V baráži hrají prim týmové jedničky. Hingisová prohrála s Radwaňskou

18. 4. 2015, 16:17
Aktuality 12
FED CUP - Rozehrané barážové duely elitní Světové skupiny Fed Cupu jsou vyrovnané. V Itálii, Nizozemsku i Polsku sbíraly body týmové jedničky. Překvapit se nepodařilo ani Martině Hingisové, jež ve svém prvním singlovém utkání po osmi letech prohrála se světovou devítkou Agnieszkou Radwaňskou. Jedničky zaváhaly pouze v Montrealu, kde se dál trápí Eugenie Bouchardová.
Agnieszka Radwaňská a Martina Hingisová

Bývalá světová jednička Martina Hingisová v první soutěžní dvouhře po osmi letech neuspěla. Čtyřiatřicetiletá Švýcarka podlehla v utkání baráže o Světovou skupinu Fed Cupu 4-6 0-6 Polce Agnieszce Radwaňské

Pětinásobná grandslamová vítězka Hingisová už hraje na WTA Tour pouze čtyřhry a k singlu se nechala přemluvit kvůli personální nouzi ve švýcarském týmu. Do fedcupové sestavy se rodačka z Košic vrátila dokonce po 17 letech, aby si zajistila možnost startu na olympijských hrách v Riu de Janeiro. 

Hingisová sehrála se slavnější ze sester Radwaňských vyrovnaný první set, v němž během 48 minut předvedla několik záblesků svého dřívějšího umění. V druhé sadě už nestačila a byla u míčů o půl kroku později. 

Utkání v Zieloné Góře je po prvním dnu vyrovnané 1-1, neboť švýcarská jednička Timea Bacsinszká v druhém duelu potvrdila svou formu a porazila hladce 6-2 6-1 mladší ze sester Radwaňských Urszulu

Právě 114. hráčka světa by měla hrát proti Hingisové v první nedělní dvouhře a nemusela by být pro slavnou Švýcarku nepřekonatelnou soupeřkou. "Je fajn, že po dnešku vím, že ještě dokážu hrát s těmi nejlepšími," uvedla Hingisová, která přiznala, že porazit Agnieszku 'by se rovnalo zázraku'. 

V neděli čeká veteránku kromě dvouhry ještě čtyřhra, jež může být rozhodující. "No, máme tady dva fyzioterapeuty, takže mají co dělat," řekla Hingisová. "Rozhodneme se zítra, ale dva zápasy za den bych měla zvládnout. Potom mám stejně tři dny volna, takže je jedno, jestli je strávím v nemocnici," rozesmála novináře. 

Stav 1-1 je také v zápasech Nizozemsko - Austrálie, Itálie - USA a Kanada - Rumunsko. Americké tenistky poslala do vedení 1-0 hvězdná Serena Williamsová, jež na antuce v Brindisi zdolala 7-6 6-2 Camilu Giorgiovou. Světová jednička si vylepšila letošní zápasovou bilanci na 19-0, ve Fed Cupu má statistiku 15-0. Vyrovnala Sara Erraniová po výhře nad Lauren Davisovou.

V Nizozemsku se překvapivě drží ve hře o postup mezi elitu domácí tenistky. První bod získala jednička Kiki Bertensová, jež smetla 6-1 6-3 Jarmilu Gajdošovou. Do druhé dvouhry pak sice nenastoupila australská jednička Samantha Stosurová, její náhradnice Casey Dellacquaová se však se situací poprala výhrou 7-5 6-3 nad Arantxou Rusovou vrátila Australanky do hry. 

Týmové jedničky na kurtu zklamaly pouze v Montrealu. V úvodní dvouhře se o překvapení postarala teprve osmnáctiletá Francoise Abandaovájež udolala 4-6 7-5 6-4 hostující jedničku Irinu-Camelii Beguovou a připsala si první výhru v soutěži. Navázat na ni však nedokázala Eugenie Bouchardová. Světová sedmička prohrála dvakrát 4-6 s Aleksandrou Dulgheruovou a utrpěla čtvrtou porážku v řadě. Po Australian Open vyhrála pouze dva ze sedmi zápasů.

• FED CUP, BARÁŽ SVĚTOVÉ SKUPINY I •
sobotní výsledky (18. 04. 2015)
Polsko - Švýcarsko 1-1 ... po sobotních dvouhrách (Zielona Góra, tv. povrch / hala)
A. Radwaňská - Hingisová 6-4 6-0 ... 1-0
U. Radwaňská - Bacsinszká 2-6 1-6 ... 1-1
Itálie - USA 1-1 ... po sobotních dvouhrách (Brindisi, antuka)
Giorgiová - S. Williamsová 6-7(5) 2-6 ... 0-1
Erraniová - Davisová 6-1 6-2 ... 1-1
Nizozemsko - Austrálie 1-1 ... po sobotních dvouhrách ('s-Hertogenbosch, antuka / hala)
Bertensová - Gajdošová 6-1 6-3 ... 1-0
Rusová - Dellacquaová 5-7 3-6 ... 1-1
Kanada - Rumunsko 1-1 ... po sobotních dvouhrách (Montreal, tv. povrch / hala)
Abandaová - Beguová 4-6 7-5 6-4 ... 1-0
Bouchardová - Dulgheruová 4-6 4-6 ... 1-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Alicja hraje uzasne. Ja vazne deblovej par Aga/Alicja mam radsi nez sestry Radwanska :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nehrá debla. Bohvie čo sa tam porobilo 5:2 v druhom a potom kolaps. Možno zranenie??
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem se divil ale asi ji to totalne vystavilo. I v deblu jsou potreba nejake sily a pohyb. Ikdyz je vice o technice a reflexu...
Reagovat
aligo
Martina začínala dostávat křeče... asi už na ten singl fakt nemá...
Reagovat
blixa
No nemá. A ona to dobře ví. Jen si to zkusila a ta trubka kapitánka jí to sežrala i s navijákem :D
Reagovat
aligo
kapitán jí k tomu přemluvil prey :D
Reagovat
blixa
Na někoho se to svést musí ! :D
Reagovat
Davor1
Ona ešte nie je kondične na tej úrovni, aby odohrala 2 plnohodnotné sety v singli. Včera s Agou sa v prvom ešte výborne držala, ale v druhom už nohami nestíhala a preto ten kanár. Dnes prakticky to isté, prvý set vyhrala, v druhom viedla a keď jej došli sily, tak už neuhrala nič. Do štvorhry už kvôli únave neišla. Švajčiarky to zvládli aj tak...
Reagovat
Davor1
Timea dnes Agu totálne rozsekala. Agnieszka nemala najmenšiu šancu od prvej loptičky zápasu. Timea neskutočný BH, výborný servis, agresívna hra, Aga bola neustále pod tlakom a za celý zápas udržala jediný servis, aj to cez zhodu. Dalo sa to čakať, Timea je vynikajúca od začiatku sezóny a Aga presný opak, a čím ďalej sezóna ubieha, tým je horšia. Zrejme ju čaká pád nie len z desiatky, ale aj z dvadsiatky.

Poliaci tento duel podľa mňa podcenili a urobili hneď niekoľko hlúpych chýb. Tou prvou je nominácia Uly ako dvojky, pri jej mizernej forme tam nemá vôbec čo robiť, dvojkou mala byť jednoznačne Linette. Ďalšia veľká chyba- výber povrchu. Len minulý týždeň mali možnosť poliaci v Katowiciach vidieť, aké sú Radwanske v súčasnosti tragické a čím rýchlejší povrch, tým horšie. A zvolia ultrarýchly hard, na ktorom v súčasnosti Aga nemá šancu na žiadnu lepšiu agresívnu hráčku. Lepšia by už bola aj antuka, alebo aspoň ten pomalý hard ako v Singapure na TM napríklad.

Pochybujem, že Ula vyrovná, a ak aj áno, tak debla proti Hingis-Baczinsky poliaci nemajú šancu vyhrať. Z prvej svetovej skupiny tak zrejme spadnú o triedu nižšie, kde ale aj v súčasnosti reálne patria :/
Reagovat
smazaný uživatel
Chybi mi ta Aga ze zacatku lonskyho roku. Uz dlouho ma totalne Aga zasekly mozek, jakoby nevedela co sama vsechno dokaze a ze to dneska Timee furt cpala do BH uz vubec nepochopim. Co tam jeji trener delal? Taky ruce neslouzej jako slouzivaly, dela strasne moc chyb i z lehkych micu.

Timea hrala dobre ale hratelna rozhodne byla, ten jeji forhend byl kolikrat az tragickej a nebyt jeste tragictejsi Agy, tak bysme mohli videt i vyrovnanej tenis. Bohuzel, ta hracka z let 2012 a 2013 uz neexistuje. Doufam, ze to je jenom docasne ale uz to trva dost dlouho a kdyz jednou za cas vykoukne nejaka vlastovka, tak nas za par tydnu hnedka Aga vrati zpatky do reality.

S Linette s tebou souhlasim. V soucasnosti mnohem lepsi nez Ula.
Reagovat
Davor1
V súvislosti s tou hlavou Agy, niekde som čítal, že prehrala už 24 zápasov v rade, v ktorých prehrala prvý set. Nie som si úplne istý tým číslom, ale určite je to viac ako 20. To už naozaj niečo naznačuje. Naposledy dokázala otočiť zápas vlani na AO. A vtedy asi naposledy hrala ten svoj lepší tenis, plus ešte v Kanade v auguste.

Mala by sa vrátiť k tej svojej typickej hre, snaha o zmenu je síce pozitívna, ale očividne to neide a nefunguje. Musí sa zmieriť s tým, že GS nevyhrá, ale udržať sa v desiatke by mal byť stále cieľ a na to by jej malo stačiť aj to, čo hrala posledných 4-5 rokov. Musí hrať to, v čom je dobrá a nie to, v čom nie je, je to kontraproduktívne.

Ja dúfam, že sa čo najrýchlejšie spamätá, príklad si môže zobrať z Angie, ktorá bola od začiatku sezóny podobne tragická a zrazu je vo fantastickej forme, vyhrala Charleston a dnes hrá zase parádne a Nasťu doslova valcuje...

Ula už prehrala prvý set, ide to podľa očakávania...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja si nemyslim, ze by Aga predtim nemela hru na GS turnaj. I predtim mela moc dobre vysledky na GS i jinych a mockrat nebyla daleko i s tou starou hrou. Spise si myslim, ze se do toho strasne tlaci sama a nesnazi se najit v tech hrach nejaky kompromis. Je to furt skvela hracka (technicky s citem v ruce pravdepodobne nejlepsi) ale musi si trochu verit a vice se prizpusobit jako to delala v roce 2013. Tam byla kolikrat agresivnejsi nez spousta ranarek, treba v Kanade. Ale nesnazila se do toho cpat tak najivne.

Mno a ted koukam, ze ma ve Stughartu Errani v prvnim kole. Mno to bude hnedka antukova drticka...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist