Triumf veteránek. Čtyřhru na Turnaj mistryň v Mexiku ovládly Siegemundová se Zvonarevovou

6. 11. 2023, 21:22
Aktuality 15
TURNAJ MISTRYŇ - Novými vítězkami čtyřhry na Turnaji mistryň se staly veteránky Laura Siegemundová (35) a Věra Zvonarevová (39). Německo-ruská dvojice ve finále v mexickém Cancúnu porazila 6:4, 6:4 Američanku Nicole Melicharovou-Martinezovou (30) s Australankou Ellen Perezovou (28) a ke grandslamovému triumfu přidala další cennou trofej.
Laura Siegemundová a Věra Zvonarevová (© Profimedia)

Melicharová-Martinezová/Perezová – Siegemundová/Zvonarevová 4:6, 4:6

Laura Siegemundová a Věra Zvonarevová odehrály první společný turnaj na US Open 2020 a 'Covidový' ročník tehdy před prázdnými tribunami vyhrály. I když spolu nevytvořily stabilní dvojici, loni v dubnu měly ve sbírce tři tituly z deseti turnajů.

Zvonarevová se pak ale kvůli zranění achilovky na 10 měsíců odmlčela, než letos v březnu se Siegemundovou obnovily spolupráci a zahájily první společnou sezonu. Zpočátku se jim nedařilo, aby rok zakončily čtvrtým letošní titulem.

Německo-ruský tandem se na akci pro osm nejúspěšnějších párů uplynulé sezony kvalifikoval až jako poslední i zásluhou finále na US Open. V mexickém Cancúnu začal skalpem předloňských šampionek Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové, v neděli se jako poslední těsně dostaly ze skupiny a jen o pár hodin později vyhrály i semifinále.

V neděli měly nastoupit i k boji o titul, hrát třetí zápas během jednoho dne ale odmítly a WTA jim vyhověla. Proti Nicole Melicharové-Martinezové a Ellen Perezové se nakonec postavily až v pondělí a zvítězily 6:4, 6:4.

35letá Siegemundová se stala první německou vítězkou čtyřhry v padesátileté historii  Turnaje mistryň a přidala do své sbírky další cennou trofej. Ve čtyřhře žen vyhrála dva grandslamy, stejně jako ve čtyřhře smíšené.

"Mým velkým cílem bylo stát se se hráčkou TOP 10 ve čtyřhře. Je to jeden z těch bodů, které si mohu odškrtnout. Jsem za to opravdu moc ráda. V singlu jsem se vrátila do TOP 100, což je pro mě také úžasný úspěch. A celou kariéru bylo mým velkým snem dostat se na Turnaj mistryň. Teď tu jsem a vyhrála jsem trofej, kterou jsem ani neměla na seznamu. Nikdy bych neřekla, že bych ji mohla vyhrát. Je to taková třešnička na dortu," usmívala se Siegemundová.

39letá Zvonarevová hrála debl na Turnaji mistryň podruhé v kariéře a poprvé od svého debutu v roce 2005 po boku krajanky Eleny Lichovcevové.

"Tento rok byl prvním, kdy jsem se soustředila jen na čtyřhru. Absolvovat celou tu cestu na Turnaj mistryň a celou akci pak vyhrát, to je něco speciálního. V minulosti jsem vyhrála několik velkých turnajů včetně grandslamů, ale tohle je opravdu výjimečné," řekla bývalá druhá singlistka světa Zvonarevová. "Až se jednou ohlédnu za kariérou, určitě to bude jeden z mých největších úspěchů."

Laura Siegemundová a Věra Zvonarevová poprvé vyhrály Turnaj mistryňLaura Siegemundová a Věra Zvonarevová poprvé vyhrály Turnaj mistryň (@ Livesport)

30letá Američanka Melicharová-Martinezová prohrála finálový zápas poosmé v řadě, z toho pošesté v této sezoně. Stejně jako o dva roky mladší Australanka Perezová hrála finále Turnaje mistryň poprvé v kariéře.

Ve finále Turnaje mistryň poprvé od roku 2015 chyběla zástupkyně českého tenisu. Melicharová je sice rodačkou z Brna, reprezentuje však Spojené státy, kde vyrostla.

28letá Perezová by se nyní měla bleskově přesunout do španělské Sevilly na finálový turnaj Billie Jean King Cupu. Úterní duel Australanek se Slovinkami ale nestihne.

Výsledky Turnaje mistryň v Cancúnu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Kandinsky1
Stará je dobrá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zoufalství WTA TM bylo tímto dovršeno
Reagovat
tommr
TM v deblu nečekaně ale zaslouženě vyhrály tenisový důchodkyně Siegemund/Zvonareva ...
Titulovou jízdu jim mj. umožnily i KrejSi ostudným výkonem v úvodním zápase ...
Katka Siniaková se propadne na 10.místo v deblovým žebříčku a Bára Krejčíková dokonce na 13.místo. A bude ještě hůř protože na začátku příštího roku obhajují AO a IW takže v lepším případě zůstanou na svým a v tom horším přijdou skoro o všechny body a vypadnou z top-20 ...
Reagovat
lvicek
Nj, ostudný výkon... Ale že Bára vysloveně pár dní předtím hrála v Číně na druhé straně zeměkoule v totálně jiných podmínkách, to už nezmíníš? Hlavně že předvedly ostudný výkon. Pro mě osobně je obdivuhodný výkon jenom tam přejet a být druhý den schopná vstát z postele v rozumný čas! To se to snadno odsuzuje...
Reagovat
tommr
tak pro tebe možná jo, ale ty asi nejseš profesionální tenistka, která by to měla zvládat ...
Reagovat
Fandina
To je zase klišé. Profesionální tenistky jsou tam všechny, ale ne všechny jely z druhého konce planety. A proto některé profesionální tenistky prohrály a jiné vyhrály.
Reagovat
tommr
tak zrovna Siegemund/Zvonareva tam jely taky z Číny a to dokonce ze stejného města jako Katka Siniaková ...
Reagovat
Fandina
Jenže všechny tři ojely z Číny o půl týdne dřív než Bára. Jinak hrály výborně, našim holkám to tam nešlo.
Reagovat
Fandina
odjely
Reagovat
Basa
Hlavně Bára vůbec to Zhuhai neměla hrát...
Reagovat
tommr
díky tomu že v Zhuhai hrála zakončí sezonu v top-10 ...
Reagovat
Kandinsky1
Někde za ní ji nemůže předskočit třeba body ze 125´ v JA ?
Reagovat
tommr
oficiální konečnej žebříček letošní sezony bude zveřejněnej po konci TM tj. 7.11 ...
Haddad Maia se může před Báru do konce roku ještě dostat pokud získá nějaký body na turnajích v JA ale to už nic nezmění na tom že Bára bude oficiálně 10.hráčka sezony 2023 ...
Reagovat
Kandinsky1
Aha, dík. To je zajímavý, ale i logický. Takže Bára může teoreticky zakončit rok coby 10, ale 1.1. už začít jako 11. Jen si říkám, jestli tohle pravidlo reflektují i žebříčky na webu.
Reagovat
lvicek
"Mely zvladat", no nevim, byl to vrazednej program proste pro kazdyho. Nejsou stroje, ale proste lidi. Normalni turnaje si planuji tak, aby mely alespon nejaky cas na aklimatizaci a take si mohou dovolit delat pauzy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist