V Charlestonu nebyla nouze o překvapení. Vypadly tři favoritky

16. 4. 2009, 22:28
Aktuality 3
WTA CHARLESTON - Na zelené antuce v Charlestonu se do čtvrtfinále dostala hladkým způsobem Ruska Dementěvová. Další favoritky však narazily na odpor soupeřek, Zvonarevovou ze hry vyřadilo zranění.
Venus Williamsová

Favorizovaná americká tenistka Venus Williamsová nečekaně vypadla už ve třetím kole. Druhá nasazená hráčka podlehla v boji o čtvrtfinále 4-6 6-7 devatenáctileté Němce Sabině Lisické, která v životní triumf proměnila hned první vzájemný zápas s pětinásobnou wimbledonskou vítězkou. V tie-breaku k tomu potřebovala tři mečboly.

Na charlestonské zelené antuce se nedařilo ani další Američance Melanii Oudinové. Fedcupová reprezentantka už se může začít chystat na brněnské semifinále proti českým tenistkám, protože podlehla turnajové šestce Marion Bartoliové z Francie hladce 4-6 1-6.

Selhání Williamsové usnadnilo cestu za třetím letošním titulem Jeleně Dementěvové. Ruská tenistka dnes smetla domácí Varvaru Lepčenkovou dvakrát 6-1 a o zopakování loňského semifinále bude usilovat proti sedmé nasazené Slovence Cibulkové.

Dementěvová se po svém utkání vyjádřila k vyřazení své největší soupeřky v boji o titul. "Co na to říct? Konkurence je obrovská, musíte být připraveni i na první kola, obzvlášť teď na antuce," mínila sedmadvacetiletá rodačka z Moskvy.

Zvonarevovou zradil zraněný kotník
Při prvním letošním zápase na antuce si Věra Zvonarevová poranila kotník. De Los Riosovou ještě porazila, ale ve třetím kole proti Francouzce Virginii Razzanové byla nucena utkání vzdát. Už za stavu 1-1 si bolavou část nohy nechávala ledovat, ale bolest byla tak silná, že třetí nasazená hráčka se slzami v očích kurt předčasně opustila a přišla o možnost obhájení loňského finále.

Překvapivě vypadla také čtvrtá nasazená Naďa Petrovová. Ruska proti Maďarce Czinkové sice lépe začala, ale utkání do vítězného konce nedotáhla. Ani třetí turnaj po zranění pro světovou desítku úspěchem neskončí.

- WTA PREMIER CHARLESTON (USA, zelená antuka, 1.000.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (16. 04. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Dementěvová (1-Rus.) - Lepchenková (USA) 6-1 6-1
Lisická (16-Něm.) - V. Williamsová (2-USA) 6-4 7-6
Razzanová (13-Fr.) - Zvonarevová (3-Rus.) 1-1 skreč
Czinková (Maď.) - Petrovová (4-Rus.) 3-6 6-4 7-5
Wozniacká (5-Dán.) - Pcheng Šuaj (10-Čína) 6-3 6-4
Bartoliová (6-Fr.) - Oudinová (USA) 6-4 6-1
Cibulková (7-SR) - Rodionovová (Rus.) 6-7 6-2 6-3
Vesninová (Rus.) - Kutuzovová (Ukr.) 7-6(4) 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lisická hrála výborně, agresivně. Ještě že EUROSPORT vybral ten nejzajímavější zápas, co se v tu chvíli hrál, tomu říkám odhad!
Jinak s titulem pro Dementěvovou již počítám.
Reagovat
smazaný uživatel
já to tedy přeju wozniacké
Reagovat
smazaný uživatel
taky to preju Wozniacki. Hlavne ne Dementieva.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist