Tsitsipas v Torontu řádí dál. Přidal další odvrácený mečbol, další skalp hráče Top 10 a je ve finále Masters

12. 8. 2018, 08:20
Aktuality 177
ATP TORONTO - Nečekaná jízda Stefanose Tsitsipase na Masters 1000 v Torontu pokračuje. Devatenáctiletý Řek jako nejmladší tenista v historii ATP World Tour vyřadil čtyři hráče Top 10 na jednom turnaji, podruhé po sobě přežil mečbol a po výhře nad Jihoafričanem Kevinem Andersonem postoupil do svého druhého a dosud největšího finále. V něm v den svých 20. narozenin vyzve světovou jedničku Rafaela Nadala.
Stefanos Tsitsipas

Na okruhu ATP se začíná čím dál více prosazovat nová generace. Minulý týden ve Washingtonu se poprvé od roku 1995 potkali v semifinále turnaje ATP čtyři tenisté tenisté ve věku 21 let a mladší a jedním z nich byl i Stefanos Tsitsipas.

A devatenáctiletý Řek, jeden ze tří teenagerů v Top 100, nyní píše historii v Torontu. Na podniku Masters 1000, na kterém ještě nikdy nebyl ani v osmifinále, jako nejmladší hráč od založení ATP Wolrd Tour v roce 1990 porazil čtyři hráče Top 10 na jedné akci. 

Tsitsipas vyřadil všechny čtyři soupeře z elitní desítky během čtyř dnů. Zastavil Dominica Thiema (8.), úřadujícího wimbledonského šampiona Novaka Djokoviče (10.), obhájce titulu Alexandera Zvereva (3.) a v sobotu i finalistu posledního US Open a Wimbledonu Kevina Andersona (6.).

Navíc utekl už ze tří mečbolů - dva přežil ve čtvrtfinále, jeden v semifinále.

Andersona udolal po téměř tříhodinovém boji 6-7 6-4 7-6. První set nenabídl jediný brejkbol a tie-break Tsitsipas prohrál 4-7, i když vedl 4-1. Jediný brejk zápasu zaznamenal ve třetí hře druhé sady řecký mladík, který pak odvrátil všechny čtyři brejkboly. 

O vítězi ve třetím dějství rozhodovala zkrácená hra a Tsitsipas měl za stavu 6-4 dva mečboly. Po třech prohraných míčích po sobě sice sám čelil mečbolu, ale se situací si druhý den v řadě poradil a zanedlouho po chybě soupeře proměnil svou třetí šanci na ukončení náročného zápasu.



"Na jednom turnaji jsem nemohl dosáhnout ničeho lepšího. Porazil jsem tolik vysoko postavených hráčů a hraju úžasný tenis. Nečekali to fanoušci, nečekal jsem to ani já. Ale daří se mi tady dobře a do zítřejšího finále půjdu s psychicky silný," věří rodák z Atén.

Do finále Tsitsipas postoupil podruhé v kariéře. Poprvé si v něm zahrál v dubnu na antukovém podniku ATP 500 v Barceloně, kde uhrál jen tři gamy proti domácímu favoritovi Rafaelu Nadalovi. A právě hvězdného Španěla a světovou jedničku vyzve v boji o premiérový titul i v Torontu. V den svých 20.narozenin.

"Zahrát si finále turnaje Masters 1000 je nejlepší věcí, která se vám na narozeniny může stát. Nemohu tomu uvěřit," rozplýval se šťastný Tsitsipas, který má jistý posun už na post světové patnáctky. Případný triumf by ho vyhoupl ještě o tři příčky výš.

A zároveň by se stal prvním tenistou od zavedení světového žebříčku v roce 1973, který na jednom turnaji porazil pět hráčů elitní desítky. "To pro nesmí hrát žádnou roli. Bude to prostě normální zápas v překrásném městě," dodal Tsitsipas.

Dvaatřicetiletý Nadal na své semifinále musel kvůli dešti čekat. Ale samotný zápas pak zvládl, o deset let mladšího Rusa Karena Chačanova porazil 7-6 6-4 a ani ve čtvrtém vzájemném duelu neztratil set.

"Karen má skvělý servis a trefuje velké údery od základní čáry. Zejména bekhend má skvělý a umí být nebezpečný i z forhendu. Je pravda, že z forhendu dělá víc chyb, ale míčky z něj létají velkou rychlostí," komentoval Nadal. "Potřeboval jsem tomu odolat a hrát agresivně. Když se mi ho povedlo rozpohybovat, měl jsem to více pod kontrolou."



Nadal hraje v Torontu po osmi letech a Rogers Cup se může stát jeho prvním turnajem na tvrdém povrchu, který vyhraje minimálně čtyřikrát. V letech 2005 a 2013 v Montrealu, před deseti lety v Torontu.

Sedmnáctinásobného grandslamového šampiona Nadala čeká 116. finále v kariéře a usilovat v něm bude o jubilejní 80. titul. Víc jich získali jen Jimmy Connors (109), Roger Federer (98) a Ivan Lendl (94). Z turnajů Masters 1000 si dosud Nadal odvezl rekordních 32 trofejí, na tvrdém povrchu ale vyhrál turnaj této kategorie naposledy před pěti lety v Cincinnati.

Tsitsipas se může stát prvním hráčem od roku 2001, kdy Albert Portas v Hamburku získal svůj premiérový titul hned z prestižného turnaje Masters 1000.

• ATP MASTERS 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 5.939 970 dolarů
sobotní výsledky (11. 08. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Nadal (1-Šp.) - Chačanov (Rus.) 7-6(3) 6-4
Tsitsipas (Řec.) - Anderson (4-JAR) 6-7(4) 6-4 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

177
Přidat komentář
Roger_Federer
Napoleonek opet masturbuje az do vyronu..:)
Reagovat
fialka
uff
Reagovat
Rafaeoli25
Další skvělá sezona, třebaže s obrovskou bolestí v podobě nevyhraného Wimbledonu, to je jediná skrvnka na kráse, ale co se dá dělat. Nejde ale jen o výsledky, ale i o předváděnou hru a z ní mám ještě větší radost než z titulů, protože je skutečně výborná, baví mě se na to koukat, ještě víc než loni, variuje hru co se dá a to je velký posun, tenhle Nadal se mi líbí daleko víc než ten z let 08-10. Sebedůvěra neskutečná a na tomto místě je třeba poděkovat i Moyovi, který má zřejmě zásadní podíl na jeho proměně před loňskou sezonou, která navíc neustále pokračuje, jeho hra se dál vyvíjí, zkvalitňuje, rozmanitost rozšiřuje a to je skvělá zpráva, Toni už mu očividně neměl co dát a ke změně mělo dojít už tak o dva roky dříve, ale tak lépe později než nikdy. První místo už by mu letos nemělo utéct, což je taky úžasné, pátý year-end No.1 se bude hezky vyjímat mezi jeho úspěchy, no a první místo by pak měl uhájit až min.do příštího Monte Carla. No a obrovská poklona Tsitsipasovi, co dokázal je skutečně velké a mimořádné, vpravdě historické, porazit čtyři hráče Top10 v tak raném věku to se nepovedlo ani Nadalovi a Djokerovi, což hovoří za vše, nepochybně budoucí světová jednička a vítěz mnoha, mnoha grandslamů, kdy je začne sbírat je ale otázka vzhledem k tomu, že Big three nadále vládne. Každopádně parádní turnaj, kterému chyběla asi jen účast Rogera, aby vše bylo komplet, moc povedené, snad se Cincinnati vydaří obdobně.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal z 08-10-13 bol isto lepsi, nez ten z 2018..

Este sa hrá o 7000b., Nadal na konci roku nema nic isté, ak jeden hráč vyhrá TM, USO a 1-2 tisicky,, bude pred Nadalom.

Moya je samozrejme super a tesim sa, ze po RG opat zasadne k Rafovi v NY do boxov.

Tsi super, v jeho veku sa ale Nadalovi s Djok nemohlo podarit to iste, kedze vyradit 4 hracot top 10 je aj otazka zrebu a nasadenia, oni nemali tu moznost, mozno nikdy.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak rozhodně nebyl v letech 08-10 lepší variabilitou svojí hry, letos předvedl aai svůj nejlepší tenis na trávě v kariéře, třebaže to nedotáhl k titulu, ale i na antuce a hardu svojí hru pozměnil, zatraktivnil, to je nezpochybnitelné, takže z hlediska estetiky je tohle nejlepší Nadal, za tím si stojím. Jinak nemyslím si, že ho letos může ještě někdo předhonit, teoreticky to samozřejmě možné je, ale prakticky ne, Zverev na to nemá psychicky a asi ani herně ještě pořád jak neustále ukazuje, Roger ten nehraje to co první půlrok loni, no a pak už zbývá reálně jen Djoker, jenže jeho ztráta je dost velká a musel by teď začít vyhrávat všechno a Nadal vše prohrávat na začátku turnajů a tomu opravdu nevěřím, jen zranění ho může ještě o první místo letos připravit, i za tím si stojím.
Reagovat
Rafaeoli25
Upřímně nechápu tvůj postoj, tvoje časté obavy..jsou zbytečné, rozhodně pokud šlo o zápas se Stefanosem nebo o to jestli by Nadal mohl přijít do konce roku o první místo, obojí bylo/je dost pevně v Rafových rukou a připravit ho o to může jen zranění nebo zcela mimořádný výpadek formy, to je prostě fakt, tak byses neměl věčné všeho tak obávat, je to pak fakt k smíchu, sorry.
Reagovat
fialka
Videl si všetky jeho duely v Toronte? Ja áno. Obavy boli na mieste. Výhry boli vydreté. Azda iba s Pairom to podľa výsledku vyzerá fajn, ale nie. Veď poznáš náladového Paira, tak vieš o čom je reč.
Reagovat
Rafaeoli25
Výhry byly vydřené, nicméně všechny zápasy měl pod kontrolou, i ten s Cilicem, ten počínaje druhým setem neměl šanci na vítězství, jinak se pod větší tlak za celý turnaj nedostal.
Reagovat
smazaný uživatel
S Cilicom mal 2:6, 4:4 a 30:30 pri vlastnom servise..

Neposobil, ze to mal pod kontrolou :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ty počítáš i 30:30? Ale ale :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopitelne. Bol set dole a koncovka druheho bola vyslovene neista...

Kde to mal v tomto momente pod kontrolou?..
Reagovat
Rafaeoli25
Nečelil ani breakballu, takže nebyl v ohrožení.
Reagovat
smazaný uživatel
Vysvětlí mi někdo Váš oblíbený pojem "Mít pod kontrolou" ? Hraji tenis asi 20 let a i když vyhraji 2x 6:2, tak mi úplně nepřipadá, že bych to měl nějak pod kontrolou. Včera Rafa nedopodával zápas a nebýt jednoho prasátka, tak jde do třetího setu. Úplně nevím jak moc to měl teda pod kontrolou.
Reagovat
Nola
:D
netusim, ci prave ty si ten pravy, aby si odsudzoval prispevky, tak podobne tym tvojim...
ale ako pise Forehand lopticka je gulata
a po bitke je kazdy general....
Reagovat
smazaný uživatel
Pred finále som tvrdil, ze Grek je bez sance, lahko dohladatelne.:.

Zaroven som kritizoval Rafu, lebo nelietam v oblakoch, ze ano ;)
Reagovat
Rafaeoli25
Ani já, jen myslím, že těch pochybnosti je v tvém případě až moc, zbytečných, po návratu hraje výborně, o čemž svědčí zápasová bilance, až na zápas s Thiemem v Madridu to nešlo odehrát o moc líp.
Reagovat
Mayo
Rafael Nadal pred očami Sidneyho Crosbyho vyhral svoj 80. titul (: fantázia som spokojný, teraz by mohol vynechať Cincinnati (čo ale nevynechá) aby si oddýchol pred vrcholom v NY.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zase tak moc se neunavil aby měl vynechávat, myslím ale, že v Cinci do finále asi nedojde, i když má takovou formu jakou po zranění má tak už mu nějaký turnaj musí taky jednou nevyjit nebo vyjít míň, navíc los tam má extrémní, těžší mít asi nelze v současnosti, takže to tam vidím tak na čf, sf max.
Reagovat
smazaný uživatel
1x Olympic Gold
17x Grandslams
33x ATP 1000
20x ATP 500
9X ATP 250

80 krásnych titulov zo 118 finále. Skvelé. K tomu ďalšia sezóna s Masters z dvoch hlavných povrchov.
Reagovat
Mayo
Na nekomplexneho, antukara slušne.
Reagovat
smazaný uživatel
6 sezón s Masters (antuka+hard)
2x RG+W
1x RG+W+USO.

Zaujimalo by ma, kto zo súčasnosti, z tych komplexnych tenistov zopakoval aspon jeden z tych troch bodov :)
Reagovat
ttopi
A kdo další dokáže vyhrát během 4 sezón 3xGS a na tom posledním byl navíc 2x ve finále? Samozřejmě 3x během těchto sezon vyhrát i turnaj mistrů?

No přece Roger Federer, nejlepší tenista všech dob.
Reagovat
smazaný uživatel
Chcel si zrejme napisat

Roger Federer MPOAT (Most popular of all times)

Goat nemoze mat taku bilanciu so svojimi sokmi na GS, prilis patetické..
Reagovat
Kozoroh
No1e dosáhl prvního bodu:
2008 - IW (hard); Řím (antuka)
2011 - IW, Miami, Montreal (hard); Madrid, Řím (antuka)
2013 - Monte Carlo (antuka); Šanghaj, Paříž (hard)
2014 - IW, Miami, Paříž (hard); Řím (antuka)
2015 - IW, Miami, Šanghaj, Paříž (hard); Monte Carlo, Řím (antuka)
2016 - IW, Miami, Toronto (hard); Madrid (antuka)

Zbývající dva body nemá, dosáhl však něčeho jiného, cennějšího - Djoker Slamu 2015-16, jediné šňůry 4 GS titulů na třech různých površích v historii mužského tenisu. Dále má dvě sezóny s 3 vyhranými grandslamy (2011 & 15) a úspěchy na TM (5x titulů, z toho 4x v řadě), který Nadalovi chybí.
Apropo, Novak dokázal obhájit GS titul mimo svůj hlavní povrch (ve Wimbledonu 2015), Rafa prozatím ne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano.

Ten Djoker slam je super, ten uprimne závidim..

Obhajoba titulov je blbosr
Reagovat
insanezy_
Pěknej ceremoniál musím říct
Reagovat
MarcelPersch
Co se tyče servisu, Rafa dnes velmi slušně, vyhrál 90% servisů, ale taky trefoval zhruba jen 50% 1. servisu, což je bída, ale jsem rad ze to nakonec vyšlo.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale koho zajímá, jestli je to 50 nebo 70, podstatná je vysoká úspěšnost po prvním a dobrá po druhém, pak není co řešit. Servis mu haproval v turnaji vlastně jen ve dvou setech, což není nic povážlivého, samozřejmě mohl podávat i lip, určitě, ale to Čilic taky, jenže ten úspěšnost neudržel. Navíc nedostatky na servisu bohatě vynahradil výborným returnem, takže very solid.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pocit, kedy Rafa vyhráva Rogers Cup :)
Reagovat
fialka
báječný!
Reagovat
fialka
bravoo, Rafa! Prvý set super, druhý poslabší, ale dal to. Tešil sa akoby vyhral TM. Aj ja mám radosť. 80 a 33 sú pekné čísla. Mladého beriem do tímu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa na záver trochu znervóznel, ukázal, že je tiež len z mäsa a kostí.

Ale aj v treťom prípadnom sete by som mu veril, do toho desiateho gemu druheho setu hral veľmi dobre.

Po minuloročnej Kanade, som rád, že tohtoročné finále bolo také, ako sa očakávalo. Proste legenda potrvrdila svoj formát a nenechala sa zaskočiť mladíkom. Nuž, keď dvaja robia to isté, nie je to vždy to isté.

Tridsaťtri, priatelia :)..Vamos
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Ten konec byl ale dost nervózní.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ta dvojka při stavu 5:4, tam dal soupeři šanci, ale ten ji nakonec naštěstí pro Rafu nevyužil.
Reagovat
Mayo
Poklonte sa El Matadorovi.
Reagovat
fialka
Klaniam sa. :-)
Reagovat
Mayo
Ahojček, teba som nevidel 88 rokov.
Reagovat
fialka
hola
Reagovat
Rafaeoli25
Pěkné, ale ještě víc se těšim na 1000ovku :). Ta by pokud nebude mít velké pauzy mohla přijít v polovině sezony 2020, tedy v cca stejném věku jako v případě Rogera, což by bylo velmi symbolické, jejich souboji by prostě na konci kariér slusela remíza a nejlépe ve všem, aby se fandové konečně přestali hádat na kordy :).
Reagovat
insanezy_
Set a třičtvrtě Rafa super výkon, pak horší. Titul z hardu je super a doufám, že vynechá Cincy, ale jak ho znám tak ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rad, ze to nakonec nebyla úplná destrukce Štefana. Druhy set byl kvalitní a nebýt Rafova prasatka na SB Řeka, tak se možná díváme ještě na třetí set. Rafa určitě zasloužený titul a krásný 80ty kariéry. Tsitsipas se nemá absolutně za co stydět, předvedl slušný tenis a měl na to, aby Rafu dotáhl do třech setu. Já jsem spokojený a těším se na Cincinnati. Dobrou noc.
Reagovat
insanezy_
První dal prase Stefanos ovšem
Reagovat
smazaný uživatel
Jo? Já si nevšiml dívám se tipsportu na stream na mobilu. Pokud ano, tak beru zpět.
Reagovat
insanezy_
Jsem si skoro jistej, že on líznul pásku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím. To už je fuk. Stefan nemůže začít otáčet zápasy za stavu 4:5. Po třetí za sebou mu to proste nevyšlo. Je třeba hrát od začátku.
Reagovat
Mayo
Poklon sa Rafovi ty Grék.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvoľni, pritiahni :)

Kamilovi zostali len oči pre plač. Zhruba rovnako, ako keď čakal na podpis Sašu Zvereva a odišiel s prázdnou A4kou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdíl mezi námi hochu je ten, ze já umím přijmout porážku a jít dal. Ale ty brecis, pliveš kolem sebe a vytahujes 20 let staré zápasy. Přesně jako to děla Zverev. Nechápu, jak můžeš fandit Rafovi. Kdyby věděl, kdo mu fandí, tak se stydí.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže.

Radšej nám povedz, čo ti Stefanos hovoril v Halle, keď si s ním mluvil :)

Odkedy sa poznáte, chlape?
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl mi, ze je šťastný za fanoušky, kteří mají IQ nad 50. Tam ses ještě ale v testu nedostal, takže Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
A chápeš, čo tým myslel. Keď to hovoril práve tebe?..
Reagovat
smazaný uživatel
PS: Já čekal na Federera a nakonec jsem potkal Tsitsipase, Nishikoriho a Mischu Zvereva. Ale jinak ses dobrej. Vymýšlíš si stejně, jako všechny ty tvé znalecké komenty. Muck
Reagovat
smazaný uživatel
Fed nepodpísal?..

Neverím!
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy zkus zajít na tenis live a nedivat se jenom na HL Nadala z Rolland Garros. Poznáš spoustu věci a uvidíš i reálné lidi.
Reagovat
smazaný uživatel
A možem doniesť aj transparent

"All day in car too see you?
Reagovat
smazaný uživatel
Vezmi. Akorát ty neumíš psát a natož v cizím jazyce. Takže si vezmi razítka ze školky a barvicky ať nakreslis alespoň pěkný obrázek. Ale je to utopie. To bys musel vyjít z domu, což je u tebe nereálné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si ani nepochopil, že ťa imitujem?..A tvoju angličtinu a psaní?...

blik, blik..
Reagovat
tito
Vamos. Slušné.
Reagovat
insanezy_
Rafa závěr dost špatný opět kopce a viditelně se bál o výhru.
Reagovat
Patik
to je úplný hnus tie kopce..tá technika topspin forehandu je krásna keď sa ppoužíva pri obhode..ale takto toľko kopcov pri bežnych úderoch a Nadal to ešte koľkokrát úplne hrotí ..to jak keby si rameno vykĺbil..vďaka bohu za priamočiarý tenis.
Reagovat
Patik
Neviem či to tá kamera robí ale tie Nadalove kopce..veď to musí byť ozaj aj 15 metrov nad sieť.
Reagovat
D.A.N
Omezenci se ukájí nad dopingářským neurotikem a Forehand je jejich guru, který se ukájí při každém míčku dopingáře usměvné:-)))
Reagovat
insanezy_
Ten borec uhrál tři mčíe na returnu za všechny servisgemy a pak brejkne :DDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Lopta je guľatá :)

Rafa si jeden sprostý gem vybrať musel. Ak len jeden, tak fajn.
Reagovat
Mayo
To by nebol Nadal aby niečo nedosr4l
Reagovat
Mayo
Rafa pekne gesto (:
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je borec. Škoda, ze jeho fanoušci jsou degenerovani a zaostali retardi.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamilka nezvláda vol. 2..

A to som si myslel, že na RG predviedol svoje maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem přesně nezvládl šéfe? Nezapomeň hlavně napsat odpověď a pak dodat - Ale jednou Rafa... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Skĺzol si, emócie chlape. Emócie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten desiaty gem, to bolo pekné gesto :)
Reagovat
Mayo
Boh vie či Tsitsiho pozerá aj Pete :D
Reagovat
spaniel
Predkozka si zas muze natahnout kalhoty (pleny). Brod je plytky.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně si Rafa zahraje, když posila míče do soupeřova jednorucniho BH. To se mu dlouho nestalo. Tři roky mu z toho lítá cross 150 km/h :D
Reagovat
Ma3ek
Koleduješ si o vytiahnutie istych štatistických udajov takže radšej to nechajme tak:)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jako jeden z malá zde ziju současnosti. Takže umí Rafa na Federera teď? Neumí. Dostává pravidelně naloženo? Dostává. Tak o čem se tady bavíme? O ničem :)
Reagovat
smazaný uživatel
V súčasnosti Federer nikoho nezaujíma a bude rád za každý vyhratý zápas.

Byl raz jednou Roger Federer :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tebou se těžko diskutuje. Měl bys přestat kouřit tu španělskou trávu. :) Ještě par minut a můžete se jít s Franzem navzájem umýt do sprchy :)
Reagovat
Patik
:)
Reagovat
Ma3ek
Tak ked žiješ v súčasnosti vieš že sa stretli naposledy zachvilku tomu bude už rok v Shangaji :)
Reagovat
smazaný uživatel
O tom mluvím. Současný stav je, ze ho Fedex ničí. Tot vše
Reagovat
smazaný uživatel
Trumpetooo
Reagovat
Ma3ek
niečo mi asi unika tak ja si idem žit od 2005 -2016 a ty si ži tri zapasy roku 17:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by hral Kamilka na nejaký hudobný nástroj, bola by to isto.

Trúba :)
Reagovat
smazaný uživatel
Alespoň bych něco tvořil. Ty se nehodis ani jako podstavec pod noty :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty trúba :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zhasla fajka frustráte.

Takže smer kanál a vidíme sa pri začiatku hardovej sezóny, v januári :)
Reagovat
mats23
vraždenie neviniatok
Reagovat
Patik
okej..nuda..gratulacia Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále bude bohužel nedůstojné. Rafa je ještě o několik levelu výše, než hrací, které Cici porazil. Rafa hraje slusné a Cici se hodně poráží i sám. Já osobně jsem čekal ze nedá už Zvereva takže finále je super luxusní úspěch.
Reagovat
Patik
Preto to nemam rad porazanie favoritov Takýmito hráčmi...ano je to pekne obdivuhodné ale finale by malo byť nieco ako najlepšie vyvrcholenie turnaja..namiesto toho je to úplne ako zápas prvého kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře ale tohle není nějaký lucky finalista pochop to. Porazil lepší hráče než Rafa cestou do finále. Má 20 let je v euforii. To je normální. Jak by dopadl asi Anderson? Nebo Zverev? Lépe?
Reagovat
Patik
Však hovorim že je to pekne obdivuhodné klobúk dole..odohral dobrý turnaj..ale teraz nech mu tam Nadal pekne nasype..aby dobuducna vedel že to nestačí ak chce vyhrávať väčšie tituly.
Reagovat
Marduch
Rafa vs. Jednoručák, díl 358...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hra zatial najlepsi zápas turnaja...

Velmi skúsene :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako sice hodně Cicimu fandím, ale dneska nemá nárok. Jednak je totálně vyplivnuty a Rafa je proste těžký soupeř. Cici odehrál v hodinách jednou tolik co Nadal. Pro mě je Cici vítěz tak či tak, dokázal v Torontu obrovské věci. :)
Reagovat
Mayo
Cici bude druhý a tak je to správne (:
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ano. Prve tri gemy hral ale velmi dobre, napriek tomu vsak stratil servis...A potom uz isla moralka rychlo dole a s nou aj vykon...

Aj v Barcelone vyhral prvy gem cistou hrou a potom dostal 1:6 tusim..

Proste Rafov FH, to sa neda natrenovat. Mladý ma s nim problém..Rafa dnes velmi dobre; ide si pre #33..

Apropos, ak je Zverev a Tsi najlepsi hraci next gen, tak je super, ze Rafa s ani jednym este neprehral. Kazdou prehrou si mozu vytvarat hlbsi a hlbsi blok...Zverev to ma dokonca 0:5.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné Rafa je bůh. Už to nehul :)

Teď Tsitsi bude mít s Rafou bilanci 0:2 a příští týden ukončí kariéru a bude dělat řezníka v Aténách protože má proste blok. Co to je za kec? Chápu, ze Nadala milujes, ale tohle je už moc. :D

Dobře vyhraje asi Toronto a vyhraje jej po zásluze, ale nesrovnavej prosím Štefana se Sašou. Tím ho degradujes na žumpu. A to si nezaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
Si si trosku uletel, že ano?..Ty tu uz tyzden onanujes pred greckou vlajkou::

Tenis je o hlave, comu na tom nerozumies?..Cim viac s niekym prehravas, tym horsie sa ti hra, menej si veris, viac kazis. Ono to spolu suvisi, vies...

Ved sa spytaj Zvereva, ci si zahra radsej s Federerom alebo Nadalom :)

A ako Grekovi asi prospeju dve hladke prehry pri tretom zapase?.:psychicky

Apropos, Zverev je tenisovo urcite pred nim.
Reagovat
smazaný uživatel
To je diskutabilní. Pokud mas 20 let a celou kariéru před sebou, tak podle mě H2H úplně tak neresis. Něco jiného je to po 10ti letech na tour. Pokud mas myšlení šampiona, tak ti to muže být jedno. Kdyby Fedex žil tvou teorii, tak proč zameta s Nadalem kurt poslední tři roky?

K tomu zverevovi dobře. Tenisové je na tom lépe než Tsitsipas ale mentálně je na úrovni Donskoye. Byl superstar mnohem dříve než Tsitsipas a svůj talent zatím hledá někde v kanále. Ty Masters tituly jsou fajn, ale tím skončil protože na to podle mě nemá.

A řeckou vlajkou mávam protože jsem vám o Cicim psal v dubnu a ty jsi mi napsal, ze je zaujimavy a budeš ho sledovat. Kdyby ses díval jinde, než na Rafu tak zjistíš, ze jsou i jiné hvězdy. Ale ty mas byka i na trenkach to je složité
Reagovat
Frantz
Egoista že vymetá poslední 3 roky s Nadalem kurt??? A kolikrát za ty 3 roky se Rafovi zbabělec arogant postavil na antuce?
Reagovat
Franky
Zalez odpad...a kolkokrat Rafa na trave Rogerovi?
Reagovat
Frantz
2008 Wimbledon - finále. Kolikrát porazil arogant Rafu na RG???
PS: a nemusíš přesně, stačí přibližně
Reagovat
Patik
Bože tieto sračky..tak keď Federer porazí Nadala tisícrázy po sebe tak aj tak povieš že ho neporazil na antuke tam a tam..
Reagovat
Franky
Bavime sa o posl troch rokov ty degenerat...Rafa sa totiz k Rogovi na trave uz ani nedostal...
Reagovat
smazaný uživatel
Sledujem ho, no nemusím nad ním masturbovať a denne písať milión rovnakých oslavných príspevkov. To je úplne neprirodzené. Odveci.

Rovnako ako je neprirodzené odpisovať Zvereva, ktorý už má aký taký dlhodobý štandard, na úkor mladého Gréka, ktorému vyšiel 1-2 turnaje a ešte stále skrýva veľa otáznikov. To je predsa úplne mimo.

Či Federer ctí moju filozofiu?..Kamoško, tenisové dejiny nepoznajú lepší príklad, než Federer/Nadal. Federer pri ňom vo veľkých zápasoch 10 rokov pôsobil ako učeň, v Austrálii, kedy prehral tretie finále na treťom povrchu za sebou sa dokonca pri predávaní trofejí mentálne úplne zložil :)

Vykúpil sa teraz v Austrálii 2017, ktorú vyhaluzil, plus pár bezvýznamných zápasov, ktoré historicky zapadnú prachom. Na GS to je tuším 3:9, to ti príde, vyrovnané?..
Reagovat
Franky
Praveze ty tu rafu oslavujes denno denne kazdym prispevkom a dehonestujes Rogera kde sa da tak co tu pises?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale už se lepší. Napíše 10 vět o napr.Monfilsovi a pak nakonec nezapomene dodat ?Ale když jednou Rafa......? :D je úplně mimo baví mě ten kluk moc
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si taký plačko :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si taký plačko :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou ty teorie Rafa fans. Jedine, co mi je fakt líto je, ze tak fenomenální sportovec, jakým Nadal je, musí mít fanoušky jako vy dva s Franzem. Totálně degradujete velikost Nadala a to je velká Škoda. Jedine pozitivum je, ze se vyjadřujete jenom zde na TP a Rafa vás v životě nepozna.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou teorie, ktoré podporujem číslami vyššie, ty trumpeto :)

Feder má ako vidieť fans, ktorí nevedia ani do 5 narátať.
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát já řeším současnost. Ty resis stats za 15 let zpětné pořad dookola.
Reagovat
smazaný uživatel
Aká súčasnosť?...

Kedy v súčasnosti Federer porazil Nadala?...Na tráve, na antuke?..kde?..

Trumpetooo
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba všechny poslední zápasy, které spolu hráli? Hochu zález už. Nebavis mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezvládaš :)
Reagovat
Patik
Má pravdu Nadal ma s hráčmi Djokovič Federer za posledné tri štyri roky úplne smiešnu bilanciu..a to nevyvrátiš..to je fakt..
Reagovat
smazaný uživatel
3-4 roky?...

Ty si zlatý :)
Reagovat
smazaný uživatel
3-4 roky?...

Ty si zlatý :)
Reagovat
Patik
Kedy naposledy porazil Nadal Federera ? Djokovič by doteraz ťahal šnúru koľkých 10 12 zápasov ? keby neupadol.
Reagovat
Mayo
Koho zaujímajú posledné 3-4 roky ty srandista.
Reagovat
smazaný uživatel
PS: Za 2 roky muže být Cicimu H2H s Nadalem někde. Bude mít 22 let a Rafa ukončí kariéru. Takže asi tak k těm tvým prognozam, které jsou mimo jako téměř vždy.
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo by ju končil na vrchole?..:)
Reagovat
Kozoroh
A jak víš, že za dva roky bude na vrcholu? Čekal jsi v roce 2013, jaké peklo bude Rafa prožívat v sezóně 2015?
Reagovat
smazaný uživatel
Naozaj si myslis, ze Rafa v roku 2020 ukonci kariéru?...
Reagovat
Patik
Tak Nadalova sila spočíva hlavne v tom že je dobrý obranár..to čo by druhý hráč zabalil Nadal vychytá..lenže vek nezastavíš a nohy začnú byť pomalšie..a najvačšia sila bude zrazu najvačšia slabina..príkladom bol zápas s Čiličom..
Reagovat
Patik
Najväčšia škoda je Djokovica...ten by Nadala upratal..takto to bude zase finále ala Barcelona..krasne ukoncenie turnaja..Zabalte to odovzdajte Rafovi trofej..a pome Na Cincinati..pre mna tohoročné Toronto úplne bez chuti.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Kozoroh
+1 Novaka je škoda, proti Rafovi by svůj výkon zlepšil o 100 %.
Reagovat
Nola
Rafa hned brejkol, hra vyborne, titul si postrazi, mozem ist spat, gratulujem
Reagovat
smazaný uživatel
Sportový duch jak pán :)
Reagovat
Mayo
Na Rafu sa prisiel pozrieť aj legendarny Sidney Crosby (:
Reagovat
Ma3ek
Akože Tsitsipas hm klobuk dole ukazuje že ma hlavu tenistov mladých je vela dobrých ale toto tu už velmi dlho nebolo evidentne ma niečo čo nemá Zverev ktorý stale rozbija rakety čo nemá Thiem a ani nikto další z mladých dnes si to s velkým záujmom pozrem lebo zatial len počuvam o tom tak to chcem vidiet herne by jeho beckhand mal dnes horiet proti Rafovi
Reagovat
Dobry-den
Gratulka, akorát byste už mohli pochopit, že se jmenuje Cicipas, nikoliv Tsitsipas. Pište česky, to písmenko 'c' v češtině není pro srandu králíkům. Tsitsipas je anglický přepis. Taky nepíšete Khachanov, ale Chačanov.
Ignoranti.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo, přesně tak, jako Cipísek. Taky nenapíšete Tsipísek.
Reagovat
com
a kdyz ste takovy chytrolini, je moucha tsetse, nebo cece? :D
Reagovat
Dobry-den
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=tse-tse
Reagovat
Ondřej.Jirásek
no, nejsem si tím úplně jistý, v řečtině je to ???????? ?????????, což bych napsal jako Stéfanos Tsitsipás :) řecká a ruská abeceda jsou sice podobné, ale ne stejné, něco málo si snad ještě ze školy pamatuju :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak se to sem nepropsalo, můžete se podívat, jak se to píše v řečtině zde: https://en.wikipedia.org/wiki/Stefanos_Tsitsipas
Reagovat
Dobry-den
Jak se to píše v řečtině, to jsem se samozřejmě díval. Řečtina totiž žádné 'c' ani nic podobného nemá. Čeština však ANO.

Nakonec to skončí podobně jako tsunami, kde přepis z angličtiny dominoval natolik, že byl ustanoven za správný, přitom správně by mělo být jedině 'cunami'.
Ale to už je jiný jazyk, jiný příběh. ;-)
Reagovat
Kozoroh
https://www.express.co.uk/sport/tennis/1001789/Rafael-Nadal-challenge-Novak-Djokovic-Rogers-Cup

Vyzdvihuje rivalitu s Nadalem i Nadala samotného coby nejtěžšího protivníka a ohlíží se za nedávným semifinálovým duelem ve Wimbledonu, který k mé spokojenosti vyhrál Novak 10:8 v rozhodujícím setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne zhodnotené. Skoda, ze ten servis tak písal, ako sám priznáva..
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne zhodnotené. Skoda, ze ten servis tak písal, ako sám priznáva..
Reagovat
steve79
Tsipsipas není ve finále náhodou. Cestou turnajem porazil opravdu skvělé hráče.
Rafovi může hodně zatopit ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Určitě to není nějaký zázračný postup, které jsme mohli vidět během posledních let. Je tam po zásluze. Výsledky jsou solidní. Osmifinale Wimbledonu, semifinále Washingtom a teď finále v Toronto.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně musí dnes předvést lepší hry na servisu. Nemůže si s Rafou dovolit hrát každý game přes shodu. Mnohdy vede 40:15 a konci to deseti minutovým gamem, kdy musí odvracet 2-3 BB. Dneska se na zapas těším. Bude se hodně hrát. Ani jeden nemá dělovy servis, aby hráli 40:0 kazdou hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal ve dvou, easy
Reagovat
Patik
Skončí to asi tak ako v barcelone.
Reagovat
smazaný uživatel
To je už asi jedno. Stefan rad zanechal obrovskou stopu a i když finále prohraje, tak bude vítěz. Důležité je, aby na své výkony navazoval i dále.

V Cinnci má v prvním kole Gofiina bez formy, takže pokud i jej porazí a úděla tam zase QF, tak to bude jednou velký hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Cinci bude pre Stefanosa úplne bezpredmetné, má toho v nohach vela a vypadne skoro...To skor USO bude smerodajnejší výsledok..

Ako hrác TOP 15 moze urobit 4.kolo, to sa od toho nasadenia ocakava,
Reagovat
smazaný uživatel
Pozitivní je, ze on zebrickove slabší hráče sundava úplně bez problému. Nějaké Donskoye atd dává na pohodu ve dvou setech. Prohrál z 18ti zápasu 3 s Kudlou, Isnerem a Zverevem. Až na toho kudlu je v klidu.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je ale jen určitý úsek sezony. Nicméně na trávě se dá prohra s Kudlou pochopit. Pro trávu bude muset Štefan ještě "vyrůst".
Reagovat
smazaný uživatel
Cici je obrovský psychicky silný. Až na jednu DF na MB předvádí mentálně silný výkon. Pravděpodobně dnes prohraje, ale určitě má psychicky i herně na to, aby Rafu porazil. Určitě necekam, ze by se opakoval výsledek z Barcelony. Cici si umí vzít z každého zápasu něco navíc. Prohrál se Zverevem, aby ho potom porazil. Andersona 2x v radě s Thiemem dokázal zamest antuku i beton. Učí se rychle.
Reagovat
spaniel
Brod jeste 100km a forehand uz kalhoty na kotnicich. Klasika.
Reagovat
Pe3k
Nvm z čeho má strach, řek je fyzicky na dně a je to jedno z nejméně důležitých masters na okruhu, vedle MC a Paříže. Ty důležité turnaje budou teprve následovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Uz som myslel, ze sa neukázes frustráte..

Pozerám, ze ci más antukové volno, aj pocas hardovej sezóny...:)
Reagovat
spaniel
Ale nac tak hrube, predkozko. Hardova sezona jeste nezacala, toto je jen takovy warm up. A ty navic uznavas jen GS a ne takoveto bezvyznamne turnaje. Nebo zas jinak, podle situace? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, ja som úplne v pohodicke, rehocem sa v kazdom príspevku...Hardová sezóna je samozrejme v plnom prúde, ty si vzdy býval pomalsi, si nezaregistroval noo :)

Takto pred rokom sa Roger tahal s Rafom o jednotku, pamatas?..lol, spomínaj, spomínaj..

Rogerovi odzvonilo, ding dong, ding dong..

Pocujes?..To je pre teba, ding dong :)
Reagovat
Frantz
Byl jednou jeden Roger Federer... :-D
Reagovat
spaniel
Tebe neco musi trapit. To co predvadis, nema s pohodou nic spolecne.
Jednou je IW a Miami nic, bezvyznamne turnaje, mesic na to je Toronto dulezite :D
Ty si proste nenasytny, musis si srat do huby kazdy den.
Reagovat
smazaný uživatel
Paci sa mi, ako mi vkladas do ust svoje slová frustráte :)

Kde pisem, ze je Toronto extra dolezitý turnaj?...Je to turnaj ATP1000, nic menej, nic viac...Rafa si moze vylepsit rekord na tejto úrovni, je to fajn. Tak si trebars pozri nejaké HL z 2004 a daj sa do klídku a nevyplakávaj...
Reagovat
spaniel
Vidim ze porad stejny.
Reagovat
Roger_Federer
https://m.youtube.com/watch?v=9D3Jf-NT-DE
Reagovat
Roger_Federer
Naco chodit do roku 04
Reagovat
smazaný uživatel
Ze Chennai open..

A to je čo?..

Dominičku, ty si komik..

Ale pozor. Su komici, ktori ludi rozosmievajú svojim inteligentym humorom..

A su komici, ktori ludi rozosmievaju svojou hlupostou..
Reagovat
tito
Hmmm. Takové HL bez uvedení kontextu jsou o ničem. Po tomto zápasu v 7 dalších vzájemných střetnutích ztratil Rafa s Michailem jen jeden! set. A ani předtím to nebyl žádný extra velký soupeř. Koneckonců bilanci mají 13:4. Podstatné je to, co tomuto finále předcházelo, a to byl noční zápas Rafy s Carlosem Moyou, který Rafa urval až v TB 3 setu po 4 hodinách. Úžasné a epické střetnutí žáka s učitelem. Pokud si dobře vzpomínám, tak finále z výše uvedeného odkazu následovalo druhý den asi v 15:00 a já se tenkrát divil, že k němu Rafa vůbec nastoupil....
Toto jsou podstatně lepší HL https://www.youtube.com/watch?v=9YOIZGwGF00
Kdybych to měl připodobnit k nějakému zápasu Rogera, tak mne napadá Řím 2012 a utkání s Juanem Carlosem Ferrerem. Ve třetím jednoznačnější průběh, ale na tu elektrizující atmosféru a excelentní výkon Juana, který do té doby uhrál v stávajícím roce jen 9! zápasů nelze zapomenout. To, jak se staří borci dokázali zvednout, je nezapomenutelné.
Reagovat
Pe3k
S tvých příspěvků čiší vše jen ne pohodička...
Reagovat
SwissMaestro
Neuvěřitelné jakou sezónu prožívá Nadal. Bilance 39/3 ve 32 letech po vynechání 3-4 turnajů na začátku sezóny....jen se trochu bojím aby se v Cinci nezníčil.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz teraz posobi trochu vyžmýkane. Aj do tváre..

Ale mozno tam je len velké horko :)
Reagovat
Marduch
Jj Rafova letosni konzistence na vsech povrsich je uzasna.
Reagovat
Kozoroh
Jj kmenové buňky dokážou zázraky...
Reagovat
Mayo
Vamos El Marador, snáď porazí toho odvracača mečbolov.
Reagovat
smazaný uživatel
Vracač vs. odvracač.

Bude to velký match.
Reagovat
Herbert_Hoover
Možná úplně poprvé mi bude jedno, jestli Rafa vyhraje nebo ne, protože tomu Štefkovi prostě nejde nefandit a dokonal by velkou věc. :)
Reagovat
Hypertac
Rafa dohrával dost pozdě a zápas nebyl zrovna jednoduchý. Snad Tsitsipase porazí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist