Turnaj v Praze chválil i druhý muž WTA. Naše dřina se vyplatila, řekla ředitelka Černošková

4. 5. 2015, 09:00
Aktuality 240
Po pěti letech se v Česku hrál turnaj WTA Tour a na závěr obnovené premiéry se do Prahy přijel podívat i druhý muž ve vedení ženského okruhu. Laurence Applebaum viděl zaplněné tribuny a triumf Karolíny Plíškové, pořadatelům po finále na Spartě předal plaketu s nápisem: "Vítejte v rodině WTA". Příští ročník by se mohl uskutečnit i s největší současnou domácí hvězdou Petrou Kvitovou.
Petra Černošková (© jtbopen.cz)

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová byla letos jediná z české špičky, která v pavouku chyběla. Za rok už to může být jinak. "Máme dohodu, že by se příští rok mohla divákům představit," řekla ředitelka J&T Banka Prague Open Petra Černošková. Může přitom řešit "příjemné" dilema. Pokud budou v elitní desítce dvě tři české hráčky, k čemuž není vzhledem k formě Plíškové a Lucie Šafářové daleko, může vzít podle pravidel jen jednu. "Která se dřív nahlásí, ta dřív bere," řekla Černošková. 

Turnaj měl na to, že patří do nejnižší kategorie WTA, kvalitní obsazení. "A to jsme nikoho nehledali a s nikým jsme nejednali," podotkla Černošková. "Když jsme hráčské pole viděli po uzávěrce přihlášek, tak jsme si říkali: 'Ty jo, chudery Češky. My jsme jim tady udělali turnaj a on je silný jak potvora'. Jsem ráda, že se v něm naše holky dokázaly prosadit. Asi je to vyhecovalo," řekla turnajová ředitelka. 

Češkám se doma opravdu dařilo. Šest jich prošlo do čtvrtfinále, což se hráčkám z jedné země na okruhu WTA povedlo po 10 letech. A i díky tomu zamířilo do Stromovky mnoho fanoušků. Podle organizátorů jich přišlo během týdne 15 tisíc. 

"I když nám dva dny nepřálo počasí, tak návštěva byla skutečně fantastická," pochvalovala si Černošková. V závěrečných dnech zájem dokonce předčil možnosti hlavního dvorce (2500 míst). Kdo přišel pozdě, už se do areálu nedostal. "Je to na zamyšlení, i když nejsme snílci a víme, že nebudeme mít každý rok šest Češek ve čtvrtfinále, takže určitě budeme uvažovat, jak to navýšit," řekla ředitelka. 



Někteří fanoušci se podivovali, proč se montují tribuny na Spartě, když stojí na Štvanici centrkurt s tribunami pro 5000 lidí. "Je to turnaj Sparty a je to tady daleko lepší. Navíc centr na Štvanici (patří tenisovému svazu) je zchátralý, je tam jiný povrch a parkování je tam ještě třikrát horší než tady," vysvětlila Černošková. 

Licenci na turnaj pořadatelé vlastní a je na jejich rozhodnutí, kde turnaj zorganizují. S titulárním sponzorem mají smlouvu na tři roky a počítají, že i nadále se bude hrát s dotací 250 tisíc dolarů. "Nechceme postupovat do vyšší kategorie. Tím nic nezískáte, akorát to stojí víc peněz," řekla Černošková s tím, že stejný zůstane i termín. 

Nejspíše zůstane zachován i volný vstup pro diváky, i když se hovořilo o možnosti zpoplatnění lístků. "Nechceme dát vysoké vstupné, abychom na tom něco vydělali. Nevyděláte nic a může to odradit některé diváky. Chceme vždycky mít turnaj úspěšný tím, že přijdou lidi, a my jim chceme nabídnout vstup zdarma a aby přišli," řekla Černošková. 

Účast výkonného viceprezidenta WTA Applebauma při finále byla pro ni překvapením. "Nebývá to zvykem. Možná nás přijel zkontrolovat a chtěl to vidět na vlastní oči. Je to pro nás velké ocenění, že WTA na nejvyšších místech bude vědět, že turnaj v Praze byl velice dobře zorganizován," řekla Černošková. Pochvalu slyšela i od Kerrilyn Cramerové, supervizorky turnaje. "Dřina, kterou tady všichni odpracovali, abychom ten turnaj připravili na úrovni, se vyplatila," řekla Černošková. 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

240
Přidat komentář
Roger_Federer
Koukam ze konecne vyplinulo na povrch , ze Frick ma problem primo Cernoskem, zdrejme osobni, nebo je nasazeny od jeho odpurcu.
Takze se tady mesice snazi s nami manipulovat a vytvaret cokoliv okolo turnaje aby Cernoska, tym, praci, turnaj mohl poplivat.
Reagovat
Frick
Víte, že mi není moc sympatický.

Takže ano - jeho kritika mi jde lépe. Není to o tom, že bych cítil bolest z toho, že by to byl člověk, co mne zklamal.
Reagovat
Fandina
A proč vůbec kritizuješ druhé, když ti přece osobně nic neslíbili, nemáš na ně nějaký osobní vliv, aby tě nějak osobně zklamali. On přece dělá věci podle sebe, ty na to nemáš nejmenší vliv.
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150504_2160242_tenis_ald

tak diskutující na iDnes měli podobný názor jako já - takže ne, vážení nebyly to moje bláznivé výmysly.
Reagovat
Fandina
Myslíš si, že jsi jediný kritik na světě?
Reagovat
George_Renel
Vždyť jsi to tam psal ty.
Reagovat
Frick
Nejsem tam vůbec zaregistrován.
Reagovat
George_Renel
To můžeš povídat komu chceš. Ale klid. Nejsi sám. Ten "rukopis" je dost průkazný. A registrovat se můžeš třeba pětkrát.
Reagovat
slacker
Kolikrat si tam zaregistrovan ty?
Reagovat
Frick
Spíš kolik mu platí Černoškovi.

Dá to práci. Pečlivě utajit to, že pro diváka byly ty tribuny úplně na hofno a pokud to někdo vynese na světlo, tak ho označit za duševně chorého.

Nedělala tyhle praktiky NKVD?
Reagovat
George_Renel
Vy dva blbečci jste se opravdu hledali. Jeden parazitský šmejd druhý psychouš. Tak si to užívejte. Ale beze mě.
Reagovat
slacker
Ty ses taky hledal az jsi se nasel s podobnyma tupyma smejdama jako jsi ty sam.
Reagovat
Fandina
Proč by mu měl někdo platit. Že ta tribuna mohla mít lepší sklon viděl každý a také to normálně řekl. Co je na tom záslužného?
Reagovat
Frick
Nikde to madame Černošková nenaznčila, že ai třeba je vědoma toho, že kapacita hl. tribuny byla malá a výhled z ní nebyl kvalitní.

Naopak ale nezapomněla kydat špínu na areál, který je těchto (pro diváka zcela zásadních) nedostatků prost.
Reagovat
Fandina
Že o tom nemluvila, neznamená, že to neví. Je to to samé, jako každý kdo přijde na Štvanici, tak si všimne, že zvenku potřebuje centr opravy.
Reagovat
marekv
Když jsem to četl poprvé, tak sem si řekl, jéje Frick je tu. Ale po druhém, třetím přečtení je vidět zásadní rozdíl. Ten Tomáš Motl vyjadřuje kritiku toho, co se mu na turnaji nelíbilo, ale zároveň jasně chápe proč je to na Spartě a ne na Štvanici. Ostatně tuhle větu: ''Akce to je jinak perfektní, ale má jisté mouchy - dají se jistě do příště zlepšit.'' by Frick nenapsal. Je ho obsese je v přesunu na Štvanici.
Reagovat
Frick
Já prostě hodnotim pohled diváka. Rozhodně nezpochybňuju to, že hráčky měly dobrý zázemí atp.

Ale to prostě nemůžu hodnotit, neb nemám do těchto prostor přístup.

Můžu hodnotit prostředí pro diváky, které mělo nedostatečnou kapacitu a výhled (já osobně jsem si s tímto poradil, jelikož sezení na hudebních, sportovních a jinách podobných událostech je mi zcela cizí - jsem zkrátka kotelník).

No a že sportovně se to vydařilo - o tom němůže být pochyb. Pochopitelně to má i velkou výhodu v tom, že si naše hráčky (kromě Peter) konečně zahrají v Říme....
Reagovat
Frick
....resp. že když naše hráčky hrály na SPO, tak pak nemohly hrát v Říme. Vyjma Petry K. (TOP 10) a Petry C. (není otrokem Černoška)
Reagovat
blixa
Tak ty seš kotelník jo ? Zajímavý, takže pařit pár hodin v kotli to vydržíš ale tenis ani rekreačně hrát nemůžeš ? Jestli ty hochu nekecáš !! :D
Reagovat
slacker
Ano na Rim uz se pomalu zapomelo. To je nejvetsi plus Cernoskova WTA turnaje, uz nadale neblokuje ceskou elitu v ucasti na nejvetsich turnajich
Reagovat
Frick
No, možná už to tak bylo Ćernoškovi naznačeno (od Lucky? Báry? Káji?), že letos už určitě do Říma.

No, docela zajímavé, co by se dělo, kdyby Oeiras nemělo problémy.

Hrál by se ve Stromovce v čase Říma 100.000+H turnaj s účastí dvou hráček TOP 15?!

Nebo alespoň jedné, bo Kája by asi hrála určitě.
Reagovat
pumpier
Vážení ta sebechvála Č+Č pokud to myslí vážně nevím. Většina holek přijela ze Stuttgartu ( Šafářová hrála fin.4hry) a tento turnaj sloužil pouze na rozehrání. Já chodil na tréninky a jasně nejlepší se jevila Kuzněcovová. Hlavně byly protěžovány holky z české sportovní - Černoškovci taková Hradecká musela hrát kvalifikaci ... Poptom když viděly to počasí a prakticky neregurelní antuku (bláto)a pod 10 st.C , déšť tak raději skončily a jely se připravit do Madridu kde čtvrfinále je na odměnách a bodech jako na Spartě. Myslým že L.Š. udělala dobře protože je už ve 2. kole. Plíšková , která hrála v pondělí určitě jako členka Černoškova týmu tam letěla soukromým letadlem . To Hradecká nejspíše ne protože ta se nestihla vrátit na kvalifikaci a ve 4hře je v 1. kole porazila rumunka se španělkou. Prostě je to podvod jako Prostějov (Štěpánek - Veselý). Prostě za tak malý odměny není problém koupit výsledky .....
Reagovat
George_Renel
Mysly dál.... :-b.
Reagovat
blixa
Bože další "myslytel" :D Někteří jedinci by snad měli mít myšlení lékařem zakázané ... ;-)
Reagovat
slacker
Ty ho snad mas zakazane?
Reagovat
Pedronegro
Váš názor byl vyřazen, páč v něm máte gramatickou chybu! :-)
Reagovat
blixa
Gramatické chyby v principu až tak nevadí, někdy však elegantně podtrhnou demenci celého příspěvku ;-)
Reagovat
Pedronegro
Je to možné, ale o to víc postrádám argument.
Reagovat
blixa
No to po mě nechtěj. Když někdo napíše jednu blbost, dá se argumentovat, ale když napíšeš snůšku kravin bez hlavy a paty, tak nemá argumentace žádnej smysl ;-)
Reagovat
Pedronegro
No pak se dá taky nereagovat. Protože až tak do toho nevidím, tak mi jen některé věci co píše přišly zajímavé.
Reagovat
Fandina
Lucka hrála kvaldu, protože na to měla postavení na žebříčku v době přihlášek a počet WC je omezený. Jinak argument, že někdo letěl soukromým letadlem, tak také nechápu. Je přece každého věcí, čím letí. Ostatní věci jsou spekulace.
Reagovat
Pedronegro
Díky za info.
Reagovat
George_Renel
Protiargument na co? Na tu snůšku nesmyslných konspirací?
Reagovat
Pedronegro
Pak platí to první, co jsem nahoře napsal. :)
Reagovat
George_Renel
Proboha proč kraviny nenazvat pravým jménem?
Reagovat
Pedronegro
To pravé jméno bylo tedy to "Mysly dál...", ne?
Ale dobře, beru to, spíš by to měl objasnit pumpier.
Reagovat
marekv
Jmenuju sed Frick, ležím na zemi, kopu nohama a hystericky křičím: NEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!! NEEEEEEEEEEEEEEEEE !!! NEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!
NIKOMU SE TO NELÍBILO, NIKDO TO NEMOHL POCHVÁLIT, JEDINÝ MOŽNÝ JE TO NA ŠTVANICI !!!

No, já když sem viděl název článku, tak sem při představě Frickova amoku spad málem ze židle. Prostě vážená redakce - toto je pokus o vraždu jistého přispěvatele, kterému minimálně jedna cévka praskne (smějící se smajlík válející se po zemi).
Reagovat
Frick
Tak bylo dnes vcelku hezky, ale to, že někdo chytne rovnou úžeh, to mne překvapuje.
Reagovat
Pedronegro
Byl to hezký rozhovor paní ředitelky a je fajn, že turnaj pochválila supervizorka a dokonce viceprezident WTA, který se asi nedíval z hlavní tribuny. Ale to nevadí, tady jde stejně už jen o to, na provokujícím Frickovi si dokázat a předhánět se, jak neskonale chytří, pohotoví a vtipní jsou místní příznivci Dr. Černoška a jeho pojetí. Už to tu bylo rozebráno z mnoha úhlů. Pro stručnost to řeknu takto - jestli se podmínky pro diváky výrazně nezlepší, ať je vstupné nebo ne, Petra nebo jiná z TOP 10, tak dám přednost TV přenosu. A myslím, že nebudu sám, po letošní zkušenosti.
Reagovat
Roger_Federer
Me je to uplne sumak..ktera co vyhrala, pro me osobne je Pliskova aktulne zajimavejsi objekt..Na jeji zapasy je radost se divat, nechyby snaha, chut, radost ze hry, dravost..atd
Muzes tady argumentovat do nekonecna, ale Petre tohle vsechno uz dlouho chyby..
Jeji hra nebavi, tvari se jak bozi u muzeni..herne nepredvadi ani 50% z toho co je schopna hrat, hlavu ma zcela jinde.
Reagovat
Roger_Federer
Quesh
Reagovat
slacker
Zadny Quesh tu uz par mesicu nepise :-D
Reagovat
Fandina
To je samozřejmě každého věc, komu fandí. Mně se na Káje líbí, že je přibližně pořád stejná, na kurtu i když dohraje. A hraje super, to je pravda. A na Petře se mi líbí, jak je vždycky šťastná a usměvavá, když vyhraje. A že je to paní tenistka, o tom nepochybuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandi komu chceš, historie se ptá na výsledky. A těm Petřiným se Kája zatím nepřibližuje.

Poslední věta tvého příspěvku je pak úplná kravina.
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt ta posledni veta vystihuje co sama rekla, kvuli cemu mela pauzu..
Co je natom teda kravina?
Historie jasne..ale bavime se prece o souvadnosti? Co je ted nebo se bavime o 2011 nebo 14?
Reagovat
smazaný uživatel
Řekla něco trochu jiného než tady tvrdíš.

A současnost je taková, že je světová čtyřka a letos vyhrála turnaj Premier.
Reagovat
Roger_Federer
proc porad zduraznujes Premier turnaj?, ja to nerozporuju..
Reagovat
smazaný uživatel
Protože je to víc než co uhrála Kája.
Reagovat
smazaný uživatel
abych pravdu řek, tak to mám teď podobně. Na Karolínu se určitě dívá lépe v současné době.
Petra mě nebaví.
Reagovat
smazaný uživatel
možná ani to "nebaví" není to správné slovo. Mnohdy je to až utrpení, skoro až srovnatelné s Klárou Koukalovou, jejiž zápasy v drtivé většině vypínám po dvou, třech gemech. Moc zápasů Petry sem letos nedodíval.
U Kvítka je asi fakt lepší, koukat na ni až třeba od ČF, pokud se tam dostane, jinak to nemá moc cenu..
Reagovat
Frick
nebo vám přijde, že je to takovej prototyp agresivní manažerky?
Reagovat
Frick
Zase na druhou stranu.

1400 lidí na SF + F... je to skutečně nějak extra moc? Zadarmo. Na akci, které se účastní jedna z nejlepších letošních hráček ve sportu, který je sledován na celém světě, snad vyjma Afriky? Na akci, která je jen jednou ročně. Ve městě, co má s aglomerací 1,5 mil.?

Někdo tady nadhodil, kolk lidí by přišlo v jiné zemi, kdyby něco takového bylo zadarmo a domácí hráčky takto vládly.
Reagovat
Jiri
On byl vetsi zajem, ale kam ty lidi dat? Pred turnajem se poradatele mohli jen domnivat, kolik lidi dorazi, ale nikdo nevedel. Uvidime za rok. Snad to trosku rozsiri.
Reagovat
Frick
No....

Kdyby byl nějaký super-zájem, tak by se tam na finále už třeba v 10:30 tísnily davy před branou. A to se netísnily. Možná by ještě bylo ochotno přijít dalších 100, 300, lidí...
Reagovat
Fandina
Tohle bylo zadarmo, ale lidi chodí na DC, FED a tam se platí a nebývá to málo. Takže o penezích to vždycky není. Pokud někdo chce, tak si zaplatí. Pokud ne, nepůjde tam ani zdarma, když ho to nezajímá.
Reagovat
Jiri
Ja se prave obavam, ze se v Praze konala celkem zajimava spolecenska akce a naslo si tam cestu i spousta mistnich, ktere tenis ani tak nezajima, ale zkratka se tu neco delo, tak proc se nejit podivat, vzdyt je to zadarmo :) ale byla to jiste mala cast a vsak nikoli uplne zanedbatelna (dle meho).
Reagovat
Fandina
To je samozřejmě možné, že se někdo přišel podívat na tenis, aniž se o to zajímá jen proto, že to bylo zdarma. Ale jak jsem psala, zájemci o tenis mnohdy platí i dost velké sumy, když chodí na FED nebo DC.
Reagovat
PH94
Já si myslím, že by přišlo klidně 5000 lidí, pokud by na to byla kapacita
Reagovat
PH94
Každopádně celková návštěva přes 15 tisíc je i tak velmi solidní :)
Reagovat
Frick
Kéž by jim Víťa s Vencou nakopali zadnici. Náplavě jedný moravský.
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/navrat-turnaje-wta-do-prahy-jen-se-serioznim-partnerem-a-triceti-miliony-1q0-/tenis.aspx?c=A111213_104944_tenis_ma

http://ihned.cz/c1-54269270-turnaj-wta-v-cesku-zvazuje-i-ceska-sportovni-problemem-je-termin-rika-miroslav-cernosek

..že v prosinci 2011 byla ve hře varianta odkupu Premieru z Bruselu.

No a v článku nebylo řečeno, že by se Štvanicí byl nějaký zásadní problém. Resp. pokud by to tam fakt že nešlo, tak by spekulace asi těžko mohli dojít již k takovému (ne zcela nekonkrétnímu) článku.
Reagovat
Frick
Ale překvapuje mne, že by Premier stál jen 30 000 000 Kč...

..asi blbost, co?
Reagovat
George_Renel
Blbost je to, roubovat na přítomnost skutečnosti staré pět let. I kdybys psal sto příspěvků denně, stejně nic nezměníš.
Reagovat
Frick
A co se od té doby změnilo? Kategorie jsou stejné.
Reagovat
George_Renel
Kategorie jsou kategorie a život a byznys jsou za pět let třeba zcela jiné. Je třeba mít trošku širší pohled než úzkou mantru.
Reagovat
Frick
Já to beru z pohledu toho, že Štvanice vyhovuje.
Reagovat
George_Renel
Tobě, zspoměls dodat....
Ale, jak už jsem ti psal, iniciativě se meze nekladou. Vem to do ruky a uspořádej to tam.
Reagovat
Frick
Takže ještě jednou:

Pokud se o Štvanici v prosinci 2011 konkrétně uvažovalo jako o dějišti Premier turnaje, tak je jasné, že by měla být v roce 2015 vyhovující i pro International.
Reagovat
Fandina
Mohlo, jenže mezitím je na centru hard.
Reagovat
Frick
Ano. V O2 areně nebude moct být finále FC.

Důvod je prostý - je tam led.
Reagovat
Fandina
Je tam pokaždé něco jiné. Záleží na tom, kdo si co zaplatí.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože bože, ty jsi jak kolovrátek..
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že o Premier turnaji, a vůbec o WTA turnaji u nás se v roce 2011 reálně neuvažovalo.
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/navrat-turnaje-wta-do-prahy-jen-se-serioznim-partnerem-a-triceti-miliony-1q0-/tenis.aspx?c=A111213_104944_tenis_ma

http://ihned.cz/c1-54269270-turnaj-wta-v-cesku-zvazuje-i-ceska-sportovni-problemem-je-termin-rika-miroslav-cernosek

Na mne tohle zas tak nekonkrétně nepůsobí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si ty články laskavě přečti - není v nich ani zmínka o tom, že by někdo reálně uvažoval o konání Premier turnaje na Štvanici.
Reagovat
Frick
A kde by se to jako mělo jinde konat? Že by se na konci května lezlo do O2 areny?!
Reagovat
smazaný uživatel
Tam, kde Černošek pořádal ITF turnaj a tam, kde letos pořádal WTA turnaj - na Spartě. Bylo naprosto jasné, že pokud se toho chytí Černošek, bude to konat u sebe, ne u konkurence.
Reagovat
Frick
1) měl zájem i někdo jiný než Černošek

2) Premier na Stromovce? :o)
Reagovat
smazaný uživatel
1) měl, ale ani ten nic neříkal o Štvanici. Navíc - skutek utek.

2) Když se může hrát i v tělocvičně.. :-)
Reagovat
Frick
1) Jakože by si od Černoška projímal Stromovku? :-D

2) Kde je nejmenší centr na Premier turnaji? A šel by takový vybudovat ve Stromovce?
Reagovat
smazaný uživatel
1) ten hlavně jenom tak žvanil, aby na sebe upozornil, o nějaké pořádání turnaje mu ve skutečnosti zas tak moc nešlo.

2) no ty halové turnaje bůhvíjak obrovsky nevypadají.
Reagovat
Frick
Na začátku ledna se cpát do haly?
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nechceš hrát v lednu venku, nejsme v Austrálii :-)
Reagovat
Frick
května, vidíš jak mne motáš
Reagovat
Jiri
Tak uvidime, co nam pristi turnaj prinese. Pokud by udrzeli podobne kvalitni obsazeni a jeste k tomu Petu, tak by to bylo perfektni. A toho vstupneho bych se vubec nebal, tedy zadny extrem, ale symbolickych 50 - 100kc by snad nikoho nezrujnovalo za prijemny tenisovy den. Nemyslim, ze by to lidi odradilo a jeste by na tom neco malikno utrzili.
Reagovat
janek_da
Nevim, nevim jestli by se vyber stovky vubec vyplatil.

Spis bych to videl na drazsi vstupne na 1 den, hlavne na konec + a permici na cely tyden s peknou slevou.
Reagovat
Fandina
Pokud bylo na Spartě 15 tisíc diváků, tak při 100 Kč je to 1,5 milionu, to se vyplatí.
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud by se vstupný platilo, tak tam tolik lidí asi nepřišlo..
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, záleží i na výši vstupného, ale v každém případě by někdo přišel, přijdou na challenger do Ostravy, kde se vybírá 50,- Kč.
Reagovat
Jiri
Poradatele turnaje by ten vynos samozrejme nevytrhl. Cela organizace bude stat hodne, ale prece jen by to zaplaclo nejake "neocekavane skody" a v principu je mi proti srsti poradat takove akce zadarmo. To si tam muze dojit opravdu kazdy "jen aby byl u toho" a pak se tam tvori obrovske fronty a spousta nadsencu ma smulu a skonci u brany. Nejake vysoke vstupne bych taky nechtel, ale zadarmo prosim ne, i kdyz je to pekne gesto. Jaka je asi praxe v zahranici (?)
Reagovat
Fandina
Podle mě pořadatele každá částka vytrhne. A co se týká zahraničí, tak se všude platí.
Reagovat
janek_da
No když se za pořadatelskou službu musí zaplatit víc než kolik lidí přijde, tak se poplatek nevyplatí. A kvůli pár šušňům se to pořqadateli asi taky nevyplatí.

Za mě, klidně ať je turnaj financován ze tří zdrojů - vstupné, televize, sponzoři, rovnoměrně. Jeden rok vybouchne sponzor, turnaj neskončí. Ale přitom nerýžovat za jídlo/pití. Ty nákupy v areálu už by byly jenom doplňkový zdroj peněz.
Reagovat
VlS
Jen podotknu, že pořadatelskou službu tam musíš mít i při free vstupu, a neli větši .
Reagovat
janek_da
No, to asi v kvantite ano. Ale i v "kvalite"? Vyber penez, zabezpeceni, uctovani, urcite i vytvoreni kvalitnejsiho zazemi (plati se, tedy chyby se nepromiji).

Nevim, ale mam pocit, ze vyber stovky v dnesni dobe by byl akorat k vzteku. Lidi, co by sli zadarmo neprijdou a ti co chteji prijit to nakupy v arealu nevytrhnou a jsou pro poradatele spis na "obtiz".
Reagovat
George_Renel
+ tisk vstupenek coby ceniny, vyúčtování, odvod peněz ze vstupného městu....ani se nedivím že vstupné nevybírají. Nižší by se nevyplatilo, vysoké by odradilo.
Reagovat
Fandina
Tak to samozřejmě, že s tím by byla práce. Ale jak jsem psala, v Ostravě na challengeru to absolvují, mají vstupné 50 Kč a určitě jim něco z toho zůstane. O tom nepochybuji.
Reagovat
George_Renel
Když jde viděl ty návštěvy, které až na finále byly prachbídné, tak o efektivitě vybraných padrsátikorun silně pochybuji.
Reagovat
Fandina
Oni to dělají každý rok, tak předpokládám, že se jim to vyplatí. Jinak by to nedělali. A možná je také vstupné z pořádání sportovních akcí od daní osvobozeno, nebo je hodně nízké. Ale určitě to nevím.
Reagovat
Fandina
Natisknout vstupenky a vybírat u vchodu snad není žádný problém. Jinak tam byla velká kontrola u vstupu a spoustu pořadatelů, tak jako tak.
Reagovat
janek_da
Ano, kdyz je to zadarmo, tak se turnaj asi financuje z jinych zdroju a je jedno jaka je navstevnost. Zavedenim stovkoveho vstupneho podle meho, mozna se mylim, rapidne opadne zajem, krome poslednich 3 dnu.
Reagovat
Fandina
Pochopitelně, že zájem pořadatelů nebyl vydělávat na vstupném. Kdyby tomu tak bylo, tak by to udělali. Chtěli, co největší návštěvnost, proto to bylo zdarma.
Reagovat
janek_da
Nějak mi nerozumíš. Sice napíšeš, že ano, ale to je jedno.
Reagovat
Fandina
Napíši to polopatě. Nechtěli vybírat vstupné, aby měli co největší návštěvnost.
Reagovat
janek_da
Ale o tomhle není řeč :)

Řeč je o výši vstupného
Reagovat
Fandina
Jestli se bavíš o nákladech na tisk vstupenek a na pokladní, tak to se asi vyplatí vždycky. Jinak samozřejmě, že čím bude vyšší vstupné, tím bude menší návštěvnost. A dá se s tím různě pracovat. Na některé dny vyšší, jiné nižší. Tak si to myslel?
Reagovat
janek_da
Ano, o tom jsem se bavil.

Model "zadarmo" je uplne jiny pristup, ktery se mi nelibi, ale respektuji ho.

U modelu "vstupne" je otazka vybalancovani, kdy se to vyplati poradatelum, lidem to nevadi ted, a neciti se osizeni a priste prijdou znovu a treba dotahnou dalsi lidi.
Reagovat
Fandina
Evidentně zvolili vstup zdarma. Důvod znají oni sami. Ale že by to mělo být jen proto, že nepokryjí náklady na tisk vstupenek a zaplacení pokladních, tomu nevěřím. Ty jsou podle mě minimální.
Reagovat
janek_da
To souhlasím. Zvolili jiný model. Určitě si spočetli, že je pro ně v dané situaci výhodnější.
Reagovat
Fandina
Ano, ten důvod zdarma může být ten, že to tak chtěl hlavní sponzor.
Reagovat
George_Renel
Taky ke to často návštěvníky vnímané tak, že co nedám za vstupné nechám tam za občerstvení a pod.
Reagovat
Frick
Musí se chodit, aby bylo vidět, že je o trunaj zájem, ale ne zase tolik, aby si Černošek řekl, že by o pár peněz si říct mohl.
Reagovat
Jiri
Me presvedceni je, ze 50 az 100 kc by stalo vetsine fandu za to, aby tu castku dali. Nakladny na vstupenky jsou jiste mizive. Zajem tolika lidi, co byli ted by urcite opadl, ale neverim ze natolik, aby nebyli ochozi plne. Dost lidi se tam vubec nedostalo. Tak snad priste....
Reagovat
janek_da
Pár akci jsem spoluorganizoval. A troufnu si rict, že i při vstupném 10Kč se objeví houfy Fricku, kteří budou kritizovat všechny možné prkotiny, že si zaplatili a chtějí tedy kvalitu.

Naopak když se nastaví větší, ale pořád "přiměřená", cena s kvalitou, lidi to zkousnou. Píšu to tady, protože já i můj okruh blízkých, nemáme problém spát v zaplivaném hotelu za pár kaček a chápem, proč to tak je. Proto byl u těch akcí, kde jsem pomáhal organizovat, pro mě skoro šok, že se obevují takoví deblové.
Reagovat
blixa
Vlastně zázrak, že tu máme jen jednoho .. :D
Reagovat
Fandina
Já jsem také dělala několik akcí. A dělala jsem hlavní pokladní. Něco o tom vím.
Reagovat
Frick
Já na Štvanici tedy byl. Zrenkonstruováno bylo hlediště (mezi lety 2009 a 2010) a je třeba říct, že je to věc, co skutečně esteticky pomůže. Do roku 2008 to tam skutečně vábně nevypadalo.

Dále je na vnějším ochozech nová dlažba, to také prokoukne.

Nicméně je fakt, že některé artefakty tam skutečně již lecos pamatují. Např. různé informační tabule atp.
Reagovat
Jabadu
"Kde máte Pána?"
"Vono už ho to nebavilo, tak se jednoho dne proměnil v lesní vůni."
"??? ... Jsem váš nový Pán! A ty mi teď, Blekoto, ukážeš areál Štvanice!":-)
Reagovat
VlS
To je ten, co si zapomíná někde hlavu, nebo ten, co se mění na ohnivýho psa? Je jestli si mám s sebou brát hasičák ?
Reagovat
misa
Tím nic nezískáte? Myslel jsem, že s vyšší kategorií příjíždějí i lepší hráčky. Pravda, zájem diváků by byl asi větší, takže by si stejně neměli kde sednout.
Reagovat
PetaM
No, tak vzhledem k tomu, že týden před Prahou je Stuttgart (kde pravidelně startuje celá Top 10 bez Sereny) a prakticky už o víkendu startuje Madrid a ten samý víkend se hraje finále, tak by moc hráček z Top 10 stejně nepřijelo. Jasně, možná tak 2 - 3. Ale to jenom možná, ale spíše ne ... Takže chápu. Špatný termín pro zvyšování úrovně turnaje ...
Reagovat
janek_da
No vidíš. Serena by přijela na tuty.
Reagovat
PetaM
Nooo, ta určitě :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ledaže by si chtěla prohlídnout Karlův most :-))
Reagovat
janek_da
Tak to je jas, ještě nakoupit na Pařížské a vypadnout v 1.kole. Ale byla by tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad by byla nasazená alespoň do druhého :-))
Reagovat
VlS
Já myslím, že si přijede poslechnout Zemana
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
misa
Přijely by Kvitová, Šafářová a Plíšková, tři hráčky top 10 by mohly stačit :-)
Reagovat
PetaM
Hmmm, podle mě Petra nepřijede ani příští rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by ji Černošek na vlastní turnaj nedotáhl? Spíš to vidím tak, že vynechá Stuttgart a pojede do Prahy. Což pro ni nakonec z herního hlediska možná bude i lepší.
Reagovat
Frick
Takže Kája bude mít smolíka? Domácí hráčce TKS nebude umožněno obahovat titul?
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je, při vší úctě ke Káje, daleko větší hvězda a tedy tahák než ona. Dokonce bych si troufl říct, že víc lidí by přitáhla snad jenom Maria nebo Serena, přičemž lze vcelku s jistotou říct, že ani jedna se tam neukáže. Kromě toho spekulovat, jestli tam může být jenom jedna, je v tuhle chvíli dost předčasné. Dle aktuálního žebříčku by tam mohly hrát obě a co bude na začátku příští sezony je ve hvězdách.
Reagovat
Frick
Jedině, že by se povedlo zvednout dotaci na 500 000...
Reagovat
Roger_Federer
Myslis, ze Kvitova v CR pritahne vice lidi?
Mas nejake fakta, cim to podlozit?
Ti ktery chteji jit na turnaj, nejdou na jeden zapas..jenom jednu hracku.Uzka skupina fandu Petry mozna.
Jedine co tahne lidi je startovni listina plna dobrych jmen.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je vůbec největší domácí tenisová hvězda, dvojnásobná GS vítězka, hlavní strůjkyně zlaté éry Fed Cupu, jasně že by přitáhla víc lidí.

Myslíš, že letos tam ti lidi přišli kvůli Cornetové nebo Kuzněcovové? Prdlačky, většina z nich je stěží zná, ti lidi tam byli především kvůli Češkám. A Petra je největší česká hvězda.
Reagovat
Roger_Federer
Tak jinak.. o kolik a v jakych radech predpokladas ze pritahne na turnaj vice lidi.??
Kdyz navic Ct4 dava "cely turnaj"?
Podle me ten turnaj mel hodnotu v tom kolik cesek bylo v pavouku a takx ze se jim i darilo.
Opakuji, ze PK by zvedla navstevnost o treba o nejake 100vky lidi, jejich fandu..
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě nebyla otázka, o kolik lidí by přitáhla Petra víc, ale jestli je větší tahák než Kája, což je vzhledem k dosavadním úspěchům obou naprosto bez debat.

V druhé řadě jsem sám napsal v předchozím příspěvku, že lidi přišli především kvůli Češkám, takže jsem rád, že alespoň v tomhle se shodneme.

V třetí řadě Petra je jednou z nejúspěšnějších českých sportovkyň současnosti a jako taková bude tahákem kdekoliv se objeví.
Reagovat
Roger_Federer
Zhodneme se..Pliskovou mi vubec nejde.
Ja rozporuji pouze ten fakt, ze Petra byla o proti minulemu tydnu nejakym lakadlem pro smesne procento lidi..
Reagovat
smazaný uživatel
Mě šlo jenom o to, že kdyby byl Černošek v situaci, že by v Praze chtěly hrát Kája i Petra, ale mohla by jenom jedna, tak Petra je prostě marketingově zajímavější než Kája.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlas pokud jde o prachy a sponzory rozhodne je.
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, konečně jsme si to vyjasnili. :-)
Reagovat
tommr
to platí možná ted, ale za rok může bejt úplně jiná situace. Karolína může bejt příští rok před Petrou a popravdě řečeno vůbec by mě to nepřekvapilo ...
Reagovat
smazaný uživatel
To sotva - ani ty snad nevěříš tomu, že by Kája letos udělala dva GS a TM, ta nejspíš bude ráda, pokud nakonec urve alespoň nějaký ten Premier. Kromě toho dva Wimbledony v sezoně se vyhrát nedají :o)

Jediné, co by se snad mohlo stát, ale ani to není zdaleka jisté, je to, že by Kája v žebříčku Petru předstihla, do čehož má momentálně ještě dost daleko. A i kdyby, žebříček by měl nějakou relevanci snad jedině v případě, že by Kája byla světovou jedničkou, a to je v tuhle chvíli vyloženě sci-fi.
Reagovat
Frick
1014...

Víš co znační toto číslo? Značí počet bodů o který vede Kája před Petrou v race. Po nějakých 2/5 sezóny...
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, co značí toto číslo. A vím, že po 2/5 sezony má minimální vypovídací hodnotu a už vůbec neříká nic o tom, co bude za půl roku. A víš ty, co značí čísla 10, resp. 7? Počty turnajů, které hráčky odehrály. A víš, co značí číslo 3010? Přesně o tolik bodů víc nahrála za posledních 12 měsíců Petra než Kája.

Kromě toho jenom zopakuji, co jsem již psal - žebříček je naprosto marginální záležitost, pokud by mezi nimi nebyl bůhvíjak propastný rozdíl, což nebude.
Reagovat
tommr
když už operuješ číslama tak si je aspoň nejdřív ověř. Petra i Karolína letos mají shodně po 9 turnajích. Je jen problém Petry, že do IW a Miami vůbec nedorazila - ty nuly z nich bude mít započítaný až do příštího roku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Když už chceš někoho poučovat, tak se laskavě nauč počítat.

Kája: Brisbanne, Sydney, Melbourne, Antverpy, Dubaj, Dauhá, Indian Wells, Miami, Praha, Madrid = 10

Petra: Shenzen, Sydney, Melbourne, Dubaj, Dauhá, Stuttgart, Madrid = 7

Petra v IW a Miami nebyla, proto je naprostá hovadina to započítávat do odehraných turnajů. Že má zapsané dvě nuly je čistě administrativní záležitost, do odehraných turnajů se ale nezapočítávají dokonce ani na samotných WTA stránkách.
Reagovat
tommr
jsi jako obvykle úplně mimo: Madrid ještě pořádně ani nezačal a tudíž se do letos odehraných turnajů zatím započítávat nemůže. IW a Miami se naopak jako povinný turnaje započítávají i těm hráčkám, který se jich z jakýhokoli důvodu nezúčastní ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo jsi samozřejmě ty.

1) V Madridu hrajou obě, takže je prakticky jedno, jestli ho započínáme hned nebo až za týden. Ale abychom byli přesní, tak ten poměr není 10:7, ale 9:6.

2) reálný stav je takový, že Petra odehrála turnajů 6, Kája 9. Co popisuješ ty je administrativní záležitost a jen tak mimochodem taky důkaz, že oficiální žebříčky rozhodně reálný stav nepopisují.
Reagovat
tommr
mimo realitu jsi ty. Pokud hráčka vypustí povinný turnaje musí počítat s tím, že se to v žebříčku projeví. A že se to tobě nelíbí je úplně vedlejší ...
Reagovat
smazaný uživatel
Realita je taková, že Petra odehrála 6 turnajů, Kája 9. Jakákoliv jiná čísla zkrátka realitu neodrážejí.
Reagovat
tommr
nebudu se už s tebou dál hádat, protože je to marný. Snažíš se zase průhledně a trapně zlehčovat fakt, že Karolína letos uhrála víc bodů než Petra. Je to jen chyba Petry a nikoho jinýho, že boj o body v IW a v Miami předem vzdala ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemůžu za to, že nejsi schopen pochopit, že Petra odehrála 6 turnajů a Kája 9. Rozumím tomu, že jsou nějaká pravidla, ale jejich výsledkem je bohužel to, že nereflektují realitu - není chybou Petry, že jsou pravidla nastavená špatně.
Reagovat
tommr
a to mají turnaje v IW a v Miami zrušit, protože se tam Petře nedaří a nechce se jí tam hrát?
Reagovat
slacker
Ze vy dva uchylove na sebe furt reagujete :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo mluví o rušení? Jenom je nesmysl jí je započítávat, když na nich nehrála.
Reagovat
blixa
Zase, vůbec mi nejde o flame Petra x Kája, neb je to nesmyslné, ale zcela odtažitě od toho, prohlásit , že výsledky 2/5 sezóny mají minimální vypovídající hodnotu, to je úvaha hodná mentálního giganta :D :D To skutečně nemůže mít jinou funkci, než pokus o to oponenta totálně nasrat ;-) :D
Reagovat
Fandina
Minimální vypovídací hodnota to není, ale proč se hned tak čílit, že to napsal. Ta hodnota je jen 2/5 není ještě ani polovic.
Reagovat
slacker
Protoze je jen dalsi prihoda jak ten ostudny diskuter "pracuje" s fakty.
Reagovat
Fandina
Já bych spíš řekla, že je to neschopnost druhých smířit se s tím, že druhý má jiný názor a vnucovat mu svoje myšlení.
Reagovat
Fandina
navíc stylem ... ostudný diskutér, neslušně
Reagovat
slacker
Neslusne bych napsal fanaticky deb.lek.
Reagovat
slacker
Ano nazory typu ze nezalezi jaka barva sviti na semaforu ze dulezite je ze ja sem prijel po hlavni ceste (na cervenou) a ten blb do ktereho jsme to nasil prijel z vedledsi (na zelenou). je obtizne tolerovat.
Reagovat
Fandina
Tady jde spíš o to, že tu druzí nesnáší názor druhých a vadí jim. Je to netolerance. Místo aby to přijmuli, tak mu za ten názor spílají. Je to netolerantní přístup k druhému.
Reagovat
smazaný uživatel
Já s nimi pracuju naprosto precizně, protože na rozdíl od vás uvažuju v souvislostech.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že ještě chybí odehrát dva ze čtyř Mandatory turnajů, čtyři z pěti Premier 5 turnajů a tři ze čtyř grandslamů fakt současný stav nemá příliš vypovídací hodnotu. To není provokace, to je prostě fakt.
Reagovat
VlS
Mandatory turnajů je 9, 4 GS a 5 Premiere mandatory. Madrid z nich je letos 4.
Reagovat
tommr
nejde jen o to kde bude příští rok Karolína, ale i o to kde bude příští rok Petra. Ta se může propadnout bůhvíkam obzvlášt když se bude zajímat víc o toho svýho šviháka než o tenis ...
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě i kdyby už do konce roku neuhrála ani bod, v pohodě by jí to stačilo na top 50, takže žádný propad bůhvíkam se konat nebude.

V druhé řadě netuším, kde bereš, že by se kvůli mladému přestala zajímat o tenis. Jestli narážíš na tu pauzu, tak ta byla vysvětlena dostatečně a neměla přímou souvislost s jejím mladým.
Reagovat
slacker
nebyla dostatecne jasne vysvetlena, a protoze ho travila s mladym tak souvislost mela
Reagovat
Fandina
Jsou lidi, pro které nebudě něco dostatečně vysvětleno nikdy.
Reagovat
slacker
A ty patris mezi ne.
Reagovat
Fandina
Já tu narozdíl od tebe nepsala, že to nebylo dostatečně vysvětleno. Já ne.
Reagovat
slacker
Ja mluvim obecne. To ze se tvaris ze tomu rozumis, neznamena ze tomu opravdu rozumis :-D. Tisickrat ti neco bylo vysvetlovano a tisickrat si to nepochopila.
Reagovat
Fandina
Já také píši obecně, jen hlupák si myslí, že ví, čemu druhý rozumí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedinci, kteří mají alespoň IQ houpacího koně to vysvětlení pochopili. Ostatní by ho nepochopili i kdyby jim to někdo nakreslil.
Reagovat
slacker
Na kolik houpacich konu sacujes to svoje IQ?
Reagovat
Frick
Myslim, že pro Petru je "bůh ví kam" už nějaký 15. místo...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná. Ale i to by v praxi znamenalo nejvýše to, že mezi Petrou a Kájou by byl rozdíl cca 10 míst a to ještě v pro Káju ideálním případě. V takové situaci by ale nemělo pořadí v žebříčku z hlediska marketingu a propagace přílišný význam.
Reagovat
Roger_Federer
Ty Petriny uspechy uz odval cas.
Aktualne je to prumerna hracka, hledajici sama sebe a herni pohodu...
Karolina je ted daleko vice ve svetle, leti nahoru jako kometa.
Pristi rok sr muze stat ze po Petre nestekne pes.
Reagovat
Fandina
To co píšeš myslíš vážně nebo provokuješ?
Před týdnem byla Petra hrdinkou FEDu. Letos vyhrála Premier turnaj. To ti nestačí?
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je aktuální světová čtyřka, úřadující grandslamová a Fed Cupová vítězka a letos už vyhrála turnaj kategorie Premier. To z ní dělá vysoce nadprůměrnou hráčku a zároveň to dokazuje, že plácáš naprosté kraviny.

Kája je naproti tomu pilná včelička, která sice oběhne kde co, ale žádný pořádný výsledek za sebou zatím nemá, resp. ze své možná životní formy zatím nevytěžila vůbec nic. Jediný parametr, ve kterém je Kája aktuálně lepší než Petra, ten ale v tuhle chvíli nemá tak výrazně vypovídací hodnotu, aby se z něj dalo vyvozovat, co bude za půl roku nebo za rok.
Reagovat
Roger_Federer
pokud povazujes letosni sezonu svetove 4 za uspesne, ja tedy ne.
Bavime se ted o soucasnosti, ty furt zijes z minulisti.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ty si tu "minulost" definuješ tak, jak se ti zrovna hodí.

Současný stav je prozatím takový, že Petra vyhrála Premier turnaj a Kája "jenom" International, čili Petra vyhrála turnaj vyšší kvality než Kája. Na nic jiného se historie ptát nebude.
Reagovat
slacker
Chytili se obe musky :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to ale stojí daleko víc peněz a řekl bych, že byli rádi, že jich sehnali alespoň tolik, aby mohli pořádat alespoň turnaj této úrovně.
Reagovat
PH94
Článěk jako dělaný pro další rozbor Fricka :D
Reagovat
Jiri
Byl jsem se podivat poprve nazivo, jelikoz to obsazeni bylo opravdu lakave. Sel jsem na CF den, ale paradoxne jsem si uzil nejvice zapas na kurtu 1, kde hrala Wick - Kovinic. Byly tam i pekne vymeny, ale predevsim je clovek kousek od kurtu a registruje, jak si hracky nadavaji apod. Na centru sice probihalo z meho pohledu daleko zajimavejsi utkani Bary a Katky, ale jelikoz jsem chtel videt dobry tenis nazivo, tak jsem zustal u tohoto zapasu. Pristi rok uz budu proziravejsi a pujdu hned na prvni kola. Poradatele to zvladli skvele (obsazeni a vmestnani tolika lidi do takoveho prostoru, ale preci jen bud sedite blizko a vidite pekne hracky, coz je fajn, ale preci jen jdeme na hru a pokud chceme videt cely kurt, tak zase nekam hodne nahoru, kde mi to taky tolik nesedelo. Jak ale rikam, jsem rad, ze se tu takova akce usporadala a moc jsem si to uzil.
Reagovat
Fandina
Souhlasím, že když člověk je na turnaji přímo, tak vidí věci, které v televizi nezaznamenáš. Tak jsem například zjistila, že všechny hráčky se na kurtu nějak emotivně projevují. Některá víc, jiná méně, ale v televizi tohle prostě člověk nevidí.
Reagovat
George_Renel
Jistě. Na druhou stranu zase v reálu nemáš možnost vidět to, kam se normální divák nedostane. A třeba představeni supermoderního zázemí šaten, maséren, odpočinkové místnosti atd je zcela jistě lepší než to letité u konkurence.
Reagovat
Fandina
Jestli myslíš zázemí na Štvanici a na Spartě, tak to bude podobné. Na Štvanici dělal 1. ČLTK prostory uvnitř nedávno rekonstruoval a vybavení je tam podobné, fitko, posilovna, šatny, atd.. atd.
Reagovat
blixa
A bylas tam, nebo to máš jen z doslechu. Rekonstrukce tam sice proběhla, ale jinak je to údajně minimálně o třídu horší než na Spartě. Nebyl sem tam ani tam, prodávám jak jsem koupil.
Reagovat
Fandina
Uvnitř jsem nebyla, ale nedovedu si představit tenisové centrum bez fitka a zázemí pro hráče. Vždyť je tam denní provoz a hraje se tam denně. Ten klub má x členů a pořádají se tam turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nějaké fitko a zázemí mají na stadionu jistě i naši druholigoví hokejisti. Přesto ale nepochybuju o tom, že kvalita zázemí a fitka bude v O2 Aréně někde úplně jinde.
Reagovat
Fandina
Každé sportoviště má dneska fitka, šatny a další zázemí. Je to jedno, jestli hraji jako amatér nebo profík. V těch klubech to prostě existuje. Navíc, když se jedná i o komerční záležitosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že existuje. Ale ta úroveň toho je různá :-)
Reagovat
Fandina
Tak to samozřejmě. Pokud je něco úplně nové a prostorné a je tam nejmodernější vybavení, tak ano.
Reagovat
VlS
No tak to se jdi podívat na spoustu amatérskejch klubů, mají tam tak boudu na nářadi a na sítě. Prober se, kde by amatéři vzali na fitko a bůhví co ještě.
Reagovat
janek_da
z evropských dotací :D
Reagovat
Fandina
To se prober ty. Jednak si najeď na stránky 1. ČLTK, tam najdeš fitko, regeneraci, šatny, klubovnu, restauraci, golfový simulátor, kadeřnicví, obchod atd..
A jinak znám úplně obyčejný tenisový klub, který nemá historii jako 1. ČLTK, samé amatéry a má nejnovější fitnes, masáže, posilovnu. Nevím, kde to žiješ.
Reagovat
Fandina
http://www.cltk.cz/wp/wp-content/uploads/2010/04/plan_leto.bmp
Reagovat
VlS
Kolik je klubů, jako pevní ČLTK? To se musíš dívat kdo je člen a uměl si přihrát prachy.
Reagovat
Fandina
Tady se ale psalo o 1. ČLTK, o tom, že nemá zázemí jako Sparta. To je samozřejmě možné, že na Spartě je lepší zázemí. Já to nevím. Nebyla jsem uvnitř ani v jednom areálu. Ale předpokládám, že to bude srovnatelné, když znám jen amatérský klub, který má nejnovější vybavení pro své členy a ke komerčním účelům. Natož, aby neměl vybavení přední klub, jako je 1. ČLTK, o čem tu byla řeč.
Reagovat
Holahej
V ČR je to tak, že když se něco chce, najdou se důvody /pro veřejnost/ proč ano a když se nechce, tak důvody proč ne....Teď v květnu si centr půjčuje volejbalový svaz, nikam jinak by se tolik diváků nevešlo a je pro ně na kurt skvělý výhled, atmosféra - Prague Open 2015 je beachvolejbalový turnaj Světové série. Hlavní organizátor, Český volejbalový svaz (ČVS), bude akci hostit již pošesté. Na čtyřech předchozích turnajích v letech 2008, 2010, 2011 a 2012 mohli návštěvníci vidět mužské dvojice. V loňském roce se ČVS rozhodl představit elitu žen, což se ukázalo jako vynikající tah. Plná aréna hnala za vítězstvím českou nejlepší dvojici Markétu Slukovou a Kristýnu Kolocovou. Letos se diváci opět mohou těšit na krásné ženy. Diváci a příznivci tohoto atraktivního sportu se mohou těšit nejen na krásné dívky, ale především na souboje nad vysokou sítí, ale i usilovný boj v hlubokém písku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli ono to nebude tím, že zatímco Černošek má k dispozici vlastní prostory, tak ČVS ne.
Reagovat
blixa
Navíc beachvolejbalisti jsou tvrdí chlapci a dívky, je to pořád relativně chudej sport. Těm stačí společný sprchy a studená voda :D. To nejsou rozpihňaný tenisový primadony z WTA :D A nějakej popraskanej beton, pokud jim zrovna nespadne na hlavu je nemůže rozhodit ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky fakt :-)
Reagovat
Frick
Tak už tak chudej neni. Za výhru na tzv. "grandslamu" je 28 500 USD. To je třeba více, než měla Šafi za vyhraný debl ve Stuttgartu (19 500). V Praze byla pak prize money 5 500 USD, tedy srovnatelné s deblem na Internationalu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže on je debl ve srovnání se singlem dost podfinancovanej, odměny za singly jsou někde úplně jinde.
Reagovat
Frick
Ano, ano. Ale prostě už taková Kiki s Maki rozhodně netřou bídu s nouzí.
Reagovat
PetaM
Myslíš? Já od nich pořád slyším, že vyjdou jen tak tak .. :D Tak nevím.
Reagovat
Frick
Playboy můžou udělat vždycky. :o)
Reagovat
Frick
Bohužel, to je ten problém. Má je na půl. Má je takové, že to tam udělat jde s tim, že pro diváky to nebude ideální. To je tak nejhorší.

Kdyby je neměl, tak by mu nic jiného, než Štváňa nezbyla.
(nebo by žádný turnaj neudělal - pokud by to byl takový neuvěřitelný páv, že by prostě nesnesl, že by se nemohl chlubit svým areálem)

Kdyby je měl, tak by to bylo OK.
Reagovat
Holahej
Tak pro fanoušky samozřejmě lepší něco než nic...., příští rok Petra..., těším se

ČVS není /a nerozhoduje/ jedinec, musí uvažovat objektivně v rámci obecného prospěchu volejbalu, celkové spokojenosti všech účastníků akce a hlavně taky diváků, aby byli trochu nadšeni, dělají pak super atmosféru, to se jinak hraje..., vstupné je free, běžte se podívat

Štvanice-uvádí se- Najdete zde 17 antukových venkovních kurtů, z toho 3 s umělým osvětlením, 1 dvorec s tvrdým povrchem Rebound Ace a 2 kurty v hale. V zimě pak 10 krytých dvorců (8 s umělým povrchem a 2 antukové). Centrální tenisový dvorec má kapacitu 8.000 diváků /?..zdá se mi, že je to míň../ k dispozici venkovní bazén, fitness, regenerační jednotka se saunou, vířivkou a masážemi, klubový restaurant s venkovní terasou.....

Koupil Spartu, asi by radši koupil Štvanici, kdyby to šlo..., jako tréninkové centrum výborný, ale pro pořádání turnajů WTA, ATP, kde se předpokládají tisíce diváků...objektivně,...to moc není, nejlepší by bylo postavit něco nového...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší by bylo postavit nový areál v Letňanech, když už tam "do nikam" dotáhli to metro. Aspoň by stanice získala smysl ;-) Navíc je tam dostatek prostoru, autobusový terminál, parkoviště P+R a letiště (i když jen travnaté).
Reagovat
VlS
No, tak tedy letňanský letiště by bylo tak dobrý, kdyby se holky o pauze chtěly jít proletět větroněm, ale za silnicí jsou Kbely a kousek dál po teplický dálnici je letiště Vodochody. Jen drobnost - kdo ty pozemky koupí a kdo to zaplatí?
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba to vyplázne Chládek z našich peněz, když se tam v sobotu tak prsil (a nebude tam jen tenis) :-D
Reagovat
steve79
Stadion na štvanice, že je zchátrlalý? Nevím jak na to přišla. Na štvanici by byl určitě lepší výhled. Letošní tribunu, která byla montovací, tak z ní nebylo pomalu vidět. Doufám, že to příští rok bude mnohem lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
No on ten stadion na Štvanici už taky něco pamatuje..
Reagovat
steve79
To máš pravdu. Výhled by tam byl určitě lepší. Tady jsem byl na té montovací tribuně asi v 15. řadě a viděl jsem akorát část kurtu a hlavu nějakýho dědy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, ta montovací tribuna se moc nepovedla, ale to se dá do příště zlepšit.
Reagovat
George_Renel
Ono je třeba taky viďet co skrývají za komfort tribuny uvnitř. To zázemí je stejně důležité jako to co je venku.
Reagovat
Fandina
Uvnitř je to asi podobné, jako na Spartě. Problém je v tom, že ty prostory užívá jiný klub, než pořádající a ten by se musel vystěhovat. Je to komplikace.
Reagovat
Frick
Když bude volejbal, tak se taky vystěhuje.
Reagovat
VlS
Kdy jsi tam byl naposled?
Reagovat
Jan
A co na to první muž WTA ? :) Případně první žena WTA ?
Reagovat
EllNino
https://scontent-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11178317_933976653333081_5209864924392691656_n.jpg?oh=1a452d2542c45c5fe1883da34dd47337&oe=55D0AB15

panebože, kdo jsi a co jsi provedla s Dinarou ? :O :DD
Reagovat
blixa
Taky čumíš, co ? :D Jsem si říkal, co to je vedle Péti za zasloužilou čtyřicátnici. A ona Dinara ...
Reagovat
EllNino
jí snědla určitě, kdysi hranatá Dinara, co měla záda jak chlapi, ikdyž tu cejchu měla dycky :D ale teď je 2x tak objemná :D
Reagovat
misa
Petruška je krásná.
Reagovat
smazaný uživatel
Petruška jo, ale Dinara tam vypadá jako dobře udržovaná padesátnice..
Reagovat
misa
Nezajímá mě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě taky ne, ale když už to tady chlapi nadhodili.. :-)
Reagovat
Roger_Federer
To je recese..je to Marat presleceny za Dinaru.;)
Reagovat
Roger_Federer
Doufam, ze timto clankem to definitivne uzavres.
Je v nem dostatecne mnozstvi informaci, aby si pochopil ze jsi v teto veci mimo.
Akorad teda nechapu, kdyz jsi na te Svanici byl ( ja ne, naposledy 2011), jak toze si nevidel ze centr neni v poradku..a je nedustojny.
Reagovat
sprchon
Tak to vidíš, na Štvanici je to zchátralé, je tam jiný povrch a nedá se tam parkovat...
Reagovat
blixa
No je fakt že na Štvanici jsem už dlouho nebyl, ale informace o tzv. zchátralosti centrkurtu a o nutnosti investic jsem už slyšel z řady zdrojů a nejen teď. Chtělo by to nějaké podrobnější info. Ivoš je prostě hvězda. Vlastní jedinej kurt a ještě ani ten nedokáže opečovat.
Reagovat
Fandina
Já tam byla vloni na challengeru a centru je zvenku okoralý, jsou tam taková hluchá okoralá místa, spadaná omítka, popraskaná podlaha na ochozu a podobně.
Reagovat
smazaný uživatel
Před časem Kaderka někde říkal, že má ČTS v plánu centr brzy zrekonstruovat a zastřešit. Ale nakolik je reálné, že se tak opravdu stane, to fakt nevím.
Reagovat
blixa
Řeči od Ivoše plynou a voda teče :D Ten už se toho nakecal ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist