V Indian Wells postupuje Šafářová i Cetkovská

13. 3. 2009, 08:50
Aktuality 0
WTA INDIAN WELLS - Pět ze sedmi českých tenistek si na turnaji v Indian Wells zahraje ve druhém kole. Lucie Šafářová postoupila přes domácí divokou kartu Melanii Oudinovou a Petra Cetkovská nezaváhala v souboji kvalifikantek proti Foretzové.
Lucie Šafářová

V první hrací den uspěla po čtyřech porážkách Nicole Vaidišová a vstup do turnaje dotovaného částkou 4,5 milionu dolarů zvládla také Petra Kvitová. Volný los měla nasazená Iveta Benešová.

Slušnou formou se v úvodu sezony prezentuje Lucie Šafářová a v Kalifornii na své výkony navázala. Domácí sedmnáctiletou Melanii Oudinovou smetla 6-3 6-1, když dokázala odvrátit všech šest brejkbolů. Ve druhém kole narazí na pětadvacátou nasazenou Kanaďanku Aleksandru Wozniakovou, jež měla v minulých týdnech problémy s ramenem.

Také čtyřiadvacetiletá rodačka z Prostějova Petra Cetkovská postoupila do 2. kola, když v souboji kvalifikantek porazila Francouzku Stephanii Foretzovou 6-2 7-5 a může se těšit na svou další soupeřku, kterou je turnajová trojka Jelena Dementěvová.

Úspěchy Šafářové a Cetkovské nenapodobily jejich krajanky. Klára Zakopalová uhrála pouhé tři gamy s Němkou Kristinou Barroisovou a dvaadvacetiletá Barbora Záhlavová-Strýcová nestačila na Španělku Núrii Llagosteraovou. Ve vyrovnaném duelu prohrála po dvou prohraných tie-breacích.

Šarapovová první zápas po návratu prohrála
Poprvé od loňského července se na okruhu WTA objevila ruská tenistka Maria Šarapovová. V Indian Wells se přihlásila pouze do soutěže deblistek, po boku krajanky Vesninové však nepřešly ani úvodní kolo. Premiérový zápas po operaci ramena skončil pro bývalou světovou jedničku prohrou 1-6 6-4 7-10 s bělorusko-ruskou dvojicí Poučeková/Makarovová.

"Je skvělé že jsem zpátky," především těšilo Šarapovovou. "Chtěla jsem rameno otestovat. Trénovat jsem začala už před dvěma měsíci, ale ostrý zápas je něco jiného. Nastanou odlišné situace, hrajete před publikem. Hlavním cílem bylo, abych se dostala zpět na kurt a nasála atmosféru turnajů," vysvětlovala.

Kdy se v soutěžním zápase objeví znovu, ještě jasno nemá. "Nyní jsem schopna hrát možná tři nebo čtyři dny za sebou. Žádné plány si ale nedělám, s tím jsem skončila," neprozradila čtyřiadvacetiletá Ruska.

- WTA PREMIER INDIAN WELLS (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Oudinová (USA) 6-3 6-1
Cetkovská (ČR) - Foretzová (Fr.) 6-2 7-5
Barroisová (Něm.) - Zakopalová (ČR) 6-1 6-2
Llagosteraová (Šp.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7-6(5) 7-6(9)
Matteková-Sandsová (USA) - Garbinová (It.) 6-4 6-4
Haynesová (USA) - Tomljanovičová (Chorv.) 7-5 6-2
Vinciová (It.) - Moritaová (Jap.) 6-3 6-4
Stosurová (Austr.) - Schiavoneová (It.) 6-1 6-4
Jakimovová (Běl.) - Lepčenková (USA) 6-4 6-1
Duševinová (Rus.) - Martičová (Chorv.) 6-4 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Domachowská (Pol.) 6-1 6-3
Wickmayerová (Belg.) - Rybáriková (SR) 6-3 6-2
Mirzaová (Indie) - Korytcevová (Ukr.) 2-6 6-3 6-2
Gallovitsová (Rum.) - Kirilenková (Rus.) 3-6 7-5 7-5
Paszeková (Rak.) - Santangelová (It.) 6-3 6-2
Knappová (It.) - Kingová (USA) 6-2 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Chan Yung-jan/Sun Tchien-tchien (8-Tchaj-wan/Čína) 6-2 4-6 10-7 A. Bondareková/K. Bondarenková (Ukr.) - Hradecká/Uhlířová (ČR) 6-3 6-0
Makarovová/Poučeková (Rus./Běl.) - Šarapovová/Vesninová (Rus.) 6-1 4-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist