V Linci už se hraje bez Češek, vypadla i Kristýna Plíšková

8. 10. 2013, 17:04
Aktuality 20
V rakouském Linci nepřešla přes úvodní kolo ani jedna z trojice českých tenistek, které zde bojovaly o titul. Po Karolíně Plíškové a Kláře Zakopalové brzy dohrála i sestra prvně jmenované Kristýna, kterou dnes vyřadila čtvrtá nasazená Španělka Suárezová-Navarrová.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková se po postupu z kvalifikace představila v hlavní soutěži turnaje WTA poprvé od červencového turnaje v Baku, ovšem své letošní maximum na okruhu WTA už v Linci nevyrovnala. Postarala se o to Carla Suárezová-Navarrová, se kterou česká tenistka držela krok jen v úvodních gamech. Za stavu 2-3 jí turnajová čtyřka sebrala poprvé podání a ziskem čtyř her v řadě získala první set pro sebe.

V následující sadě šla sice Kristýna Plíšková do vedení, ale dlouho se z něj neradovala. Španělka jí znovu dvakrát po sobě prolomila servis, další komplikace už nepřipustila a za 68 minut tak zvítězila 6-2 6-3.

Úspěšný vstup do turnaje má za sebou jeho vítězka z let 2008 a 2010 Ana Ivanovičová. Třetí nasazená hráčka na úvod zdolala Belgičanku Yaninu Wickmayerovou, které jen v prvním setu sebrala třikrát podání. Podobně jako Suárezová-Navarrová musela Srbka ve druhé sadě dohánět ztrátu, a i Ivanovičové se podařilo zápas ukončit ve dvou setech. Od stavu 1-3 nechala soupeřku uhrát jediný game a zvítězila 6-2 6-4.

Krátkou sérii dvou porážek v řadě se v Linci podařilo ukončit Dominice Cibulkové. Slovenská tenistka sice v duelu s Annike Beckovou ztratila úvodní dějství, po zbytek zápasu už ale sedmá hráčka v pavouku jasně dominovala a po více než dvou hodinách zvítězila 3-6 6-2 a 6-1.

Svůj úvodní zápas zvládla i papírově největší favoritka turnaje Sloane Stephensová. Američanka, jež bojuje o start na Turnaji mistryň, dnes porazila hladce 6-3 6-1 Slovenku Magdalénu Rybárikovou.

Výsledky - Linec (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Suárezová (4-Šp.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:2, 6:3, Stephensová (2-USA) - Rybáriková (SR) 6:3, 6:1, Ivanovičová (3-Srb.) - Wickmayerová (Bel.) 6:2, 6:4, Flipkensová (5-Belg.) - Vekičová (Chorv.) 2:6, 6:2, 6:2, Cibulková (7-SR) - Becková (Něm.) 3:6, 6:2, 6:1, Ivanovičová (3-Srb.) - Wickmayerová (Belg.) 6:2, 6:4, Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Cirsteaová (6-Rum.) 1:6, 6:3, 6:4, Giorgiová (It.) - Görgesová (Něm.) 6:2, 6:3, Piterová (Pol.) - Beguová (Rum.) 6:2, 4:6, 6:3, Petkovicová (Něm.) - Meusburgerová (Rak.) 6:3, 7:5, Zaněvská (Ukr.) - Kruničová (Srb.) 7:5, 2:6, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:

Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (ČR) - Niculescuová/Zakopalová (Rum./ČR) 6:3, 3:6, 10:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

20
Přidat komentář
Fandina
Jestli si to nerozmyslím, tak zítra vyrazím do Linze. Zatím jsem připravena a těším se.
Reagovat
gigin
Rozpis vysílání WTA Tour v Linci na středu 9. října:

E1 14.00 Kirsten Flipkensová (BEL) [5] vs. [Q] Camila Giorgiová (ITA)
poté Alexandra Cadantuová (ROU) vs. [WC] Melanie Klaffnerová (AUT)
poté Ana Ivanovičová (SRB) [3] vs. Francesca Schiavoneová (ITA)
po 18.30 Monica Niculescuová (ROU) vs. [WC] Angelique Kerberová (GER) [1]

V 16.45 se vysílání z Eurosportu International přesune na Eurosport 2!
Reagovat
dadaft
dneska se pokusím stihnout Camilu Giorgi - včera hrála velmi dobře a od pohledu vypadala, že tenisu poslední dobou dává opravdu vše.
Reagovat
tommr
ještě jeden odkaz na zajímavej článek o tom jaký machinace dělali letos pořadatelé s losem v Linzi: http://www.changeovertennis.com/making-sense-senseless-linz-draw-drama/
Reagovat
tommr
po odstoupení Petry Kvitový a Lucky Šafářový vypadly všechny naše ostatní hráčky už v prvním kole nebo v kvalifikaci. Vypadá to, že kromě Petry a Lucky nemáme momentálně žádnou opravdu kvalitní hráčku schopnou konkurovat těm nejlepším ... :(
Jedinou útěchou může být to, že se už mezi dospělými začíná prosazovat Katka Siniaková. Po zisku titulu minulý týden v Budapešti zahájila tento týden vítězně i turnaj v Sant Cugatu. V prvním kole si hladce poradila s Pirazhenkovou. V dalším kole jí čeká zkušená antukářka Laura Pous-Tio ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda, teď se hraje tolik turnajů. :) Ve Španělsku mě ale nepřekvapuje tolik jako v Budapešti, že se hraje venku na antuce. :D

Jsem rád, že Katka postoupila. Vidím, že Pous-Tio měla docela problémy v 1. kole s italskou kvalifikantkou. Tak uvidíme... Tady ještě přikládám, co napsala Katka na svých stránkách o turnaji v Budapešti. :)
http://siniakovakaterina.com/novinka-63/madarsko/
Reagovat
George_Renel
Plíškova so asi opravdu neprosadí tak, jak jsme doufali. Osobně od nich již nic velkého neočekávám. Někde se stala chyba.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze zápasu Donny jsem dneska viděl poslední tři gemy, ze zápasu Any první set...

Donna - Kirsten: Viděl jsem toho fakt málo na to, abych mohl nějak hodnotit. Každopádně v tom závěru si Kirsten hodně pomáhala kvalitním servisem a Donna to měla dost těžké... Přesto si myslím, že Donna nezklamala a uhrát set proti hráčce Top 20 určitě není špatné. Když se dívám na průběh, tak v 1. setu od stavu 2:2 získávala gemy už jenom Donna. Pak už se to ale asi otočilo. Zajímavé je, že ve druhém i třetím setu získala Kirsten dva brejky za stejného stavu, konkrétně v prvním a pátém gemu... Škoda, že po přihlášení Angelique se ten pavouk turnaje přelosoval. Donna měla do 1. kola původně Klárku a myslím si, že proti ní by vyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Ana - Yanina: Viděl jsem celý 1. set, pak jsem musel odejít... Zápas začal třemi brejky, dva z nich získala Ana. Skóre tedy bylo příznivé, ale přišlo mi, že na začátku se Anička tak trochu rozkoukávala. Přece jenom, je to zase po dlouhé době první turnaj v hale... Od toho čtvrtého gemu už ale hrála celkem pěkně. Dostávala se ke svojí hře a dobře jí to létalo. Zlom v 1. setu přišel za stavu 4:2, kdy Ana využila šestý brejkbol a získala výhodu dvojitého brejku. Pak už to dopodávala, přičemž odvrátila jeden brejkbol... Druhý set jsem neviděl, ale tam už to bylo asi vyrovnanější. Ana prohrávala 1:3, ale hned získala ztracené podání zpátky. Potom rozhodl brejk v devátém gemu a pak už to Ana čistou hrou dopodávala... Takže ten začátek byl takový trošku nejistý, ale pak už se mi aspoň v 1. setu výkon Any líbil. Taky je fakt, že Yanina občas pomohla nějakou (dvoj)chybou. Ve druhém setu se Yanina asi trochu zlepšila, ale jsem rád, že to Anička zvládla. Ve 2. kole ji čeká Francesca, takže to snad nebude žádný problém...

Jinak byl na streamu přenos z Eurosportu (konečně něco lepšího než stream z jedné kamery), takže se na holky moc pěkně koukalo. Aně sluší modré šaty stejně jako předtím červené. Anička má opravdu nádhernou postavu, takže u ní platí, že čím kratší šaty, tím lepší. :) Yanina má taky krásnou postavu, takovou dobře vysportovanou. Nekoukám na její zápasy tak často, ale když už ji vidím, tak jí to obvykle sluší. :)
Reagovat
George_Renel
Na holky se možná někomu koukalo pěkně. Tenis to však byl otřesný. Od obou.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda viděl jenom 1. set, ale neřekl bych, že to bylo nějak strašné. Možná ty první tři gemy, tam to bylo takové rozkoukávání. Ale pak to bylo dobré, aspoň co se týče výkonu Any.
Reagovat
freeteepek
Tady je zajímavej článek o nasazování tenistek v Linci. Celý to způsobila Petra tím, že odstoupila na poslední chvíli:-)
http://www.tennis.com/pro-game/2013/10/linz-pulls-out-all-stops-get-last-minute-top-10-player/49381/#.UlP60J1Is5s
Reagovat
PetaM
Se na Petru naštvou a příští rok jí ani nebudou chtít :D :D :D
Reagovat
tommr
pokud se Petře bude dařit v Asii tak jí to nemusí nijak trápit. Turnaj v Linci je jen takový nouzový opatření na rozehrání před TM pro případ, že by v Asii vypadla nečekaně brzy ... :)
Reagovat
slacker
Hmm, dost divoke a stejne porusily pravidla WTA, skoda ze takhle pruzny nebyli Rakusaci když Katku skrtli kvůli formálnímu pochybeni v lete z turnaje v Bad Gastein.
Reagovat
tommr
máš naprostou pravdu - jasnější příklad dvojího metru se už snad ani nedá najít. Je taky zajímavý, že ředitelkou v Bad Gasteinu i v Linci je jedna a tatáž osoba ... :(
Reagovat
Fandina
tommr ... o nic nejde, ale na ofiku WTA se uvádí, že Linz má jiného ředitele než Bad Gastein, i když v článku nahoře je uvedena Sandra Reichel. Třeba na obou turnajích mají víc ředitelů. Nebo je někde chyba.
http://www.wtatennis.com/tournaments/tournamentId/1340/title/nurnberger-gastein-ladies
http://www.wtatennis.com/tournaments/tournamentId/461/title/generali-ladies-linz
Reagovat
freeteepek
Je to bída. Kromě Petry a Lucky ostatní holky nehrajou nic moc:-(
Reagovat
LukasH
No a to se o holkách Plíškovic psalo jako o velikejch nadějích.
Reagovat
tommr
bohužel se už ukazuje, že sestry Plíškovy jsou příliš neohrabaný na to, aby z nich ještě někdy byly opravdu špičkový hráčky. Musíme doufat, že se časem začnou prosazovat další naděje jako jsou třeba Katka Siniaková nebo Bára Krejčíková ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist