V deštivém Torontu postoupily pouze Lisická a Pennettaová

11. 8. 2015, 14:29
Aktuality 1
WTA TORONTO - První hrací den prvního velkého přípravného turnaje na US Open výrazně zkomplikoval déšť. Dohrát se v Torontu stihly pouze dva zápasy, v nichž Sabine Lisická deklasovala Venus Williamsovou a Flavia Pennettaová potvrdila roli favoritky proti domácí Dabrowské.
Sabine Lisická

Program v Torontu začal podle plánu, ale odehrát se příliš nestihlo. Než kurty začal skrápět vytrvalý déšť, postoupila pouze Flavia Pennettaová, jež přehrála 6-4 6-1 domácí naději Gabrielu Dabrowskou.

"Myslím, že je to velice dobrá hráčka. Hlavně v prvním setu mě překvapila velmi dobrou hrou. Už jsem s ní hrála ve čtyřhře, ale ve dvouhře to bylo poprvé. Má neuvěřitelně dobrý pohyb, dobrou techniku a má solidní servis," komentovala Pennettaová. 

Třiatřicetiletá Italka tak v Torontu zvládla i pošesté svůj úvodní zápas, jinak se jí ale na Rogers Cupu, který se ob rok koná také v Montrealu, nedaří. Za druhé kolo se dostala pouze při své premiéře před deseti lety, kdy prohrála až ve čtvrtfinále, a v roce 2010 v Montrealu.

A postoupit do osmifinále bude mít těžké i letos. Narazí totiž na světovou jedničku Serenu Williamsovou, s níž prohrála všech sedm vzájemných soubojů.

"Bude to pěkný zápas, protože budu hrát s jednou z nejlepších hráček všech dob. Bude to pro mě dobré, protože ona ona je nejtěžší možný test a já tak uvidím, jak na tom jsem," řekla Pennettaová.

Třiatřicetiletá Williamsová v Torontu proměnila v triumf tři z pěti startů. Letos se představí po problémech s loktem, kvůli kterému v červenci odstoupila z Bastadu a minulý týden neobhajovala titul ve Stanfordu.

Zbytek pondělního programu byl kvůli nepříznivému programu přesunut na úterý. Až na zápas Sabiny Lisické s Venus Williamsovou, které se na kurt dostaly až po 22. hodině po dlouhém několikahodinovém čekání. Duel pod umělým osvětlením ale žádnou očekávanou bitvu nenabídl, německá tenistka smetla zkušenou pětatřicetiletou Američanku 6-0 6-3.

"Dnes jsem opravdu neměla den. To dlouhé čekání bylo opravdu náročné, nebylo snadné se dostat do provozní teploty. Ale podmínky byly pro obě stejné a ona hrála opravdu dobře," řekla zklamaná Venus Williamsová. "Byl to těžký los, pro mě smůla," dodala sedminásobná grandslamová vítězka.

"Když hrajete proti Venus a chcete ji porazit, tak musíte hrát opravdu dobře. Musíte být připraveni bojovat o každý bod. Se svým dnešním výkonem jsem velmi spokojená," řekla Lisická, kterou ve druhém kole vyzve vítězka duelu Barbora Strýcová - Varvara Lepchenková.

V Torontu se představí celkem čtyři české tenstky. Kromě Strýcové také Petra Kvitová, jež čeká na soupeřku z duelu Azarenková - Svitolinová. Karolína Plíšková se střetne s Chorvatkou Lučičovou a Lucie Šafářová bude hrát se Stosurovou, nebo Gavrilovovou.

• WTA PREMIER 5 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2,513.000 dolarů
pondělní výsledky (10. 08. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lisická (Něm.) - V. Williamsová (14-USA) 6-0 6-3
Pennettaová (It.) - Dabrowská (Kan.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Mayo
Sába pome vyhrať ten turnaj (:
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist