Trocki v Sydney ovládl historické finále dvou kvalifikantů

17. 1. 2015, 10:48
Aktuality 14
Viktori Troicki vyhrál historicky první finále dvou kvalifikantů na turnaji ATP. V Sydney srbský tenista porazil ve dvou setech Kazacha Michajla Kukuškina a získal svůj druhý titul.
Viktor Troicki

Srbský tenista Viktor Troicki získal na turnaji v Sydney druhý titul na okruhu ATP v kariéře. Bývalý dvanáctý hráč světového žebříčku ve finále porazil Kazacha Michaila Kukuškina, který do hlavní soutěže prošel z kvalifikace, za hodinu a pět minut 6-2 6-3.

Troicki, jenž se po ročním dopingovém trestu propracovává zpět mezi elitu, získal proti Kukuškinovi poslední čtyři hry prvního setu a ve druhém vedl už 4-1. Kazach si poté nechal ošetřit stehenní sval a následně po prvním úspěšném brejku dokázal snížit až na 3-4, Troicki ale komplikace nepřipustil. Soupeři oplatil dalším prolomeným servisem a zápas pak zakončil při svém podání 13. esem.

"Když se podívám pět, šest měsíců zpátky, tak je úžasné, že už tady stojím s trofejí. Takže je to pro mě i celý můj tým velmi příjemné. A také emotivní," řekl Troicki.

"Cítím se teď velmi dobře. Odehrál jsem tu osm zápasů a nemám žádné problémy. Jsem zcela fit a cítím, že v pondělí budu připravený na další zápas. Tvrdě jsem pracoval a tvrdá práce se mi teď vyplácí. Věřím svému tělu a cítím, že můžu dokázat velké věci," uvedl sebevědomě Troicki.

V prvním kole Australian Open tak dojde na duel dvou čerstvých šampionů. Troického totiž čeká na úvod prvního grandslamového podniku sezony Jiří Veselý, který z kvalifikace ovládl turnaj v Aucklandu. V Melbourne na sebe narazí už za dva dny.

Srbský hráč, jemuž momentálně patří v žebříčku ATP 92. místo, čekal na další trofej od triumfu v Moskvě v roce 2010. V Sydney si už finále zahrál, v roce 2011 ale proti Gillesi Simonovi z Francie neuspěl. Na kontě má celkem čtyři finálové starty.

- ATP 250 SYDNEY -
(Austrálie, tv. povrch, 494.310 dolarů)
sobotní výsledky (17. 01. 2014)
• Dvouhra - finále •
Troiki (Srb.) - Kukuškin (Kaz.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
fretek
Finále bylo historické taky proto, že hrál ještě starý Trocki (viz nadpis)
Reagovat
janek_da
Super Vikine.
Reagovat
smazaný uživatel
No bude to pěkný souboj mezi Veselým a Troickým , ale myslím , že furt je to pro něho lehčí soupeř než byl Wawrinka na US OPEN
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, pre mňa jeden z možných vrcholov prvého kola, obaja sú po úspechoch namotivovaní, veľmi mierne sa prikláňam k Troickému.
Reagovat
smazaný uživatel
já k Veselému pokud mu , ale pujde servis :)
Reagovat
Patri.k
Za to zápas Koukalové a Sandersové bude propadá AO :D
Reagovat
EllNino
Klára ale nehraje nějak blbě, akorát je teď ve srabu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Klára hraje mizerně , myslím nějak od června .
Reagovat
EllNino
jasně, ale ta hra není tak blbá, aby to byl nějakej propadák, první set s Narou hrála skvěle, ale pak jí ruplo v bedně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ona by hrála skvěle kdyby nekazila ten servis , to je něco co musela zlepšit Smitková a myslím , že se stím setkávaly i ostatní naše mladé hráčky .
Reagovat
slacker
Dvou replikantu? Uz jim je blade runner na stope
Reagovat
smazaný uživatel
...je to pro něj velká injekce do žil před AO :)
Reagovat
Davor1
:-DDD
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist