V Cincinnati neuspěl čtvrtý hráč světa Ferrer

30. 7. 2008, 20:07
Aktuality 6
ATP CINCINNATI - Turnaj série Masters v americkém Cincinnati už přišel o světovou čtyřku Davida Ferrera. Šestadvacetiletý Španěl dnes ve třech setech podlehl Ekvádorci Lapenttimu. Své úvodní zápasy naopak zvládli nasazení Blake i Murray. Postup do osmifinále si doslova vydřel Ernests Gulbis.
David Ferrer

Šestadvacetiletý David Ferrer tento týden vyrovnal své žebříčkové maximum, když se dostal na čtvrtou pozici. Tu ale zřejmě opět dlouho neudrží. Dnes totiž v Cincinnati prohrál s Ekvádorcem Nicolasem Lapenttim už zápas druhého kola a neobhájí tak čtvrtfinále z minulé sezony.

Semifinalista loňského US Open v zápase sice získal o tři vítězné fiftýny více, v důležitých výměnách však dokázal bodovat Lapentti. Ten tak Ferrera porazil až ve třetím vzájemné zápase.

Na postup do třetího kola se hodně nadřel devatenáctiletý Lotyš Ernests Gulbis. První sadu proti Arnaudu Clementovi sice vyhrál 6-4, ve druhé ovšem poprvé v utkání ztratil vlastní servis a o vítězi duelu muselo rozhodnout až třetí dějství. V něm Gulbis při podání soupeře za stavu 4-5 dokázal odvrátit několik mečbolů a srovnat na 5-5. Následně však o své podání přišel znovu a musel se opět pekelně soustředit na return. I napodruhé těžkou zkouškou prošel a nakonec v tie-breaku rozhodl o svém postupu.

V osmifinále se Gulbis střetne se sedmým nasazeným Jamesem Blakem. Ten dnes porazil 6-4 6-3 Gillese Simona, na kterém se projevila únava z posledních 14 dní. Během nich získal titul v Indianapolisu a v Torontu hrál poprvé v semifinále turnaje Masters.

Po vlažnějším vstupu do utkání zvládl svůj úvodním zápas i osmý nasazený Brit Andy Murray. První sadu s domácím Samem Querreym vyhrál až ve zkrácené hře, v druhém setu už ale jasně dominoval a potvrdil svou formu z posledních turnajů, kdy dvakrát nestačil až na suverénního Nadala.

Dlouhý s Paesem jsou ve čtvrtfinále
Česko-indický pár Lukáš Dlouhý s Leandrem Paesem postoupil v Cincinnati do čtvrtfinále, když si dnes poradil s duem Karlovič/Wassen 6-4 6-2. V dalším zápase mohou narazit na turnajové dvojky Nestora se Zimojičem. Kanadsko-srbská dvojice na posledních dvou turnajích pár Dlouhý/Paes pokaždé porazila v semifinále a následně získala titul.

ATP MASTERS SERIES CINCINNATI (USA, tvrdý p., 2.615.000 dolarů) - středa:

Dvouhra - 1. kolo:
Lapentti (Ekv.) - Ferrer (5-Šp.) 7-6(2) 3-6 6-3
Blake (7-USA) - Simon (Fr.) 6-4 6-3
A. Murray (8-VB) - Querrey (USA) 7-6(3) 6-1
Gulbis (Lot.) - Clement (Fr.) 6-4 3-6 7-6(5)

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Paes (6-ČR/Ind.) - Karlovič /Wassen (Chor./Niz.) 6-4 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Davide, Davide. Takhle jsi mě už dlouho nenasr..!!! S takovou se tou jedničkou nikdy nestaneš.
Reagovat
smazaný uživatel
překvapení to asi je, to ano, ale Lapentti odehrál v minulosti skvělé zápasy na hardu..
Reagovat
smazaný uživatel
můžeš mi říct nějaký jeho skvělý výsledek na hardu venku od roku 2003?
Reagovat
smazaný uživatel
přečti si pořádně, co jsem napsal.. V MINULOSTI na hardu prostě uměl..a po tom, co včera spláchnul Čiliče, bych dnes proti němu nevsadil ani ň. za ten pidikurz by mi to nestálo.
Reagovat
smazaný uživatel
měl asi vsazeno...zmrd
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi idiot
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist