Už 14. vítězství v řadě. Kerberová za necelou hodinu postoupila do semifinále Australian Open

24. 1. 2018, 02:09
Aktuality 15
AUSTRALIAN OPEN - Angelique Kerberová se ve čtvrtfinále letošního Australian Open moc nezapotila. Postup jí totiž nevynucenými chybami darovala Madison Keysová, kterou předloňská šampionka za 51 minut hry hladce porazila a vyhrála i 14. letošní zápas. Navíc si zajistila návrat do elitní desítky žebříčku WTA.
Profily hráčů
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová prožívá po loňském mizerném roce znovuzrození. Třicetiletá Němka letos vyhrála všech 14 zápasů, když nenašla přemožitelku v Hopman Cupu, vyhrála turnaj WTA v Sydney, kde ukončila 16měsíční čekání na 11. kariérní titul, a dnes postoupila do semifinále Australian Open.

Předloňská šampionka úvodního grandslamu sezony nedala šanci krajance Friedsamové, Chorvatce Vekičové, bývalé vítězce Šarapovové a v osmifinále po obratu udolala v životní formě hrající Su-Wei Hsieh. V dnešním čtvrtfinálovém duelu strávila na kurtu jen 51 minut hry a porazila 6-1 6-2 chybující Madison Keysovou, proti níž vyhrála sedmý z osmi soubojů.

Keysová dnešní duel absolutně nezvládla. Vyjma tří gamů, které získala, kupila nevynucené chyby, celkem jich nasbírala 25, a trefila jen 13 winnerů, stejně jako Kerberová, jež ovšem udělala pouhých sedm chyb.

Keysová do prvního dnešního ženského čtvrtfinále vstoupila hodně nervózně a po chybách soupeřce nabídla tři brejkboly. Ty sice odvrátila, nicméně dalšími chybami o svůj první servis přišla. V následujícím gamu nevyužila dva brejkboly a v dalším průběhu úvodního dějství neměla šanci.

Kerberová hrála naprosto s přehledem, precizně se bránila a ve vhodných momentech se nebála zaútočit. Keysová naopak příliš chybovala, ale "kanár" nakonec v Rod Laver Areně nezazpíval, jelikož Američanka v páté hře zastavila šňůru vyhraných gamů Němky. Na další hru se ovšem nezmohla a za 22 minut první set ztratila.

Také ve druhé sadě pokračovala Keysová ve smršti nevynucených chyb a rychle ztratila první tři gamy. Poté se na chvíli vzchopila, uhájila podání a Kerberovou poprvé brejkla, čímž se vrátila zpět do zápasu. Američanka se ovšem rychle vrátila ke hře z prvního setu, dalším darovaným brejkem poslala Němku znovu do vedení a už neuhrála jediný game.

"Proti Madison je to vždy těžké, má výborný servis a hraje agresivně od základní čáry. Zápas jsem si užila, v Rod Laver Areně to miluju, mám na tenhle kurt krásné vzpomínky. Jsem šťastná, že si tu můžu znovu zahrát semifinále," řekla vítězka Australian Open 2016.

Kerberová je v semifinále grandslamu pošesté v kariéře, poprvé od předloňského triumfu na US Open a podruhé v Melbourne, a má v něm úspěšnost 3-2. Dnešní výhrou si navíc zajistila návrat do Top 10.

Na své čtvrté kariérní finále na akcích velké čtyřky zaútočí proti vítězce posledního čtvrtfinálového klání mezi Karolínou Plíškovou a Simonou Halepovou. Druhou semifinálovou dvojici již včera utvořily Elise Mertensová a Caroline Wozniacká.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 55,000.000 australských dolarů
středeční výsledky (24. 1. 2018)
• Dvouhra ženy - čtvrtfinále •
Kerberová (21-Něm.) - Keysová (17-USA) 6-1 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
janek_da
Andělko, dotáhni to prosím. A když ne, tak nevadí, jsi top.
Reagovat
Hector21
není to Kerberos, je to Fénix vstanuvší z popela...

ideální semi, a teď vypráskej Help i Woz/Mert...

trhej!
Reagovat
Dobry-den
Halep - Plíšková 7:6(9) 7:6(12)
Reagovat
Krisboy
Pěknej vejprask :) Gratuluju, Angie!
Reagovat
vrabejka
Tak to sem nečekal :) V semifinále čeká Angie zapas turnaje ktery ukáže jestli fakt ma na titul.
Reagovat
Rogers
Má pravdu ten chlapec. Určitě betony jsou likvidační, ale měl by se zamyslet také nad svým stylem případně nad včasným ukončením kariéry.
Tím svým silovým tenisem zmrzačil nejen sebe, ale i několik generací juniorů. Pokud do toho hoši hodiny řežou jako hluchý do vrat, tak to musí mít následky. Dále také pospíchají na kurt bez doléčení. Kvůli amíkům zakažte jim meldolium, aby měli komplikace...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč s tim otravuješ u článku o ženském qf?
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BeT5pXrBkt7/

Přepadl záchvat potřeby se zařadit k tzv. lepošolidem.
Reagovat
Frick
Co na to Fulnek?
Reagovat
FulnekUltras
nic nevidím - popiš ;)
Reagovat
Frick
Poslednich 5 let se snazim nevnimat muze, ktery si rika, ze je nas prezident, snazim se neslyset a necist zpravy o jeho aktivitach, nevidet videa s jeho projevy a vystupy na verejnosti... Reprezentuji nasi zemi a jsem na nas hrda! Za to, kam jsme se od roku 1989 posunuli, za nasi pracovitost a houzevnatost. Take v tenise vsichni dokazujeme, jak strasne silny a zarputily cesky narod je! Pojdme volit, at mame prezidenta, na ktereho budeme opet hrdi! #casnazmenu #mujprezident2018
Reagovat
FulnekUltras
u téhle řiťokrutné kreaturky mě to ani nepřekvapuje ;) sám za sebe musím říct, že před 5 lety v 1. kole mi to ještě bylo jedno...
Reagovat
smazaný uživatel
Když byla nejlepší hrála kulový. Když je dole hraje světový tenis. Proč Bože proč
Reagovat
FulnekUltras
víš jaká je to lehkost bez baťohu? ;)
Reagovat
Fandina
Má nového trenéra, tak třeba i proto.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist