Troicki o přísné karanténě: Je to chaos, všechna příprava přišla vniveč

23. 1. 2021, 13:48
Aktuality 27
Dalším tenistou hrubě nespokojeným s přísnou karanténou po příletu do Austrálie je Viktor Troicki. Zkušený Srb, jenž si start na Australian Open vybojoval v kvalifikaci v Dauhá, by prý za těchto podmínek, kdy nesmí 14 ní opustit pokoj, na turnaj nedorazil. Je to chaos, všechna příprava přišla vniveč, smutní bývalá světová dvanáctka.
Profily hráčů
Viktor Troicki (© AFP)

Aktuálně 202. hráč světa Viktor Troicki se na Australian Open dostal díky třem výhrám v kvalifikaci, která se letos kvůli hygienickým opatřením konala výjimečně v katarském Dauhá. 

34letý Srb se však po následném přesunu do Melbourne ocitl v přísné karanténě. Na palubě jeho letu totiž byla osoba, která měla po přistání pozitivní test na koronavirus, a stejně jako dalších 71 tenistů tak nesmí dva týdny opustit svůj hotelový pokoj.

"Kdybych tohle věděl, nepřijel bych. Je to totální chaos, všechno je hrozné," stěžoval si Troicki v rozhovoru pro Sportski Zurnal. Narážel na fakt, že o pravidlu přísné karantény se tenisté dozvěděli až po příletu do Austrálie.

"Jsem tu na čtrnáct dní zamčený. Nemohu opustit pokoj, nemohu trénovat, nemohu nic. Nejde se připravit na pětisetový zápas v pokoji. Všechna ta příprava na grandslam přichází vniveč," připojil se k velké skupině nespokojených tenistů.

"Dva týdny proležené v posteli jsou jistotou, že se na další měsíc a půl budu muset znovu dostávat do formy. To všechno dělá v mé kariéře chaos," dodal bývalý dvanáctý hráč světa.

Nespokojenost už veřejně vyjádřili mj. také Španěl Roberto Bautista, Francouz Benoit Paire, Uruguayec Pablo Cuevas, Švýcarka Belinda Bencicová, Kazaška Julia Putincevová nebo Francouzka Alizé Cornetová.

V přísné karanténě jsou i Češi Tomáš Macháč, Barbora Strýcová, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Dále grandslamové šampionky Bianca Andreescuová z Kanady, Viktoria Azarenková z Běloruska, Němka Angelique Kerberová, Američanka Sloane Stephensová a Ruska Světlana Kuzněcovová. Dva týdny 'zamčeni' v pokojích jsou i Řekyně Maria Sakkariová, Rumunka Sorana Cirsteaová, Ons Džabúrová z Tuniska, Japonec Kei Nišikori, Argentinci Guido Pella a Juan Ignacio Londero, Američan Tennys Sandgren, Artem Sitak z Nového Zélandu, Kolumbijec Santiago González, Ukrajinec Sergej Stachovskij či Francouz Alexandre Muller.

Troicki čeká na svůj celkově 12. start v hlavní soutěži Australian Open. Pouze dvakrát se s úvodním grandslamem sezony loučil po prvním kole, nicméně nikdy se nedostal dál, než do třetího kola.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
tak hlavně že na Adria tour to bylo na pohodusmilesmile
Reagovat
woody
Na ADria tour dodrželi všechny nařízení vlády smile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
woody
kravina být 14 dní před turnajem mimo trénink. Větší nesmysl jsem nevidsmileěl.Sice jsem dělal jinej sport, ale stačilo mi pár dní bejt mimo a pak jsem se zase dlouho dostával zpět do tempa. Když vezmu v potaz jen sportovní hledisko, tak je to totální nemsmysl.
Reagovat
sojka1
tak ale ty jsi byl asi uplne mimo (nemoc, casove duvody) a nemas porovnani bezne pripravy s dvou - trifazovou pripravou v silne omezenych podminkach.... nmyslim, ze to byla Strycova, kdo rikal, ze tenis nezapomene a bude na kazdem, jak se v takovych podminkach pripravi.... ale hrozne to je, o tom zadna....
Reagovat
Krisboy
Tenis určitě v karanténě nezapomeneš, ale fyzičku neudržíš. Ostré tréninky na kurtě + tréninkové zápasy jsou potřeba vždy, všude a u všech hráčů.
Reagovat
sojka1
o tom vubec nepochybuju a ani netvrdim, ze je to neco plnohodnotneho...
Reagovat
woody
Přesně tak. Tenis sice nezapomeneš, ale když netrénuješ tak ztrácíš herní jistotu.

Nevím pro mě je tohle neůstojné tak velké akce jako je AO. Řešil bych to více testováním a omezením vzájemného kontatku hráčů. Ale ne takhle. Sport tady pláče...
Reagovat
turista
Souhlas.
Reagovat
sojka1
myslim, ze si nerozumime, ja to nehajim a pokles vykonnosti nezpochybnuju, jen me zaujalo, ze uplne presne vite, co to s kazdym udela. Pritom nikdo nema zadnou zkusenost ani srovnani obou priprav, protoze takova kravina by prece normalne nikoho (pokud je zdravy) ani nenapadla, zavrit se na 14 dnu do mistnosti a tam posilovat, cvicit, behat a jezdit na nejakych trenazerech ci co.... :-)
Reagovat
woody
Ta situace zase není tak atypická. V mém sportu bylo mezi sezónama několik měsíců,takze kdyz skoncila spolecna priprava, člověk se často musel připravovat sám a ne vždy měl člověk šanci plnohodnotně trénovat. Takže po te pauze to chtelo cas se dostat do pohody.

Na druhou stranu existuji tak vyjimecne pohybove talenty, na ktere takova pauza muze mit jen nepatrny vliv..
Reagovat
Krisboy
Jasně, třeba Nick. Ten by karanténu jenom uvítal, mít 14 dnů jen pro sebe, pro Playstation a pro sociální sítě, ten by se nějakým tréninkem nezdržoval smile
Reagovat
woody
Jasný, akorát nevím jestli v Nickove případě není spíš styl " mít na háku "
Reagovat
Krisboy
No tak nějak jsem to myslel. Jako že by mu bylo úplně jedno, že 14 dní nemůže vystrčit nos.
Reagovat
Marduch
tvl Nick by byl úplně happy, že maj ostatní konečně stejný podmínky přípravy na GS jako on smile
Reagovat
Krisboy
...a o to víc by si potom vychutnával ty vítězství smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslíš, že by Nick vydržel 14dni na pokoji jen sám s PSsmile?
Reagovat
sojka1
to je ale uplne jina situace, na tenisovou pripravu pred GS mi to vsak prijde atypicke velmi... :-)) Jinak uz se blizis, Nick me teda nezajima, ale opravdu si myslim, ze budou velke individualni rozdily ve "skodach" na forme a na to jem taky narazela... + psychika, kdo se v tom bude bahnit a nervacit, dopadne hur nez stoik... :-)
Reagovat
peRFect
Naopak jsi to ty, kdo si situaci neumí představit. Chytal jsem hokej ve čtvrté nejvyšší soutěži ČR (všichni v klubu pod smlouvou) a naprosto souhlasím se zdejšími názory, že 2-3 týdny někde sedět na zadku, popř. dřepovat, prostě nestačí. Herní tempo je herní tempo a to se nedá ani natrénovat. Proč se asi jezdí hráči před GS rozehrát na menší turnaje?
Reagovat
sojka1
myslim, ze pisu v nejakem cizim jazyce... ale neni to pro me nijak zasadni diskuze, nechme to byt... :-)
Reagovat
dappe
Ve čtvrté nejvyšší hokejové soutěži se snad ani pořádně netrénuje ne? Tak 1-2x týdně.
Reagovat
turista
Vzhledem k hráčům a hráčkám, kteří musejí dřepet 14 dní na pokojích je bonifikace elity v Adelaide nefér. Djokovič na to marně upozornil pořadatele v Melbourne. Přitom tam mají zlomek nemocných co ostatní kontinenty.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nerozumiem tomu, preco sa pri 2 tyzdnovej karanténe vsetci tvária, ze den po karanténe hraju ostry zapas.

Ved maju medzitým cely celučičký tyzden na trening.

To profesionálovi musí stačiť, na dostanie sa do tempa. 2 tyzdne by boli lepsie, ale tyzden je stále lepsie ako nic.
Reagovat
turista
Pokud pořadatelé uspořádají přípravný turnaj pro ženy tak to je dobré. Muži ale po přísné karanténě tuhle možnost zatím nemají v dohledu. Takže to nevýhoda bude pokud se věci ještě nějak nezmění.
Reagovat
Patik
ešte chvílu a začnem mať pocit že len fňukajú..česť výnimke teda Troicki útočí na tie najvyššie méty a stotisíc dolárov za dva týždne válania sa na izbe zato nestojí..
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoško, minulý rok si mal prípravu na AO štandardnú a neuhral si ani prvé kolo :)

Ber to tak, že horšie to byť nemôže a niečo treba proste zmeniť.
Reagovat
Marduch
Viky nefrflej, Djoker poradi, jak se udržovat i v obývákusmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist