Úvodní den ve Stromovce: Smítková zazářila a postupuje, Záhlavová končí

14. 5. 2013, 20:22
Aktuality 0
ITF PRAHA - Dnešním dnem v pražské Stromovce odstartoval již čtvrtý ročník turnaje kategorie ITF - Sparta Prague Open. V rámci dnešního dne se odehrálo celkem šest zápasů dvouhry, přičemž o největší překvapení se postarala teprve osmnáctiletá Češka Tereza Smítková, která hladce porazila pátou nasazenou Johannu Larssonovou. Naopak Sandra Záhlavová nenavázala na dobré výkony z kvalifikace a na turnaji dohrála.
Tereza Smítková

O největší překvapení úvodního dne hlavní soutěže se dnes v pražské Stromovce postarala Tereza Smítková. Osmnáctiletá česká naděje dokázala skvěle využít divoké karty, díky které na turnaji startuje a ve svém prvním zápase doslova zazářila. Smítková hladce ve dvou setech porazila pátou nasazenou a 65. hráčku světa Johannu Larssonovou a připsala si tak nejcennější skalp v kariéře. Švédka, která už v minulosti byla v Top 50, konkrétně na 46. místě v žebříčku WTA, v dnešním klání podlehla jednoznačně 2-6 4-6.

Na svou mladší krajanku nedokázala navázat Sandra Záhlavová. Ta ve Stromovce sice úspěšně a dokonce bez ztráty setu prošla kvalifikací, ale v úvodním kole hlavní soutěže nestačila na Srbku Vesnu Doloncovou, s níž prohrála 2-6 4-6.

Stejně tak se s turnajem rozloučila i čtvrtá nasazená Němka Annika Becková, jež tak v Praze neobhájí loňské osmifinále. 62. tenistka světa podlehla Rumunce Alexandře Cadantuové 1-6 4-6.

Naopak osmá nasazená hráčka Japonka Misaki Doiová svou roli bez potíží potvrdila, když nedala šanci Karolíně Anně Schmiedlové. Japonka Slovenku smetla bleskově dvakrát 6-1 a postoupila do 2. kola.

V něm jsou i Američanka Maria Sanchezová či Chorvatka Ana Vrljičovová. Ta dnes po třísetové bitvě zvítězila nad Izraelkou Sharah Peerovou 4-6 6-4 a 6-3.

V Praze se kromě dvouher rozjely i deblové zápasy. Do soutěže dnes vítězně vstoupily Lucie Hradecká a Jana Čepelová. česko-slovenský pár nadělil duu Klepačová/Klemeschitsová v úvodním setu 'kanára' a ve druhém ztratily pouhé čtyři hry.

Ve čtvrtfinále se pár Hradecká/Čepelová utká s nasazenými jedničkami, kterými jsou v Praze Barbora Záhlavová-Strýcová a Renata Voráčová. Ty se ale dnes na výhru pořádně nadřely, nad dalším domácím párem Kristýna Plíšková/Denisa Allertová zvítězily až v super tie-brejku.

Už zítra se v pražské Stromovce představí největší hvězdy, mezi kterými bude nasazená jednička Klára Zakopalová, obhájkyně titulu Lucie Šafářová, třetí nasazená a vítězka vůbec prvního ročníku turnaje z roku 2010 Lucie Hradecká, mladé a nadějné Kristýna Plíšková a Kateřina Siniaková nebo čerstvá vítězka turnaje ITF v Trnavě Barbora Záhlavová-Strýcová.

Výsledky - Sparta Prague Open (antuka, dotace 100.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Smitková (ČR) - Larssonová (5-Švéd.) 6:2, 6:4, Doloncová (Srb.) - Záhlavová (ČR) 6:2, 6:4, Doiová (8-Jap.) - Schmiedlová (SR) 6:1, 6:1, Cadantuová (Rum.) - Becková (4-Něm.) 6:1, 6:4, Sanchezová (USA) - Daniiliduová (Řec.) 6:2, 6:2, Vrljičová (Chorv.) - Peerová (Izr.) 4:6, 6:4, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hrdinová, Falconiová (2-ČR/USA) - Cohenová, Riskeová (USA) 4:6, 6:2, 10:4, Hradecká, Čepelová (ČR/SR) - Klemenschitsová, Klepačová (Rak./Slovin.) 6:0, 6:4, Záhlavová-Strýcová, Voráčová (1-ČR) - Allertová, Krist. Plíšková (ČR) 6:4, 4:6, 10:8, Dabrowská, Sanchezová (Kan./USA) - Heinová, Paterová (ČR) 4:6, 7:5, 10:7.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist