Turnaj mistryň bude nadcházejících pět let pořádat Singapur

8. 5. 2013, 14:00
Aktuality 5
Turnaj mistryň se od příštího roku nově uskuteční v Singapuru, který získal pořadatelství na pět let. O prestižní závěrečnou akci sezony se ucházely ještě Mexiko a Čína. Letos se osm nejlepších hráček a čtyři deblové páry představí naposledy v Istanbulu, kde v roce 2011 triumfovala Petra Kvitová.
Hala v Singapuru

Turnaj mistryň se koná od roku 1972, jeho rekordmankou je s osmi tituly Martina Navrátilová. Před Kvitovou ho z českých hráček vyhrála ještě Jana Novotná (1997). Loni v říjnu aktuální světová osmička Kvitová turnaj vzdala kvůli zánětu průdušek po prvním zápase. V Istanbulu se před rokem představily také Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou a dostaly se do finále čtyřhry. 

V Istanbulu se Turnaj mistryň bude letos na podzim konat potřetí. Od roku 2014 se v Singapuru představí opět osm nejlepších hráček sezony, počet párů se poprvé zdvojnásobí rovněž na osm. Jak dnes oznámila WTA, celková dotace vzroste na rekordní částku 6,5 milionu dolarů. 



"Toto úžasné město Singapur získalo právo hostit WTA Championship na příštích pět let. Je to největší a nejvýznamnější partnerství WTA v naší historii," prohlásila šéfka asociace Stacey Allasterová. 

Neúspěšný uchazeč ve finálovém kole výběru Mexiko nabízelo pro Turnaj mistryň město Monterrey, Čína kandidovala s Tchien-ťinem. V prvním kole zájem o pořadatelství projevilo dohromady 43 kandidátů.
Přehled dosavadních pořadatelů Turnaje mistryň: 

1972-73 Boca Raton, 1974-76 Los Angeles, 1977 New York, 1978 Oakland, 1979-2000 New York, 2001 Mnichov, 2002-05 Los Angeles, 2006-07 Madrid, 2008-10 Dauhá, 2011-13 Istanbul.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Casovy posun bude -7 hodin oproti Singapuru. Tzn prenosy budou rano. Singapur je nadherne mesto, letos v lednu jsem tam na par dni zavital.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně by to chtělo, aby se letos do třetice všeho dobrého povedlo některé z mých favoritek vyhrát v Istanbulu. :) Předloni prohrála ve finále Vika a loni Masha... No a potom už vzhůru do Singapuru! Myslím, že je to dobrá volba. :)
Reagovat
freeteepek
Hezký místo, ale pro tenis nic moc. Tak hlavně aby jim tam v hale dobře fungovala klimatizace. Těžko říct, jestli by Mexiko nebo Čína byly lepší destinace. Z těchto kandidátů se těžko vybírá. Všechny tyhle místa jsou navíc velmi daleko od Evropy.
Reagovat
smazaný uživatel
Vybírá se těžko, ale z nějakého důvodu prvním kolem prošla pouze tyto tři..
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě to je nejlepší z těch tří možností. Ale když byl ještě širší výběr, tak jsem si přál Kazaň... Jenom nevím, jak to bude v Singapuru s časovým posunem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist