TV Joj: Panika v Londýně, slovenští tenisté se nakazili prasečí chřipkou

29. 6. 2009, 08:43
Aktuality 4
Slovenští tenisté Filip Polášek a Michal Mertiňák měli na grandslamovém turnaji ve Wimbledonu pozitivní testy na prasečí chřipku. Uvedla to televize Joj s tím, že oba jsou umístěni v izolaci a nemohou opustit Londýn. To však sami tenisté popřeli; podle Mertiňáka v karanténě nejsou a dnes hodlají odjet domů.
Profily hráčů

"Nejsme v žádné karanténě. Jsme normálně na hotelovém pokoji. Pokud budeme bez teplot, pojedeme domů," uvedl Mertiňák pro agenturu SITA.

Mertiňák v sobotu kvůli zvýšené teplotě nenastoupil k utkání druhého kola smíšené čtyřhry, v níž hrál s Italkou Marou Santangelovou. Horečku měl i Polášek, který s ním v hotelu bydlí ve stejném pokoji. 

V zákulisí londýnského turnaje údajně propukla panika a tenisté se obávají nákazy. Vedení turnaje se zatím k těmto informacím nevyjádřilo.

Co je prasečí chřipka?

Chřipka prasat je nakažlivé onemocnění dýchacích cest prasat. Způsobuje značné ekonomické škody. U prasat se objevují jak viry typu A z lidské linie, tak z ptačí linie chřipkových virů a mohou se navzájem rekombinovat. Nové viry pak mohou zpětně napadat lidi a vyvolávat u nich epidemie, jako se tomu stalo v dubnu 2009 v Mexiku. Prasečí chřipku způsobovanou virem A / H1N1 onemocnělo během půldruhého měsíce přes 1500 lidí a vyžádala si desítky mrtvých.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
simisimi
To je hrůza, každý kdo teď normálně onemocní, má automaticky prasečí chřipku a pro média je to hned obrovská událost. Když si vezmu, že na prasečí chřipku umřeli v celé Evropě zatím dva lidé, kteří byli ještě navíc poměrně těžce nemocní už předtím a tím pádem hodně oslabení, myslím, že by se kolem toho mělo přestat dělat takové "haló" a děsit zbytečně lidi, což se děje právě díky těmto článkům médií.
Reagovat
smazaný uživatel
Business is business ! Uz ten názov "prasacia chripka" ! Umelo vyvolana medialna kampan, aby sa predal nejaky farmaceuticky vyrobok ! Tak to vidim.
Reagovat
smazaný uživatel
UPLNA BLBOST -JV JOJ SI CHCELA ZVYSIT SLEDOVANOST TAK VYPUSTILA TAKUTO KACICU :)
Reagovat
majjkaa
Tiez si myslim, ze je to nafuknute....keby mali pzitivne vysledky tak by boli predsa v karantene nie?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist