařížské kvalifikace, potřebuje k tomu porazit ještě dvě sokyně. Tou první bude Brazilka Teliana Pereiraová.

Poprvé v kvalifikaci French Open usiluje o svůj premiérový start na grandslamovém turnaji Barbora Krejčíková. Devatenáctiletá svěřenkyně Jany Novotné dnes začala hladkou výhrou dvakrát 6-2 nad Peruánkou Biankou Bottoovou a postoupila do 2. kola, v němž se střetne s Lourdes Domínguezovou-Linovou ze Španělska.

Pět zápasů na pařížské antuce a pět porážek, z toho čtyři v první kole kvalifikace. Ani letos se své první výhry nedočkala Kristýna Plíšková. Třiadvacetileté Češce se sice v této sezoně začalo dařit na podnicích ITF, z nichž má dva tituly a další dvě finále, rychlý přechod z trávy na méně oblíbenou antuku ale nezvládla a prohrála 4-6 4-6 s Kanaďankou Gabrielou Dabrowskou

Už včera v Paříži odstartovala kvalifikace mužů a z tria Jan Hernych, Jaroslav Pospíšil a Jan Mertl uspěl pouze prvně jmenovaný. Pětatřicetiletý Hernych dnes dokázal překonat i druhého soupeře, když po setech 3-6 7-6 6-3 udolal Španěla Daniela Muñoze-De La Navu a postoupil do závěrečného třetího kola.

Hernych hraje v kvalifikaci Roland Garros posedmé v kariéře, žádný z předchozích pokusů ale v postup mezi elitu nepřetavil. Změnit se to pokusí v pátek proti Švédovi Christianu Lindellovi.

Ze čtyř účastí v hlavní soutěži French Open se Hernych dostal pouze jednou do 2. kola, a to už před deseti lety.

Na letošní French Open je přihlášeno deset českých tenistek - Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Tereza Smitková, Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková, Klára Koukalová, Denisa Allertová a na seznamu zatím zůstává i Petra Cetkovská, která však letos odehrála pouze dva zápasy, naposledy před dvěma měsíci. 

V soutěži mužů bude mnohem méně českých želízek v ohni. Největší nadějí na úspěch bude Tomáš Berdych, kterého doplní Lukáš Rosol a mladík Jiří Veselý.

• FRENCH OPEN 2015 •
Francie / Paříž, antuka
středeční výsledky kvalifkací (20. 05. 2015)
• Muži - 2. kolo •
Hernych (ČR) - Muňoz-De La Nava (28-Šp.) 3-6 7-6(4) 6-3
• Ženy - 1. kolo •
Hlaváčková (ČR) - K. Kučová (14-SR) 6-3 6-0
Voráčová (ČR) - Panovová (Rus.) 7-6(3) 6-2
Krejčíková (ČR) - Bottová (Peru) 6-2 6-2
Dabrowská (Kan.) - Kr. Plíšková (8-ČR) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
FulnekUltras
vyhrát letos na RG aspoň tři zápasy začíná nabývat konkrétnější podobu. Prý šla do sebe a už konečně se rozhodla vzít si trochu příklad ze své dlouholeté deblové parťačky... ;-)
Reagovat
Patri.k
Zítřejší losování Fresh open začne v 11:30, by se měl objevil na officiálním youtube kanále FO https://www.youtube.com/channel/UCF3K1Jf8hjFW8qliei8fQ3A
Reagovat
Patri.k
stream by se měl objevit*
Reagovat
tommr
Andrea dneska vydřela výhru nad Briantiovou a jako jediná z našich postoupila do třetího kola kvalifikace na FO. V něm se téměř jistě střetne s Australankou Anastasií Rodionovou. Šance na postup do hlavní soutěže tak stále žije ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Nutno říct, že Andrea měla z našich holek nejhratelnější soupeřku. Renata i Barbora měly antukářky.
Reagovat
tommr
dneska ano, ale v prvním kole měla zase ze všech našich holek nejtěžší soupeřku ... :)
Reagovat
horska.kraslice
To jo, v 1. kole celkem překvapila. A ve druhém vlastně taky, dá se říct. Takže by se snad dalo uvažovat, že eventuelně by ve třetím mohla ještě do třetice....?
Reagovat
tommr
Rodionovou by určitě porazit mohla a moc bych jí to přál. Andrea se už konečně potřebuje chytit podobně jako se chytla Lucka Hradecká ... :)
Reagovat
Patri.k
Lucka se chytla opravdu parádně, momentálně dokáže porážet skoro každrého, na FO by ji klidně slušelo i nasazení, snad nedostane někoho TOP10 :D
Reagovat
tommr
hlavně aby nedostala do prvního kola některou z našich 4 nasazenejch hráček ... :)
Reagovat
slacker
A hlavne ji preju aby ten zapas "nekomentoval" Tommr
Reagovat
tommr
zalez a neotravuj ty blbečku ...
Reagovat
slacker
Prosim te slib mi ze behem FO nebudes komentovat zapasy nasich hracek.
Reagovat
tommr
kde bere taková bolševicko-anarchistická zrůda jako si ty drzost vyžadovat od někoho, aby omezil komentáře k tenisu? Sám tu zasíráš TP tvejma slabomyslnejma politickejma žvástama a napadáním ostatních diskutérů a komentáře k tenisovejm zápasům ti vadí? Co si o sobě vůbec myslíš ty ubožáku? Že tu budeš určovat kdo a co smí psát? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ano. Naprosto souhlasím :)
Reagovat
slacker
Ja se k tobe snazim chovat slusne, ty se chovas jako vecne urazeny dobytek.
Reagovat
tommr
když se ti to nelíbí tak na mě nereaguj ty blbečku. O nic jinýho mi ani nejde ...
Reagovat
slacker
Takze kdyz na me reagujes tak ti vubec nevadi co ti rikam. Pak nechapu proc si tak sprostej.
Reagovat
tommr
nehraj si na slušnáka - to ti nikdo nezbaští. Prostě na mě nereaguj a neotravuj. S takovým šmejdem jako si ty si nemám co říct. Nic jinýho než křivárny a slabomyslný bláboly z tebe stejně nikdy nevyleze ...
Reagovat
blixa
+1
Reagovat
slacker
Ja si nehraju na slusnaka, ale umim ubrat. Jak rikam tvoje komenty zapasu ceskych hracek po gamech nejsou v nasledujicich tydnech zadouci.
Reagovat
tommr
o tom ty naštěstí nerozhoduješ i když si ve svý nekonečný blbosti myslíš, že si něco víc než ostatní ...
Reagovat
slacker
Kdybych o tom rozhodoval, tak bych te nepoprosil.
Reagovat
mrafe
a nenapadlo tě někdy, že na rozdíl od tebe to taky třeba někoho zajímá. Ty jsi snad správce TP, abys tady určoval, kdo tady může psát a co. Pokud tě příspěvky TOMMRa nezajímají, tak si ho dej do ignoru a nekomentuj tady jeho příspěvky.
Reagovat
slacker
Prepokladam ze patris ne.
Reagovat
mrafe
Rozhodně mají s tenisem víc společného, než tvoje rejpání, v kterém jsi naprostá špička. :-P
Reagovat
slacker
dekuju :-D
Reagovat
VlS
A Alberta není antukářka?
Reagovat
lars
asi nemela zkousek antuku asi jen ztratila cas
Reagovat
sprchon
Není za nástup do kvaldy nějakej peníz?
Reagovat
PetaM
A hlavně tam ještě hraje debla se ségrou :)
Reagovat
lars
a kam az realne mohou postoupit ?
Reagovat
PetaM
Tak druhé kolo? Záleží na losu :D
Reagovat
sprchon
To je taky fakt. :D Klidně pár kol udělat můžou. :)
Reagovat
horska.kraslice
1:1 na sety. Andrea prohrála 2. set v TB. Nevzdávej to, bojuj!
Reagovat
tommr
Andrea hlavně nevyužila možnost dopodávat zápas za stavu 6:4 5:4.
Ve třetím už prohrává o brejk a zápas nejspíš ztratí ... :(
Reagovat
horska.kraslice
Ve druhém taky prohrávala o brejk.
Já jí sice moc nevěřím, ale držím palce, kéž se staane zázrak.
Reagovat
Patri.k
No né a už servíruje na vítězství 5:3 :D
Reagovat
horska.kraslice
Tak Andreo, teď! Dopodávej to!
Reagovat
horska.kraslice
Ano, je to hotovo. Andrea příkladně bojovala, to se cení.
Reagovat
tommr
Andrea opět příjemně překvapila. Nenechala se rozhodit tím neštastně ztraceným druhým setem a v závěru dokázala otočit ze stavu 2:3 na 6:3. Přiznám se, že když ve třetím Italka získala ten brejk tak jsem Andree už moc nevěřil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To vidíme (viz komentář v 16:47:))
Reagovat
tommr
pro Andreu je taková otočka dost netypická. V poslední době většinou naopak ztrácí dobře rozehraný zápasy ...
Reagovat
Fandina
OT ... dnešní článek o Petře, jestli to tu už bylo, tak se omlouvám.
http://sport.aktualne.cz/kvitova-muze-vyhrat-french-open-pokud-zvladne-psychiku/r~d7709d84fedd11e4bcb60025900fea04/
Reagovat
Cico93
Reagovat
Patri.k
Tak se holkám nějak nedaří
Reagovat
Patri.k
Vypadá to, že Voráčová prožívá jednu z nejlepších svých sezón a zúročuje své dlouholeté zkušenosti s tenisem, už v AO se kvalifikovala, tak doufejme, že se ji to podaří i na FO, i když už těžko od ní může čekat nějaké velké výsledky. Krejčíková je hráčka, která má na stovku, jen čeká na svou příležitosta na nějakej turnaj který se ji povede, několikrát už byla blízko, proto ji držím palce a snad už ji to na FO výjde a připojí se k Smítkové, Allertové a Siniakové, které nám dělají čím dál větší radost. Hlaváčková proti hráčkám pod stovku umí vyhrávat, v tomhle je určitě silná, proto i ona se může kvalifikovat, ale jak dostane hráčku, co je ze stovky, tak je beznadějná, což moc nechápu.
Reagovat
Frick
No překvapilo, co si budem povídat. Že by nabrala druhej dech? Ale návrat do TOP 100 je asi takřka vyloučen. I když kdo ví...
Reagovat
Patri.k
Až moc pozitivních slov od tebe na její adresu za jedno kolo kvalifikace :D
Reagovat
Frick
Tak je to příjemný překvapení, že vyhrála v zápase, kde byla (lehkou) outsiderkou 12:3 ne gemy.
Reagovat
VlS
Neboj, za chvilku dostane palec dolů
Reagovat
smazaný uživatel
Ten už má tenhle týden jistý Kristýna.
Reagovat
Frick
Mám jinou kandidátku.
Reagovat
Frick
dozvíte se o víkendu :o)
Reagovat
smazaný uživatel
samou nedockavostou sa cely trasieme, asi vsetci na tomto fore.... uuu to je ale napatie ked nam prezradis komu davas palec dole...
Reagovat
Frick
Vlhneš tam dole, Sylvo?

A Tarru White znáš?
Reagovat
Grape
Beztak tam máš Kláru za ten druhý set s Angie...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist