V českém týmu panuje dobrá nálada. Švýcaři věří v postup

29. 1. 2013, 20:45
Aktuality 7
Bez komplikací a v dobré náladě pokračují čeští tenisté v přípravě na první kolo Davisova poháru. Od pondělního odpoledne už s obhájci titulu trénuje i jednička Tomáš Berdych a zlepšuje se stav Lukáše Rosola.
Český daviscupový tým

Šestý hráč světa Berdych se připojil k týmu v pondělí odpoledne a ještě v podvečer absolvoval první seznamovací trénink. Další měl v hale Palexpo v úterý, aby si rychle zvykl na povrch, který je pomalejší než ten, na kterém hrál v Melbourne. 

"Ten kurt je tady pomalejší než na Australian Open, ale to je logické a nevidím v tom žádný problém. Je čas si na něj zvyknout," řekl Berdych na tiskové konferenci v Ženevě a dodal, že obhájit titul bude těžké. "Neuvěřitelně složité," řekl. 

Se stále lepšími pocity trénoval Rosol, který je při neúčasti zraněného Radka Štěpánka českou dvojkou. V minulém týdnu se Rosol potýkal s virózou, ale ve Švýcarsku se cítí dobře. "Zlepšuje se to a vidím to pozitivně. Cítím se skoro na devadesát pět procent. Bude to v pohodě," řekl po tréninku s Ivo Minářem. 

V pondělí si český tým zašel do japonské restaurace na večeři, při které vařil kuchař přímo před nimi a plamen šlehal vysoko ke stropu. "Maso, ryby a sushi dle chuti. Všechno je v pohodě, nálada výborná," řekl ČTK mluvčí týmu Karel Tejkal. Podle jeho slov je tým i ve spojení se Štěpánkem, který v pondělí podstoupil operaci vyhřezlé ploténky krční páteře. "Máme radost, že je Radek OK," dodal Tejkal. 

Švýcaři, kterým chybí v sestavě druhý hráč světa Roger Federer, by rádi prolomili neúspěšnou sérii - v prvním kole Světové skupiny nevyhráli od roku 2004. "Vyhrajeme, protože naše motivace to dokázat je obrovská," řekl odvážně Michael Lammer (357. hráč ATP). Jedničkou Švýcarů je světová sedmnáctka Stanislas Wawrinka a roli druhého singlisty bude nejspíše plnit Marco Chiudinelli (139. ATP). 

"Každý zápas a každé kolo je v Davisově poháru jiné. Stan už mnohokrát dokázal, že je schopen porazit kohokoli a i Marco dosáhl v Davis Cupu vynikajících výsledků," řekl švýcarský kapitán Severin Lüthi. Chiudinelli zdolal v roce 2007 v DC Španěla Fernanda Verdaska, ale z dalších devíti dvouher vyhrál jedinou. 

Wawrinka má ve dvouhrách DC bilanci 15 výher a 11 proher. Z Melbourne přiletěl povzbuzen po osmifinále Australian Open, v kterém až po pěti hodinách prohrál s pozdějším vítězem turnaje Novakem Djokovičem. "Češi jsou velkou výzvou a ten zápas s Djokovičem mi dodal hodně sebevědomí," řekl Wawrinka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Tak kluci, zvyknout na povrch, potrénovat a držím palce ... ať vyhrajete ... pojď pojď pojď
Reagovat
gigin
"moji" kluci (hosté) v Belgii to samé.
Reagovat
gigin
kluci (hosté) v Tunisu, jakbysmet!!
Reagovat
Fandina
gigine ... jasně že čeští kluci ... jak jinak na mateřském webu ... úsměv
Reagovat
gigin
Fandinko!! Naši kluci taky.
Reagovat
Fandina
a já ještě přeji svým slovenským a polským koníčkům :-) jindy bych ještě přála Švajcu ... úsměv
Reagovat
gigin
Fandi, Fandinko, fandi....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist