Úspěšný kvalifikant Rosol skončil na challengeru v Irvingu v prvním kole na Belluccim

15. 3. 2017, 22:11
Aktuality 8
CHALLENGER IRVING - Lukáš Rosol si mezi turnaji Masters v Indian Wells a Miami odskočil na challenger v texaském Irvingu, kde si připsal tři vítězné zápasy v kvalifikaci. V hlavní soutěži ale další výhru nepřidal, v prvním kole podlehl ve třech setech Brazilci Thomazi Belluccimu.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Na challenger do Irvingu se sjíždějí i tenisté, kteří akce této kategorie obvykle nevyhledávají. Soutěž se totiž koná v průběhu druhého týdne turnaje Masters 1000 v Indian Wells a týden před dalším podnikem Masters v Miami. A tak část neúspěšných hráčů BNP Paribas Open uvítá během přesunu z Kalifornie na Floridu možnost využít volného týdne k účasti na menším turnaji v Texasu.

Premiérový ročník 2014 vyhrál Lukáš Rosol. Ten se letos vrací po zranění a když v Indian Wells skončil už v 1. kole kvalifikace, měl před sebou dva volné týdny. V Americe se však neflákal a potřetí zavítal do Irvingu. Aktuálně 155. hráč světa musel začínat už v kvalifikaci, co dokazuje kvalitní obsazení soutěže.

Jednatřicetiletý Rosol kvalifikačním sítem prošel, když postupně porazil Chorvata Paviče, Slováka Gomboše a Rusa Gabašviliho. V hlavní soutěži ale další výhru nezaznamenal, s o dva roky mladším Brazilcem Thomazem Belluccim prohrál 6-3 5-7 6-4.

V první sadě měla Rosol za stavu 2-2 a 40-0 tři brejkboly, ale pak prohrál 3 z 16 výměn a rázem prohrával 2-5. Dva setboly při svém podání odvrátil, ale zachránit set nedokázal. V druhém dějství český tenista přišel o náskok 4-1 a za stavu 5-4 zahodil setbol, rozhodující set si však přeci jen vynutil.  

Ovšem postup do osmifinále se mu vybojovat nepovedlo. Sice otočil vývoj z 1-3 na 4-3, jenže poslední tři gamy patřili levou rukou hrajícímu Jihoameričanovi, který tak zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 3-1

Nejvýše nasazenými hráči jsou letos v Irvingu Španěl Marcel Granollers, Ital Paolo Lorenzi, Rus Karen Chačanov, Gruzínec Nikolož Basilašvili a Chorvat Borna Čorič. Startují také Němec Dustin Brown, Francouz Jeremy Chardy či Rus Andrej Rubljov.

• CHALLENGER IRVING •
USA / Florida, tv. povrch, 150.000 dolarů
středeční výsledky (15. 03. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bellucci (Braz.) - Rosol (ČR) 6-3 5-7 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
peggy
Nehazela bych Lukase do pytle,musi se sebrat!Nejdrive nervy,zacit premyslet nad hrou a on umi.Dobry v DC,dokazal byt kruty i na top 10.Tak tedy Lukasi srovnej si to a makej!!!
Reagovat
smazaný uživatel
já to předpovídal již před rokem, má předpovědi se vyplnily.....
Je to přesně rok co mu Šavrda předpovídal top 20, roku utekl a on je top 200:)
Reagovat
babolat.cz
absolutně zbytečná zpráva, stačí bohatě Blesk
Reagovat
Fandina
pro lidi, kteří Blesk nečtou, ale podstatná
Reagovat
KjuR
měl Rosol*
tři gamy patřily*

:)
Reagovat
safi1313
ten už nikoho nezajímá. ať už skončí
Reagovat
Ondra979
tak zase jeste pred rokem nam pomohl v DC, ale ted je to bida, takhle se bude placat asi nejakou dobu v druhe stovce a az se vypadne i zni tak to by to mel radsi zabalit..nidky jsem mu moc nefandil/krome DC takze je mi to i celkem fuk
Reagovat
Marduch
toto JE kvalitní příspěvek :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist