Tým Evropy v Chicagu obhájil triumf v Laver Cupu

24. 9. 2018, 06:22
Aktuality 90
LAVER CUP - Také 2. ročník Laver Cupu vyhrál Tým Evropy koučovaný Bjornem Borgem. V Chicagu zdolal 'domácí' výběr světa 13-8, když dramatické vyvrcholení rozhodli výhrami Roger Federer, který proti Johnu Isnerovi přežili tři mečboly, a na závěr Alexander Zverev, jenž si rovněž po obratu poradil s Kevinem Andersonem.

Roger Federer a Alexander Zverev v neděli prohráli čtyřhru a výběr světa vedl 8-7, ale v následujících dvouhrách strhli výhru na stranu Evropy. Švýcarský tenista odvrátil tři mečboly a zdolal 6:7, 7:6 a 10:7 v super tie-breaku domácího Američana Johna Isnera a Němec Zverev porazil Kevina Andersona z JAR 6:7, 7:5 a rovněž 10:7 v super tie-breaku.

"Bylo to neskutečně vyrovnané každý den a rozhodlo jen pár míčů. Jsem nadšený, že jsme vyhráli a obhájili titul. To je nedůležitější," radoval se Zverev.

Právě Federer a Zverev slavili výhru i před rokem v české metropoli. Letos v Chicagu je v sestavě švédského kapitána Björna Borga doplnili Srb Novak Djokovič, Bulhar Grigor Dimitrov, Belgičan David Goffin a Brit Kyle Edmund.

"Byl to další neuvěřitelný týden a jsem na svůj tým velmi pyšný. Věděli jsme, že bude velmi těžké pohár udržet, ale povedlo se nám to," ocenil Borg.

Evropané vyhráli sedm z osmi dvouher, zatímco výběr světa třikrát dominoval ve čtyřhrách. Federer a Zverev zajistili deset bodů.

Zkompletovat hattrick v soutěži, kterou Federer založil jako poctu Australanovi Rodu Laverovi, se evropský tým pokusí za rok v Ženevě. "Příští rok je ale řada na nás a konečně vyhrajeme," vyhlásil kapitán světa John McEnroe.

• LAVER CUP 2018, CHICAGO •
USA, tv. povrch / hala
kompletní výsledky (21. - 23. 09. 2018)
Tým světa - Tým Evropy 8-13
pátek 21. září
Tiafoe (USA) - Dimitrov (Bul.) 1-6 4-6 ... 0-1
Sock (USA) - Edmund (Brit.) 4-6 7-5 6-10 ... 0-2
Schwartzman - Goffin 4-6 6-4 9-11 ... 0-3
Anderson/Sock - Djokovič/Federer 6-7(5) 6-3 10-6 ... 1-3
sobota 22. září
Isner - A. Zverev 6-3 6-7(6) 7-10 ... 1-5
Kyrgios - Federer 3-6 2-6 ... 1-7
Anderson - Djokovič 7-6 5-7 10-6 ... 3-7
Sock/Kyrgios - Dimitrov/Goffin 6-3 6-4 ... 5-7
neděle 23. září
Isner/Sock - Federer/A. Zverev 4-6 7-6(2) 11-9 ... 8-7
Isner - Federer 7-6(5) 6-7(6) 7-10 ... 8-10
Anderson - A. Zverev 7-6(3) 5-7 7-10 ... 8-13
Kyrgios - Djokovič ... zrušeno
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

90
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chyběl mi tam Jyrka, jinak dobrý.
Reagovat
Chrenda
:-)
Reagovat
Chrenda
Jo Jyrka by tomu dal šťávu. S Jirkou by to by bylo o parník, ovšem na jakou stranu? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No Jyrka je tak maximálně na ručník a objíždění challengerů, nebo Futures. Nemá ani na hráče druhé stovky, což je velmi tristní.
Reagovat
brixner
Nusím bejt v práci...
Ale zase si vydělám za měsíc tolik, co Roger za dva pinky!
Ale jemu to přeju, je to můj hrdina!
A Dlouhýho Hanse mám taky rád!
Takže vlastně spokojenost!
Reagovat
Mayo
Co nato sousedka? (:
Reagovat
gigin
Pinká.
Reagovat
Fandina
Která???
Reagovat
Mayo
No predsa ty.
Reagovat
Fandina
Jo tak, tak já mu to schaluji :-)).
Reagovat
a.magerova
Stejně jako loni jsem viděla všechny zápasy... loni to byla na lavičkách větší šou, taťka Isnerů už tolik nedováděl... Rafa s Nandem tomu taky loni dali lepší šťávu... od Noleho jsem čekala víc, zvláště na lavičkách... bylo vidět, jak moc si oddychl, že už nemusí hrát... vítězové podle mých představ, i když jsem to tak trochu přála i Červeným... měli Světáci víc zalobovat za "své" hráče, vždyť za Evropu hráli dva poloAfričané čili Afroevropané... TO byla taktická chyba od nich... :-)))
Reagovat
Fandina
:-)) alespoň Kevina to lobování mohlo napadnout
Reagovat
annah
Kdo je ten druhý poloafrican v týmu Evropy? Vedle Rogera...
Reagovat
Fandina
Asi jeden, který se narodil v Johannesburgu a je hodně tmavý. :-))
Reagovat
Fandina
8. ledna
Reagovat
Herbert_Hoover
Edmund
Reagovat
Lina
Ještě v neděli, po vítězství červených ve čtyřhře, by mně ani nevadilo, kdyby nakonec LC vyhráli. Ale když jsem viděla Rogera, jak se hecuje a má velkouu radost po některých svých míčích, připadalo mně, že vyhrát LC je pro něj snad důležitější než další GS a jak koučoval Sašu pro kterého se zápas nevyvíjel dobře, tak moje srdce začalo bušit pro modré. Dostalo teda pěkně zabrat. Narozdíl od Saši jsem Novakovi věřila, Nick tam nepředváděl svůj top a Kevin ano .. Každopádně John s Kevinem by se meli, aspoň kvůli příštímu roku přestěhovat do Evropy. :)
Reagovat
ttopi
OT:

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1024198-slavne-jmeno-borg-zpatky-na-scene-syn-legendy-se-vydal-v-otcovych-slepejich-a-uz-drti-konkurenci.html#hp-sez
Reagovat
steve79
Federer - Isner skvělý zápas. John do toho dal opravdu vše. Škoda, že si musíme další rok zase počkat.
Reagovat
annah
Manželky slavily společně:
https://pbs.twimg.com/media/Dn08Yw2X0AAQ0CB.jpg
Reagovat
Krisboy
To je Mrs.Isner?
Reagovat
gigin
Stará Djokovičová.
Reagovat
a.magerova
Takže o nějakém tom mezikontinentálním techtle mechte nemohla být ani myšlenka natož řeč... ;-)
Reagovat
gigin
Taky si myslím no. Jestli náhodou nebyly cérky někde si odskočit od plotny.
Reagovat
Mayo
Saskaren sa skončila. Takisto do konca sezóny už iba nuda. Vsetcia sa už tešíme na poriadny turnaj začiatkom roka v Melbourne (:
Reagovat
annah
Ještě Turnaj mistru: ti nejlepší proti sobě hned od začátku. Ne až ve čtvrtfinále.
Reagovat
gigin
Ale všichni už zrychtovaní. Ale dobré no.
Reagovat
Krisboy
Zrychtovanej je jenom Nadal. Ostatní pojedou mrdy.
Reagovat
Fandina
Byl to úžasný víkend. Tenhle formát soutěží, kde prohra jednoho ještě neznamená prohru týu a také, že když prohraješ, vyhraješ, tak nehraješ jen pro sebe, ale závisí na tom třeba i to, jestli se dostane na dalšího z týmu a jestli se bude hrát, to je super zajímavé a napínavé na celé soutěži. Vlastně o nic nejde, ale jde o hodně, protože když hrtaješ sám za sebe, tak je to tvoje věc, ale tady se raduje s tebou dalších x lidí, kteří se podíleli. Takže super víkend a tyhle kolektivní soutěže mám v tenisu moc ráda, jak DC, FED, tohle. Pěkný víkend.

A navíc, já jsem přece jen víc golfistkou než tenistkou a moc se těším, že tenhle týden se hraje Ryder Cup 2018, tedy vzor pro LC. TAkže další pěkný víkend mám před sebou, zase o nic nejde, žádné body do žebříčku, ale o tým, takže další napětí a zábava.
Reagovat
Fandina
A také vrcholné sportovní výkony, jak v tenise, kdy Roger ale i Šáša včera úžasně otočili, hrály se nádherné mače všechny tři dny, v singlu, deblu. A jak znám Ryder Cupy, tak to samé bude v golfu. Vždyccky ze sebe všichni vymačknou top. :-))
Reagovat
svetova.dvojka
Škoda , že to někdo nevymyslel dřív... za tým světa mohli hrát třeba Agassi,Sampras,Courier,Rafter a Chang a za Evropu Becker,Edberg,Ivaniševič,Muster a Kafelnikov.

Dneska kdy Američané nemají pořádného hráče , tak je to celkem nuda a jasná dominance Evropy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako tak jasně bych to neviděl. Evropa vyhrála těsně. Sice méně těsně, než loni, tam to asi bolelo více, ale i tak bylo hodně TB a ten míček se mohl přehoupnout kamkoliv. Obzvláště v zápase Fedex/Isner.

Je velmi pravděpodobné, že ten poslední zápas by asi Nole vyhrál. Tam šlo o titul, to by se i začal snažit.
Reagovat
svetova.dvojka
No jo ale Evropě chyběli ještě Nadal,Thiem a kdyby byli fit Murray a Wawrinka tak už by tuplem nebylo co řešit...
Reagovat
Road_to_Centre_Court
V hale se ty rozdíly mezi zbytkem světa a Evropany celkem mažou. Prostě takový Isner může porazit v hale kohokoliv, jinde asi těžko, to samé se dá říct o Andersonovi. Hrát se to třeba na antuce, asi je to jiný příběh. A to ještě chyběl Světu DelPo. Plus si přidej deblového mága Socka a v podstatě to může být vyrovnané i příští rok, i když žebříčekově je Evropa jinde.
Reagovat
turista
Rafa Nadal tam opravdu chyběl. Loni v Praze odhodil poker face a hrál naplno ale s úsměvem. Byl moc fajn.
Reagovat
annah
Přesně tak. Moje sympatie k němu po loňském LC velmi vzrostly.
Reagovat
Jakub
Tak světová jednička asi bude chybět na každém turnaji. :-). Hlavně chyběl těm v horních patrech. Rafa to je hráč pro nás, pro plebs. Feďa to je hráč pro VIP. :-)
Reagovat
Jakub
Očekávaný výsledek po nečekaném průběhu. Pravděpodobně jsem viděli důvod proč Izzy ještě nebyl nikdy ve finále GS (tedy myslím že nebyl). Vždy se mu podařilo dostat zápas tam, kde ho nikdo, kdo proti němu hraje nechce mít, a přesto se mu nepodařilo zápas ani jednou vyhrát.

Další zajímavá věc. McEnroe asi nebude úplně hloupej. Přesto, že má Borg více možností a k dispozici jednoznačně lepší hráče, není schopen postavit účinnou deblovou dvojici (otázkou je jak moc do toho může zasahovat). McEnroe se, alespoň zpoza obrazovky jeví, že má situaci více pod kontrolou. I když zase třeba to není z jeho hlavy, na super kouče tam nejvíc vypadá Nick :-).

No a ještě, v tom Federerovi asi opravdu něco bude, nepinká to úplně špatně. Sem mu proti Izzymu v TB nedával ani špetku šance a von helemese.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak v tom filmu Borg-McEnroe o něm tvrděj, že John byl jako dítě mezi nejlepšími žáky ve třídě a taky tam předvádí nějaké zázračné počtářské schopnosti. I když ten první příklad spočítá úplně blbě, a nikdo ani nemrkne okem, tak nevím, trochu to připomíná toho kluka z filmu Zabil jsem Einstena, pánové...
Reagovat
SwissMaestro
Ono hlavně je důležité, že Borg nekoučoval...?..jednoznačně bych jej vyměnil. Ten člověk neřekne ani slovo.

Zápas Isner- Federer budu kousat ještě pár minut. Vyhrál horší hráč, který měl neskutečné štěstí při odvracení mečbolu. Snad se Isner dostane na TM a vylepší mu to tenisovou náladu :)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, ale kolikrát Rafa, Nole, nebo Roger takhle odvrátili matchball, nebo ztracený zápas? Několikrát. Tohle není náhoda, že to Federer vyhrál, hrál na MB chytře a čekal, že se Isner vyhodí, nebo mu nabije.

Jsou strašně velcí hráči a pokud neproměníš MB, tak jsi je prostě neporazil.
Reagovat
SwissMaestro
Jo tohle mi je jasný, ale říkej mi to teď :D Své jsem si prožil na US Open 2011 kdy Fedex prošustroval dva MB při svém podání :D Mám jej rád, ale právě jedinej Isner je výše :)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, ale kolikrát Rafa, Nole, nebo Roger takhle odvrátili matchball, nebo ztracený zápas? Několikrát. Tohle není náhoda, že to Federer vyhrál, hrál na MB chytře a čekal, že se Isner vyhodí, nebo mu nabije.

Jsou strašně velcí hráči a pokud neproměníš MB, tak jsi je prostě neporazil.
Reagovat
annah
Borg místy vypadal, že se na té lavičce trochu nudí. Rady žádné neuděloval. Poker face odhodil až po vyhraném mečbolu. To se dokonce smál.
Byl takový ledově klidný, i když hrál? Taky se tak projevoval? Pamatujete někdo jeho zápasy?
Reagovat
gigin
Byl. Ale třeba včera běžel na HBO film, který dal nahlédnout i do jeho dětsví, vývoje a jaký asi byl. Pro mne to bylo zajímavé dost.

https://www.csfd.cz/film/458390-borg-mcenroe/prehled/

Já jsem teda miloval Big Maca :DD
Reagovat
turista
Ano. Borg byl přesně takový i jako hráč. Finále Davis Cupu proti našim v roce 1975 ve Stockholmu vyhrál prakticky sám (2,5 bodu).Bengtsson jen přicmrdoval. Bolardt tehdy prokaučoval debla do něhož nasadil dvojici Kodeš,Zedník. Zedník byl po zranění jen do počtu. Bylo to k vzteku to finále. Díval jsem se na celé 3 dny. Bylo mi tehdy 14 let. DC tehdy něco znamenal. Vyhýbal se mu pouze Connors.
Reagovat
Jakub
Jestli mě paměť neklame tak měl přezdívku "účetní", ale třeba to jen bylo někde zmíněno. Lendl byl proti němu děsnej divoch.
Reagovat
Fandina
Já si na něj pamatuji jako na dlouhovlasého mladíka s čelenkou, který se stal celospolečensky sledovanou osobností, do té doby to myslím nebylo tak velké, aby se tenisti stali cestředem zájmu i nesportovní veřejnosti. A jinak byl super se svým obouručným BH a silnou hrou od základní čáry. Byl to takový idol.
Ale jinak, co se týká pokerface, tak tady o tom říká, že se to naučil, že emoce má v sobě a pod kontrolou :-)).
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1093836883-na-plovarne/210522160100031-bjorn-borg
Reagovat
turista
Borg nedával velké rány, ale hrál od základní čáry s neuvěřitelnou přesností a čekal na chyby soupeřů.
Reagovat
Lina
Já bych Borgovi, tak nekřivdila. Pátek jsem teda neviděla, ale v neděli Zverevovi proti Andersenovi jednou radil a hecoval. Vypadalo to, že v tom byly i emoce. A hráče taky občas povzbuzoval. Ale z celkového hlediska bych ho taky vyměnila. Roger by v budoucnu mohl být kapitán. Kdoví, jestli by to Zverev bez něj dal?
Reagovat
PetaM
Nó, tak to je vrchol inteligence dávat do každého debla Socka :D Tým Evropy žádného deblového machra neměl, vše se skládalo z prvotřídních singlistů.

A dát do debla k Sockovi samé servismany je taky další vrchol inteligence :D

Holt, tým Evropy doplatil na to, že nepřizvali Karloviče. Pak by Svět byl v deblu bez šance :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jako do toho deblu to chce fakt nějaký upgrade k Rogerovi. Možná i Wawrinka by toho uhrál více.

Samozřejmě neberu v potaz zápas Fedkoviče - to byla taková povinná show s velmi pravděpodobnou prohrou a taky se proto hrála první den. Saša hrál debla slušně, přece jen to hraje s bráchou někdy, ale ta nesehranost byla znát. Nemůže hrát přes BH to, co může zahrát Roger přes FH. To je pravidlo n.1 i u nás v amaterském klubu o 30ti členech a třech kurtech. :)
Reagovat
annah
Taky mě hned napadlo, že Djokovič s Rogerem hrají debla v pátek, protože je velmi nepravděpodobné, že by vyhráli, a v pátek tím Modří přijdou jen o jeden bod.
Opravdu to byla povinná show, slavný moment v historii tenisu, kdy se ti dva velikáni jednou za život ocitnou na jedné straně kurtu.
Reagovat
Jakub
No jo vlastně máš pravdu. On je to vlastně vrchol hlouposti. Já pomýlený, ještě že jsi mi to vysvětlil. Von je ten McEnroe vlastně úplně hloupej. Taky teda toho singla postavil úplně blbě. Sice to dle žebříčku, mělo být dopředu jasný a on díky vhodnému nasazení protihráčů Evropě dost zatápěl ale kdepak McEnroe a inteligence.
A Evropa a debl? Ježiš kde by tak asi Evropa vzala nějakýho solidního deblistu, že jo?
Reagovat
PetaM
Neřekl jsem, že je to vrchol hlouposti. Jen, že není potřeba IQ 200, abych do debla dal Socka, který zrovna před 2 týdny vyhrál USO v deblu :D
Reagovat
Jakub
Ale není zase až tak chytré nasadit do debla Dimitrova s Goffinem. Teda si myslím. Možná že být chytrý by mohlo i znamenat , nebýt hloupý? :-)
Reagovat
Fandina
Každý musí pracovat s tím, co je k dispozici. Podle pravidel musí každý z týmu nastoupit do singla a také čtyři hráči musí odehrát debla. Samozřejmě Gríša s Davidem nejsou žádní deblisti, ale tletos spolu odehráli před LC dva turnaje, sice jen tři zápasy, protože pak dvakrát odstoupili, ale tři vyhráli. Sock je druhý v deblovém žebříčku a sedmnáctý v singlu, ideální postava do týmu.
Reagovat
Jakub
Tak určitě je to složité. Neříkám že ne. Jen mi tak přišlo, když jsem viděl to nasazení, tak že pokud to mohlo pro Evropu, jako favorita být nepříjemné, tak to McEnroe přesně tak udělal. Pokaždé když jsem viděl nasazení, tak jsem si řekl, že takhle je to nejvýhodnější pro Svět. Ne vždy se to tedy potvrdilo, ale Izzy vs Fedex tam jsem čuchal průser pro Evropu na míle. A Saša vs Kevin tam jsem měl taky jasno o tom, že Djoki půjde na kurt. Ale tak uhaluzili to :-)
Reagovat
Fandina
Ono by se to všechno jinak vyvíjelo, kdyby Nole porazil Kevina. Pak by nebylo potřeba mít silné deblisty nebo alespoň jednoho v týmu Evropy. Jenže na kdyby se nehraje. A nakonec rozhodl Saša, i když s ním skoro nikdo nepočítal.
Reagovat
turista
Mc.Enroe byl bouřlivák, ale hloupý to teda opravdu nebyl. Hlupáci ti totiž v tenisu nevyhrávají.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět parádní podívaná!
Reagovat
smazaný uživatel
Super víkend. Hoši nezklamali a opět do toho šlapali na plno. Rogera asi baví otáčet zápasy.

Nicméně týmy to jsou neskutečně vyrovnané a rozhodla stejně, jako loni, obrovská mentální síla borců z Evropy. Oni jsou o několik levelů jinde a Isner, nebo Anderson ten super TB prostě projeli téměř vždy. Je to na 10 bodů, hodně o nervy a ty mají lepší modří. Překvapil mě Saša, ten do toho šlapal neskutečně a zvládl otočit těžké výsledky. Snad se mu tahle touha a chuť přenese i na tour, nebo na GS. To je přesně to, co mu tam chybí, aby bral velké trofeje.

Nole sice neuhrál bod, ale jakž takž fandil. Podle mě ho to ani moc netlačí a nijak extra nezajímá. Na to, jaký je showman běžně na tour, tak se moc nepředvedl. Rafa byl v boxu určitě lepší, byť taky nevyhrál svou dvouhru.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Jj, taky jsem čekal, že se Nole víc odváže. Ale na druhou stranu mu asi neseděla skladba týmu. Mít tam Štěpce, Tipsu a podobné, asi to vypadá jinak.
Reagovat
SwissMaestro
Djokovič nebyl ve své kůži. Ani na kurtu ani mimo něj. Soutěž mu podle mě nesedla.
Reagovat
annah
Je mi ho trochu líto, asi z vítězství neměl ten správný požitek, když nepřidal žádný bod.
Reagovat
gigin
Kurňa Tipsa mi chybí. A aj třeba Jerzyk Janovičů...
Reagovat
Marduch
Jerzy jj, ten by z toho nejspíš udělal crazy event:D Škoda ho...
Reagovat
Krisboy
Skvělá akce, skvělej tenis, skvělá atmosféra. Laver Cup = oslava tenisu. Děkuji všem zůčastněným za parádní zážitek.
Nejlepší Kevin, Izzy, v deblu Fusekle a samozřejmě Roger....

Tak zase za rok :)
Reagovat
ttopi
Tým světa vyhrál všechny 3 debly. Jinak mohlo být hotovo již dříve.

Jinak včerejší zápas Isnera s FedExem to byla reklama na tenis. Ten STP vedení Fedexe 5:2, pak 5:6, pak zas otočka Fedex.

Druhý ročník a zatím je to moc dobrá akce. Jen je otázka, co bude PAK (až odejdou)...
Reagovat
Roger_Federer
Dost dobra otazka, projekt je šitý tyhle legendarni velmoze, hvezdy a jejich panoše, kteří jsou smireni stim, ze jsou panoši..a celou karieru zbiraji kosticky od stolu velmozu.
Az zkonci Velmozi, cely Laver cup pujde se zajmen do pr...
Reagovat
ttopi
Musela by se objevit jedině další taková persona, jako je Federer, nebo Nadal. Djokovič má po světě taky dost fanoušků, ale furt mám pocit, že společensky nemá takový význam, jako FedEx s Rafou, ti dva jsou ikony v pravém slova smyslu.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
annah
Možná bude stačit, když se Roger objeví na lavičce jako kapitán Evropy. I to bude tahak pro lidí.
Reagovat
pockerface
Zápas Roger x John byl super. Hlavně neskutečná statistika, že Roger ztratil za celý první set 3 fiftýny a z toho 2 v TB, který nakonec prohrál. A zkrácený TB to byly zase nervy. Jak řekl Marek Svačina poslední den Lave Capu začíná být dramatičtější než finále na GS :-)
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Vy jste kaspari s tim antidatovanim. Tento clanek je tu tak 10 minut, rozhodne ne od 6:22. Stejne tak expresky.
Reagovat
ttopi
Dej důkaz.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Fakt si neprintscreenuju obrazovku v pondělí 6:40, abych mohl nějakému ttopimu něco dokazovat.
Reagovat
ttopi
Nejde o mě, ale redakci jsi nazval "šaškami".
Reagovat
Stan_Borowitz
Sorry jako, ale redakci nenazval "šaškami", ale "kašpary". To je něco jiného.

Šašek je označení pro komickou postavu. Její výskyt lze prokázat již v řeckých a římských komediích, později ve středověkých fraškách. Dále se šašek uplatňoval na panovnických dvorech. Šašci evropského středověku a raného novověku bývali obvykle oděni v pestrém oblečení, na hlavě mívali čapku či kuklu s rolničkami nebo s umělýma oslíma ušima.

Kašpar (varianta je Kaspar nebo Jasper) je mužské jméno aramejského nebo perského původu. Vykládá se jako nosič, strážce pokladů, pokladník v perštině. Podle českého kalendáře má svátek 6. ledna (na Tři krále).
Reagovat
Kojinho
Ale on to napsal s počátečným malým písmenem, takže Ti ten tvůj vtip kulhá na obě nohy.
Reagovat
Kojinho
*počátečním
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš úplnou pravdu, napsal to opravdu s malým "k". Díky za upozornění. Čili má nejspíše na mysli odvozeninu od slova "kašpárek" (z německého "kasperle"), což je především v německé loutkové tradici komická postava kašpárkového divadla.

Úkolem kašpárka během představení je udržovat kontakt s divákem. Často vstupuje do děje a reaguje na bezprostřední chování publika. Důležitou úlohu hraje při výkladu děje a objasňování souvislostí. Kašpárek se stal symbolem veselého a chytrého hrdiny, který si dovede poradit v každé situaci.

Takže pořád platí, že uživatel "Road_to_Centre_Court" napsal něco jiného, než co tvrdí uživatel "ttopi". Uživatel "Road_to_Centre_Court" v podstatě přesně vystihl podstatu činnosti zdejší redakce a hodnotí ji vlastně kladně.
Reagovat
Fandina
Jj, s tím se dá i souhlasit. Otázkou pořád zůstává, kolik za to divadlo, která tu redakce hraje, vlastně platíme. Jestli málo nebo hodně. A co od toho očekávat. :-))
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Jsou, když mají potřebu kvůli takové blbosti švindlovat. Jak jim pak můžeš v něčem věřit. Přece nikdo by se nezlobil, kdyby napsali pravdu, že to vydali někdy kolem 7 hodiny a ne v 6:21, nikdo by se nehroutil, nic by se nestalo. Mně je to v podstatě fuk, ta půlhodinka. Jde mi jen o ten švindl.
Reagovat
Fandina
:-)) a to řeší půl hodinu ve vydání z redakce? Není to malicherné? Je to přece jedno, kdy to napíší, navíc některé redakční systémy ti vezmou datum a čas, kdy článek založíš a pak teprve do něj začneš dávat náplň a zveřejníš ho a on je tam datum jeho založení. Nevím, jak to mají nastavené, ale ten důvod může být i tohle.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Není to malicherné. Když chtějí mít profesionální web, mají se jak profesionálové chovat a my od nich musíme mít profesionální požadavky. Že jsme v Česku zvyklý na šlendrián, je náš problém. Pokud by to dělala parta nadšenců, co k tomu sednou po práci, člověk by k tomu přistupoval jinak. Pokud mají takový redakční systém, dá se to lehce přenastavit. Důvod antidatování je nejčastěji snaha prostě se vykoupit z toho, že jsem ty zprávy nevydal úplně nejaktuálněji, popřípadě dřív jak konkurence. Což je za hranou etiky.
Reagovat
Fandina
Podvádět se samozřejmě nemá, ale také se nemají řešit nesmysly. Například jestli je článek aktuální o pl hodiny dříve nebo později. To je hledání cchyb za každou cenu.
Reagovat
ttopi
A čím by si zrovna v tomto pomohli? Pokud ta zpráva vyšla u konkurence dřív a tady k vidění nebyla, je jim to prd platné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bych si dovolil drobnou opravu: "antedatováním", ne "antidatováním"...
Reagovat
Fandina
A co ty víš, ve kterém časovém pásmu to píší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist