V Kooyongu si finále s Federerem zahraje Wawrinka

16. 1. 2009, 07:22
Aktuality 3
EXHIBICE KOOYONG - Exhibice v Kooyongu bude mít po sedmi letech ve finále tenisty z jedné země. Švýcara Rogera Federera čeká v boji o zopakování triumfu z roku 2005 krajan Stanislas Wawrinka, který dnes v třísetovém duelu zdolal Chilana Fernanda Gonzaleze.
Stanislas Wawrinka

Vítěz třinácti grandslamů Roger Federer v generálce na Melbourne, kde bude útočit na vyrovnání rekordu Peta Samprase v zisku 14 titulů, porazil Moyu a po boji Verdasca.

V posledním střetnutí před startem Australian Open čeká Švýcara ve finále krajan Stanislas Wawrinka. Jeho parťák z vítězného olympijského tažení ve čtyřhře v Kooyongu zřejmě hodil za hlavu výbuch z Čennaí a tři porážky v řadě z konce loňské sezony. Šestnáctý hráč světa v prvním kole smetl Baghdatise a dnes po vyrovnaném boji udolal Chilana Fernanda Gonzaleze.

Wawrinka mohl dnešní zápas ukončit dříve, ale při svém podání neudržel stav 5-4 a 30-15 ve druhém setu. Rozhodlo tak až rozhodující dějství, ve kterém stav 5-4 při svém servisu už neztratil.

Potřetí v kariéře se utká s krajanem Federerem, s nímž ještě neuhrál ani set. "Je to můj největší kamarád na okruhu. Bylo to skvělé s Rogerem strávit deset dní v jednom týmu," zavzpomínal Wawrinka na triumf v Pekingu.

Páté místo si v Kooyongu vybojoval Kypřan Marcos Baghdatis, jenž po selhání s Wawrinkou porazil Chorvaty Ljubičiče a dnes i vítěze z Čennaí Marina Ciliče.

Kyperského tenistu Baghdatise už podle jeho slov netrápí pata, která ho zlobila před týdnem v Brisbane. Ještě před třemi lety osmý hráč žebříčku ATP se konečně cítí zdravý a plánuje návrat do světové desítky. "Nechci být 97. nebo 100. na světě. Chci zpátky do top 10, myslím na to každý den," prohlásil v Melbourne Baghdatis. "Nevím, kolik času to zabere, ale jsem připravený udělat cokoliv, abych se vrátil."

V zápase alespoň o jediné čestné vítězství dnes zvítězil Carlos Moya po setech 7-5 3-6 7-5 na Ivanem Ljubičičem. Devětadvacetiletý Chorvat tak před úvodním grandslamem roku nevyhrál jediný zápas.

EXHIBICE KOOYONG (Melbourne, tv. povrch)
páteční výsledky

semifinále:
Wawrinka - Gonzalez 7-6 6-7 6-4
Federer - Verdasco 6-3 3-6 7-6(3) (hráno ve čtvrtek)

o 5. místo:
Baghdatis - Cilič 6-3 6-2

o 7. místo:
Moya - Ljubičič 7-5 3-6 7-5

Sobotní program:
Verdasco - Gonzalez (o 3. místo)
Federer - Wawrinka (finále)

Středeční čtvrtfinále

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Že by se wawrinka konečně zvedl?
Reagovat
smazaný uživatel
že by mu to všichni ostatní pustili?
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně, ty jsi na to kápl:)) A ve finále to Wawra pustí zase Fedexovi, aby si trochu zvýšil sebevědomí před AO, že??
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist