V deštivé Paříži končí po Karolíně i Kristýna Plíšková. Dalších pět Češek si dnes nezahraje

28. 5. 2013, 15:43
Aktuality 3
Jen o jeden den déle než její sestra vydržela v ženském pavouku na French Open Kristýna Plíšková. Česká tenistka při své premiéře v hlavní soutěži antukového grandslamu uhrála pouhé dvě hry, Marianě Duqueové-Marinové z Kolumbie podlehla hladce 2-6 a 0-6.
Kristýna Plíšková

Souboj Kristýny Plíškové a Mariany Duqueové-Marinové byl jedním z těch, které začínaly dnešní program v Paříži. Kvůli dešti ale obě tenistky musely čekat o téměř tři hodiny více, než mohly na kurt.

Dlouhé čekání rozhodně nijak nerozhodilo soupeřku české hráčky, která se už ve třetí hře dočkala brejku a dostala se do vedení. O to mohla Kolumbijka přijít za stavu 3-2, kdy se Kristýna Plíšková dostala ke čtyřem brejkbolům, 101. tenistka světa ale promarnila všechny příležitosti, a od té chvíle už Duquová-Marinová dění na kurtu ovládla. Plíšková ztratila celkem devět her v řadě a při své premiéře v Paříži se se soutěží rozloučila 'kanárem'.

"Nevyšlo to. Ona hrála klasicky antukově, sedí jí to tady. Hrála bekhendové čopy, přelifty, občas nějaký kraťas, nesedlo mi to," řekla bývalá vítězka wimbledonské juniorky českým novinářům v Paříži.

Přiznala, že jí posouvání programu kvůli dešťovým přeháňkám unavilo. "Byla jsem ospalá." A na pařížské antuce se navíc necítila ideálně. "Problém je pohyb, údery mi pak tolik nepíšou jako holkám, co se dobře hýbou. Klouzání taky nejde, je to tady takový betonový. Ale ono je to o kotnících, které člověk musí mít pevné. Trochu se bojím, že si něco udělám, moc do toho nejdu."

Podobně rychle jako kolumbijská tenistka prolétla do druhého kola loňská semifinalistka Samantha Stosurová. Australanka nedala šanci japonské veteránce Kimiko Dateové-Krummové, které po výhře 6-0 6-2 oplatila tři roky starou porážku z Ósaky. Krátce poté se na areál Rolanda Garrose začal znovu snášet déšť, který na více než hodinu přerušil probíhající zápasy.

Po dvou letech se v Paříži znovu potkaly Marion Bartoliová s Olgou Govorcovovou a také dnes zvítězila ve třech setech domácí hráčka. Bartoliová ve třetím setu za stavu 3-5 odvrátil běloruské soupeřce dva mečboly a nakonec po 3 hodinách a 12 minutách boje vyhrála 7-6 4-6 7-5.

Své úvodní zápasy mělo dnes v Paříži odehrát ještě dalších pět českých tenistek, kvůli nepříznivému počasí si ale všechny budou muset počkat do zítra. Petra Kvitová, Klára Zakopalová, Lucie Hradecká, Lucie Šafářová i Sandra Záhlavová totiž měly hrát na svých kurtech poslední zápasy, které pořadatelé zrušili.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 21.017.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Duqueová-Marinová (Kol.). - Kr. Plíšková (ČR) 6:2, 6:0, Stosurová (9-Austr.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:0, 6:2, Bartoliová (13-Fr.) - Govorcovová (Běl.) 7:6 (10:8), 4:6, 7:5, Cibulková (16-SR) - Curenková (Ukr.) 6:1, 6:4, Jankovičová (18-Srb.) - Hantuchová (SR) 6:4, 7:6 (9:7), Švedovová (27-Kaz.) - Vandewegheová (USA) 6:0, 3:6, 6:2, Cornetová (31-Fr.) - Köhlerová (Port.) 7:5, 6:2, Solerová (Šp.) - Beguová (Rum.) 6:3, 6:2, Mladenovicová (Fr.) - Davisová (USA) 6:0, 7:5, Erakovicová (N. Zél.) - Baltachaová (Brit.) 6:3, 6:0.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Když to shrnu velmi krátce: Potěšila mě Kristina Mladenovic, protože zaprvé jí to přeju a zadruhé je v mém týmu ve Fantasy lize. :) Naopak je mi moc líto Olgy Govortsové, která dneska určitě měla na vítězství, ale nakonec jí chyběl malý kousíček. Asi taky mělo vliv, že na druhé straně stála zarputilá bojovnice Marion... No a potom je mi taky líto Danky Hantuchové, když jsem četl o tom průběhu 2. setu. Ten déšť to tak trochu rozdělil, ale stejně je obrovská škoda ztratit vedení 5:0 a nevyužít šest setbolů. Je tedy pravda, že Daniela už několik takových zápasů zažila, ale konkrétně tenhle 2. set byl asi i pro ni jeden z nejméně šťastných v celé její kariéře...

No a závěrem je třeba říct, že pro mě nejdůležitější zápas dne (Vika - Elena) byl odložen...
Reagovat
smazaný uživatel
jen dva uhrate gemy to je vazne ostuda
Reagovat
smazaný uživatel
holky nejsou antukářky se svou postavou!! jestli to náhodou nevíš! Počkej na trávu tam jim to určitě pujde s jejich tcrdou hrou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist