V 17 letech hrála Fed Cup naposledy. Teď čtyřiatřicetiletá Hingisová chystá návrat

25. 1. 2015, 20:49
Aktuality 38
Po téměř 17 letech se bývalá světová jednička Martina Hingisová chystá reprezentovat Švýcarsko ve Fed Cupu, který si zahrála naposledy jako sedmnáctiletá dívka. Prezident Švýcarského tenisového svazu René Stammbach uvedl, že čtyřiatřicetiletá vítězka pěti grandslamů ve dvouhře a devíti ve čtyřhře, by měla nastoupit 18. a 19. dubna v baráži o Světovou skupinu. Nejprve však švýcarské tenistky musejí uspět v únorovém utkání proti Švédsku v Helsingborgu.
Profily hráčů
Martina Hingisová

"Chce hrát, a také musí," řekl Stammbach listu Le Matin. Hingisovou totiž láká start na olympijských hrách v Riu de Janeiro v příštím roce, který je podmíněn účastí ve Fed Cupu.

Hingisová, která se s tenisem už několikrát rozloučila a zase se na kurty vrátila, nastupuje v posledních letech ve čtyřhře. Loni vyhrála tři turnaje, letos už získala deblový titul v Brisbane.

Ve Fed Cupu košická rodačka reprezentovala naposledy v září 1998 v prohraném finále se Španělskem. Tehdy vyhrála obě své dvouhry proti Conchitě Martínezové i Arantxe Sánchezové-Vicariové, ale v rozhodující čtyřhře s Patty Schnyderovou neuspěly.

Když Hingisová ve Fed Cupu startovala naposledy, byla ještě sedmnáctiletou dívkou. Přesto za Švýcarsko stihla odehrát 30 zápasů v singlu i deblu a utrpěla jen čtyři porážky. V týmové soutěži totiž hrála už od svých 14 let.

Švýcarsko má v současnosti tři hráčky v Top 100 žebříčku WTA: sedmnáctiletou Belindu Bencicovou, Timeu Bacsinszkou a Stefanii Oprandiovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
Cico93
Verím, že si spolu zahrajú na budúcoročných OH v mixu.
Reagovat
smazaný uživatel
a vedle kurtu už radši bude předem přistavená sanitka.
Reagovat
Cico93
zase nepreháňaj.
Reagovat
Gulbis
Stefanie Oprandi - neznám
Reagovat
smazaný uživatel
to je spojenie Oprandiovej a Voegeleovej :D :D :D
Reagovat
Fandina
:-))))))))
Reagovat
Cico93
Stale ju berem za našu. Škoda, že hraje len 4 hry, ale aspoň to.
Reagovat
smazaný uživatel
A taktiež Belinda Bencicová. Kde by bol ten švajčiarsky ženský tenis bez Sloveniek? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Belinda samozrejme nie je legenda, ale pôvodom Slovenka. :-)
Reagovat
Cico93
Možno sa legendou stane.
Reagovat
Jan
I za naši :) Vyrůstala v Rožnově pod Radhoštěm. Česká matka, slovensko-maďarský otec :) Kdyby to úředníci nepokazili, mohla mít i české občanství :)
Reagovat
VlS
Já si myslím, že Martina českej pas má, pokud to vím správně, ona žila před emigrací s mámou v Rožnově ( po rozvodu Melánie s Hingisem) a v nějakým rozhovoru řekla, že se cítí jako Švýcarka a Češka, ale je to fuk.
Reagovat
blixa
Já ti nevím, ale jak to líčil Černošek, tak asi nemá. On tehdy usiloval o to aby za nás hrála, ona taky chtěla, ale dementní úředníci trvali na tom, že musí vrátit švýcarský pas, což odmítla, takže z toho sešlo.
Reagovat
VlS
Nevím, ale souběh Českýho a Švýcarskýho pasu není nic mimořádnýho. Já nevím, jestli a když tak jak dlouho má Martina ve Švajcu občanství, tam je to hóóódně složitý ( pas ti tam myslím dají i na základě trvalého pobytu a občanství se tam fakt uděluje strašně složitě a dlouho.
Naopak tady to problém nebyl, moji kanadští příbuzní, kteří se už c Kanadě narodili, dostali baše občanství na základě občanstvim jejich rodičů úplně bez problému a samozřejmě se nezbavili kanadského občanství. Tam byl problém s USA, kde byla nějaká mezinárodní smlouva mezi ČSR a USA z dvacátejch let miňulýho století, podle které babytím jednoho občanství to druhé zanikalo, ale teď už je to vyřešený i tam.
Spíš Martina, jestli byla v nějaké fázi získávání občanství by si reprezenací ČR mohla hodně zkomplikovat život ve Švýcarsku.
Reagovat
blixa
No já si pamatuju, že jednu dobu to problém právě byl, obávám se že se Martina do toho zrovna strefila. Byla taková nešťastná doba, nevím už jak dlouho trvala, jestli dva-tři roky, kdy s tím úředníci dělali šílej opruz a vyžadovali vrácení občanství toho druhého státu.
Reagovat
slacker
nevim cemu se divite? nebo van snad nekde povoli novou svatbu bez predchoziho rozvodu?
Reagovat
George_Renel
V zemích s mnohoženstvím klidně. A podobně to zase jiné země mají s více oasy.
Reagovat
George_Renel
V zemích s mnohoženstvím klidně. A podobně to zase jiné země mají s více oasy.
Reagovat
slacker
A povoli tam nebo jinde zene nekolik manzelu?
Reagovat
VlS
Ano, prakticky úplně všude, můžeš být taky vdovec.
Reagovat
slacker
A do ktere armady ktereho statu narukujes az bude vojna?
Reagovat
VlS
Nevím, podle toho, která má hezčí uniformy. Já s tebou souhlasím, že multi občanství s sebou nese řadu problémů, přesto existuje. Stejně jako manželství nezaručuje ( a v normálních státech ani nechrání ) sexuální a duševní věrnost, nezajistí občanství ani věrnost občanskou. Nemyslím, že z praktického hlediska to vytváří zásadní problém.
Reagovat
Fandina
Institut dvojího občanství i více existuje a třeba v tenisu se to řeší tak, že si jednoduše jednu zemi vybereš a tím to končí.
Reagovat
slacker
No ale ty zemi (a jeho obcanum) kterou si nevyberes se to asi moc libit nebude.
Reagovat
Fandina
Možná to byl důvod, proč na Martině žádali vrátit švýcarský. Ale nevím, možná to byl jiný důvod, zákony, předpisy, jisté je, že náš pas nedostala. A je samozřejmě na každém, kdo má dvojí občanství, aby rozhodl podle svého a je to na něm, jeho věc.
Reagovat
blixa
Proč ne ? Je snad jejich majetek nebo co ?
Reagovat
slacker
Klidne si hraj stridave za Slavii i Spartu a na podzim i za Ostravu. Ale pochybuji ze v derby budes menit tym v polocasu:-)
Reagovat
blixa
O tom snad nebyla řeč , ne ?
Reagovat
slacker
No o majetku rec take nebyla
Reagovat
VlS
Člověče, už se rozhodni, jestli jsi anarchista, národní socialista nebo nacionál šovinista. Těžko se orientovat co chčeš.
Reagovat
slacker
Ja? To ty se rozhodni kam me zaskatulkujes.
Reagovat
blixa
Já myslím, že když to smícháš, povaříš a přihodíš pár rudých bolševických noků, dostaneš přesně slackera :D
Reagovat
slacker
a kdyz si vezmu dve figurky pana Broucka tak zase dostanu ja vas :-))
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))))
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Hingisová se narodila v Košicích a Bencicová ve Flawilu.
Reagovat
rod_laver
Pokud vím dobře, Martina si postavila v Rožnově i takovou "menší usedlost" mezi Frenštátem a Rožnovem, občas jezdím kolem, když jsem v Beskydech.
Reagovat
VlS
Jo má tam svoje koně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist