Tsitsipas má na dosah už páté čtvrtfinále v Římě, Medveděv se ve třetím kole nadřel

13. 5., 15:02
Aktuality 30
ATP ŘÍM - Stefanos Tsitsipas (25) může už čtvrtým rokem po sobě a celkově popáté postoupit do čtvrtfinále na Masters v Římě. Finalista předloňského ročníku si ve třetím kole poradil 6:2, 7:6 s Cameronem Norriem (28) a bude usilovat o uhájení osmifinálové neporazitelnosti v tomto dějišti. Až po téměř tříhodinové bitvě se mezi nejlepší šestnáctku dostal obhájce titulu Daniil Medveděv (28), kterého trápil srbský kvalifikant Hamad Medjedovič (20).
Tsitsipas se pokusí uhájit osmifinálovou neporazitelnost v Římě (© AFP)

Tsitsipas – Norrie 6:2, 7:6

Stefanos Tsitsipas absolvuje na Masters v Římě svůj první turnaj po rozchodu se španělskou tenistkou Paulou Badosaovou a nečekaném selhání v úvodním zápase na předchozí tisícovce v Madridu. Po dvouapůlhodinové bitvě a obratu proti Janovi-Lennardovi Struffovi potřeboval jen hodinu a půl na postup přes Camerona Norrieho.

Řecký favorit v úvodním dějství dominoval, na vlastním podání ztratil pouhých pět fiftýnů a Britovi dvakrát sebral servis. Do druhé sady vstoupil dalším brejkem, ovšem náskok ztratil a nakonec set získal až v tie-breaku. Ve zkrácené hře povolil Norriemu jen jeden bod.

Tsitsipas před pár týdny už potřetí v kariéře ovládl antukové Monte Carlo, všechny tři trofeje z Masters slavil právě v Monaku. Vypadalo to na definitivní konec dlouhé krize, ovšem v následujícím týdnu nepůsobil přesvědčivě po cestě do finále v Barceloně a poté senzačně prohrál hned s Thiagem Monteirem v Madridu.

V římském Foro Italico má výbornou historii. Čtyři z předchozích šesti startů přetavil minimálně ve čtvrtfinálovou účast a v osmifinálové fázi je neporažen. Alespoň mezi nejlepší osmičku postoupil při posledních třech návštěvách tohoto dějiště, loni vypadl v semifinále s pozdějším šampionem Daniilem Medveděvem.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

V osmifinále se utká s Alexem de Minaurem. Australan po třech hodinách boje zdolal 6:7, 6:4, 6:4 finalistu předchozího Masters v Madridu Félixe Augera-Aliassimeho a vyrovnal své římské maximum.

S rodákem ze Sydney má Tsitsipas vysoce pozitivní vzájemnou bilanci 11:2, poslední souboj letos v Acapulcu ale ve třech setech prohrál. Na antuce se dosud střetli třikrát a pokaždé měl jasně navrch bývalý finalista French Open.

Medjedovič – Medveděv 6:7, 6:2, 5:7

Daniil Medveděv ve večerním utkání udolal až po téměř tříhodinové bitvě 7:6, 2:6, 7:5 Srba Hamada Medjedoviče, přestože spáchal 10 dvojchyb a čtyřikrát neudržel podání.

"S úrovní hry jsem v průběhu zápasu nebyl spokojený... Ale jsem rád, že jsem našel cestu k vítězství, což je na konci dne nejdůležitější," řekl osmadvacetiletý Rus.

Medveděv loni v Římě slavil svůj poslední triumf a zároveň získal jedinou trofej z antuky. Na kontě má celkově 20 titulů, ale každý získal v jiném městě. Při absenci Carlose Alcaraze a Jannika Sinnera a po vypadnutí Novaka Djokoviče a Rafaela Nadala má jedinečnou šanci poprvé v kariéře obhájit titul.

V osmifinále se Medveděv utká s Američanem Tommym Paulem (H2H 3:0), s nímž měl v březnu namále v semifinále Masters v Indian Wells.

Hurkacz – Etcheverry 7:6, 6:2

Hubert Hurkacz na skalp Rafaela Nadala. Také s Tomásem Martínem Etcheverrym z Argentiny si polský tenista poradil ve dvou setech a bez ztráty podání, v úvodní sadě ale musel odvrátit setbol, než zvítězil 7:6, 6:2.

Polský tenista v Římě odvrátil všech 10 brejkbolů, kterým čelil, a postupem do osmifinále vyrovnal své maximum z debutu v roce 2020.

Sestřih zápasu

Báez – Rune 2:6, 6:2, 6:3

O první římské čtvrtfinále si Hurkacz zahraje s dalším Argentincem Sebastiánem Báezem. Jihoamerický tenista se postaral o vyřazení loňského finalisty Holgera Runeho, dánského favorita porazil po obratu 2:1 na sety a ve čtvrtém střetnutí na antuce si připsal již třetí vítězství.

Osmifinálové souboje v horní polovině pavouka jsou už kompletní. Taylor Fritz se utká s Grigorem Dimitrovem, Alejandro Tabilo s Karenem Chačanovem, Zhizhen Zhang s Thiagem Monteirem a bývalý vítěz Alexander Zverev s Nunem Borgesem.


Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Římě


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

30
Přidat komentář
sojka1
snad se Stefanos uz trochu srovnal, rozchod s Pavlinkou ho urcite zasahl vic, nez se tvari, v prvnim zapase se Struffem se choval jako magor. Nepricetne ozmlaceni reklamy vysvetloval emocemi, ale bylo to hned v uvodnim gemu, ty emoce si uz prinesl na kurt....
Jinak mam radost z drobouckeho Tabila, dokazal vyprovodit i Kacu, ale zavercny dvacetiminutovy TB byl opravdu o nervy. Tabilo opet neprehnana a sympaticka radost, uz s Djokovicem vystupoval skromne a velmi normalne, pritom hraje zivotku.... :-)
Reagovat
PTP
Ví se, kdo to skončil ?
Reagovat
Nola
LOL droboucky Tabilo ma 188 cm....
Reagovat
Nola
droboucky je Baez, 170 cm
Reagovat
sojka1
nevim, ale rucicky ma jak hulky, nozky to same a proti Kacovi i Djokovicovi mi prisel jako prd....
Reagovat
Krisboy
Zdání klame. Koukni na Janka.
Reagovat
sojka1
a tak jasne, navic zadna ramena a proti obr Kacovi to vsechno vyniklo, ze jsem nenapsala utloucky..... ke vsemu jsem fakt videla i toho Baeze se Spratkem, taakzee... ;-) Nemam totiz ani jednoho vubec v oku, ale mam tak pokriveny charakter, ze me Tabilo zaujal s tim Djokovicem... :-))
Dneska jsem mu ovsem naprosto uprimne prala na uspech navazat, takze spokojenost!
Reagovat
tommr
TP bojkotuje ženskou část turnaje nebo co? Proč tu dneska není žádnej článek k osmifinále žen?
Zápas Sabalenka vs Svitolina přines ve třetím setu strhující podívanou. Sabalenka nebyla úplně fyzicky fit ale zato byla mentálně silná a zaslouženě vyhrála ...
Reagovat
Stybnat
Reagovat
paddy
Skrývá se Giorgi? smile smile smile
bylo podezřelé, že se ani nerozloučila a už je to jasnější smile
https://www.livesport.cz/zpravy/zahadne-zmizeni-tenisove-krasky-giorgiova-oznamila-konec-a-vypnula-telefon-skryva-se/bDrajH3s/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V severní Itálii

Asi se schovává před papá. Už nechce hrát.
Reagovat
vojta912
Pokud náhodou čtou rowdies z CK Kaderka. Strčte si na hokeji ty trubky do zádele!
Reagovat
vojta912
Nebo spíše CK Černošek
Reagovat
com
Medjed X Medved
Reagovat
hanz
Koukám, že od tý doby, co je Cecek s Pavlínou od sebe, tak jim to docela hraje... pro sázkaře je to věčná škoda, měli spolu ještě nějaký čas být, dokud byly výhodné kurzy na jejich prohry...
Reagovat
frenkie57
To je přesný!
Reagovat
Nola
som v nespravnom okienku, ale neviem kam to dat.... dnes Sramkova tolko sanci proti Penko co nevyuzila.... v TB sa uz prejavili skusenosti, Sramkova, keby takto hrala stale, tak sa neplance kdesi v 2.stovke, Penko to ubojovala, bola uz cela cervena v tvari, celkom to ladilo s jej ruzovym outfitom....
Reagovat
frenkie57
Zápas jsem neviděl, ale podle výsledku to musel být hodně vyrovnaný boj. Škoda, docela jsem Rebece držek palce, protože je to sestra a musela hrát hodně dobře, když se dostala takto daleko.
Reagovat
Nola
viedla v 3. sete 5:4 s brejkom, nedopodavala a dokonca mala 0:40 na dalsom podani Penko, ta to otocila, ale tych prasiat co dnes popadalo Penko sa len tak nevidi
Reagovat
hanz
Jo Medka, ta se Sorýskem zatočila...
Reagovat
Nola
kto je Medka? Badosa?
Reagovat
frenkie57
Překlad: Madison Keys : Sorana Cirstea
Reagovat
Nola
aha, ja som citala Korysek, tak som predpokladala, ze mysli Cori a Paulu
Reagovat
PTP
V Římě zřejmě mají na hajzlu lepší signál
Reagovat
PTP
Cirstea vyřadila 2 naše, ale když na ní nastoupila moje oblíbená Madison s bobříma zubama, tak se okamžitě poroučela. To je ta pravá kvalita.
Reagovat
frenkie57
Bobřík z Rock Islandu se s ní vůbec nemazal. O to víc člověk nechápe, proč z ní má Maki takovej blok.
Reagovat
Nola
no Madison ma vyzor celkom po tatovi, aj ked nie je celkom tmava, je to sympaticka baba a tie zuby ma vycerene presne ako vas Jirka1, ci ako ho volate
Reagovat
frenkie57
To je přesný! Jako brácha se ségrou, tedy až na barvu kůže.
Reagovat
PTP
No J1rka je na bělouše trochu přičmoudlejší a Madison na kofolu trochu vybledlá, takže i ta kůže jim docela hraje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist