Turnaj mistrů zahájen: První výhry vydolovali Murray a Federer

22. 11. 2009, 18:17
Aktuality 93
Nejlepší tenista světa Roger Federer ze Švýcarska zahájil Turnaj mistrů, jenž se letos premiérově hraje v Londýně, vítězstvím 4-6 7-5 6-1 nad Španělem Verdaskem. Ve skupině A uspěl i další favorit, domácí Andy Murray, jenž porazil 6-3 3-6 6-2 vítěze US Open Juana Martína del Potra z Argentiny.
Andy Murray

Debutant na Masters Fernando Verdasco v předchozích čtyřech vzájemných duelech získal s Rogerem Federerem set jen letos na exhibici v Kooyongu, dnes však favorita zaskočil. Hráč, jenž je v nominaci španělského týmu pro prosincové finále Davis Cupu proti České republice, sebral Švýcarovi hned v první hře podání a brejk udržel až do konce setu.

V druhém dějství byl dlouho vyrovnaný stav, až ve dvanáctém gamu za stavu 6-5 pro Federera ztratil Verdasco poprvé v zápase podání a tím i set. V rozhodující sadě už světová jednička šanci nepustila a Španěl byl rád, že se na poslední chvíli vyhnul "kanáru".

"Ztrácel jsem set a až ve druhé sadě jsem byl schopný dostat se do hry, našel jsem svůj rytmus. A to byla chvíle, kdy jsem ucítil svou šanci," komentoval Federer. "Ve třetím jsem už dokázal hrát uvolněně," pochvaloval si Švýcar závěr zápasu, ve kterém zahrál na forhendu jen 13 vítězných úderů a dopustil se 15 nevynucených chyb. Jen jedné ale ve třetím setu.

"V poslední čáasti zápasu mi už docházeli síly. Naopak Roger si začal věřit a zápas se úplně změnil," podotkl Verdasco. Španělský tenista si připsal osmnáct "winnerů" a 31 zbytečných chyb.

Federer tak přerušil sérii dvou porážek v řadě, když prohrál ve finále domácího podniku v Basileji a následně v úvodním zápase na Masters 1000 v Paříži s Benneteauem.

Dvaadvacetiletý Andy Murray měl s o rok mladším soupeřem problémy jen v druhém setu, v němž se Del Potro mohl plně spolehnout na svůj smrtící forhend a diktoval tempo hry. "Má ohromný dosah, díky kterému může dávat smrtící údery," řekl dvaadvacetiletý Murray.

Skot však podobně jako první sadu, v níž už vedl 5-0, ovládl i rozhodující fázi. Díky brejku v druhém gamu se dostal do vedení 4-1, a když mu Del Potro dvojchybou nabídl dva mečboly, ten druhý bekhendovým vítězným úderem využil. "Takticky jsem na tom vždy dobře a nakonec jsem našel cestu, jak vyhrát," oddechl si Brit, který nastřílel 30 vítězných míčů. Soupeř měl 38 nevynucených chyb.

"Skvělý start ve fantastické atmosféře," radoval se skotský rodák Murray po výhře, ke které mu pomohlo i 17 tisíc fanoušků ve vyprodané hale. "Rozhodl můj lepšící se servis ve třetím setu a pár bodů zdarma při jeho podání. To byl rozdíl mezi námi," dodal tenista.

Del Potro se musel nechat už po třetí hře prvního setu ošetřit. Spustila se mu krev z nosu. "Měl jsem nos jak bambuli. Krvácelo to, ale nevím proč," řekl Argentinec. Ve hře ho to ale prý neomezovalo. "Proti Andymu je to vždycky těžké. Většinou se pereme na tři sety a rozhoduje štěstí. A dnes ho měl více on," řekl Del Potro.

V úterý se utká Federer s Murrayem a Verdasco s Del Potrem.

Ve skupině B jsou v pondělí na programu zápasy Rafael Nadal - Robin Söderling a Novak Djokovič - Nikolaj Davyděnko.

Čermákovi s Mertiňákem premiéra nevyšla
V prvním utkání v kariéře na Turnaji mistrů neuspěla česko-slovenská dvojice František Čermák a Michal Mertiňák, jež podlehla indicko-bahamskému duu Maheš Bhúpathí a Mark Knowles dvakrát 3-6.

Deblisté Čermák s Mertiňákem při debutu na turnaji pro osm nejlepších párů sezony bojovali se zkušenějšími soupeři Bhúpathím a Knowlesem, čtyřikrát však ztratili svá podání a za 70 minut podlehli.

V jejich skupině A se o překvapení v úplně prvním duelu turnaje postarala polská dvojice Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski, jež po setech 6-4 6-4 zdolala obhájce a nejvýše nasazený pár Daniel Nestor/Nenad Zimonjič.

- TURNAJ MISTRŮ (Velká Británie, tv. povrch / hala, 3.350.000 dolarů) -
nedělní výsledky (22. 11. 2009)

Dvouhra - skupina A:
Federer (1-Švýc.) - Verdasco (7-Šp.) 4-6 7-5 6-1
Murray (4-Brit.) - Del Potro (5-Arg.) 6-3 3-6 6-2

Čtyřhra - skupina A:
Bhúpathí/Knowles (3-Indie/Bah.) - Čermák/Mertiňák (5-ČR/SR) 6-3 6-3
Fyrstenberg/Matkowski (8-Pol.) - Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

93
Přidat komentář
D.A.N
Rafa sice prohrál, nicméně jde vidět pokrok hrál celkem slušně podle mne, hlavně co vyběhá je neskutečné a nesmíme zapomínat, že i robin hrál dobře, ikdyž na té síti udělal dost chyb. Teď nezbývá než-li porazit Djokera a to bude sakra těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
a Rafan prohrál a Barney se z toho posere a kdyby Roger prohrál,mě je to u prdele :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak co rikate na zapas nadal soderling:-) vede soderling co nam na to reknes Barney? no ale stejne to podle me este rafa otoci tak co:-D
Reagovat
smazaný uživatel
ano, Soderling vyhrál set díky špatně zahlášenýmu autu - za stavu 4:5 Rafa vedl 40:30 dal eso a zahlásili mu chybně aut! To ale nic nemění na tom, že Rafa hraje pořád mizerně jako doposud, takže švéd vede zaslouženě...
Reagovat
Mercury
od toho je tu jestřábí oko, Rafovi nikdo nebránil, aby si ho vzal
Reagovat
smazaný uživatel
jasně, přesně tuhle reakci jsem čekal.. jenže on věřil Carlosovi, kterej ho utvrzoval, že to byl aut! A jestli ty jako podávající hráč bezpečně rozeznáš aut na servis lajně, tak jseš fakt kořen!
Reagovat
Mercury
to k tenisu patří...bohužel, rozhodují mnohdy velmi těsné míčky nebo auty, které nebyly...Rafa každopádně nehrál příliš dobře a postup ze skupiny se mu komplikuje..kdybych byl stejně škodolibé hovado jak ty, tak bych se ti tu mohl pekne vysmat, všimni si, že nic takového nedělám..jsem zvědavy, jak se budeš chovat ty po připadne poražce Federera ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Bárníku a můžu se zeptat, kvůli čemu teď Soderling vyhrál i druhou sadu??
Reagovat
smazaný uživatel
Vysmát? No prosím, tak se vysměj, jestli to neuděláš ty, tak jiný elegoši, jenže mně je to úplně fuck chápeš to? Nadal jel na turnaj jako předem poražený, žádný zázraky nečekám, ale elego tam jede jako nejvetší favorit, takže se tu ještě uvidíme :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
že by kvůli tomu, že máš menses? :D
Reagovat
smazaný uživatel
ježiš to bylo tak krutý...ale je hezké, že se tomu dokážeš sám zasmát ;)....je mi docela Nadala líto, prohrát se Soderlingem, který ho porazil i na FO...
Reagovat
Mercury
Barney: umíš číst? vzdyt jsem psal, ze to neudelam...a nikdo jiny zatim taky ne...zkus si z toho vzit priklad...nikdo tady nestojí o neustálé urážení a výsměchy...tak se nad to povznes a zkus byt aspon posledni velky turnaj ve svých prispevcich věcný :) neni to tak těžké, kdyz clovek chce
Reagovat
smazaný uživatel
Elegoši, sú elegoši. Robiť si posmech z prehry ktoréhokoľvek hráča, je trápne, hlúpe a detské. Už som písal, že Rafa zhodil niekoľko kíl. Neviem, či zámerne, alebo je to jeho rodinnými záležitosťami. Rozvod rodičov je ťažká vec, nehovoriac o ďalších veciach, ktoré sa s tým nahromadia.
Keď sa rozvádzali rodičia Hantuchovej, tá bola na dvorci priesvitná.
Rafova hra fyzickú silu potrebuje. Určite je aj psychicky dolu. Takže jeho momentálne prehry môžem aj chápať, ale robiť si posmech, to môže robiť len nejaký kuku.
Reagovat
smazaný uživatel
To by musel ale chtít, což on přes svoje ego nemůže připustit ;o) Jinak Rafa hrál dneska fakt dobře, co elegáne ? :D Soderling hrál pěkně.. ale Rafa má vlastně ještě možnost porazit Novaka :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pochvala pro Inferiora, každý ho tady poučuje, ale rozumí tomu tady z vás nejlíp. Jinač taky vidík favorita v Andym, i když jsem fanda Novaka.
Reagovat
dabelsobul
Roger ma zkratka v hlave vic rodinu, nez tenis. To se da pochopit :) Uvidime, zda se dokaze jeste plne koncentrovat a vyhravat dalsi velke trofeje.

Je to typ cloveka, ktery rodinu zanedbavat nechce. Takze tenis je tak trochu mimo => slabsi forma, i kdyz si to sam nepriznava :) I tak je prvnim hracem sveta a to o necem svedci.
Reagovat
smazaný uživatel
Odborník žasne, laik se diví. :DDD No nic, necháme Rogera tak, už tak má dost starostí se svou hrou. :)) Hlavně chceme vidět hezký tenis, takže ať se nám jej dostává. :)) Good luck všem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné,keď Federer otočí zápas proti Verdascovi na finále ATP,je to šťastie a zlá psychika súpera,keď Nadal proti Almagrovi o jednu loptičku nedostane 2:0 na sety,tak je to bojovník s najlepšou psychikou v histórii :) objektivita jak sviňa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale s tím rozdílem, že já narozdíl od tebe ty vypatlaný pako nemám problém přiznat, že Rafa hrál hodně špatně a že je momentálně z formy! Kdežto vyšinutí elegánovci jako ty, budou vypisovat chvalozpěvy na Rogírečka i kdyby dostal 2 kanáry, jak psal Inferior.

Moc těším až dostane McEnroe sadu, přeju mu jen všechno to nejhorší a bude tu klid od debílků s nickem viktor a dalších elegánovských magorů...
Reagovat
D.A.N
barney. Tebe měla matka řezat od rána až do večera.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechna úcta Rogerovi, je to super plejer, ale jeho fans by měli sundat růžové brýle a objektivně jeho hru soudit.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney já myslel že jsem tu já nejhorší ale jak čtu ty tvoje vylízaný komenty tak mám dost!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
"až ve druhé sadě jsem byl schopný dostat se do hry, našel jsem svůj rytmus. A to byla chvíle, kdy jsem ucítil svou šanci.Ve třetím jsem už dokázal hrát uvolněně,"

:DDD Ten elegán si taky moc nevidí do držky, stejně jako ti jeho pošahaní fanatici, komentuje to, jako kdyby se zvedl o 100% a přitom jenom Verdasco psychicky odpadl. Přišel k výhře jako slepej k houslím, každej jinej s top10 by ho s jeho včerejčím nulovým výkonem vymtátil jako psa!

Jinak je škoda, že Fernando potvrdil svůj největší nedostatek, herně na ušklebenca má, ale ta psychika..... :C
Reagovat
smazaný uživatel
Barney- chlapce ty si v zivote nesportoval. tvoje keci su bla bla bla.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney táhni do ...... Ty tvoje blitky se nedaj číst. Ty MOUDRO :-DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
di do píííííííííči Barney,nebo tě tak zřežu,že tě nepozná ani řiťohrabec :-O
Reagovat
smazaný uživatel
když jsem viděl v hledišti tu jeho ošklivku nesympatickou zpuchlou, jak tam v prvních dvou setech seděla, jako kdyby měla zaražený prdy, napadlo mě, že úplně stejně jako Vavrinec sedí doma všichni zdejší pošahaní elegán fanatici, kteří si stejným způsobem "užívají" jeho brutální výkon - out, síť, rám rakety :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jdi si radši po škole zkoušet kopat penalty:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Dajme si zavazok, ze na Barnyho nebude reagovat. Myslim, ze ho nic viac nenahneva , ked bude komunikovat sam so sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
copak ty dnes nejsi poškole? Budeš tam na mě se svojí pátou B už čekat?
Reagovat
smazaný uživatel
Já spíš ten tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Andy hraje doma, hladový po výraznějším úspěchu, nejlepší hra od základní čáry, vynikající defenzíva-obdivuju na něm, jaké prohozy a všeobecně světové údery dokáže zahrát z naprosté defenzívy, výborný pohyb, kondice... ale hlavně myšlení-ví co má pro úspěch udělat, výborná strategie. Drtivá většina hráčů s ním v delších výměnách hoří anebo ztratí rytmus a nervy-stejně tak Roger a Novak...ten si navíc málokdy udrží po delší časový horizont top formu, vyhrál turnaj mistrů loni, pochybuju, že bude i letos triumfovat, byť bych mu to přál, ale vzhledem k mé sázce letos budu přát Andymu a vidím jeho jako top favorita. We will see...
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, Inferiore, tohle je tvůj asi pátej úplně stejnej koment o Murraym :-)). Vzpomínám, že jsem s tebou asi před tejdnem o Andym trochu diskutoval (psal sem ti, že za jeho vzestupem stojí hodně kondice, že má slabší druhej serv a oponoval sem ti, že nehraje JEN stoprocentní obranej val) A ještě bys do toho textu měl připsat, že je možná nejlíp returnující hráč na okruhu, to je dost podstatný, nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Raději tu budu psát stokrát o Andym než poslouchat blitky, které nic neřeší, když se přou fans Rafy a Rogera. :)) Jinak jeho hru by měl mít každý v malíčku-ten kdo sleduje tenis, ale jak vidno, tak asi nemá, když ho málokdo vidí podle toho co čtu jako favorita, přitom jeho hra si to žádá. :))
Reagovat
smazaný uživatel
A pátej? No no no, to zase ne, kámo. :)) Maximálně druhej a stejnej zcela vůbec ne. :)) Ba naopak se hodně liší. :))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D nevím kolikátej, jen mě to zaujalo, že o něm píšeš často. Podobný jsem tu o něm psal asi před rokem. Aspoň, že už vidíš, že to není v jeho podání jen obranej val. GL.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale samo je fajn, když se o Murraym píše..on tady moc velkou prezentaci nemá :-D a když už, tak skoro ryze negativní ;-). Tak ať se daří.
Reagovat
D.A.N
Roger vyhrál a to se počítá, ačkoli to nebyl ideální výkon, každopádně zakomplexovaný matěj barney musí asi puknout vzteky :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
No tak bolo by to síce pekné,ale bojím sa,že sa to nesplní:-) ale možno ešte viac ako výhra ho zlostí to,že Federer nerozmlátil raketu,lebo nie je nič horšie ako keď nemožeš niekoho pekne skritizovať a za niečo sa mu vysmievať:-) čiže za tých 6 rokov co Fedex vyhráva,mu zatiaľ nahral na smeč rozbitou raketou a použitím slova "fuck" vo vete,čož je oproti zdržovaniu,hekaniu,škriabaniu istej časti tela,ružovému triku a napr.angličtine na úrovni mojej 5 ročnej netere dosť málo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ty si taková nula že větší snad ani není, ty zasoplenej ubožáku...
Reagovat
smazaný uživatel
:-D a co si potom ty barney???:-O
Reagovat
smazaný uživatel
tomu se říká obrana, když na to Barney nemá co napsat :o)))
Reagovat
smazaný uživatel
Páni, to Vaše hodnotenie je zaujimavé. Fede prišiel na zápas, v hral strašne, no ale nejakou náhodou to vyhral. No a Fernando síce hral dobre, ale potom sa zrazu zľakol a prehral. Len pripomieniem, že na turnaji je najlepších 8 hráčov. Nikto tam neprišiel na dovolenku. Jednoducho ide o špičku a v zápase rozhodujú detaily.
Murry sa včera tiež nepretrhol, ale Delpo je po zranení s rukou, tak to využil. Fede vstúpil do zápasu nervózny a Ferdo to využil. V druhom sete mal Fede breakbally a využil až tie na konci setu. Ukľudnil sa a v treťom nebolo čo riešiť. Podľa mňa, hral Ferdo dobre, ale nestačilo. Fede ešte nehral svoj excelentný tenis, ale stačilo. Éto vsjo.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer ani svůj excelentní tenis jako třeba z Wimbledonu hrát nebude, tady ne. S Andy Murraym prohraje, jelikož mu nesedí jeho hra, ostatně jako i Novakovi a v tomhle rozpoložení už vůbec nebude mít šanci. Pro mě se okruh kandidátů na titul zúžil a zbyli mi dva.
Reagovat
D.A.N
inferior: Nebudeš ty náhodou nostradamus? Roger nepostoupí ani do finále takovou jistotu bych chtěl mít :-) ačkoli když jsi tak věříš tak si vsaď třeba balík a uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem napsal, že nepostoupí ani do finále? =O že o tom nevím, to jsi nostradamus spíše ty =) PS: Mám už od včerejška naloženého Andyho jako finalistu a pak celkového vítěze. =) Každý soudný člověk, co si všímá a věnuje se tenisu musí vidět herná projev Rogera, herní projev Andyho a fakt, že prostě Roger na něj neumí a v tento moment na něj stačit nebude tím tuplem. Takže nevím vo co gou, uvidíme příští neděli. =)
Reagovat
smazaný uživatel
Človek, ktorý sa venuje a sleduje tenis, zásadne nepredbieha udalosti. Zatiaľ hrajú len v skupine, potom nasleduje semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
a kde je napsaný, že se do toho semifinále McEnroe dostane??? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk, který sleduje tenis a věnuje se mu, nemůže být zaslepený jako fans Rogera a čekat od něj zázraky, pokud bude hrát takhle jako v Basileji, v Paříži a s Verdascem, tak se do toho semifinále bude mít problém dostat a to zase dávám Barneymu za pravdu, i když vím, že Rogera nemá rád, ale to je prostě fakt. Takže otevřete oči a sledujte ten tenis trošku, ne že se budete radovat v každém zápase, když Roger porazí hráče co nemá psychiku. Včera by ho Murray anebo Djoka rozmetli po kurtu a odešel by s velkým debaklem, takže zase prrr.
Reagovat
smazaný uživatel
I Kolja by mu včera napráskal, kdyby s ním hrál.
Reagovat
D.A.N
Inferior: tak logicky, když už vidíš ve finále Djokera a Andyho tak těžko může tam hrát Roger že? Nostradame:-) já spekulovat nebudu, jelikož to dělají jen antiRogerovci, ačkoli bych si přál, kdyby Roger postoupil co nejdál, každopádně rozhodovat se bude na kurtu a né na tomto portálu kde někteří píší příspěvky o ničem.
Reagovat
smazaný uživatel
Kámo,nepoučuj nás ako máme sledovať tenis. Ja ho sledujem od času, keď si Ty ešte zrejme ťahal kačera na motúze /chi/. Nikdy som nepovedal, kto bude vo finále. Len hovorím, aby si nedelil medveďa,ktorý behá po lese. Pozri sa do archívu na diskusiu z French open 2009, ta Ti napovie o čom je tenis. Vtedy, ak sa nemýlim, si ešte nebol ani na webovom svete.
Reagovat
smazaný uživatel
Já soudím podle hry jakou jak Djoka, tak i Andy předvádějí v dlouhodobějším horizontu, Roger se trápil z kraje roku, pak měl období, kdy vyhrál Rolanda a Wimblas, byť nepředvedl úplně své maximum, ale vyhrál. Ani v jednom duelu-jak s Robinem, tak s Andym v Londýně jsem mu nepřál a přát mu už nebudu nikdy-to vím. Ale uznávám ho jako člověka a tenistu co něco dokázal a hodně, mnoho hráčů by se od něj mohlo učit. Ale prostě ten jeho výkon včera, v Paříži a v Basileji byl nekoukatelný a podobný těm, co předváděl po Australian Openu. A jelikož na tenis koukám pravidelně již několik let, tak něco umím usoudit a prostě ho ve finále nevidím a to nejen z důvodu, že fandím Novakovi, klidně bych mohl říct, že Novak bude s Rogerem ve finále, ale neřeknu a víš proč? Protože Murray hraje momentálně mnohem účinnější tenis a umí na Rogera zahrát a Andy je pro mě největší favorit, divné, když fandím Novakovi, co? Aspoň nejsem jako Vy elegánovci, co chválíte hru Rogera, i kdyby dostal dva kanáry, tečka. Doufám jen, že se jak říkáš mé věštby nostradamovy vyplní.
Reagovat
D.A.N
Inferior: Stačí se kouknout s otevřenou pusou je prostě jedinečný bez diskuze http://www.youtube.com/watch?v=37qyvTRVus8
Reagovat
smazaný uživatel
Nepiš mi tady, co děláš ve volném čase se svými kamarády. Tahejte si třeba i dva kačery. Já jen napsal svůj názor, který vztahovační elegánovci nepochopili. Pomalu ale jistě éra Rogera končí a nastoupí mladé pušky Djoka, Murray a Del Potro a na tu dobu, kdy oni budou ovládat světový tenis se těším. Ty si napal lež, když jsi tvrdil, že jsem psal něco o tom, že Roger nebude ve finále... dyť jsem to nikde nenapsal, tak nelži. Napal jsem, že ho nevidím jako adepta na triumf, to je vše a dá Ti za pravdu každej, kdo sleduje tenis-ale ne tak jako Vy, že se snažíte hledat jen to hezké u Rogera a nevidíte jeho chyby v prozatímní hře. Docela ztráta času pak s takovým tenisovým pozorovatelem. Jinak já pamatuju nejen letošní French Open, ale několik French Openů v minulé době, řekněme tak čtyři nebo pět, takže mě nemusíš poučovat o Tenise. Tady tohle fórum bylo pro mě dlouho nelákavé, protože se zde pohybují individua některá, diskuze pak stojí za to a je mnohem lepších fór, kde se pohybuju/pohyboval. Takže se opět mýlíš o mém webovém životě. Suma sumárum vamos Roger, nikdy proti němu nic špatného, ale jeho hra nyní výrazně zaostává za Andyho a Novakovou. Jo a myslím si, že letošní boj o trůn bude ještě zajímavý, jelikož se jeho hra začíná vyrovnávat té Rafově nynější, ave Roger. :))
Reagovat
D.A.N
Inferior: to si opravdu myslíš, že jsem tak zaslepen, když Roger by čistě hypoteticky dostal 2 kanáry, že bych mu tleskal určitě ne a mám zpětnou vazbu na rozdíl od některých(nikoho nebudu jmenovat)každopádně jak jsem řekl až na kurtu se uvidí jak to dopadne.Nevíš jak se kdo vyspí, jelikož Roger má ten potenciál porazit kohokoli, když mu to šlape.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš mi tu posílat videa, já vím, že Roger je nejúspěšnější hráč historie, má precizní techniku, lehký pohyb-který si nežádá zranění jako u Rafy. Já jen hodnotím to co jsem viděl na posledních třech turnajích a myslím si, že přijde doba, kdy Roger bude předvádět hezký tenis jen na grandslamech. Přeci jen rodina si také něco bude žádat a bude mít více starostí. Ale dokážu ho uctít a vyzdvihnout, jen některé příspěvky teď mě zaráží. Každý ví o Verdascovi, že díky své psychice není výše a ví to i odborníci a najednou všichni tvrdí, že neodešel, hráč který dostane po dvou výborných setech skoro kanára-odešel. Navíc, když je to o něm známo. Pokud se Roger zvedne, tím líp pro atraktivitu duelů.
Reagovat
smazaný uživatel
no jsem moc zvědav, jak dlouho si vystačíš s tím, že se budeš ukájet nad jednou elegánovou haluzí z US Open. Příští rok už budeš sledovat tenis jen na youtube.com :DDDDD
Reagovat
D.A.N
Inferior: koukal jsem se na ten zápas a máš pravdu v tom, že Verdy odešel, nicméně nebylo to přeci jenom otom, že totálně odpadl. Roger se zvedl, ikdyž připouštím, že k optimánímu výkonu to mělo daleko je mu 28 let nevým který z těchto mladíků bude hrát na takové úrovni jako prozatím Roger, čili nejsem naivní a vím, že jeho výkony půjdou dolů stím se nedá nic dělat čas se nedá zastavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Take it easy ! Dobre pre Teba ak sa vyznáš. Tak vieš aké boli predpovede na French open. Ja vynechám odborníkov a všelijakých potmehúdov. Hráči hovoria, každý zápas je iný. Turnaj Masters sa hrá inak, ako bežné turnaje. Fede v roku 2007 prehral prvý zápas s Gonzalesom, obrovské prekvapenie. Po zápase by som ňaňho nevsadil ani drevený groš. Nakoniec to celé vyhral. V lani mal boľavý chrbát, Murry ho dorazil pred semifinále. Nakoniec Murry vyletel ako namydlený blesk s Davydenkom.
Ja neviem, kto to vyhrá, ani kto bude vo finále. Konkurencia je vysoká. Fede už hrať ako v 25 rokoch nemôže,už tých kilometrov nabehal dosť, tak to chodí. Je to prirodzené a nie je to jeho chyba. No počkám, ktorý zo súčasných hráčov, bude mať takú úroveň hry a bilanciu, ako má on vo svojom veku. Všetky GS finále 09 a niekoľko rokov dozadu. Som presvedčený, že ešte má víťazstva pred sebou. Či to bude teraz v Londýne, to neviem. Ak vyhrá budem rád. Ak nie, nič sa nedeje, ja jeho hru chápem. Len mi nesedia predpovede, ten a ten tam bude a ten nie. Takých som sa už načítal a nakoniec to bolo všetko inak.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci, aby mé komentáře a příspěvky vyzněly nějak špatně jak pro hodnocení Rogera, tak jako nějaký boj s jeho fans. Já ho nesmírně obdivuju pro jeho výjimečnost, stále vévodí trůnu, byť kvalita jeho hry klesla od loňského roku. Ze startu sezony se potácel v herních problémech a k tomu přispěla i porážka v Austrálii s Rafou. Ožil poté, co začaly Rafovy problémy-na Masters v Madridu, kdy jej Roger porazil na antuce-velký zápas, pak osudný French Open a vydřený Wimbledon. Šlo znova vidět, jak je pro tenis klíčové soupeření Rafy a Rogera, že oni udávají tempo a veškeré dění. Pokud jeden vypadne, slaví úspěch ten druhý a naopak. Proto se nemluví moc o Novakovi či Andy Murraym, protože hlavním středem jsou tihle dva borci, na první pohled zcela rozdílní-ale v jádru si tak blízcí a respektovaní navzájem. To obdivuju.

Poté přišlo zklamání na US Open, kdy se sklonil před Del Potrem-mládí a potenciál vítězil v jednom z mála duelů. Další čtvrtina sezony se nesla v duchu spíše průměrných výsledků, završených dvojitou prohrou ve Švýcarsku a Francii. Teď je zde Londýn, viděli jsme všichni včerejší duel a je jedno zda Nando odešel, anebo se Roger zlepšil, opět vyhrála Rogerova výjimečnost, tak jako v mnoha letošních zápasech. Roger je velký člověk a rodina pro něj hraje velkou roli, měla by být vším, koneckonců jak pomáhá manželka Roddickovi anebo Koljovi, víceméně je ženou za vítězstvími. A je jasné, že mu neřekne aby se věnoval rodině a nechal tenisu, Roger pozná sám, kdy je jeho čas, zatím vyhrává, ale věk běží a mladé pušky číhají na svou příležitost a že mají velmi dobré předpoklady být na trůně, jednoho dne prostě Roger stačit nebude,ale zatím je tady a každý musí vnímat tu jedinečnost na kurtě. Takže vše co bylo dříve napsáno beru z5...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je velký hráč a bude ještě, byť nejlepší léta má za sebou a už se tenis netočí jen kolem něj. Takže každého respektujme, jelikož tenisté si to zaslouží, když se respektují navzájem, proč ne my je? A názory mezi sebou? Chceme vidět nejlepší tenis a je jedno kdo jej bude předvádět, i když každý má oblíbence, ale když nemá své období nestojí za to se hádat...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, mladé pušky číhajú a strieľajú, ale tá "historická" má stále lesk a stále šľape skvele. Čo sa týka US open 09 to mohol v pokoji vyhrať, ten zápas si Roger prehral sám. Podľa mňa stratil koncentráciu, myslel, že je to už jasné. Ale neva, taký je život.
Reagovat
smazaný uživatel
Nando byl vetsi cast zapasu lepsim hracem, feda vicemene drzel servis prvni a druhy set... potom ale zacal hrat pomerne prumerne i ve vymenach a zacal o dost vice bojovat a behat si pro kazdy micek.. Nando se podelal a treti set uz vicemene jenom povyhazoval anebo fede slusne zabil...
Reagovat
smazaný uživatel
Nando odešel psychicky zase, to je hnus, jak by mohl tendle tenista být vysoko, kdyby zlepšil psychiku, přitom v ruce to má... Elegán vyhrál a neví ani jak, leč i to patří k jeho výjimečnosti-vyhraje i když tahá za kratší konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvidime co ve tretim setu vyvede.. vypada to ze je psychicky nahore.. uvidime esi neco bude muset predvest nebo se ted nando vyhazi :)
Reagovat
smazaný uživatel
z toho co som videl ja rogera aby zvladol v tejto sezone rozhodujuci set bolo akurat vo wimbledone ...inac stale ked vyzeralo ze je po dorovnani v psychickej vyhode tak to prehral..napr AO
Reagovat
smazaný uživatel
S takovou hrou Rogerovi vyklepe Andy Murray kožich jak nic...
Reagovat
smazaný uživatel
musim suhlasit....aj juan mu nalozi ked bude predvadzat takyto chaby priemer....je to velmi slabe dnes fakt
Reagovat
smazaný uživatel
co si budeme nahovarat fedex uz nie je to co byval...bohuzial no je to tak...nieco z toho coho je schopny predviedol v strede sezzony, zaciatok a koniec tento rok nic extra....uvidime ako zahra rafa, no mozno prezimuje ako nr.1...aspon nejaka naplast za tie zranenia :) fedex ak bude chciet postupit zo skupiny musi zlepsit vykon o 100% ked nechce odist s troma porazkami ...
Reagovat
smazaný uživatel
mám tip - vypadá to, že elegoš testuje pro Wilson pevnost rámů raket :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
lol :D ale zatim drzi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fede zatim hraje zvysoka houno :( .. tak snad se to zlepsi i kdyz pochybuju.. je naky divny :/
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, vidím, že elegán si přivezl do Londýna 3 zbrusu nový fígly - out, síť, dvojchyba :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
jo? kde to vidis?
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor!Z naší léčebny uprchl nebezpečně zakomplexovaný blázen a bezmozek,známý pod nickem Barney.Jedná se o nádor lidské společnosti,který prodělal lobotomii a zamořuje diskuse svými nanávistnými názory.Pokud jej někde uvidíte,dejte nám prosím vědět,ať za ním vyšleme naše statné zřízence,kteří jej dovedou zpět do sanatoria,aby mohl povečeřet svou milovanou kašičku.Děkuji,Léčitel
Reagovat
smazaný uživatel
a něco s ušima neumíš, elegoune? .))
Reagovat
smazaný uživatel
Barney ty máš elegána tak možná v trenkách !!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
taky nadšen po první sadě? :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Barneyho škodoradosť je ako u narkomana herák. Keď Fede skončí kariéru, Barney sa nám picne.
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju Fernandovi,primitive,ale maskot tohoto portálu jen ztěží pochopí,že urinát,jež mu teče z huby obtěžuje nejen ty,co přejí "elegánovi"
Reagovat
smazaný uživatel
matchpoint: lol...nice
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre, matchpoint, moc dobre... :)
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně matchpoint :) pěkně sklapnul :D .. asi se mu taky líbil 3. set, že ? :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
vynikající start předvedl elegouš, začal dvojchybou a následoval čistej game pro Fernanda :D

VAMOSS FERNANDOOOO
Reagovat
Mercury
teď tě tady bude plno, dokud se budeš moct patřičně škodolibě smát, co? :) že tě to baví ty vole, fakt tomu nerozumím..
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, smažte se v pekle, elegánovci :DDDDD Můžete si za to sami !!!
Reagovat
smazaný uživatel
On je už taký od narodenia, nechaj ho, nech sa teší!
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray vítězný start, tohle přesně potřeboval, až na pár zaváhání ve druhém setu si hrál svou typickou hru, která nebaví soupeře a nutí ho k chybám, dnes opět výborná defenzíva, od baseliny výborné údery, skvělý pohyb. Jen tak dále Andy. Polští deblisté klobouček hráli výborně, i když Nestorovi to dnes moc nešlo, no vlastně ani Nenadovi, jsem zvědavý za chvíli na Čermáka, jak se popasuje s prvním zakončením sezony mezi mistry. A taky na Nanda. Vamos...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebýva zvykom, aby niekto, kto fandí úplne niekomu inému vravel na konkurentov, že potrebujú víťazstvá... no ale proti gustu.... inak Vato, ja tiež nadšená nie som... ale počkám si na mojich dvoch a potom sa uvidí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já umím uznat kvalitu všech hráčů, co jsou v Londýně, bohužel však někomu to přeju a jinému méně a Andymu přeju velký úspěch konečně, jelikož jeho hra a výsledky si to žádají. Jinak ze skupiny A mu fandím nejvíce, takže proto. Jinak fandím Novakovi, jak jsem tu už kdysi psal no.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže optimální finále pro mě Andy-Novak a pak bych přál pochopitelně Novakovi, navíc mám Andyho v sázce, že si zahraje finále, tak uvidíme. :))
Reagovat
smazaný uživatel
no nadšen nejsem,ale co se dá dělat :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist