V domácím finále v Mnichově se utkají Haas a Kohlschreiber

4. 5. 2013, 22:54
Aktuality 12
Ve finále antukového turnaje v Mnichově se poprvé po 48 letech potkají domácí tenisté. Titul získá buď poprvé pětatřicetiletý veterán Tommy Haas, nebo už potřetí Philipp Kohlschreiber, obhájce trofeje i vítěz podniku BMW Open z roku 2007. Vzájemnou bilanci mají 2-2.
Tommy Haas

Třetí nasazený Tommy Haas v dnešním semifinále vyřadil Ivana Dodiga, který v předchozích kolech přemohl dvojnásobného šampiona Davyděnka, dvojnásobného finalistu Čiliče nasazenou pětku Dolgopolova. Zkušený Němec se ale chorvatským soupeřem zaskočit nenechal a vyhrál 6-4 6-3.

35letý Haas, který si už letos zahrál finále v San Jose a v březnu si na Masters v Miami připsal skalp světové jedničky Djokoviče, se do mnichovského finále dostal po dlouhých 13 letech. "Je to trochu bláznivé a pořádně mi to ještě nedošlo," přiznal rodák z Hamburku, jenž má na kontě z okruhu ATP 13 titulů, z toho tři na domácí půdě. Dvakrát vyhrál v Halle a jednou ve Stuttgartu, ale v bavorské metropoli zatím ne. 

"Po třinácti letech jsem tady zase ve finále, jen škoda, že se nehraje 13. května. Třináctka je totiž moje šťastné číslo," dodal Haas. Těšit dvojnásob ho tak mohlo, že má nejen 13 titulů, ale v pondělí ve světovém žebříčku se dostane na 13. místo a navíc finále začne v neděli ve 13 hodin. 

O první letošní titul se Haas utká s krajanem Philippem Kohlschreiberem, s nímž odehrál všechny čtyři vzájemné duely na trávě a vždy to byly vyrovnané bitvy. "Je to skvělé pro německý tenis. V loňském roce jsme spolu hráli dobré zápasy a nyní nás čeká finále. Myslím, že je to dobré pro fanoušky," těší se Haas.

O šest let mladší Kohlschreiber dnes doslova udolal po setech 6-7 6-3 7-6 dalšího Němce Daniela Brandse, který ve třetí sadě neudržel vedení 4-1 a přišel o šanci podívat se poprvé do finále turnaje ATP.

Vítěz turnaje obdrží nejen prémii 74.000 eur, ale i vůz BMW Cabrio v hodnotě zhruba 1,1 milionu korun.

- ATP 250 MNICHOV -
(Německo, antuka, 467.800 eur)
sobotní výsledky (04. 05. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Haas (3-Něm.) - Dodig (Chorv.) 6-4 6-3
Kohlschreiber (4-Něm.) - Brands (Něm.) 6-7(4) 6-3 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Roger_Federer
35 lety hrač slabe ery nam opet ukazal...jak krasny tenis muže byt..
Reagovat
gigin
Už se začíná posunovat :))
"Sometimes you are embarrassed by how you are playing. Sometimes you want to be there, sometimes you want to go home. Sometimes you are fighting hard and sometimes you are fighting yourself." - Ernests Gulbis
Reagovat
gigin
Hristos Voskrese! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Seš tlamka:-D
http://usa.greekreporter.com/files/2011/04/Greek_news_Red_Easter_eggs.jpg
Reagovat
gigin
:DDD
Jj, ťukám vajícama od rána. Ne vlastníma, teda :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Statistiky big 4.

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2013/04/18/Shark-Bites-Madrid-Big-4-Djokovic-Federer-Murray-Nadal.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní finále, přesně podle představ. Přeju Tommymu, favorizuju Kohliho.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím většímu sympaťákovi, takže Philippovi. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No mně teda Filip moc sympatický není...V Německu ho navíc moc nemáme rádi tak nějak obecně, ty jeho výmluvy okolo Davis cupu jsou fakt otravné a o trenérovi se vyjadřoval hodně neuctivě. Ale backhand má pěkný, to zase jo.
Reagovat
Fandina
Držím palce Tommy ... go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky...do toho, nerváku:-))
A ještě Wawrinkovi v Portugalsku!
Reagovat
Tomasito
jojo Stan a Tommy :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist