Tsitsipas při premiéře v Abú Dhabí porazil Rubljova a čeká ho Djokovič

19. 12. 2019, 15:37
Aktuality 6
EXHIBICE ABÚ DHABÍ - V Abú Dhabí odstartoval 12. ročník prestižní exhibice. Do generálky na novou sezonu vstoupil úspěšně vítěz Turnaje mistrů Stefanos Tsitsipas, který si poradil s Rusem Andrejem Rubljovem a zajistil si souboj s Novakem Djokovičem. Prvního hráče světa Rafaela Nadala vyzve Rus Karen Chačanov, jenž porazil Hyeon Chunga.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas má za sebou skvělou sezonu zakončenou triumfem na Turnaji mistrů a na pozici šestého hráče světa. I proto si poprvé vysloužil pozvánku na prestižní exhibici do Abú Dhabí, kde se už 12. rok po sobě koná prestižní generálka na novou sezonu.

Jednadvacetiletý Řek se v zahajovacím utkání střetl s Rusem Andrejem Rubljovem, který startuje jako náhradník místo Francouze Gaëla Monfilse, a roli favorita potvrdil. Jen o rok staršího Rusa porazil 6-3 6-4, oplatil mu porážku z prvního kola letošního US Open a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2.

"Tenhle turnaj je skvělým zpestřením předsezonní přípravy. Člověk si ověří svou formu proti skvělým soupeřům, jsem rád, že si tu mohu zahrát," řekl Tsitsipas.

V pátečním semifinále řecký mladík vyzve obhájce titulu a čtyřnásobného šampiona Novaka Djokoviče (h2h 2-2).

V druhém dnešním zápase uspěl Karen Chačanov. Ruský tenista, jenž nahradil zraněného krajana Daniila Medveděva, zdolal 7-6 6-4 Korejce Hyeon Chunga a postupem do semifinále vyrovnal svůj výsledek z loňska.

O finále se Chačanov utká se světovou jedničkou a čtyřnásobným vítězem Španělem Rafaelem Nadalem, s nímž v sedmi vzájemných duelech vyhrál pouze jeden set.

• EXHIBICE ABÚ DHABÍ 2019 •
Spojené arabské emitráty, tv. povrch
čtvrteční výsledky (19. 12. 2019)
• Předkolo •
Tsitsipas (Řec.) - Rubljov (Rus.) 6-3 6-4
Chačanov (Rus.) - Hyeon Chung (Kor.) 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Mayo
Boha to ten pseudoturnaj začal nejako skoro.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady ten turnaj uz je klasika. A dobra. Narozdil od toho turnaje v cele s Fogninim z minulého tydne.
Reagovat
Fandina
Sharapová má set nad Tomljanovic a je k nepřeslechnutí.
Reagovat
Frick
a tady nikde nic.

A přitom taková milá zpráva. Tak miso, chlastej, ne!
Reagovat
Fandina
Včera jsem tě viděla v Říčanech.
Reagovat
misa
:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist