V Dauhá se očekává finále mezi Murrayem a Djokovičem, v Kataru odstartují sezonu i Berdych a Veselý

31. 12. 2016, 21:30
Previews 17
V Brisbane je favoritů na titul hned několik. Milos Raonic to tudíž v pozici nejvýše nasazeného nebude mít s obhajobou titulu vůbec jednoduché. V katarském Dauhá je rovněž narváno. Největšími papírovými favority na zisk titulu jsou obhájce Novak Djokovič a světová jednička Andy Murray. V Dauhá se představí i Tomáš Berdych a Jiří Veselý. V Čennaí je favoritem Marin Čilič.

V Brisbane bude roli nasazené jedničky plnit obhájce titulu Milos Raonic a los nemá letos vůbec jednoduchý. Kanaďan má sice jako turnajová jednička v prvním kole volný los, nicméně už ve čtvrtfinále by mohl narazit na Rafaela Nadala, jenž dnes vyhrál exhibici v Abú Dhabi, kde mimochodem právě Raonice ve třech setech přehrál.

Další kvalitní čtvrtfinále by spolu mohli sehrát Dominic Thiem a Grigor Dimitrov. Rakouský talent se zatím s Bulharem utkal jen jednou letos v Acapulku a zvítězil. Dimitrovovi se v Brisbane vždy dařilo a dá se předpokládat, že nebezpečný bude i letos.

Jedním z nejzajímavějších duelů prvního kola bude souboj mezi osmým nasazeným Davidem Ferrerem a loňským semifinalistou Bernardem Tomicem. Vítěz by měl přejít i přes druhé kolo a ve čtvrtfinále vyzvat Keie Nišikoriho. Nebylo by překvapením, kdyby domácí Tomic Španěla porazil. Ve vzájemné bilanci vede Ferrer, nicméně Tomic vyhrál poslední dvě utkání.

V úvodním kole dojde i na jedno francouzské derby. Turnajová šestka Lucas Pouille se pokusí na třetí pokus poprvé porazit svého krajana Gillese Simona. Ve čtvrtfinále by měl jeden z Francouzů narazit na Stana Wawrinku, který začíná sezonu v Brisbane poprvé v kariéře. Už ve druhém kole by ale Švýcara mohl zaskočit nebezpečný Viktor Troicki.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 495.630 dolarů
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Raonic (1-Kan.) - Nadal (5-Šp.) | H2H 1-6
Thiem (4-Rak.) - Dimitrov (7-Bulh.) | H2H 1-0
Ferrer (8-Šp.) - Nišikori (3-Jap.) | H2H 4-8
Pouille (6-Fr.) - Wawrinka (2-Švýc.) | H2H 0-0
Kompletní los najdete zde


Na štědře dotovaném turnaji v katarském Dauhá se nečeká nic jiného než finále mezi světovou jedničkou Andym Murrayem a obhájcem titulu Novakem Djokovičem. Zatímco dvojnásobný šampion Murray se do Dauhá vrací po třech letech a může získat další důležité body k uhájení tenisového trůnu, Djokovič bude mít plné ruce s obhajobou letošního triumfu.

Marně v turnajovém pavouku hledám někoho, kdo by mohl předpokládanému finále zabránit. Mezi nasazenými je i Tomáš Berdych. Českou jedničku čeká nejprve kvalifikant, ve druhém kole by měl počtvrté změřit síly s Jiřím Veselým, jehož prvním soupeřem je divoká karta Anil Yuksel.

Pokud Berdych potvrdí roli favorita, mohl by ve čtvrtfinále narazit na vitěze turnaje z roku 2012 Jo-Wilfrieda Tsongu a v semifinále na turnajích ATP 23 zápasů neporaženého Murrayho.

I Djokovičova cesta do semifinále vypadá relativně snadno. Prvního nasazeného hráče může samozřejmě potkat až ve čtvrtfinále a byl by jím Marcos Baghdatis, který však žádnou velkou formou v letošním roce neoplýval.

Srba by mohl v semifinále ovšem zastavit například Ivo Karlovič. Chorvat je jedním z mála hráčů, již mají s Djokovičem pozitivní vzájemnou bilanci. Karlovič by ale nejprve musel vyřadit loňského semifinalistu Ilju Marčenka, nejspíše i ruský talent Karena Chačanova a mezi nejlepšími osmi Davida Goffina.

Právě Belgičan by mohl být rovněž jedním z adeptů na postup do finále. Na exhibici v Abú Dhabi se prezentoval výborně a navíc se zdá, že se šestadvacetiletý rodák z belgického Rocourtu neustále zlepšuje.

Do hlavní soutěže má stále šanci postoupit i Radek Štěpánek. Českého veterána zítra čeká v závěrečném kole kvalifikace Enrique Lopéz-Peréz.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1,334.270 dolarů
Česká účast:
Berdych (3-ČR) - kvalifikant
Veselý (ČR) - Yuksel (Tur.) | H2H 0-0

Možné čtvrtfinálové dvojice:
Murray (1-Brit.) - Kohlschreiber (Něm.) | H2H 5-1
Berdych (3-ČR) - Tsonga (5-Fr.) | H2H 8-3
Karlovič (6-Chorv.) - Goffin (4-Belg.) | H2H 0-0
Baghdatis (8-Kypr) - Djokovič (2-Srb.) | H2H 0-8
Kompletní los najdete zde


Jen horko těžko bude někdo na nejslaběji obsazeném turnaji v Čennaí zastavovat šestého hráče světa a dvojnásobného vítěze Marina Čiliče. První vážnou překážkou by mohl být pro Chorvata osmý nasazený Yen-Hsun Lu, jenž si na konci října zvedl sebevědomí dvěma triumfy z challengerových turnajů.

K překvapení by teoreticky mohlo dojít v semifinále. Pokud bude Borna Čorič pokračovat v indické metropoli ve formě, kterou předvedl loni (účast ve finále), mohl by krajana zaskočit. Hodně bude záležet i na jeho zdravotním stavu.

Teprve dvacetiletý talent, jenž od září neodehrál soutěžní zápas, ale v médiích potvrdil, že se po operaci kolene cítí fit. Do čtvrtfinále, v němž nejspíše narazí na Alberta Ramose, by tak větší potíže mít neměl.

Svou premiéru si v Čennaí odbyde slovenský tenista Martin Kližan. V roli nasazené čtyřky má v prvním kole volno a ve druhém vyzve vítěze duelu Guillermo García-López - Aljaz Bedene.

Pokud uspěje Bedene, měl by si dávat Kližan hodně velký pozor. Britovi sice patří v žebříčku až 101. příčka, nicméně v Čennaí se mu náramně daří. Loni si zahrál finále a letos značně potrápil v semifinále Čoriče.

Do čtvrtfinále by se měl probojovat i loňský semifinalista Benoit Paire. Turnajová pětka má relativně lehký los a ve čtvrtfinále by mohla narazit na Kližana.

Série čtyř pořážek by měla skončit pro Michajla Južného. Vítěz turnaje z roku 2008 nejprve nastoupí proti domácí divoké kartě Sakethovi Mynenimu, problémy by neměl mít ani v dalším zápase a ve čtvrtfinále nejspíše poprvé v kariéře změří síly s Robertem Bautistou.

• ATP 250 ČENNAÍ •
Indie, tv. povrch, 505.730 dolarů
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Čilič (1-Chorv.) - Yen-Hsun Lu (8-Tchaj-wan) | H2H 1-0
Ramos (3-Šp.) - Čorič (6-Chorv.) | H2H 1-0
Paire (5-Fr.) - Kližan (4-SR) | H2H 0-1
Južnyj (7-Rus.) - Bautista (2-Šp.) | H2H 0-0
Kompletní los najdete zde
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

17
Přidat komentář
Fandina
Souhlas Berďulko, moc ti GS přeji. Bylo by super, kdyby to vyšlo. Pojď!!!
http://sport.lidovky.cz/berdych-se-chce-vice-zamerit-na-grandslamy-a-hrat-uvolneneji-pqr-/ostatni-sporty.aspx?c=A161229_165808_ln-sport-ostatni_oka
Reagovat
EllNino
dneska rozhodně odpovídající výsledek, 6:1 6:4 to mělo být i včera, ale ještě že tak :) ... v hlavní soutěži ho přilosovali k Baghdatisovi, což je hratelné, v dalím kole pak De Greef nebo Safwat ... čtvrtfinále s Nole by bylo super :)

Tomášovi nalosovali Gianessiho, rozhodně lepší varianta než Vašek Pospisil, kterej dneska spláchl Basilashviliho a zahraje si s Verdascem :)
Reagovat
Kozoroh
Zápasy No1eho se Štěpcem bývají skvělé, snad na něj dojde.
Reagovat
EllNino
jj rozhodně :)
Reagovat
skott
Štěpánek s Baghdatisem a vítěz proti lepšímu z dvojice De Greef a Safwat, kde jeden je ortodoxní antukář a druhý stačí sotva na futurech:-))
Reagovat
EllNino
tu WC pro Greefa nechápu ... člověk se až diví, jak se to dostalo do 1. kola 250ky :) ale ony ty kvalifikace jsou hodně slabě obsazený, většina chlapů spíš volí ty challengery v Polynésii nebo Bangkok :)
Reagovat
Fandina
všem lidem dobré vůle.
Hodně zdraví, štěstí, úspěchů, spokojenosti a lásky všem!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Plzeň vybuchuje, nechápu že dá někdo 5 stovek za dělbuchy
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Alexandria
Napodobne!
Reagovat
smazaný uživatel
Šťastný nový rok všem, hlavně hodně zdraví lásky a peněz, připijme si na to že jsme přežili další rok, padej dva šestnáct, dva sedmnáct k nám
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak... ;)
Reagovat
Fandina
Berďu čeká kvalifikant, takže třeba i Radek.
Reagovat
smazaný uživatel
By mě zajímalo proč radši nejde Berdych do Brisbane nebo Čennaje kde je menší konkurence, v Dauhá zase Djoko i Murray nemá šanci prostě. Sakra 13 titulů je málo na hráče jako je Tomáš
Reagovat
PetaM
V Indii byl, akorát se posral. Řekl, že už tam nikdy nepojede.
Reagovat
kada.tom
no, k Chennai se už vyjádřil PetaM ... k Brisbane jen tolik, že tam je ta konkurence ještě větší jak v Doha
Reagovat
turista
To bych neřekl. Murray a Djokovič v Dauhá jsou světová jednička a dvojka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist