Trojka Bammerová už v Quebecu dohrála

27. 10. 2008, 23:33
Aktuality 0
WTA QUEBEC - S turnajem v kanadském Quebecu se už po prvním hracím dnu rozloučila turnajová dvojka Sybille Bammerová. Zkušená Rakušanka ve třech setech podlehla talentované Američance Oudionové. Do druhého kola postoupila i domácí Valerie Tetreaultová, hráčka až šesté světové stovky.
Sybille Bammerová

Teprve sedmnáctiletá Američanka Melanie Oudinová si dnes připsala druhý vítězný zápas na okruhu WTA. Turnajovou dvojku Sybille Bammerovou, o 11 let starší soupeřku, porazila po více než dvouhodinové bitvě 6-4 3-6 7-5. Oudinová v druhém setu prohrávala už 2-4, ovšem dokázala se do zápasu vrátit a rázem podávavala za stavu 5-4 na postup. První šanci ještě nevyužila, ovšem přehlídku brejků nakonec zakončila udržením vlastního servisu.

Na hráčku první světové stovky Mathildu Johanssonvou z Francie si vyšlápla 514. hráčka žebříčku Valerie Tetreaultová. Dvacetiletá Kanaďanka se na divokou kartu dostala do hlavní soutěže turnaje WTA vůbec poprvé v kariéře. O čtvrtfinále si zahraje s šestou nasazenou Mattekovou, jež porazila dvakrát 6-3 další domácí hráčku Fichmanovou.

Nadvládu zámořských tenistek dnes potvrdila ještě Julie Dittyová z USA. Ta narozdíl od Bammerové v zápase zvládla roli zkušenější hráčky a o téměř dvanáct let mladší Polku Urszulu Radwaňskou porazila 7-6 6-2.

Původně měla z pozice turnajové dvojky nastoupit proti Oudinové Italka Pennettaová. Ta však na podnik WTA Bell Challenge v kanadském Quebecu vůbec nedorazila. Italská tenistka se odhlásila poté, co zemřel její kamarád Federico Luzzi.

WTA QUEBEC (Kanada, hala, 175.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Oudinová (USA) - Bammerová (2-Rak.) 6-4 3-6 7-5
Tetreaultová (Kan.) - Johanssonová (Fr.) 6-1 7-5
Dittyová (USA) - U. Radwaňská (Pol.) 7-6 6-2
Matteková (6-USA) - Fichmanová (Kan.) 6-3 6-3
Pučekovová (Rus.) - Pelletierová (Fr.) 6-3 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist