V Hertogenboschi už bez Čechů, vypadli i Verdasco a Robredo

16. 6. 2009, 20:45
Aktuality 17
Iveta Benešová, poslední česká zástupkyně na turnaji v Hertogenboschi, skončila ve druhém kole. 26letá tenistka tak napodobila trojici Cetkovská, Zahlavová-Strýcová a Hernych, která vypadla už včera. Překvapením dne však byly prohry dvou nejvýše nasazených tenistů. Na raketě Němce Beckera skončila nasazená jednička Verdasco a s turnajem se rozloučil i jeho krajan Tommy Robredo.
Fernando Verdasco

Tamarine Tanasugarnová si v úvodním kole poradila s Barborou Záhlavovou-Strýcovou a dnes nedala šanci na úspěch další Češce, Ivetě Benešové. Během utkání sice zkušená Thajka čelila sedmi brejkbolům, šest z nich ale dokázala odvrátit. Benešová naproti tomu při všech čtyřech možnostech soupeřky vlastní servis ztratila. Tanasugarnová se ve čtvrtfinále utká s třetí nasazenou Flavií Pennettaovou z Itálie.

Přechod z antuky na travnatý povrch není jednoduchý, což kromě Kuzněcovové v Eastbourne potvrdila i dnes v Holandsku druhá nasazená Slovenka Dominika Cibulková. Semifinalistka nedávno skončeného Roland Garros nestačila při svém prvním vystoupení na trávě na Francouzku Natálii Dechyovou, které po téměř dvouhodinové bitvě podlehla ve třech setech 3:6, 6:3 a 3:6.

Úlohu největší favoritky turnaje naopak zvládla Dinara Safinová. Ruské tenistce stačila hodina na to, aby z kurtu vyprovodila Němku Annu-Lenu Groenefeldovou 6:0 a 6:3.

V mužské části turnaje skončil na raketě druhého soupeře nejvýše nasazený Fernando Verdasco. Ten nestačil na Němce Benjamina Beckera a prohrál ve dvou setech 5:7 a 6:7. „Je to bezpochyby největší vítězství mé kariéry,“ řekl po postupu do čtvrtfinále spokojený Němec, který si tak dal pěkný dárek ke svým 28. narozeninám.

Ještě před prvním nasazeným hráčem stihla vypadnout také nasazená dvojka Tommy Robredo, který nestačil na Marcose Baghdatise. Kyperský tenista na zdejším turnaji doputoval v roce 2006 do semifinále a uvidíme, kde se zastaví letos. V zápase prvního kola sebral španělskému soupeři hned čtyřikrát podání, zatímco své ztratil pouze jednou a zvítězil ve dvou setech 7:5 a 6:2. V dalším kole čeká Kypřana domácí Ramon Sluiter.

„Vždycky je hezké vyhrát. Je povzbudivé získat vítězství proti hráči, jako je Tommy,“ řekl po utkání Baghdatis, který zítra oslaví čtyřiadvacáté narozeniny.

Střetnutí, které se kvůli pozdní hodině přesunulo ze včerejška, podle Robreda jeho soupeř vyhrál zaslouženě. „Tráva nepatří mezi mé oblíbené povrchy. Myslím si, že budu ještě potřebovat nějaký čas, než se dostanu ke své hře. Marcos je dobrý hráč,“ dodal upřímně 27letý Španěl.

Výsledky - Hertogenbosch:

Muži :
Dvouhra - 1. kolo:
Baghdatis (Kyp.) – Robredo (2-Šp.) 7:5, 6:2, De Bakker (Niz.) – Phau (Něm.) 7:6, 2:6, 6:3

Dvouhra - 2.kolo: Navarro (Šp.) - Gicquel (6-Fr.) 6:4, 3:6, 7:5, Sela (Izr.) - Kunicyn (5-Rus.) 6:4, 6:3, Becker (Něm.) - Verdasco (1-Šp.) 7:5, 7:6, Llodra (Fr.) - Vliegen (Bel.) 6:2, 6:3

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
A. Bondarenková (5-Ukr.) – Foretzová (Fr.) 6:4, 6:7, 6:3, Dechyová (Fr.) – Cibulková (2-SR) 6:3, 3:6, 6:3

Dvouhra - 2.kolo:
Pennettaová (Fr.) – Pervaková (Rus.) 6:1, 6:1, Wickmayerová (Bel.) – Cirsteaová (4-Rum.) 6:4, 6:3, Barroisová (Něm.) – Krajiceková (Niz.) 6:4, 6:3, Tanasugarnaová (Tha.) – Benešová (7-ČR) 6:3, 6:1, Safinová (1-Rus.) – Groenefeldová (Něm.) 6:0, 6:3.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Safinová jako jediná hráček Top 10 se zvládla rychle přeorientovat na jiný povrch.
Ten výprask Gronefeldové ukazuje, že musí mít Dinara velkou formu, protože sebrat minimálně 4 krát jedné z nejlépe podávajících hráček servis a navíc na trávě je velmi náročné.
Tak uvidíme na Wimbledonu.
Reagovat
skott
Proti Groenefeld to byl hodne osklivy zapas, sice zcasti zavineny tim, ze Anna-Lena hrala katastrofalne a prave servis ji vubec nesel, takze vyrabela jednu dvojchybu za druhou, ale ani Dinara nehrala dobre.Kazila hodne returnu z druhyho servisu Nemky, to dneska proti Shvedove uz to bylo o dost lepsi, presto favoritkou Wimbledonu podle me neni.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jsem nevěděl, příště bych se neměl příliš ohlížet na jasný výsledek, raději bych měl zkoumat detailněji Dinařinu hru.
Je pravda, že rozhodně není Dinara top favoritkou Wimbledonu, to jsou jiné (hlavně Venus), ale zase v prvních kolech nemusí předvádět nějaké super výkony, ty si nechává až do závěrečných kol. Rozhodně může opět získat o něco větší náskok na S, minulý rok vypadla tak nešťastně s Peer, myslim ve 3. kole a S až ve finále, takže s obhajobou bodů to bude mít rozhodně těžší S.
Přesto si myslím, že i kdyby se Safinka shodou šťastných náhod dostala do finále, opět to pohnojí (letošní zkušenosti):-).
Doufám, že jsi pochopil, kdo je S, nemohu psát to jméno celé, jelikož její jméno obsahuje vulgární výraz.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Great je great optimista. Vyvozovat velkou formu z jednoho přípravného utkání je legrační.
Velkou šanci měla na antuce (A jak to nakonec dopadlo? Labilka vyhořela kvůli nervům), ale W nevidím dobře. Pokud by si Dinarka "vylepšila" grandslamové skóre na 0-4, budeme za to ještě moc rádi :-)
Reagovat
skott
Dinara casto v rozhovorech priznava, ze ¨nechape¨ hru na trave a jeji nevyzpytatelnost.V Hertogenboschi se ji sice obvykle dari, ale byva tam slabsi konkurence, takze bych tomu neprikladal tak velky vyznam.Jinak si nemyslim, ze ted bojuje se Se*enou o vedeni v zebricku, uz ma velky naskok a je temer jiste, ze ho az do USO udrzi.Jeji soucasnou motivaci je GS titul, ale jak riakm, Wimbledon to asi bohuzel nebude.Kdyz nepotka v prvnich kolech nekoho neprijemneho jako Tanasugarn, tak to relane vidim na semi.
¨S¨ jsem samo pochopil, ale uz mene tenisportal;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Píše se, že tráva a hard jsou rychlé povrchy, ale přitom na nich má mnoho tenistů úplně odlišné výsledky. Někdo tady hraje líp než na hardu, ale plno dalších neuhraje nikdy nic. Čím to je?
Kdepak, velký náskok může rychle zmizet, loni v létě vyhrála 2 turnaje a další body má za OH. Za období mezi W a USO se jí počítá celkem 1900 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Dřív tady to jméno napsat šlo, ale nějaký snaživec asi nechal zdokonalit automatický filtr závadných slov. Hlavně když na takzvané diskuzi naši sázkaři sprosťárny blít můžou bez problémů.
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě jde hlavně o jiný pohyb, na který si musí hráči navyknout, tráva trochu klouže. Odskok míčku na trávě je nejrychlejší (míček má po odskoku pořád asi 70% rychlosti) zároveň nízký a občas nepředvídatelný, je třeba být u míčku hodně brzy na kvalitní odehrání. Další nástraha je třeba to, že blízko sítě je tráva neudupaná a míček tam odskakuje zase trochu jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za info
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, ale nechápu, proč se třeba takovým Williamsovým na trávě daří o tolik lépe, než Safinové, když mají všechny podobný silový styl hry.
Možná je rozdíl v tom, že Safinová nehraje skoro vůbec čtyřhru a z toho pak pramení její chyby u sítě.
Reagovat
skott
nepofata ma asi pravdu, ikdyz osobne s travnatymi kurty zkusenosti nemam.U hracu je to hodne individualni a nekdy taky o zkusenostech, napriklad jen minimum hracu se na travu specialne pripravuje.
Co se tyce Dinary, tak si myslim, ze u ni je hlavni problem v dlouhem naprahu, kdyz micek nepredvidatelne odskoci, ztrati sanci ucinne reagovat a posle ho do site.Srovnani s Williamskama neni moc presne, protoze Dina hraje vice liftovane mice.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, možná má Safinka blíž herním stylem spíš k Dementěvové, ta má také s tímto rozhozením často potíže a tráva je její nejméně oblíbený povrch.
Reagovat
smazaný uživatel
Čtyřhru už moc nehraje (a když, tak dost neúspěšně), ale narozdíl od singla má z debla grandslamový titul. A pěkný joke by byl, pokud díky psychice ten singlový nikdy nezíská.
Reagovat
skott
no to jiste vic, hodne Rusek ma podobyny styl a Dementieva si navic prosla tremi roky drilu pod vedenim Dinary mamky ve Spartaku.
Reagovat
Tenista
Fernando se začíná nějak vytrácet...sice se od něj na trávě nedaj očekávat nějaký zázraky, i když ve Wimbledonu tehdy překvapil, ale aby lítal z turnajů takhle brzo...už když jsem ho sledoval na FO tak s Almagrem nehrál ten svůj agresivní tenis, následně se protrápil deblem s Lopezem, který teda nezvládl spíš Lopez, ale ani Fernando se do toho nějak dostat nemohl...no a vše bylo podtrženo v zápase s Davyděnkem, kde ho Rus prostě zdeptal(typicky). No jsem zvědavý, co s ním bude dál, fandím mu
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mu krapet vrátila dřívější nejistota na servisu, dvojchyby, první podání dnes netrefoval tak často, jak u něj bývá obvyklé.
Reagovat
smazaný uživatel
no doufam ze sem nam nevrací ten starej Verdasco...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist