Turnaj v Bukurešti vyhrála Schmiedlová

19. 7. 2015, 18:19
Aktuality 13
WTA BUKUREŠŤ - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová slaví na antuce v Bukurešti svůj druhý titul na okruhu WTA. Sedmá nasazená hráčka ve finále přehrála turnajovou jedničku Italku Saru Erraniovou 7-6 6-3 a rumunský podnik ovládla bez ztráty setu.
Anna Karolína Schmiedlová

Anna Karolína Schmiedlová prožívá zatím velmi dobrou sezonu. V únoru si na antuce v Riu de Janeiro zahrála poprvé ve finále turnaje WTA, v dubnu v Katovicích vybojovala premiérovou trofej a tento týden na antuce v Bukurešti postoupila do finále potřetí.

V rumunské metropoli to navíc talentovaná Slovenka dokázala bez ztráty setu. Po Maďarce Janiové, Češce Allertové, Koviničové z Černé Hory a Poloně Hercogové ji ale dnes ve finálovém klání čekala o poznání těžší soupeřka - zkušená antukářka a turnajová jednička Sara Erraniová, s níž letos prohrála v boji o titul v Riu de Janeiro.

Schmiedlová vstupovala do utkání s aktuálně 20. hráčkou světa s bilancí 0-5 proti tenistkám z nejlepší světové dvacítky, na začátku utkání na sobě ale žádnou velkou nervozitu nenechala znát. Poté, co Erraniovou dvakrát brejkla, si vypracovala vedení 5-2. V deváté hře pak měla při svém podání setbol, ten ale neproměnila, servis ztratila a Italka si pak vynutila tie-break. V něm už Slovenka setbol za stavu 6-3 proměnila a ujala se vedení 1-0 na sety.

I ve druhém dějství se sedmá nasazená hráčka dostala rychle do vedení 3-1, za stavu 3-2 si ale znovu prohrála podání a Italka srovnala na 3-3. Od tohoto stavu už ale Slovenka Erraniové nic nepovolila a utkání dovedla po více jak dvou hodinách do vítězného konce 7-6 6-3.

Dvacetiletá Schmiedlová vybojovala na okruhu WTA již svůj druhý titul a oplatila tak Erraniové porážku z finále v Riu. Zároveň si také připsala premiérový skalp hráčky z Top 20.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů

nedělí výsledky (19. 07. 2015)

• Dvouhra - finále •
A.K. Schmiedlová (7-SR) - Erraniová (1-It.) 7-6(3) 6-3

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
Gratulka, viděla jsem je včera hrát na SuperTennise a Kaja pěkně. Tak moc držím palce dál. Šmidlinka je určitě talent a příslib. Gratulace veliká. Pome!!!
Reagovat
sprchon
Proč někdo píše "pome"? Pochopil bych pojďme nebo come on nebo tak něco, ale proč lidi píšou pome?
Reagovat
blixa
Tak asi že je Slovena, ne ? Stejně jako třeba "vamos" u španělsky mluvících.
Reagovat
blixa
Nebo "forza Sara", pokud mám střílet do vlastních řad :D ;-)
Reagovat
sprchon
Aha, to mi nedošlo, že je to slovensky. :D Díky za vysvětlení. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
to nie je slovensky ale bratislavsky
Reagovat
Frick
Na velkých turnajích je to zatím slabota, na malých je 2x titul, 1x F, 1x SF. To za 2/3 sezóny je velice pěkné.

Celkově asi zatím Slováci nemohou být nespokojeni se sezónou. Tři tituly (byť jen z WTA 280) není špatné číslo. Na to, že Cibuľa byla (většinu času) mimo.

Jinak Anna Karenina by se měla stát slovenskou no. 1
Reagovat
sprchon
No jo, fakt no. 1. :D Tak to je super. :)
Reagovat
Frick
Tak super.... Kdyby Cibulková neměla v háji nohu, tak by jí byla jen sotva.
Reagovat
sprchon
Nepřeju jí nic špatného, ale vůbec jí nemusím. Za AKS jsem rád, Cibule je mi volná. A Šmidlinka má určitě na víc, jak píše Forehand. ;)
Reagovat
horska.kraslice
Každopádně, už se posunula do první padesátky.
Reagovat
smazaný uživatel
Na RG hlúpo vypadla s tou Belgičankou, ktorá sa nakoniec dostala az do QF..Skoda toho turnaja..ale inak jednoznacne vychádzajúca hviezdicka s ohromným potenciálom, hlavne na antuke..Do konca roka by mohla byt aj v TOP 30 mozno..
Reagovat
sprchon
Tak ještě pod tímto článkem gratuluji! :) Velkou radost mi udělala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist