V Hertogenboschi slaví Vinciová a mezi muži Tursunov

18. 6. 2011, 19:59
Aktuality 1
Italská tenistka porazila po setech 6-7, 6-3 a 7-5 doposud suverénní Jelenu Dokičovou. V mužské části turnaje zdolal bez větších obtíží Dmitry Tursunov Ivana Dodiga z Chorvatska po setech 6-3 a 6-2.
Roberta Vinciová a Jelena Dokičová

Počasí hráčům v holandském městě, stejně jako v Eastbourne, příliš nepřálo. Větrné počasí a odložené finále mužů budiž důkazem.


Mezi ženami nastoupila Roberta Vinciová proti Jeleně Dokičové, která v dosavadním průběhu turnaje neztratila ani set. Australanka také uspěla v první sadě, kterou získala v tiebreaku. Druhou už získala Italka, která využila svou jedinou příležitost k brejku. V rozhodující sadě pak Dokičová ztratila své podání za stavu 5-5 a i když v následující hře vybojovala ze stavu 0-40 shodu, nakonec prohrála.

„Nyní mířím na Wimbledon. Jsem trochu unavená, ale vítězství mi to vynahradí,“ řekla spokojená Italka, která vybojovala svůj pátý titul na okruhu WTA a premiérový na trávě.

Jelena Dokičová byla se svým výkonem rovněž spokojená. „Byl to výborný týden. Roberta dnes hrála velmi dobře a podmínky nebyly zrovna ideální. Jsem šťastná, že jsem se dostala takto daleko a už se těším na Wimbledon,“ dodala po utkání 28letá poražená finalistka.

Dokičová se v roce 1999 jako 16letá hráčka probojovala až do čtvrtfinále Wimbledonu, když na úvod porazila nejvýše nasazenou Martinu Hingisovou. O rok později došla dokonce do semifinále.

Dmitry Tursunov, bývalý hráč světové dvacítky, podstoupil v posledních dvou letech tři operace kolene a od začátku roku se ze 197. místa posunul již na 70. pozici.

Dnes proti Ivanu Dodigovi v úvodní sadě využil jeden breakball, přičemž svůj servis si držel. Ve druhé sadě přerušil utkání za stavu 2-2 déšť, ale ani tím se ruský tenista nenechal rozhodit a následně již žádnou hru neztratil.

Rodák z Moskvy tak získal celkově svůj sedmý titul na okruhu ATP a druhý z travnatého povrchu. Ivan Dodig již letos jednou slavil turnajové prvenství - nenašel přemožitele na domácím podniku v Záhřebu.

 

Výsledky - Hertogenbosch - ženy (tráva, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Vinciová (7-It.) - Dokičová (Austr.) 6-7 (7-9) 6-3 7-5.

Výsledky - ATP 250 Hertogenbosch (tráva, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - finále:
Tursunov (Rus.) - Dodig (Chorv.) 6-3, 6-2.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
1) Na stránce BBC níže je uváděn přehled sportovních přenosů, které se vysílají na volných kanálech, jejichž parametry zde občas píšu - 28 stupňů východně, satelit Astra 2B, frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tv_and_radio/5345480.stm

http://www.ses-astra.com/business/en/support/media-library/Footprint-Graphics/Footprint-Graphics-28-2-East/astra-2A-2B-south.php

2) Podle programu německé nekódované stanice Sport1 (dříve DSF) na příští týden u nich letos Wimbledon nebude, mediální gigant Sky se úspěšně rozlézá dál a zřejmě získal výhradní práva pro DE. Dá se předpokládat, že za pár let se totéž povede i v UK a BBC s Wimbledonem skončí taky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist