V Delray Beach je ve finále opět kvalifikant

1. 3. 2009, 05:56
Aktuality 1
ATP DELRAY BEACH - Letošní titul ze slunné Floridy získá buď domácí nejvýše nasazený Mardy Fish nebo Rus Jevgenij Koroljov, který se do svého prvního finále probojoval z kvalifikace. Loni v Delray Beach triumfoval kvalifikant Nišikori.
Jevgenij Koroljov

Turnajová jednička Mardy Fish prochází turnajem v Delray Beach bez ztráty setu. V semifinále porazil i díky devíti esům sedmého nasazeného Francouze Jeremyho Chardyho hladce 6-4 6-1.

"Hrál jsem skvěle hlavně ve druhém setu," pochvaloval si výkon Fish, postoupil do finále již potřinácté v kariéře. Sedmadvacetiletý rodák z Minnesoty však dosud získal pouze dva tituly. Letos byl blízko triumfu v San Jose, ve finále však ve třech setech podlehl Štěpánkovi.

Také na Floridě si už před šesti lety připsal neúspěšné finále. Letos ho v něm čeká jednadvacetiletý Rus Jevgenij Koroljov. Ten se stal čtvrtým tenistou, který v Delray Beach postoupil do finále z kvalifikace. Loni podobnou cestu zakončil Japonec Nišikori titulem.

105. hráč světa Koroljov v semifinále vyřadil ve dvou setech Belgičana Christopha Rochuse a poprvé postoupil do finále. "Každý turnaj hraju tak, abych ho vyhrál. Vím, co se zde loni povedlo Nišikorimu, budu šťastný, když to dokážu zopakovat," těší se na premiérové finále bratranec Anny Kurnikovové.

Rodák z Moskvy je vůbec prvním Rusem, který si v sedmnáctileté historii turnaje v Delray Beach zahraje o titul. Za něj letos vítěz vyinkasuje 79.000 dolarů.

Fish se s Koroljovem utká poprvé.

- ATP 250 DELRAY BEACH (USA - Florida, tv. povrch, 500.000 dolarů) -
sobotní výsledky

Dvouhra - semifinále:
Fish (1-USA) - Chardy (7-Fr.) 6-4 6-1
Koroljov (Rus.) - Ch. Rochus (Belg.) 6-1 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
myslim že ho mardy pekne vystřílí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist