V Atlantě se schyluje k repríze loňského finále Fish - Isner

23. 7. 2011, 11:21
Aktuality 0
ATP ATLANTA - Nejlepší americký tenista současnosti Mardy Fish míří za obhajobou titulu na turnaji v Atlantě. Stejně jako loni si ve finále může zahrát s krajanem Johnem Isnerem.
Mardy Fish

Devátý hráč světa Mardy Fish porazil ve čtvrtfinále Inda Somdeva Devvarmana 6-4 6-3 a přiblížil se prvnímu finále od loňského srpna, kdy marně bojoval o titul na Masters v Cincinnati proti Federerovi.

V semifinále ho čeká devatenáctiletý Američan Ryan Harrison, který se tak daleko na turnaji ATP dostal poprvé. Juniora Harrisona nezastavil ve čtvrtfinále krajan Rajeev Ram, přestože měl mečbol. Americký mladík nakonec zvítězil 4-6 6-1 7-6 a díky premiérovému postupu do semifinále turnaje ATP se v pondělí ve světovém žebříčku ze současné 120. pozice poprvé posune do první stovky.

"Jsem z toho celý pryč. To byl vždy můj cíl a sen, doufám, že tam vydržím," uvedl Harrison.

Třetí nasazený John Isner ve čtvrtfinále ztratil pouhých devět fiftýnů po svém podání, než zametl 6-1 6-2 s Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu.

V semifinále bude hrát s Gillesem Mullerem z Lucemburska, který v prvním čtvrtfinále od US Open 2008 vyhrál dva tie-breaky proti turnajové dvojce Kevinu Andersonovi z Jihoafrické republiky.

Zatímco Fish se pokusí poprvé v sezoně probojovat do finále poté, co neuspěl v semifinálových zápasech v Memphisu, Delray Beach a Miami, Isner usiluje o druhý letošní titul. Před dvěma týdny vyhrál turnaj na trávě v Newportu.

- ATP 250 ATLANTA (USA, tv. povrch, 531.000 dolarů) -
páteční výsledky (22. 07. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Fish (1-USA) - Devvarman (8-Ind.) 6-4 6-3
Muller (Luc.) - Anderson (2-JAR) 7-6(3) 7-6(3)
Isner (3-USA) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 6-1 6-2
Harrison - Ram (oba USA) 4-6 6-1 7-6(5)

Semifinálové dvojice: Fish - Harrison, Isner - Muller.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist