US Open bude zvýhodňovat vracející se maminky. Serena by měla být letos nasazená

27. 6. 2018, 10:18
Aktuality 29
US Open ještě před startem letošního ročníku příšlo s další změnou pravidel. Prezidentka Americké tenisové asociace (USTA) Katrina Adamsová potvrdila, že závěrečný grandslam sezony bude při nasazování hráček zvýhodňovat vracející se maminky. To je rozhodně dobrá zpráva pro Serenu Williamsovou, po jejímž návratu se začala případná změna pravidel řešit.
Profily hráčů

Serena Williamsová loni v září porodila dceru Alexis Olympiu, v listopadu se provdala za Alexise Ohaniana a letos v březnu se v Indian Wells vrátila na kurty. Už tehdy se začalo řešit, zda Williamsová, která odešla na "mateřskou dovolenou" coby světová jednička, neměla být na turnajích nasazená.

Šestatřicetiletá Američanka se zúčastnila ještě domácího podniku v Miami a na kurtech se poté objevila až na French Open, kde ovšem mezi nasazenými nefigurovala. Nakonec došla do osmifinále, k němuž kvůli zranění prsního svalu nenastoupila.

Případné nasazení Williamsové stále řeší pořadatelé nejslavnějšího turnaje světa, který startuje příští týden. Organizátoři Wimbledonu oznámí své stanovisko, zda sedminásobnou šampionku a v současnosti až 183. hráčku světa nasadí, už dnes.

Závěrečný grandslam sezony US Open má však jasno. Při nasazování tenistek bude zohledňovat vracející se maminky. Williamsová by tak měla být ve Flushing Meadows mezi nasazenými díky organizátorům, pokud si pozici mezi dvaatřicítkou do té doby nevybojuje sama.

"Je to správné rozhodnutí ve prospěch vracejících se maminek," uvedla prezidentka Americké tenisové asociace (USTA) Katrina Adamsová. "Jsem bývalou hráčkou a naprosto chápu argument, že 32. tenistka světa si zaslouží být nasazená a o nasazení kvůli tomuhle přijde. Jsme ovšem grandslam a máme právo rozhodovat, kdo si nasazení zaslouží," dodala.

"Už několik desítek let dokazujeme, že se změnami přicházíme první a nebojíme se jich, ať už jde o rovnost finančních odměn nebo to, pro co jsme se rozhodli dnes," řekla Adamsová.

Jakou pozici mezi nasazenými Williamsová obdrží zatím není jasné. Vše se tenisová veřejnost určitě dozví před startem letošního ročníku, který se uskuteční 27. srpna.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
https://www.novinky.cz/domaci/476334-cesi-jsou-nejstastnejsi-v-historii-moravane-jeste-vic-nez-cesi.html
Reagovat
janek_da
Já bych se hlavně odpíchl od toho, že jsme všichni rasisti. Tohle si aspoň měsíc připomínat 5x denně. A pak možná, možná budeme k Sereně objektivní.
Reagovat
smazaný uživatel
hele a myslis, ze to zabere, ....kdyz si to budu opakovat 5x denne mesic, ze budu vic objektivni, trebas k peggy, fulnekovi nebo frickovi?
Reagovat
janek_da
Já myslím že jo. S Frickem je vidět, jak to zabírá ... přece.
Reagovat
a.magerova
Já si zrovna onehdá všimla, že v americkém filmu řekl jeden druhému: "Rozstřílím ti tu tvou bílou prdel."

Už dlouho pozoruji, že ONI jsou větší rasisti než MY... ;-)
Reagovat
slacker
nejvetsimi rasisti jsou chovate pu kocek a koni, styrsky valach taky nikdy nevyhraje velkou pardubickou proti plnokrevnikum
Reagovat
blixa
Jsou stejný rasisti jako my, jako všichni. Jen se víc projevují, protože je za to nikdo netluče po hlavách (zatím) ;-) Všichni jsme genteticky "zkonstruováni" k životu v malých tlupách. Všecho cizí je špatné a nebepečné. Všechno jiné je špatné a nebezpečné. Tak je to v nás zakódováno. A prolomit tu šlupku až šlupičku kulturní nadstavby, která se pokouší nás dělat více univerzálními je tak strašně snadné ...
Reagovat
janek_da
pani peggy se to pivedlo
Reagovat
dorons
Souhlas. Akorat,ze ti cernosi jsou jeste vetsi rasisti.
Reagovat
slacker
a vetsi vopice
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud se nemylim, stale to je Otevrene Mistrostvi USA, a ne CR, Nemecka, Brazilie, Kambodzi...nebo Sudanu...

Otevrene Americke Mistrostvi WTA a ATP nepodleha (ikdyz ty silne lobingy a vlivy tu jsou, jasne...), ale stale USO si nastavuje pravidla, ktere uznaji za vhodne...tento GS ma svuj TB v rozhodujicim setu, bude mit svoje mereni casu, atd.

Pokud by to melo byt na okruhu WTA, mno to by byla uz jina...
...ovsem na GS, vse v nejlepsim vporadku! Je to jejich vec.

No jestli budou podporovat vsechny maminky, to nevim, ale ze chteji nasadit na svem mistrostvi domaci hracku, ktera to nekolikrat vyhrala, no to jsem faaakt v soku, asi tyden nebudu z toho spat:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Keď sa možu udelovat dve zlaté medaily, prečo by nemohlo byt 33 nasadených?..

Viem, že to trochu nabúra koncept a jedna z posledných nasadených by mohla na nasadenu narazit skor ako v tretom kole, napriek tomu mi to príde fér, voči 32 hrácke, ktora by o nasadenie inak prisla..
Reagovat
ttopi
No, pokud máš pocit, že hráčka, která kvůli nasazení Williamsové, přišla o nasazení, je lepší hráčkou, než Serena...

Zkus pochopit důvod, proč se Williamsová propadla žebříčkem. Herně má na to, aby byla nasazená v první osmičce.
Reagovat
smazaný uživatel
Nizsie pisem, ze som za nasadenie Sereny.

A vyssie pisem, ze som za nasadenie 32 hracky.
Reagovat
Pe3k
Chápání to není jeho silná stránka...
Reagovat
Pedronegro
no,takové pokrytectví se od Adamsové dalo čekat, zřejmě si taky myslí,že ta vopice je první, které se narodilo dítě, a ještě u toho málem úplně umřela, no nenasadili byste ji mezi 8?, a jestli kojí, tak je jasná jednička a ani čas mezi míči se jí nebude měřit ;)
Reagovat
sharon
Serena nasazená jako č. 25
Reagovat
milik254
Takže to třetího kola někoho z první osmičky nasazený. Panejo.
Reagovat
bella
hmmmm
Reagovat
bella
Nejak nevim, co na to rict... Me tohle prijde jeste kontroverznejsi nez ty divosky pro Masenu loni.
Reagovat
sharon
a chápu dobře, že je nasazená na úkor Cibulkové? Ta musí mít asi radost...
Reagovat
bella
Tak to by byl for, kdyby se potkaly hned v prvnim kole a cibule by si to s ni rovnou vyridila ;).
Reagovat
bella
Tak doufam, ze ji nasadi jako jednicku, kdyz z te pozice odesla :(. Nebo jak tu pozici urci?
Ja s timhle proste nesouhlasim. Je to jako ve vsech odvetvich, bud chces pracovat nebo mit rodinu. Oboji moc dohromady nejde.
No, uz vidim, jak US open vyhraje a pak to bude mit takovou divnou pachut. Jako uz si to davno mohla vybojovat to nasazeni, jen proto, ze je "lina" a nechce hrat dokud nebude vsechny porazet, se to musi resit takto?
No, nevim. To ted budou mit vsechny vysoko postavene holky deti a vracet se budou jako nasazeny?
No, jen mi je lito Kim a Viky, ze se toho vcas nedozily.
Reagovat
Krisboy
Kim žádné zvýhodňování nepotřebovala.
Reagovat
bella
To ani Vika a ani Serena. Kvalita se prosadi rychle sama.
Reagovat
smazaný uživatel
Na jednej strane ju chces ako nenasadenu, na druhu, uz vidis ako USO vyhraje...

Nemyslis, ze clovek ktoreho vidis ako vitaza by mal byt logicky uz len z tohto titulu nasadený. Nevynimajúc tych xy GS titulov...

Tenis je sport, ktory je drastický, si zranený, padáš rebríčkom, nemas rebricek, nehras turnaje. Je to špecifické. V ostatných odvetviach sa zranený športovec okamzite vracia na úroven, kde skoncil. Práve preto su tenisové výnimky úplne ale úplne na mieste.
Reagovat
bella
Ja ji hlavne vidim jako hracku na odpovidajicim miste, coz nasazena mista nejsou, tecka!! Vykonnost na to nema.
Pokud vyhraje (protoze ji to tim nasazenim dost usnadni), tak o to vic to bude divny (ze ji pomohli) a bude to proste divny.
Jinak ja osobne si vazne nemyslim, ze ona vyhraje. Muzou ji pomahat jak chteji.
Reagovat
ttopi
Takhle - samozřejmě, že je to role, kterou my chlapi vesměs neznáme (jsou i výjimky, kdy je doma chlap). Ale na druhou stranu, tohle je uvnitř WTA, kde chlapi nehrají, takže to asi není správný argument.

Ale objektivně, když je hráčka z těchto důvodů na mateřský, neměla by se propadat žebříčkem úplně stejně, jako kdyby na turnajích hrála, ale neuhrávala žádné body. Nevím, jak funguje přesně chráněný žebříček, ale pokud má třeba hráčka během pauzy k obhajobě 2000 bodů, dá se předpokládat, že je spíše všechny neobhájí. Na druhou stranu některé určitě ano.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist