V Acapulku postoupily tři Češky, Šafářová končí

24. 2. 2009, 09:11
Aktuality 0
WTA / ATP ACAPULCO - Tři ze čtyř českých tenistek, které se představily první den turnaje v Acapulku, postoupily do druhého kola. Na svou soupeřku nestačila pouze šestá nasazená Lucie Šafářová, která podlehla Italce Robertě Vinciové.
Iveta Benešová

Lucie Šafářová svůj první letošní zápas na antuce nezvládla. V mexickém Acapulku podlehla v 1. kole Italce Robertě Vinciové dvakrát 4-6.

Další české tenistku už ale nezaváhaly. Dlouho se na kurtu nezdržela turnajová čtyřka Iveta Benešová. Ta vyprovodila Ukrajinku Olgu Savčukovou za 49 minut po setech 6-2 6-0.

V dalším kole ji čeká Klára Zakopalová, která měla úlohu proti Francouzce Emilii Loitové mnohem těžší. Nakonec čtvrtfinalistku nedávného turnaje v Paříži udolala 7-5 ve třetím setu a vrátila jí vyřazení z loňského French Open.

Na mexické antuce uspěla také Petra Cetkovská, když Lourdes Dominguezové ze Španělska povolila v každém setu jen dva gamy.

Na turnaji s dotací 220.000 dolarů se představí v úvodním kole ještě Barbora Záhlavová-Strýcová, kterou čeká Slovinka Andreja Klepačová.

Největší favoritkou je Venus Williamsová. "Jsem zde poprvé, ale vyrostla jsem v Kalifornii, tak vím dost o mexické kultuře a mám ji ráda. Doufám, že si udržím formu z minulého týdne a získám 41. titul," těší se na svůj první antukový turnaj sezony Williamsová. V prvním kole ji čeká Španělka Llagosteraová.

Titul obhajuje druhá nasazená Italka Pennettaová. "Flavia je skvělá hráčka, ráda bych se sní ve finále potkala," přeje si světová pětka Venus.

V Acapulku hrají svůj turnaj také muži. Do štědře dotované soutěže vstoupil výhrou 6-1 6-4 nad domácím Echagarayem šestý nasazený Španěl Albert Montaňes. Mezi favority patří Nalbandian, Monfils nebo vítěz dvou letošních turnajů Robredo.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (4-ČR) - Savčuková (Ukr.) 6-2 6-0
Vinciová (It.) - Šafářová (6-ČR) 6-4 6-4
Zakopalová (ČR) - Loitová (Fr.) 4-6 6-4 7-5
Cetkovská (ČR) - Dominguezová (Šp.) 6-2 6-2
Garbinová (7-It.) - Craybasová (USA) 7-6(4) 4-6 6-3
Parmentierová (Fr.) - Torresová-Sandovalová (Mex.) 6-2 6-3

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 1.226.500 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Montaňés (6-Šp.) - Echagaray (Mex.) 6-1 6-4
L. Mayer (Arg.) - Junqueira (Arg.) 7-6(1) 6-3
Bellucci (Braz.) - Devilder (Fr.) 3-6 6-4 6-4
Chela (Arg.) - Cuevas (Urug.) 2-6 6-3 6-2
Gimeno-Traver (Šp.) - N. Lapentti (Ekv.) 6-4 5-7 6-3
Starace (It.) - Hernandez (Šp.) 6-4 6-2
Vassallo Arguello (Arg.) - Navarro (Šp.) 6-3 5-7 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist