Unavený Del Potro v Miami nezaváhal, Davyděnko se trápí dál

24. 3. 2011, 10:49
Aktuality 60
ATP MIAMI - Po úspěšných, ale vyčerpávajících turnajích se cítí unavený. V Miami však hraje rád a i na dalším prestižním turnaji se chce Juan Martin Del Potro rvát o návrat mezi elitu. První zápas zvládl, na rozdíl od Rusa Davyděnka.
Juan Martin Del Potro

Juan Martin Del Potro po loňské sezoně, kdy kvůli operovanému zápěstí odehrál jen tři turnaje, se zdá být definitivně zpět v dobré formě. Z posledních čtyř turnajů získal titul a třikrát byl v semifinále. Pokaždé nestačil až na soupeře z top 10 - Verdaska, Roddicka a Nadala. 

Se soupeři z první světové desítky ještě neuhrál ani set, naopak z ostatních sedmnácti zápasů od Australian Open ztratil jediný s Ljubičičem. V Miami zahájil výhrou 6-4 6-4 nad Ricardem Mellem z Brazílie, když si v každé sadě vybral jeden slabší game na servisu. Přesto byl se svým výkonem spokojený.

"Zlepšuju se každým zápasem. Je to dobrý signál pro mou budoucnost, pro můj comeback, návrat k mé hře," pochvaluje si dvaadvacetiletiletý rodák z Tandilu, který i od úvodního grandslamu roku v žebříčku polepšil o více než čtyři sta míst a patří mu 51. pozice.

V dalším zápase na argentinského mladíka čeká Němec Philipp Kohlschreiber, se kterým si před týdnem v Indian Wells poradil ve dvou tie-breacích. "Cítím se teď trochu unavený, ale jsem spokojený s úspěchy, kterých jsem v poslední době dosáhl. I to mi dodává více energie do tohoto turnaje. V Miami hraju rád, je tu spousta fanoušků z Jižní Ameriky, tak se tu cítím opravdu dobře," řekl Del Potro, místní semifinalista z roku 2009.

Na pátém letošním turnaji startuje James Blake a i na Floridě postoupil do druhého kola, které je zatím také jeho maximem. Jednatřicetiletý Američan v prvním setu proti krajanovi Michaelu Russellovi sice na podání získal jen čtyři fiftýny, nakonec ale po boji zvítězil 3-6 7-6 7-6.

"Je to pro mě důležité vítězství, protože lidi aspoň vidí moji touhu stále hrát. Ještě mi to ale nějakou chvíli potrvá, než se dostanu do formy," řekl Blake, který měl v zimě problémy s ramenem a kolenem a přišel tak i o Australian Open. "Dnešní noc je pro mě povzbuzením, nehrál jsem nejlepší tenis, ale dokázal jsem vyhrát," dodal aktuálně až 173. hráč světa, kterého ve druhém kole čeká Brazilec Bellucci. Pak by mohl narazit na letos stále neporaženého Djokoviče. 

Další černou sérii prodloužil Nikolaj Davyděnko. Začátkem loňského roku ruský tenista vyhrál v Dauhá nad Federerem i Nadalem a mohl je brzy atakovat i v žebříčku. Jenže o pár týdnů později si zlomil zápěstí a dva měsíce byl bez tenisu. 

Po vynucené pauze se dosud nedokázal vrátit do formy. Loni na osmi turnajích v řadě nevyhrál víc jak jeden zápas, až do konce sezony byl maximálně ve čtvrtfinále. Letos v Dauhá znovu zazářil, porazil světovou jedničku Nadala a prohrál až ve finále Federerem. Jenže na své další vystoupení by již raději zase zapomenul. Včetně exhibice v Kooyongu odehrál 11 zápasů, z nichž dokázal vyhrát jen tři. Naposledy prohrál v Miami s Kevinem Andersonem, který je v žebříčku dokonce už o dvě místa (40.) před Rusem.

Dnes do soutěže dotované částkou 4,5 milionu dolarů zasáhne také Radek Štěpánek. A pokud si poradí s Italem Fogninim, vyzve Federera. Tomáš Berdych má v prvním kole volno, ve druhém ho čeká Mannarino, nebo Ramirez Hidalgo.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
středeční výsledky (23. 03. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Del Potro (Arg.) - Mello (Braz.) 6-4 6-4
Anderson (JAR) - Davyděnko (Rus.) 6-4 6-3
Dodig (Chorv.) - Golubjov (Kaz.) 6-7(7) 6-4 6-0
Andujar (Šp.) - Tomic (Austr.) 6-4 3-6 7-5
Kukuškin (Kaz.) - Nieminen (Fin.) 3-6 6-3 6-2
Benneteau (Fr.) - Gimeno (Šp.) 6-4 6-3
Devvarman (Indie) - Starace (It.) 6-2 6-4
Malisse (Belg.) - Sweeting (USA) 7-6(3) 6-4
Granollers (Šp.) - Becker (Něm.) 6-4 6-7(4) 6-4
Lorenzi (It.) - Ljubičič (Chorv.) 7-6(7) 6-1
Bogomolov (USA) - Hanescu (Rum.) 6-3 4-6 7-5
Ilhan (Tur.) - Kamke (Něm.) 6-2 6-1
Andrejev (Rus.) - Giraldo (Kol.) 6-1 2-6 6-1
Blake - Russell (oba USA) 3-6 7-6(7) 7-6(3)
Kunicyn (Rus.) - Kendrick (USA) 5-4 skreč K.
Istomin (Uzb.) - Young (USA) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
..." pozastavovat se nad pravopisnýma chybama je opravdu hrdinské"... ze ti ty tvoje ohlodany prsty neupadnou !!! Napominals za kazdou slabiku a pocital chyby ve vetach. Ty si opravdu blbej jak dlabany necky.
Reagovat
baggik
Vidim tady diskusi o tv přenosech, hoši můžete mi někdo vysvětlit proč dávaj na netu dva challengery a 1000 turnaj z miami nic? Jinak Juan Martín je borec a věřím, že v Paříži už bude nastupovat jako nasazený hráč. Drž se draku.
Reagovat
smazaný uživatel
Indian Wells bylo to samý - první dvě kolo nebyl žádný TV přenos a tím pádem ani stream. Na těchhle lokálních challengerech to holt někdo snímá od prvních kol a tím pádem může být i stream.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre IW a Miami je to typické, pokiaľ nehrajú nasadení hráči, tak žiadna televízia nevysiela. Len neviem, čo vás na tom prekvapuje, takto je to už dlhé roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak těch zápasů hrál DelPo hodně, ale před IW měl docela dlouhý odpočinek, Davis Cup nehrál, takže to s tou únavou nebude tak špatné. Uvidíme, jak ho potrápí Kohli, minule kousal hodně. A v zápase se Soderlingem nemá co ztratit. Ale třeba Robin padne s Dodigem, to je celkem nepříjemný soupeř.
Reagovat
dave.kopecky
Moc rád bych věděl, zda turnaj z Miami někde vysílají. Díky za tipy.
Reagovat
smazaný uživatel
Na http://www.tennistv.com začnou přenosy od soboty, to ale asi nikde na netu (streamy) zdarma nebude. Později by měl něco málo vysílat i Eurosport, to bude asi i na streamu zdarma.
Reagovat
Pe3k
Matěje neposlouchej. Je hodně streamů kde to bude zdarma...Dívám se zdarma na všechny tenisové turnaje co jsou během celé sezony...Samozřejmě na netu.
Reagovat
smazaný uživatel
No uvidíme. Ale všimni si, že na těch streamech zdarma většinou bývá eurosport nebo espn, nikdy tennistv. Z Miami začíná espn2 vysílat až příští středu. Eurosport poprvé v neděli odvysílá asi jeden zápas (105 min).
Reagovat
smazaný uživatel
Viz ostatně i zde: http://www.tennisforum.com/showpost.php?p=19314246&postcount=9
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že něco z Miami bude od soboty na bet365.
Reagovat
Pe3k
To zrovna nejsou streamy kde koukám já. Davemu jsem poslal odkaz kde najde veškeré (free) tenisové zápasy během sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm. Tipuju, žes mu poslal livescorehunters anebo fromsport. ale tam přebírají primárně právě (u těchto velkých turnajů) Eurosport, popř. espn (či podobný americký kanály), anebo bet365 (tam se ale musíš registrovat a vložit tuším asi 4 kila).
Reagovat
Pe3k
No dobře, dám to tady veřejně. Taky mi nějakou dobu trvalo najít pořádné stránky s tenisovými live-streamy. Platit NIC nemusíš a děkovat mi taky ne...

http://berita-goblog.blogspot.com/p/tenis.html
Reagovat
Pe3k
Ikdyž se ted koukám, že právě se odehrávající zápas z Miami P.Riba -Y-H.Lu tam nevidím. No snad se to rozjede a ty zajímavé zápasy tam budou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně by sis měl povšimnout toho, že to, co tam maj, jsou vlastně převzatý linky od livescorehunters. :-))
Reagovat
Pe3k
Je to možné. Mi stačí, že je tam tenis zdarma po celý rok, odkud to mají oni, už jde mimo mě, ale ty jsi očividně bystrý a zvídavý fanoušek tenisu, podcenil jsem tě. My apologies.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, sotva se člověk trošku kriticky otře o Federera, hned se z toho jeho fanoušci div nevyšinou. :-))
Reagovat
Pe3k
Reakce Federerových fans jsou mnohem přijatelnější než reakce fanoušků Nadala.
Reagovat
Teo
Jde o to, jestli je ta kritika vyargumentovaná. 29-letý Federer letos hraje líp než 24-letý Nadal, Big Number One Forever (jak by kdosi řekl), a přesto se do něj všichni neustále trefují. Nechápu...
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě hrajou přibližně stejně, pominu-li turnaj v Doha. Na AO měl Federer dost šěstí, že narazil ve ČF zrovna na svého oblíbeného soupeře, jež mu tak ochotně zápasy bez boje pouští (ano, mám na mysli Wawrinku), v IW hráli oba dva cca stejně, v Dubaji porazil fedex z významnějších soupeřů jen Gasqueta, a toho by Nadal porazil v pohodě taky.
Reagovat
Teo
Jak myslíš. Já se spokojím s tím, že 29-letá legenda hraje "srovnatelně" s o pět let mladší světovou jedničkou;o)
Reagovat
Pe3k
Ja se nespokojuji s ničím a beru situaci tak jak je. Federer už půl roku dosahuje znatelně lepších výsledků než Nadal. Djokovic je v současné době strčí do kapsy oba a já mu jen přeju aby mu to vydrželo i na antuce :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, nastal čas, abych připoměnul, že Agassi se ve svých 34 letech držel (= "hrál srovnatelně") v pětisetovém zápase s o 11 let mladším soupeřem ve ČF US Open 2004. Čili lze považovat za takřka jisté, že kdyby bývalo Agassimu tak o 6-7 let méně, dotyčný zápas by vyhrál. :-)

A opravdu, už jste dost otravní s tím, jak věc stavíte, jako kdyby byl Federer nějaký obdivuhodný veterán typu Connors na US Open 1991. :-)) 29 let je ještě pořád prd věk.
Reagovat
smazaný uživatel
To samé bys mohl tvrdit touto dobou loni. Federer má prakticky vždycky lepší halovou sezonu než Nadal.
Reagovat
Teo
Vidím, co vidím, a 29 let není u Federera očividně žádný velký handicap. Ale najde se dost těch, kteří jej odepisují do šrotu. Takže to byla rakce spíš na to... Mimo to nikdo neříká, že za pět let nemůže Federer dosahovat podobných úspěchů jako toho času Aggasi.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, za pár let taky dostane od Djokoviče 6:3, 6:0, 6:4, jako jednou dostal Agassi od Federera. :-)))
Reagovat
Pe3k
Aggasi je taky jedna z legend tohoto sportu a ikdyž hrál pořád na vrcholové úrovni GS nevyhrával. Každý tenista má svůj vrchol jindy a né každý se dokáže udržet na vrcholu i po 30 jako seto dařilo Andrému. Borg je toho důkazem...

Taky je nutné si uvědomit jak moc se tenis za posl 10 let změnil...Tenis je mnohem silovější, rychlejší, dynamičtější atd. Díky tomu je mnohem obtížnější se dlouhodobě držet na špici.

Roger Federer dokázal neopakovatelné 23 semifinále na GS v řadě, 8 let v kuse mezi top 3 z toho naprostou většinu byl 1. Právě jeho extrémní stabilita z něj dělá nejlepšího hráče který kdy držel raketu (krom ostatních kvalit) . Možná z vyjímkou Lavera, ale samozřejmě porovnávat tak odlišné tenisové období je těžké...

Předpokládat, že Federer za 5 let bude hrát s Djokerem 3:0 nebo 0:3 je bezpředmětné. Může se stát cokoliv. Spíš bychom se měli zaměřit na fakta a opustit od doměnek, které mnohdy devastují už i tak nízkou úroveň zdejších komentářů.
Reagovat
smazaný uživatel
Úroveň komentářů především devastuje, když někdo opakovaně píše Aggasi a nadto ještě AndrÉ. :-)
Reagovat
Teo
A proč néé, Andréé?! Zajímavé, že když dojde na fakta a argumenty, začneš se zabývat gramatikou. Holt 23 semifinále na GS v řade se popírá těžko:)
Reagovat
Pe3k
Jasně, pozastavovat se nad pravopisnýma chybama je opravdu hrdinské. A většina lidí, která takto činí má zapnutou automatickou opravdu pravopisu. Udělal jsem chyby v textu a nebylo to dnes poprvé. Snad jsi se přes to dokážeš přenést...

Andremu Agassimu se tímto omlouvám, jsem si jist, že ho naše diskuze zajímá :D
Reagovat
smazaný uživatel
O tom jsme se bavili už Xkrát. Holt slabší konkurence + štěstí, že se mu kompletně vyhýbala vážnější zranění. Viz třeba Sampras US Open 1994 hrál s nedoléčeným zraněním, vypadl ve 4. kole, 1999 měl v létě obrovskou formu, pak pro zranění ani nemohl na US Open startovat (tentýž rok kvůli zranění nemohl hrát ani na AO). Plus kdyby ve Wimbledonu byla stará, rychlá tráva, a narazil by před semifinále na hráče typu Krajicek model 1996, tak by prohrál taky. Zrovna tak Philippoussis ve formě typu 1996-8 byl daleko nebezpečnější hráč, než kdokoliv, s kým se kdy Federer před ČF GS turnaje utkal od zač. roku 2006 do konce své SF série.

Jak říkám, vše je relativní. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
... mělo to být "před SF" GS turnaje.
Reagovat
Pe3k
To určitě. Federer měl 23 x v řadě štěstí :D

Argumenty typu, že měl štěstí a několik kdyby k tomu jsou kompletně mimo. Z tvého komentáře je zřejmá jedna věc. Nechceš si připustit, že je Roger nejlepším tenistou historie a hledáš všemožné alternativy jak vytvořit doměnku, že Federer není nejlepší.

Bohužel na tvé straně je jen kdyby a na straně Federera jsou pravda a fakta...Aby ti nebylo líto tak já umím kdyby použít taky.

Kdyby byly všechny povrchy rychlejší jak tomu bylo v minulosti, Nadal by nikdy nevyhrál nic krom antukových turnajů. Kdyby se Nadal střetnul s Del Potrem tak by US open 2010 nevyhrál. Kdyby neexistoval Nadal, Federer by měl několikanásobný kalendářní grend slam a celkoý počet jaho vavřínů na turnajích velké čtyřky by byl okolo 22. Kdyby se 12 z 22 vzájemných utkání mezi RF a RN neodehrálo na antuce tak by bylo H2H na straně Rogera.
Reagovat
Pe3k
Jo a zapoměl jsem se zmínit o důležité věci. Zranění se Federerovi nevyhýbají díky štěstí, ale proto jakým stylem maestro hraje.

Koordinace pohybů, učebnicové údery, neopakovatelná lehkost, elegance, pestrost úderů a symetricky vypracovaná atletická postava z něj dělají nejlepší možnou kombinaci vlastností, jaké může tenisový hráč mít.

Díky jeho efektivnímu a šetrnému stylu hry vydržel desetiletí hrát zdravý.
Reagovat
smazaný uživatel
S tebou je opravdu sranda. Aby se přetrhla šňůra 23 GS titulů, stačí nemít štěstí jednou. :-)

A nevykládej, že éra, kdy byli v první desítce hráči jako náš Jirka Novák (2002-3), Robredo a podobní, plus na špičce se pohybuje Ferrero, není relativně slabou érou. A až do nástupu Nadala se to prakticky jen zhoršovalo. I takovej Roddick by v éře Samprase, Agassiho, Couriera, Ivaniševiče, Beckera, Sticha a Edberga byl sotva hráčem první desítky, rozhodně ne hráčem top 1, 2 či 3.

A opakuji, nejlepším tenistou historie je Rod Laver.
Reagovat
smazaný uživatel
Ad: "díky stylu, jakým hraje". Blábol. Sampras taky nehrál stylem, kt. by jeho tělo nějak abnormálěn namáhal atd. a byl to přirozený atlet.
Reagovat
smazaný uživatel
A na konto tvých kontrafaktuálkních příkladů: to už by byl víceméně výsměch, kdybys předpokládal, že celé desetiletí bude Federerovým největším konkurentem Hewitt, což by se dalo přirovnat k tomu, jako kdyby největším konkurentem Samprase v 90. letech byl Michael Chang ve formě, jakou měl 1992-96. V tom případě by zřejmě Sampras po celý 90. léta na AO, UO ani ve Wimbledonu ani jednou neprohrál a zřejmě by dokázal vyhrát i RG. :-)) To máme počítám takových 30 GS titulů. :-)))
Reagovat
Pe3k
Pro srandu chodím na jiné weby.

Novák byl fajn. Chybí mi podobný hráč v našem DC teamu.Fedex se dostal na number one spot až 2004 takže Jirka je trochu mimo.

Zase opakuju, že Federer získal 12 GS ikdyž tady byl Nadal! To nemluvím o jiných...Samozřejmě kdyby se sešli všechny legendy a hráli v éře Federera tak by asi nikdo nedominoval...Na kdyby se ale nehraje že?

S tím že byl Rod Laver nejlepším hráčem historie dovedu souhlasit. Dokonce jej v duchu stavím před Federera, ale právě z důvodů, který zmiňuješ a to je konkurence si nejsem jist, jestli jím opravdu byl...Kdo byla jeho konkurence? Opravdu lze srovnávat nesrovnatelné? Opravdu je někdo nejlepší? Nebo je zde více opravdových legend, které se můžou handrkovat mezi sebou kdo z nich je ten nej?

Kdo je nejlepší rozsoudit asi nelze. Každý odborník, fanoušek či hráč na to má svůj názor. Jisté je však to, že Federer je zdaleka nejúspěšnější a asi nejtalentovanější.
Reagovat
Pe3k
To není blábol, je to pravda. Viděl jsi ho snad někdy hrát ne? :D
Co se týká Samprase nezmínil jsem se o jeho stylu vůbec, takže mi to necpi. Krom toho jeho styl servis-voley je určitě schůdnější než nekonečné vracení míčku a-la Nadal.

Nebyly to kontrafaktuálkní příklady, ale odstavec se kdyby, aby jsi pochopil, že argumenty s kdyby nemají smysl.

Hewit by nebyl jeho největší konkurence.
Reagovat
Teo
Myslím, že si akorát sypeš popel na hlavu. Označil jsi 23 semifinále na GS v řade za štěstí. Jenže ono mít štěstí 23 krát = nemít štěstí 1 krát. A pokud jde o tvé neustále připomínání legend z dob minulých, uvědom si, že tehdy se hrál o dost jiný tenis než dnes, takže i požadavky na hráče jsou vyšší. Ale nemá smysl ti tady uvádět fakta, na které ty prostě neslyšíš.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo teda? Roddick? Nalbandian?

Kontrafaktuální otázky mají smysl, pokud mějí aspoň nějaký reálný základ. Lze se např. ptát, zda by Ivaniševič nebo Krajicek na staré trávě dovedli Federerovi vzdorovat účinněji a hrát s ním těsnější zápasy než Roddick nebo Hewitt v letech 2004-6. Mně připadá zcela evidentní, že odpověď zní ANO, proloženě, a s několika vykřičníky. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde jsem neříkal, že měl 23 x za sebou štěstí. Spíše bych řekl, že měl štěstí, že neměl ani jednou smůlu. :-))

Chceš-li mluvit o "nejlepším tenistovi historie" musíš porovnávat výkony napříč generacemi a různými érami. Jinak bys taky mohl tvrdit, že Berdych je z historického hlediska "lepší tenista" než John Newcombe a podobný nesmysly. Anebo je klidně možné, že za pět let pokročí tenis natolik, že každý hráč stovky by porazil bez probléma Federera model 2004-7. Znamená to, že každý hráč stovky je "lepší tenista" než býval federer? :-)
Reagovat
Pe3k
Rodick. V tom ?kdyby světě? by mohl být Nalbandian dokonce větší hrozba než Nadal je teď. Kdyby dokázal plně uplatnit svůj potenciál...

S tím co jsi napsal o Ivaniševičovi nebo Krajičkovi v podstatě souhlasím. Jenže tohle můžeš použít vždy! Můžeš například říct : Kdyby hrál Borg S Kurtenem v éře Nadala (pokud něco takového vůbec existuje) nikdy by nezískal Rafa tolik FO. Nebo kdyby hrál Federer a Sampras ve stejné době (skoro hráli) tak by určitě ani jeden z nich nezískal tolik Wimbledonů jako oba mají. Pravděpodobně by to tak bylo, ale je to čistě toeretické fantazírování...
Reagovat
Pe3k
Matej: Nikde jsem neříkal, že měl 23 x za sebou štěstí. Spíše bych řekl, že měl štěstí, že neměl ani jednou smůlu. :-)) Sory, že to necituji. Moc pěkná a výřečné věta (do u high?).

Za 5 let ROZHODNĚ nebudou tenisti o tolik lepší aby - by teoreticky porazili Federera na vrcholu kariéry! To je čirý science fiction!

:-) A ikdyž jsem velký sci-fi fanda tak tady to nemá ci dělat!
Reagovat
smazaný uživatel
stale a stale dokola... pouzivat argument "diky dokonale hre, je zdrav a zdrav" je vrcholem kreteenismu( samozrejme od mistra Pe3k.( Hass, Nalbandian,...ti asi delaji vzpírání, že ?! ). ...pokud vim, tak Federerova vybusnost/reakce je na urovni jeho 24 let
Reagovat
Pe3k
Sory za chyby :(
Reagovat
smazaný uživatel
A jeho motivaci a elan, mu muzou zavidet vsichni ti nastupujici magatalenti dohromady ! Je to bezbřehej hamoun
Reagovat
Pe3k
Tvým příchodem celá tato naše diskuze končí. S Matějem se dá rozumě pobavit, ikdyž máme jiné názory. To ty jsi uplně jiný materiál. Nachystej te uzenáče, na snídani jsem zpátky.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to uznávám, že v 90. letech bylo víc hodně nebezpečných výtečných hráčů na antuce než je teď v éře Nadalovy dominance: Courier, Bruguera, Muster, Medvěděv, Kafelnikov, Kuerten, Corretja, Alberto Costa, koneckonců i Agassi, Stich taky dovedl hrát na antuce výborně.

Jenže ještě jednou: vezmi si hráče, kteří v letech 2004 až 2006 konkurovali Federerovi: máme tu 34letého Agassiho, kt. to má sice stále v ruce, ale je už poměrně pomalý atd.; Hewitta, kt. lze přirovnat k Changovi z let 92-96; Roddicka, kt. lze přirovnat k Toddu Martinovi (má lepší první servis, ale o nco horší základní údery); Nalbandiana, kt. objektivně má velké zbraně, ale skvěle zahraje jen párkrát ročně (přirovnal bych ho dejme tomu ke Kordovi). Zbývá je Safin, kt. mohl být Federerovi důstojným rivalem -- asi jako Agassi Samprasovi, ale bohužel svou historickou úlohu nenaplnil. Nadal do roku 2007 není Federerovy konkurentem na žádných GS turnajích s výjimkou RG.

To je to, čemu se objektivně dá říkat slabá éra, zejména s předchozími desetiletími -- 80. léta a 90. léta.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad se již v Miami dočkáme souboje Nadal-Federer, jelikož se můžou potkat už v semifinále, je dost pravděpodobné, že k vzájemnému duelu dojde.
Reagovat
Pe3k
Má z něj upřímnou radost. Němce by porazit měl, ale pak si myslím, že mu vystaví stopku Soderling. Jestli je opravdu unavený, tak ten zápas nejspíše prohraje a ikdyby byl 100% ready tak Soderling je těžký soupeř (pro kohokoliv).

Uvidíme, jestli Djoker dokáže protáhnou svojí sérii vítězství i na omto turnaji. Moc se těším na zápasy Federera, Del Potra a Raonice. Přeji všem pěkný tenisový zážitek.
Reagovat
Teo
Taky se těším. Uvidíme:o)
Reagovat
chacha
- Unavenený
- Posledních čtyřech turnajů

Luboš Zabloudil by si ty články po sobě měl taky číst.
Reagovat
smazaný uživatel
No ono je toho více:
Začátkem loňkého roku
Pak by mohla narazit na letos stále neporaženého Djokoviče.

Na druhou stranu jsme jenom lidé :-) Z vlastních zkušeností vím, že stačí malá nepozornost a ty překlepy čas od času přijdou..
Reagovat
chacha
Taky někdy žasnu, když ty svoje výplody vydím publikovaný.
Pokud ale uděláš překlep přes kontrolu pravopisu v textovým editoru, jsi umělec. A nemyslím tím umělec spisovatel. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vidím, že se nejspíš i já můžu považovat za umělce :-D Moje současná diplomová práce je toho důkazem :-D
Reagovat
chacha
Už mlčím.
Někdo, kdo umí napsat vYdím, by neměl kritizovat nic. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist