V Dauhá skončili Murray, Ferrer i obhájce titulu Gasquet

1. 1. 2014, 22:23
Aktuality 61
Hned v úvodu sezony není nouze o překvapení. V katarském Dauhá se do čtvrtfinále dostali jen dva nasazení tenisté poté, co včera zaváhal Tomáš Berdych a dnes ve 2. kole skončili Andy Murray, David Ferrer, obhájce titulu David Ferrer, Němec Kohlschreiber a Španěl Verdasco. Navíc Gulbis i světová jednička Rafael Nadal dnes ztratili set.
Andy Murray

Andy Murray se v Dauhá představil na prvním soutěžním turnaji po více než čtvrt roce, na své triumfy z let 2008 a 2009 ale nenaváže. Čtvrtý hráč světa, který po operaci zad musel vynechat konec loňské sezony, sice včera proti domácímu outsiderovi neztratil ani game, dnes však už ve 2. kole našel přemožitele ve 40. hráči světa Florianu Mayerovi.

Přitom šestadvacetiletý Murray měl zápas výborně rozehraný, vedl 6-3 a 3-0 a zdálo se, že má vývoj pod kontrolou. Jenže německý soupeř, který prohrál všechny tří předchozí vzájemné duely, začal hrát mnohem agresivněji a téměř každý úder se snažil ukončit winnerem. Taktika to byla vítězná, Mayer získal 12 z posledních 15 her a za necelé dvě hodiny zvítězil 3-6 6-4 6-2.

"Věděl jsem, že jestli mám mít (proti Murraymu) někdy šanci, tak dnes, protože dlouho nehrál. Když jsem v druhém setu prohrával 0-3, přiznávám, že ten zápas už pro mě končil. Ale zkusil jsem trochu víc riskovat a nakonec to vyšlo," prohlásil třicetiletý Mayer, který porazil hráče z první světové desítky pojedenácté v kariéře.

"Neměl jsem tu na sebe velké nároky, protože jsem dlouhou dobu nehrál a vy nevíte přesně, jak bude vaše tělo reagovat," řekl Murray, jenž spáchal 37 nevynucených chyb a zahrál 25 vítězných úderů. Svěřenec Ivana Lendla už vypadl i ve čtyřhře a přesune se tak již do Melbourne, kde bude mít více jak týden na přípravu na Australian Open.

Mayer si o postup do semifinále zahraje s Rumunem Victorem Haneskem, který dnes vyřadil turnajovou osmičku Fernanda Verdaska.

S turnajem se rozloučil také třetí hráč světa David Ferrer, Loňský semifinalista, který minulý týden na exhibici v Abú Dhabí získal skalp Nadala, skončil nečekaně na raketě Daniela Brandse. Německý tenista porazil španělského favorita 6-4 7-5 a navázal tak na výhru z prvního kola, v němž vyřadil loňského finalistu a šampiona z roku 2009 Nikolaje Davyděnka.

Brands, který loni v červenci získal Federerův skalp, v Kataru překvapil už před rokem, kdy se dostal z kvalifikace až do semifinále. Letos si o něj zahraje stejně jako loni Gaëlem Monfilsem. Finalista ročníků 2006 a 2012 dnes vyřadil pátého nasazeného krajana a obhájce titulu Richarda Gasqueta, jenž do zápasu nastoupil navzdory potížím se zády.

Jednoduchý zápas za sebou nemá ani světová jednička Rafael Nadal. Španělský tenista dnes zdolal až po téměř dvou a půl hodinách boje Tobiase Kamkeho z Německa.

První set Nadal vyhrál 6-3, ve druhém ale nezachytil začátek a prohrával 1-4. Manko sice vymazal, v tie-breaku se mu ale soupeřovo vedení 5-0 už zlikvidovat nepodařilo a poprvé v sezoně musel do třísetového utkání. V rozhodujícím dějství se sedmadvacetiletý Nadal mohl opírat o servis, po němž ztratil jen šest míčků, a nakonec zvítězil 6-3 6-7 6-3.

"Důležitá výhra. Na kurtu jsem strávil hodně času a to je dobré pro mou přípravu," hledal pozitiva v dlouhém zápase finalista z roku 2010 Nadal. "Myslím, že jsem hrál lépe, než včera. Ale soupeř byl skvělý, hrál velmi agresivně," dodal.

Ve čtvrtečním čtvrtfinále se Nadal utká stejně jako před třemi lety s Ernestsem Gulbisem, s nímž sice vyhrál všech šest vzájemných soubojů, ale jen jednou proti Lotyšovi uspěl bez prohraného setu.

- ATP 250 DAUHÁ -
(Katar, tv. povrch, 1,195,500 dolarů)
středeční výsledky (01. 01. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Kamke (Něm.) 6:3, 6:7 (3:7), 6:3
Brands (Něm.) - Ferrer (2-Šp.) 6:4, 7:5
Mayer (Něm.) - Murray (3-Brit.) 3:6, 6:4, 6:2
Monfils (Fr.) - Gasquet (5-Fr.) 6:2, 7:5
Gojowczyk (Něm.) - Kohlschreiber (6-Něm.) 7:6 (7:4), 7:6 (9:7)
Gulbis (7-Lot.) - Kubot (Pol.) 6:2, 4:6, 6:3,
Hanescu (Rum.) - Verdasco (8-Šp.) 4:6, 7:6 (7:0), 6:2
Brown (Něm.) - Karlovič (Chorv.) 3:6, 7:6 (15:13), 6:4
.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Berdych/Hájek (ČR) - Marach/Mergea (Rak./Rum.) 2:6, 6:3, 10:4

d

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

61
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dnes to nebol najlepší Nadal-Gulbis zápas, napriek tomu sa na to dalo pozerať..Rafa zlepšil stabilitu úderov, krížny BH sa mi dokonca pozdával..Z FH moze esute urcite pridat na agresivite, ale celkovo to dnes bolo rozumne ukočírované..Rafa posobil ako skúsený mazák, Gulbis hral svoj typický hop alebo trop tenis, videl som uz aj lepsie zapasy z jeho strany..

Zajtra očakávané piánko a do troch králov očakávam prvý titul, hoci Monfils by bol tazkým súperom..Navyse ho tu uz raz zdolal..
Reagovat
nitrotaj
Reagovat
nitrotaj
Zápas od zápasu kvete - skvělej pohyb, servis, backhand
Doufám, že v Austrálii bude našlapanej.
Reagovat
Mayo
na GS zvykne byť našlapaný vždy...až na nejaké výnimky
Reagovat
gigin
Neva... dobré :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rad te tu zase vidim chlape :-) Kde ses flakal tak dlouho?
Reagovat
gigin
Jj, díky.. ále měl jsem takový soukromý kariérní Grand Slam ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to te omlouva :-) Jinak bez warningu to nejde ze, ale hral dobre chlapec. Skoda ze to dneska nevyslo.
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, jiste, ale Nola ma pravdu, sije a sije a sije... :-)) pritom mu hapruje technika, vsimni se, jak je rozharanej a jak treba ten Rafa je i pri chybe stabilni a stereotyp uderu nijak neztraci.. Mimochodem ty dve vecicky (BH po lajne a prohoz) v gemu na 4:3 supertrida v te momentalni Rafove trochu sedi ted.. :-)
Mas, Rafo, pojd! ;-) :-)))
Reagovat
gigin
Freedom: Jj, ale byl v klidu. Pohoda :)
sojka: Já vím, máš pravdu. On už jiný nebude. A co se týče hotshotů, taky tam měl některé hitovky.. ale to je fuk.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sukromný kariérny grandslam..Čo to znamená?..Dcéra, sestra, manželka a svokra za jedným stolom?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
urco a ja mu je neberu a mozna jich mel i vic.. ale tratil on, ne Rafa, jde o fazi vyvoje, ze.. jo a Rafovi jsem mozna tu hvezdnou dvojici, kterou zminuji, popletla, slo o FH po lajne a prohoz byl z BH, jak hraju s nimi, zapomenu, ze je nekdo levak... prece... :-)) Jo a vitej.. :-)
Reagovat
gigin
Děkuji ;) Za vše...
Reagovat
smazaný uživatel
tak tomu by se nedalo říct Grandslam, ale zlý sen pro mnoho mužů :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
gigina za tim nehledej, ale ja v tom vidim fajn sen pro zle muze.. :-)
Reagovat
Nola
Rafa sa zlepšuje od zápasu k zápasu, nie je dôlažité iba trieskať do loptičky ako zmyslov zbavený, snažiť sa zahrať za každú cenu winner, kľúčom k víťazstvu je vyvážená obrana a útok, týmito prednosťami disponuje Nadal, dnes zaslúžené víťazstvo, možno aj víťazstvo v celom turnaji, nevidím nikoho, kto ho môže zastaviť
Reagovat
MarcelPersch
Vamos Rafa!
Reagovat
Mayo
ako ináč intergalaktický obrat z 0-3 , vamos (:
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje pasivne ale tedkon ty dva mice z obrany byly vazne neuveritelny. To je fakt k vzteku, kdyz Mrhac do toho tak neuveritelne sije a Rafa mu z pozice, kde by ostatni pomalu dostali winner, vrati neuveritelny prohoz...
Reagovat
Berny
Gulbis je dobry hrac. Ale proc nikdy nebude top? Neustale kazi zbytecne udery a to do toho ani nereze jak umi nebo jak nasrany Rosol. K cemu je mu 20 W za 10 gamu kdyz da 15 EU ? Je to skoda, je proste dulezite vedet kdy jaky uder zahrat..coz Ernest neví..
Reagovat
gigin
Sudí u sítě: Any questions?
Gulbis: How are you?
Reagovat
MarcelPersch
:D
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
George_Renel
prohraje i Nadal, bude ten začátek sezóny opravdu zvláštní. Zvláštní si ho udělal i Tomáš. Našel čas na: http://video.idnes.cz/?c=A131231_162242_lidicky_zar&idVideo=V131231_185224_tv-zpravy_kes
Reagovat
PetaM
Tak s tím miminkem se fotil ještě před sezónou někdy v prosinci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Expresska: "odní turnaj sezony v Brisbane opustil předčasně další z hráčů. Kevin Anderson se odhlásil ještě před svým prvním zápasem kvůli žaludeční viróze a proti domácímu Samu Grothovi tak nastoupí lucky loser z kvalifikace."

Jak muze do ctvrtfinale na ostrem turnaji po skreci hrace nastupovat jiny hrac??? Nechapu...V prvnim kole (Ve druhem za nasazeneho hrace) bych to samozrejme chapal ale do ctvrtfinale? ... Ma nekdo vysvetleni?
Reagovat
PetaM
Do jakého čtvrtfinále? Kevin byl nasazený do druhého kola (v Brisbane je to už osmifinále), no a tak do něho nastoupí LL, na jeho místo, tudíž taky do Osmifinále ... Kde jsi četl co o ČF? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo diky. Uz vim, kde jsem se sekl. Jsem myslel, ze uz jeden zapas ma totiz zasebou :-)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
dadaft
konečně zas chlap.
Reagovat
Pe3k
Federer & Mahut v Chardy & Dimitrov Highlights Men's Doubles Round 2: Brisbane International 2014

http://www.youtube.com/watch?v=pg99DVL8GJc
Reagovat
smazaný uživatel
:-) uz jsem vyvesila agitku rano pod Fedexem...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejdřív jsem koukala na Mahuta s Chardym, ale prostě jsem to nevydržela, takže vzbuzení na čtyřhru se bohužel nepovedlo. Ale muselo to být skvělý.
Reagovat
smazaný uživatel
lanyzek.. :-) jeste jedna stranova smec tam byla dobra, z prevysokeho vyskoku..
Reagovat
smazaný uživatel
Nooo ahoj ahoj
som nazad
:DDDDDDDDDD
Reagovat
Mayo
nazdar, akurát som rozmýšlal, že kde si zdrhol :D chýbali tu tvoje príspevky úsmevné :D
Reagovat
Bob
To je ale trapná prohra :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D škoda no, je mi to líto :-D :-D :-D :-:D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdes byl, když tu tomasinho na mě štěkal? :) mohl jsi mě podpořit :D
Reagovat
Bob
Kde na tebe štěkal? :D Asi ho frustrovala prohra Můry :-D looser
Reagovat
Sonja
Bobíno, píše se "loser":-D (ale chápu, že "ů" svádí k více "o")
Jinak tomasinho je agresivní, na toho fakt pozor:-))
Reagovat
Bob
Já vím, že se píše loser, já už jsem tady byl jednou za toto slovo opravený, tak od té doby ho rád používám :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Mayo
neviem som zmätený z totej novej rakety :D
Reagovat
Sonja
Ošikac pseudoturnaj, na Aussie bude Brit naj favorit
Reagovat
Mayo
si zabyla :D
Reagovat
smazaný uživatel
nemám být "zabila" i ve slovenštině? :D Ještě kdyby odjel domů Rafa, tak je to super turnaj :D
Reagovat
Mayo
uhodla si Lunej :D ... dneska odjede možná do Austrálie :D
Reagovat
smazaný uživatel
srandičky, ale kdyby ti Kamke dneska (vlastně včera) Rafina vyřadil, tak bys vyvěsil smuteční vlajku na vašem hradě. :) Říkám to pořád, že outsideři dostanou taky svoje šance a bude trochu veselo :D
Reagovat
Mayo
vešať vlajku budem až na serióznejších turnajoch :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné..Nadal, Murray, Ferrer, Berdych, Gasquet v pavúku..bodaj by bolo viac takýchto pseudoturnajov..Najprestížnejšia 250ka v roku..Celkom jednoznačne.
Reagovat
smazaný uživatel
Má byť zabila aj v slovenčine..Majov pravopis je bohuzial niekde na úrovni Rafovho backhandu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejprestižnější možná tak finančně. Nejprestižnější 250 je podlě mě Queens.
Reagovat
Sonja
Ne že bych chtěla Maya bránit (chraňbůh), ale podle mě to tak napsal schválně...napadá mě paralela s pokřikem Baník p..o (tomasinho to bude vědět nejlíp asi:-DDD)
Jinak tomasinho- Forehand měl na mysli skvělý obsazení. Ale stejně myslím, že to ti nejlepší hráči berou spíš jako rozehrávku před AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Queens je tiez v pohode, obe 250ky majú samozrejme silné pole aj vďaka termínu tesne pred GS..To im vsak na sile neuberá, tohtoročná Doha je podla mna nad pomery silná..Resp. bola, kedze favoriti povypadávali..Až na Nadala, ktorému sa otvára cesta k titulu.
Reagovat
Sonja
No já si myslím, že mu cestu k titulu dneska odřízne Gulbis...
Reagovat
smazaný uživatel
Gulba vs Nadal, zápas dne :) Gigin jistě Ernestovi udělil dobré rady, takže nemůže prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si to nemyslím, to skôr Monfils vo finále. Gulba prehral s Nadalom aj v časoch, kedy mal lepšiu formu, než ktorou oplýva v súčasnosti.
Reagovat
gigin
Nicméně ti trošku lepí, to nepopřeš :)
Já se na ten mač těším, užiju si ho v klidu, snad se bude na co koukat..
Reagovat
smazaný uživatel
Gigine, neblázni :)..Zápas si rád pozriem, avšak úplne bez tlaku s pohárikom šampusu v ruke, čo zostal z osláv nového roka..

Počuj, tá Bratislava inak z tvojej strany platí?..
Reagovat
gigin
Přesně tak to vidím ;)

Hele, pokud nastoupí Gulbis, jedu.. 100%
Reagovat
Roger_Federer
dame kafe v Blave jo??..Z forehendem jsme oaradne pokecali minule..; )
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist