V Indian Wells se bude bojovat o tenisový trůn. V akci bude i pět Češek

7. 3. 2017, 17:35
Previews 30
Letošní ročník prestižního podniku WTA Premier Mandatory v kalifornském Indian Wells je hlavně ve znamení boje o tenisový trůn. Aktuální světová jednička Serena Williamsová se pokusí uhájit náskok 375 bodů před druhou Angelique Kerberovou. O velkou porci bodů a pohádkové finanční odměny bude bojovat i pět českých tenistek v čele s třetí hráčkou světa Karolínou Plíškovou.

První turnaj série WTA Premier Mandatory je za dveřmi. Od středy budou v kalifornském Indian Wells bojovat nejlepší z nejlepších. 32 nasazených hráček má již tradičně pro první kolo volný los. Loňská vítězka Viktorie Azarenková titul obhajovat nebude, jelikož po porodu teprve začala trénovat a návrat plánuje až v průběhu roku.

• BNP PARIBAS OPEN 2017 FAKTA •
• Shrnutí •
Loňské finále: Azarenková (13-Běl.) - S. Williamsová (1-USA) 6-4 6-4
Nejvýše nasazené: Serena Williamsová, Angelique Kerberová, Karolína Plíšková, Simona Halepová, Dominika Cibulková, Agnieszka Radwaňská, Garbiñe Muguruzaová, Světlana Kuzněcovová
Kategorie: WTA Premier Mandatory
Místo konání: Indian Wells, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 7,699.423 amerických dolarů
• Možná čtvrtfinále •
S. Williamsová (1-USA) - Muguruzaová (7-Šp.) | H2H 3-2
Kar. Plíšková (3-ČR) - Kuzněcovová (8-Rus.) | H2H 1-1
Cibulková (5-SR) - Halepová (4-Rum.) | H2H 4-2
A. Radwaňská (6-Pol.) - Kerberová (2-Něm.) | H2H 6-6
• Česká účast •
Kar. Plíšková (3-ČR) - volný los
Strýcová (17-ČR) - volný los
Kr. Plíšková (ČR) - Matteková-Sandsová (USA) | H2H 0-1
Siniaková (ČR) - kvalifikantka
Šafářová (ČR) - Arruabarrenová (Šp.) | H2H 0-0
Kompletní los turnaje


Uhájí Serena Williamsová tenisový trůn?
Letošní ročník nabídne mimo jiné i boj o čelo žebříčku. Aktuální světová jednička Serena Williamsová má na druhou hráčku světa Angelique Kerberovou náskok pouhých 375 bodů. Američanka, která získala v Melbourne svůj 23. grandslamový vavřín, potřebuje k uhájení tenisového trůnu minimálně semifinálovou účast.

Pokud se Němka dostane do závěrečných kol (osmifinále, čtvrtfinále, semifinále), musí Williamsová dojít alespoň do finále. Jestliže se Kerberová probojuje až do finále, loňská finalistka Williamsová musí získat titul.

První čtvrtina
A kdo stojí nejvýše nasazené v cestě za třetím triumfem v Indian Wells? Největší pozor by si měla Williamsová dávat už ve druhém kole, protože Monica Puigová rozhodně umí překvapit.

Svou 13 utkání trvající neporazitelnost bude chtít protáhnout Jelina Svitolinová. Právě Ukrajinka, jež v únoru ovládla turnaje v Tchaj-peji a Dubaji a poprvé v kariéře nakoukla do Top 10, může být pro legendární Američanku největším soustem. Potkat se mohou ve čtvrtfinále.

Těžko říci, co se dá očekávat od Garbiñe Muguruzaové. Vítězka loňského French Open měla solidní vstup do sezony, nicméně nyní se zdravotně i výsledkově trápí a v posledních letech se jí navíc v Indian Wells moc nedařilo.

Odepisovat rozhodně nelze ani Mirjanu Lučičovou-Baroniovou. Chorvatka se jako poslední vešla mezi nasazené. Na Australian Open prožila senzační turnaj, když došla až do semifinále, v němž padla s pozdější šampionkou Serenou Williamsovou.

Skvělou formu potvrdila i minulý týden v mexickém Acapulku, kde rovněž skončila až v semifinále a opět na raketě pozdější vítězky Curenkové. Tentokrát byly ale na vině zdravotní potíže, jelikož Lučičová-Baroniová po pěti gamech skrečovala.

Tip na čtvrtfinále: S. Williamsová (1-USA) - Svitolinová (10-Ukr.) | H2H 4-1
- Sereně Williamsové jde o hodně, o to větší bude favoritkou, protože je na okruhu psychicky nejsilnější hráčkou. Svitolinová má už od konce loňského roku fantastickou formu a není důvod, proč by nemohla pokračovat.

Kdo by mohl tip nejvíce ohrozit: Lučičová-Baroniová (32-Chorv.)
- Kdyby Chorvatku v Acapulku netrápily zdravotní potíže, mohla klidně získat titul. Formu má stále výbornou. Vypadá to na životní sezonu.

Druhá čtvrtina
Ve druhé části pavouka je největší favoritkou na postup do závěrečných kol světová trojka a loňská semifinalistka Karolína Plíšková. Česká jednička má letos fantastickou bilanci 15-2, los má však poměrně náročný.

Hned ve druhém kole pravděpodobně narazí na Jelenu Ostapenkovou, s níž svedla maratonský souboj na Australian Open. O kolo později by mohla změřit síly se sestrou Kristýnou Plíškovou, která začne proti divoké kartě Bethanii Mattekové-Sandsové, nebo nasazenou Timeou Babosovou, a v osmifinále může dojít k repríze finále z Dauhá s Caroline Wozniackou.

Pokud rodačka z Loun potvrdí své nasazení, její čtvrtfinálová soupeřka nejspíše vzejde ze silné dvojice Johanna Kontaová - Světlana Kuzněcovová. Otázkou je, jak na tom obě hráčky budou zdravotně, jelikož Britka i Ruska se do tenisového kolotoče vrací po zranění.

Tip na čtvrtfinále: Kar. Plíšková (3-ČR) - Kontaová (11-Brit.) | H2H 5-1
- Karolína Plíšková je jasnou volbou - výborná letošní bilance a soupeřky ze své části již porazila. Kontaová na tom není s letošní bilancí o moc hůře. Pokud bude zdravotně fit, první těžký duel očekáváme až v případném osmifinále s Kuzněcovovou.

Kdo by mohl tip nejvíce ohrozit: Wozniacká (13-Dán.)
- Dvě finále na posledních dvou turnajích. Vítězka z roku 2011 a dvojnásobná finalistka. Není co řešit.

Třetí čtvrtina
Do akce se po operaci levého zápěstí vrací devátá hráčka světa Madison Keysová. Tu ve druhém kole nejspíše vyzve Darja Kasatkinová. Ve stejné části je i Kateřina Siniaková. Dvacetiletá Češka čeká na soupeřku z kvalifikace, v případě vítězství změří síly s Carlou Suárezovou.

Ve třetí čtvrtině jsou nejvýše nasazenými čtyřka Simona Halepová a pětka Dominika Cibulková. Rumunka hrála naposledy v Petrohradu, odkud se ale nakonec odhlásila a nehrála v Dauhá ani v Dubaji, aby doléčila zraněné koleno.

Halepové se v Kalifornii v posledních letech náramně dařilo. Před třemi lety došla do semifinále, o rok později získala titul a loni skončila ve čtvrtfinále. Letos by ji ale už ve třetím kole mohla vyřadit rozjetá Kristina Mladenovicová.

Naopak maximem Cibulkové v Indian Wells za posledních osm let je jedno čtvrtfinále. Slovenka, jež vyhrála na konci loňské sezony prestižní Turnaj mistryň, na výraznější výsledek v letošní sezoně stále čeká.

Jako členka elitní desítky nemůže být s prozatímním vývojem spokojená. Na kontě má sice dvě semifinále z Petrohradu a Dauhá, nicméně kromě zmíněného Dauhá, kde prohrála s Karolínou Plíškovou, nestačila vždy na hráčku mimo první třicítku.

Tip na čtvrtfinále: Keysová (9-USA) - Halepová (4-Rum.) | H2H 1-5
- Pokud bude Keysová zdravotně stoprocentní, měla by se dostat do čtvrtfinále. Suárezovou stále trápí rameno a s Cibulkovou má Američanka bilanci 4-0. Halepová už by rovněž mohla být zdravotně fit po měsíční pauze a první solidní výsledek se dá očekávat právě na jejím oblíbeném turnaji v Indian Wells.

Kdo by mohl tip nejvíce ohrozit: Kasatkinová (Rus.)
- Kasatkinová je nebezpečná. Velkých jmen se nebojí, což letos dvakrát potvrdila vyřazením Kerberové. Ruska má nejvyšší čas porazit další hráčku Top 10 a potvrdit svůj potenciál.

Čtvrtá čtvrtina
Hodně krutý los schytala Lucie Šafářová. Bývalá světová pětka nejprve nastoupí proti nepříjemné Laře Arruabarrenové a už ve druhém kole může potkat semifinalistku z Melbourne Coco Vandewegheovou.

I kdyby Češka postoupila do třetího kola, pravděpodobně by vyzvala Venus Williamsovou, nebo Jelenu Jankovičovou. Následně nejspíše Agnieszku Radwaňskou.

Mezi nasazenými figuruje i Barbora Strýcová. Třicetiletou českou tenistku ve druhém kole čeká Jaroslava Švedovová, nebo kvalifikantka. Pokud Strýcová roli favoritky potvrdí, narazí zřejmě na Jelenu Vesninovou a poté světovou dvojku Angelique Kerberovou, která však už tři roky v Indian Wells nevyhrála zápas.

Tip na čtvrtfinále: A. Radwaňská (6-Pol.) - Kerberová (2-Něm.) | H2H 6-6
- Radwaňská nedošla v Indian Wells do čtvrtfinále za posledních deset let pouze čtyřikrát. Polka už by měla špatnou formu posledních měsíců prolomit. Kerberová na první výhru v Indian Wells už čtyři roky čeká a nyní může navázat na zlepšenou formu z Dubaje.

Kdo by mohl tip nejvíce ohrozit: Vandewegheová (20-USA)
- Těžká volba. Šanci rozhodně mají i Venus Williamsová, Jelena Jankovičová nebo Lesja Curenková, která o víkendu triumfovala v Acapulku. Na účast v závěrečných kolech má potenciál určitě i Ana Konjuhová.

Pětici českých tenistek v hlavní soutěži může z kvalifikace ještě doplnit Lucie HradeckáTereza Martincová. Obě české tenistky dnes čeká závěrečné kolo kvalifikace.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

30
Přidat komentář
EllNino
Lucka s Beth budou mít proti sobě v 1. kole Niculescu, jsem zvědav, jak si Lucka se svou noční můrou poradí, byť jen v deblu :D

Jinak Mladenovic hraje Se světlanou a García a Kájou :D ...

Peng je v pořádku, takže nastoupí s Andy do debla :)
Reagovat
blixa
Garcia s Kájou :D :D To bude jen takový rozpink na první kolo :D
Reagovat
tommr
los debla nám extrémně nepřál. Naše největší naděje Lucka a Andrea jsou obě v první čtvrtince což znamená, že na sebe narazí už ve čtvrtfinále. Pokud se tam teda vůbec dostanou protože na obě čekají v prvních dvou kolech těžký soupeřky - vedle už tebou zminovaný Niculescový bude hodně nebezpečná i Mladenovicová ...
Reagovat
milik254
Serena nehraje IW ani Miami, ta už na to kromě GS fakt sere :D
Reagovat
tommr
možná, že se šetří na FC proti nám? :)
Reagovat
VlS
No, v živejch barvách to vidím. Lva má na dveřích a trefuje se do něj šipkama, a když jí to nejde, tak si ba to vezme pětačtyřicítku.
Reagovat
Fandina
:-)))))
Reagovat
Fandina
Je to možné ... úsměvf
Reagovat
Lenca45
Serena se prý odhlásila z IW. Píšou to na ČS=TS.
Reagovat
FulnekUltras
někdo tam prý telefonicky nahlásil poctivou antidopingovou kontrolu
Reagovat
Fandina
prý přiletěla z Ruska
Reagovat
PetaM
http://tennismash.com/2017/03/08/serena-withdraws-indian-wells/
Reagovat
FulnekUltras
po zvážení všech setrvačných účinků a inkubačních dob bylo rozhodnuto neponechat ani tentokrát nic náhodě
Reagovat
vendulkabendulka
Lucie taky teče, kanár v prvním.
Reagovat
mkubis17
na nejlepší cestě k celkem ostudnému vypadnutí s Novikovem
Reagovat
mkubis17
Terka Martincová má první set...doufám že to dá, fakt jí to přeju! :)
Reagovat
vendulkabendulka
Ten druhý bohužel dost hloupě projela. Snad se vzpamatuje a ve třetím ji zmákne.
Reagovat
mkubis17
ona si to vždycky tak komplikuje, to jsou nervy každej zápas :-D přeju ať to dotáhne ale nevím nevím..
Reagovat
vendulkabendulka
Hotovo. Naprosto nezvládnuté.
Reagovat
mkubis17
to je pořád dokola u ní
Reagovat
d@ve
Tak po brejku na 3:1 ztratila 5 her v řadě. :/
Reagovat
VlS
Tak co?
Tak nic!
Tak slez!
Reagovat
d@ve
?? :)
Reagovat
fialka
WTA od zajtra od 20:00 live na Digi5

ATP od štvrtka od 20:00 na Digi2
Reagovat
dadaft
O2TV Tenis slibuje už od zítřka přímé přenosy, ale pokud si vzpomínám, v IW je první kolo bez kamer,,,,,,,,,,,,,, ne?
Reagovat
George_Renel
Vidím to již dnes na streamu http://www.sportcategory.com/c-4.html ?,?
Reagovat
George_Renel
Ale jen napsáno, chytit se to nedá :-/
Reagovat
EllNino
ne, už pár let ne
Reagovat
dadaft
trochu jsem zaspal dobu, ale tím líp. ))
Reagovat
EllNino
letos mají být odvysílány všechny zápasy WTA, pokud jde program podle plánu a nejsou dešťové přestávky a nevybavené kurty jako v Doha ... jinak bylo k vidění myslín letos vše
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist