Tsitsipasovi se na trávě nedaří, v Halle prohrál s Jarrym. Medveděv i Zverev postupují

21. 6. 2023, 23:39
Aktuality 7
Pátý hráč světa Stefanos Tsitsipas (24) skončil na podniku ATP 500 v Halle i potřetí už ve druhém kole. Letos v něm řecký favorit podlehl 6:7, 5:7 Chilanu Nicolasi Jarrymu (27), s nímž na trávě prohrál i druhý vzájemný duel, a před Wimbledonem tak nezvládl dva ze tří zápasů. Naopak dál pokračuje Daniil Medveděv (27), do čtvrtfinále se dostal po třísetové výhře nad Srbem Laslem Djerem (28).
Stefanos Tsitsipas (© Profimedia)

Stefanos Tsitsipas si po nedávné jednoznačné porážce ve čtvrtfinále French Open s Carlosem Alcarazem užíval nový vztah s tenisovou kolegyní Paulou Badosaovou ze Španělska a tak trochu upozadil přípravu na turnaje na specifické trávě.

A na jeho výkonech je to znát, ze tří zápasů v Německu vyhrál jediný a to ještě po třísetovém boji. Minulý týden ve Stuttgartu nestačil na Richarda Gasqueta, nyní v Halle po utrápené výhře nad Gregoirém Barrérém nenašel recept na Nicolase Jarryho.

24letý Řek s Chilanem prohrál na trávě už před čtyřmi lety v Hertogenboschi a tentokrát s ním neuhrál dokonce ani set a nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů. V tie-breaku prvního setu neproměnil setbol.

V Halle tak Tsitsipas skončil stejně jako při předchozích dvou startech v letech 2018 a 2022 už ve druhém kole. Před Wimbledonem na něj čeká ještě turnaj na Mallorce, kde před rokem získal svůj poslední titul. Od té doby odehrál pět finále a neuhrál v nich ani set.

27letý Jarry letos poprvé vyhrál dva turnaje během jedné sezony a po premiérovém grandslamovém osmifinále na Roland Garros se premiérově posunul do TOP 30. Nyní postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum na trávě z Hertogenbosche 2019.

O první travnaté semifinále si Jarry zahraje s domácím Alexanderem Zverevem, kterého před měsícem porazil cestou za triumfem na antuce v Ženevě a s nímž má vyrovnanou vzájemnou bilanci 2:2.

Zverev v Halle zatím bez problémů zvládá kvůli svalovému zranění o týden odložený vstup do přípravy na Wimbledon. Set neztratil ani s druhým nebezpečným soupeřem, po Dominicu Thiemovi si poradil 6:2, 6:4 s Kanaďanem Denisem Shapovalovem a dál může pomýšlet minimálně na zopakování finále z let 2016 a 2017.

Také Daniil Medveděv minulý týden první letošní zápas na trávě prohrál, ale v Halle uspěl i podruhé. Po dvousetové výhře nad Američanem Marcosem Gironem dnes zdolal 6:3, 6:7, 6:3 Srba Lasla Djereho.

Loňský finalista Medveděv se ve čtvrtfinále střetne stejně jako před rokem s Robertem Bautistou. Se Španělem ve vzájemné bilanci ztrácí 2:4, loni s ním na trávě prohrál na Mallorce a přišel o šanci obhájit svůj jediný titul ze zeleného pažitu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
paddy
lze úspěšně provozovat jen s poctivou přípravou smile

po exhibování v Dubaji se nedalo nic jiného čekat smile

tenis se pomalu vrací do amatérských začátků, jediný rozdíl je ten, že současní amatéři dostávají největší prize money v historii smile
Reagovat
Tennisfan77
Ten borec dosahuje fakt toho největšího dna. Je úplně mimo, tweetuje během zápasů citáty o lásce, směje když prohrává. Neuvěřitelné tohle. smile
Reagovat
George_Renel
Prostě Řek.smile
Reagovat
Pe3k
Stefanos si ještě před pár lety myslel, že bude vyhrávat gs smile vzpomínám si jak začínal, tak tady určití jedinci psali, jak bude dobrý na trávě smile Mě se víc a víc líbí Musetti. Jsem zvědavý na dnešní výkon Lehečky, Alkaraz v prvním zápase na trávě moc nepřesvědčil, spíše naopak může být rád, že vyhrál a jde na Lehečku. Tiafoe ten klaun jede domů, ještě že tak Korda smile
Reagovat
RFanousek
Nemyslím že jede domů, spíš se přestěhoval do hotelu pár km vedle. smile
Reagovat
Orgasmator
Když bychom měli jako ČR takového tenistu, tak bychom si mohli pochlebovat jako Kaderka o ženském tenise...smile Už teď má výsledky lepší, než měl třeba Berdych za celou kariéru.
Reagovat
Maisterstich
Zase je pořád méně mimo než tvé blogy na Tipáči Kamile smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist