Už jen jedna výhra! Krejčíková se Siniakovou jsou poprvé ve finále US Open

9. 9. 2022, 06:27
Aktuality 11
US OPEN - Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou dělí už jen jedna výhra od zkompletování kariérního grandslamu. Poprvé do finále US Open české vítězky pěti grandslamů postoupily po vítězství 6-3 6-7 6-3 nad americko-australskou dvojici Nicole Melicharová-Martinezová a Ellen Perezová. O již třetí letošní triumf na akcích 'velké čtyřky' si zahrají s dvojicí Caroline Dolehideová a Storm Sandersová, nebo párem Caty McNallyová a Taylor Townsendová.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková budou ve finále usilovat o první triumf z Flushing Meadows, který jim jako jediný chybí ve sbírce grandslamových úspěchů. Česká dvojice už dvakrát vyhrála Wimbledon (2018, 2022) i French Open (2018, 2021) a jednou Australian Open (2022).

Krejčíková se Siniakovou za první společnou účastí ve finále US Open vykročily rázně a první set proti americko-australské dvojici Nicole Melicharová-Martinezová a Ellen Perezová získaly poté, co si vypracovaly vedení 4-0. Ve druhém naopak ztrátu nabraly a i když dokázaly ze skóre 2-5 srovnat, soupeřky uspěly 7-4 v tie-breaku.

Rozhodující sada už byla opět v režii české dvojice. Krejčíková se Siniakovou se ujaly vedení 3-1, náskok udržely až do konce a už jen jedna výhra je dělí od zkompletování kariérního grandslamu ve čtyřhře.

"Bylo super, že jsme zůstaly aktivní. Dobře jsme začaly, já ale poté měla výpadek. Jsem hrozně ráda, že mě Bára podržela. Chytly jsme začátek třetího setu, bojovaly. To nám dost pomohlo," řekla Siniaková, jež s Krejčíkovou letos na grandslamech už triumfovaly v Melbourne i ve Wimbledonu.

Ve finále nastoupí proti vítězkám pátečního semifinále, v němž se utká americko-australská dvojice Caroline Dolehideová a Storm Sandersová s domácím párem Caty McNallyová a Taylor Townsendová.

Bez ohledu na výsledek bude Siniaková po US Open opět světovou deblovou jedničkou.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 60.100.000 dolarů
čtvrteční výsledky (8. 9. 2022)
• Dvouhra žen - semifinále •
Šwiateková (1-Pol.) - Sabalenová (6-Běl.) 3-6 6-1 6-4
Džabúrová (5-Tun.) - Garciaová (17-Fr.) 6-1 6-3
• Čtyřhra žen - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (3-ČR) - Melicharová-Martinezová/Perezová (10-USA/Austr.) 6-3 6-7(4) 6-3
• Smíšená čtyřhra - semifinále •
Sandersová/Peers (4-Austr.) - Blumberg/McNallyová (USA) 6-2 6-7(5) 10-8
Flipkensová/Roger-Vasselin (Belg./Fr.) - Shuai Zhang/Pavič (2-Čína/Chorv.) 6-4 5-7 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
škoda že se zápas hrál až tak pozdě a tak ho moc lidí asi nevidělo. Na začátku druhýho setu měla Katka menší krizi a holky proto celej set jen dotahovaly což se jim i podařilo, ale pak zkazily závěr TB. Ve třetím setu už ale byly jasně lepší a zaslouženě vyhrály ... smile
Po postupu do finále si můžou odškrtnout dva splněný cíle: mají už na 99% jistej letošní TM a Katka bude od pondělka zase světovou jedničkou ... smile
Zbývá ještě poslední krůček k tomu největšímu cíli: získat kariérní Super GS (zisk všech 4 GS + OH + TM). Cíl je to reálnej protože soupeřky ve finále budou zhruba na stejný úrovni jako jejich soupeřky ve ČF a v SF. Pokud KrejSi zahrajou svůj standard tak by měly vyhrát ...
Reagovat
Jan
Přeji jim to. Ale nic není jisté. Může se to zvrtnout, což bych nerad.
Reagovat
Krisboy
Proč si to nepřečteš na Aeronetu?
Reagovat
Jan
Jdi si píchnout 4. dávku a neotravuj.
Reagovat
Krisboy
Jakou dávku? Zbláznil ses z těch ruskej sraček definitivně?
Reagovat
Jan
Když věříš našim zprávám, jsi určitě vakcinovaný proti covidu.
Reagovat
Krisboy
smile
Dejuji ti. Definitivně jsi povtrdil, že jsi skutečně hlupák s černobílým viděním světa.

Anebo bůh. Jak jinak bys mohl vědět, čemu já věřím a jestli jsem očkován?

Takže buď bůh nebo primitiv s vymytým mozkem.

Bůh není.
Reagovat
tommr
jj jistýho nemají nic. Myslel jsem že ve finále budou hrát proti Dolehide/Sanders což by byly sice těžký ale hratelný soupeřky. McNally/Townsend jsou oproti tomu pro mě velkou neznámou ...
Reagovat
aligo
Holky hrály super a je zajímavé že ČF a SF skončily naprosto totožným výsledkem, včetně míčků v teibreaku druhého setu smilesmile
Reagovat
tommr
to polevení ve druhým setu by se ve finále mohlo vymstít ...
Reagovat
Nenela
Spravne tommre, jen si tommruj, at holky vyhrajou. Neni nad tve cerne predpovedi, uspech je zarucensmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist