U pláže v Acapulku vítězí Dulková. Má čtvrtý titul

27. 2. 2011, 14:41
Aktuality 0
WTA ACAPULCO - Gisela Dulková vyhrála antukový turnaj v Acapulku a připsala si celkově čtvrtý titul. Šestadvacetiletá Argentinka ve finále porazila Španělku Arantxu Parraovou, která se premiérového triumfu nedočkala ani na druhý pokus.
Gisela Dulková

Gisela Dulková do sezony ideálně nevstoupila. V Austrálii nejprve prohrála v prvním kole kvalifikace na turnaj v Sydney s Hradeckou a na Australian Open nepřekvapila Wozniackou. Na jihoamerické antuce však vyhrála sedm utkání v řadě. Po potvrzení role favoritky ve Fed Cupu nenašla přemožitelku na antuce v Acapulku, kde si v osmém finále kariéry připsala celkově čtvrtý titul.

V minulosti triumfovala také ve Forset Hills, Budapešti (2007) a před třemi lety na antuce v marockém Fezu. Turnaj v Acapulku vyhrála jako první tenistka z Argentiny. "Wau, jaká čest," reagovala Dulková.

Šestadvacetiletá Argentinka ve finále porazila 6-3 7-6 Španělku Arantxu Parraovou, jež ve druhém setu prohrávala 1-5. Pak však získala pět her v řadě a za stavu 6-5 vedla 40-0. Žádný ze tří setbolů ale nevyužila a v tie-breaku si už rozhodující dějství nevynutila.

"Finálové zápasy jsou vždy jiné. Obě jsem byly v prvním setu nervózní, ale od druhého jsem hrála lépe. Jenže jakmile jsem se přiblížila vítězství, znervózněla jsem znovu a Arantxa neměla co ztratit. Zlepšila se a do zápasu se vrátila. Naštěstí jsem odvrátila tři setboly a zápas vyhrála. Jsem moc šťastná," komentovala Dulková. "Tenhle turnaj miluju, vždy se tu snažím hrát co nejlépe. Cítím se tu dobře i mimo kurt. Na pláž jsem nemohla, tak si to vynahradím zítra ráno, než odletím," dodala nejlepší deblistka současnosti.

Parraová v osmadvaceti letech na první turnajové vítězství stále čeká. Ve finále neuspěla ani loni v portugalském Estorilu. Zklamání z prohraného finále si nevynahradila ani ve čtyřhře, ve které s krajankou Lourdes Dominguezovou ztratily dobře rozehrané utkání.

"Deblové finále bylo velmi kvalitní. Asi jsem bylo trochu unavená z předchozího zápasu, mohla jsem do toho dát víc energie. Ale obě jsme šťastné, že jsem se vůbec do finále dostaly," řekla Parraová.

Titul ze čtyřhry získalo ukrajinsko-rumunské duo Kortcevová a Olaruová, které startovaly na prvním společném turnaji. "S Marií se mi hraje skvěle, byl to fantastický týden. Lidé jsou tu skvělí a i prostředí je parádní," radovala se Olaruová. "Hotel je blízko pláže, je to turnaj jako ze snu," doplnila její ukrajinská spoluhráčka.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (26. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Dulková (4-Arg.) - Parraová (6-Šp.) 6-3 7-6(5)

Čtyřhra - finále:
Korytcevová/Olaruová (Ukr./Rum.) - Domínguezová/Parraová (Šp.) 3-6 6-1 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist