Uragán ze Slovenska Grothová prosvištěl do premiérového finále

18. 9. 2010, 11:51
Aktuality 3
WTA GUANGZHOU - Slovenská rodačka s australským pasem Jartmila Grothová a Ruska Ala Kudrjavcevová si v čínském Guangzhou udbudou debut ve finále turnaje WTA. Favoritkou bude nejvýše nasazená Grothová, která se čtyřmi soupeřkami ztratila celkem jen deset gamů.
Jarmila Grothová

Jarmila Grothová zažívá skvělou sezony. Slovenka, jež si loni vzala Australana Sama Grotha a získala australský pas, si zahrála ve 4. kole jak na French Open, tak ve Wimbledonu. V Istanbulu se podruhé v kariéře dostala do semifinále, v premiérové finále však proměnila až start v Guangzhou.

A to suverénním způsobem. Třiadvacetiletá tenistka v semifinále deklasovala za pouhých 38 minut Rumunku Edinu Gallovitsovou a se čtyřmi soupeřkami ztratila všehovšudy jen deset gamů.

"Jsem nasazenou jedničkou a to je člověk vždy pod určitým tlakem. Ale snažím se hrát svůj nejlepší tenis a zatím to funguje výborně," řekla 55. hráčka světa, jež se v pondělí poprvé dostane do první světové padesátky. "Jsem hlavně šťastná, že jsem ve finále. Poprvé jsem se o něj letos připravila vlastními chybami," připomněla zttrátu nadějného vedení v Istanbulu proti Pavljučenkovové. "Ale být v top 50 je také krásné."

O premiérový titul se utká s Allou Kudrjavcevovou, na kterou čeká rovněž finálový debut. Dvaadvacetiletá Ruska si dnes zahrála vůbec poprvé v semifinále a s domácí Shuai Zhang, jež se teprve na druhém turnaji WTA dostala přes první kolo, problémy neměla. Proti o rok mladší číňance vyhrála úvodních osm her a pak už jen postup kontrolovala.

"Dnes jsem hrála dobře. Ona (Zhang) byla unavená z předchozího zápasu, ale myslím, že ve druhém setu jsem obě předvedly dobrý tenis," komentovala Kudrjavcevová. "Shuai Zhang má velký potenciál. Je to velká bojovnice a má vše před sebou. Jsem si jistá, že má před sebou velkou budoucnost," chválila svou soupeřku.

Kudrjavcevová má s Grothovou bilanci jedné výhry a jedné porážky. "Na finále se moc těším. Jarka tu hraje velmi dobře, uvidíme, jak se mi bude dařit. Finále hrajeme od 2 hodin odpoledne, tak to bude zabijácké. Doufám, že se zítra trochu zatáhne," komentovala Ruska vysoké teploty.

- WTA INTERNATIONAL GUANGZHOU (Čína, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (18. 09. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Grothová (1-Austr.) - Gallovitsová (Rum.) 6-0 6-1
Kudrjavcevová (Rus.) - Shuai Zhang (Čína) 6-0 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jarmilka je skvělá, hodně štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
snad to Jarka zvládne a vyhraje! hodně štěstí!
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkná holka, hraje velmi pohlednej tenis, moc ji přeju úspěchy :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist