V Malajsii uvidí finále Davyděnka s Verdaskem

3. 10. 2009, 16:01
Aktuality 16
ATP KUALA LUMPUR - Vítězem prvního ročníku turnaje v malajsijském Kuala Lumpuru se stane jeden z dvojice Nikolaj Davyděnko a Fernando Verdasco. Tenisté dnes zvládli semifinálové souboje čtyř nejvýše nasazených hráčů a zítra si zahrají o titul.
Fernando Verdasco

V novém prostředí kolotoče ATP v Kuala Lumpuru se daří favoritům. Do semifinále postoupily všichni čtyři nejvýše nasazení tenisté, kteří žíví šance na postup na Turnaj mistrů.

Jako první se do finále prodral osmý hráč světa Nikolaj Davyděnko. A to i přesto, že duel s Robinem Söderlingem nezačal vůbec dobře. Se Švédem prohrál čtyři souboje v řadě a dnes ztratil první set hladce 1-6. Druhé dějství už ale ruský tenista dokázal držet krok a ve zkrácené hře vyrovnal. V dalším průběhu utkání byl už lepším hráčem na kurtu a udržel se ve hře o třetí letošní titul.

"Popravdě, jsem překvapený, že jsem dnes zápas vyhrál. Robin hrál v prvním setu výborně a já neměl žádné šance. Pak jsem začal více bojovat a urval pro sebe tie-break, což zřejmě rozhodlo," řekl Davyděnko.

V něm se mu bude snažit zabránit Fernando Verdasco, který v Malajsii ještě neztratil ani set. V dnešním souboji s Chilanem Fernandem Gonzalezem odvrátil všechny tři brejkboly a za 91 minut vyhrál 6-4 7-5.

"Byl to tu ode mě zatím můj nejlepší výkon. Dobře jsem podával celý zápas, spokojený jsem i s hrou ze základní čáry," pochvaloval si Verdasco.

Pětadvacetiletý Španěl je letos rovněž potřetí ve finále. V srpnu získal první titul na tvrdém povrchu v New Havenu, následně hrál čtvrtfinále na US Open. Po posledním grandslamu sezony odpočíval, a když měl jít na operaci s nohou, bojuje teď na kurtech o účast na Turnaji mistrů.

Vítěz finálového duelu se v žebříčku ATP dostane na sedmé místo před Tsongu, který neobhájí titul v Bangkoku.

"Chtěl bych ten turnaj vyhrát. Sebevědomí mám dost, ale každý zápas je jiný," zůstává při zemi Davyděnko.

Také španělský tenista si uvědomuje sílu finálového soka. "Zítra budu čelit velmi silnému soupeři. Nikolaj je velmi dobrý tenista, patří několik let mezi hráče top 10. Porazil mě víckrát než já jeho, ale věřím, že můžu předvést svůj nejlepší tenis a získat tu titul."

- ATP 250 KUALA LUMPUR (Malajsie, tv. povrch / hala, 947.750 dolarů) -
sobotní výsledky (03. 10. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Davyděnko (1-Rus.) - Söderling (3-Švéd.) 1-6 7-6(1) 6-2
Verdasco (2-Šp.) - Gonzalez (4-Chile) 6-4 7-5

Čtyřhra - semifinále:
Kunicyn/Levinský (Rus./ČR) - Huss/Lipsky (Rak./USA) 3-6 7-6(5) 10-3
Fyrstenberg/Matkowski (1-Pol.) - Damm/Lindstedt (3-ČR/Švéd.) 6-3 6-7(4) 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
A inak čo si myslíte o našej Ane? Márne čakám na samostatný článok a ono nikde :-( Ja som už popravde aj čakala, že si dá na dlhý čas prestávku... devčica si to musí urovnať v hlavičke.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi neví, co mají psát. Až na ten servis, co se jí přestal dařit, tak co jsem ji viděl, tak taky nevím jestli to není problém jenom v psychice.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Fer!
Reagovat
carolyn
prej vamos :-D na to už se tu dávno nehraje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu. V prvom rade to malo vyjadriť podporu.....
Reagovat
carolyn
né nic, v poho :-) já vím že podporu. Já jen že slovo "vamos" už je dosti ojetý. Ale nic ve zlým :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To súhlasím, ja len, že nič iné povzbudzujúce po španielsky neviem :) Poraď teda niečo iné =)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ti nevím, jestli to bude tak moc hezkej tenis, zrovna ty dva proti sobě...Soderling by byl asi lepší (koukatelnější) proti Verdascovi.

Proč se už nemá říkat, Vamos? Co je na tom ojetýho? TAdy to začíná vypadat, že brzo budeme smět diskutovat pouze s pokyny, o čem ano a o čem ne.
Reagovat
carolyn
olfes: nepřekrucuj, at si každý píše co chce, nicy aspon pochopila že to není myšleno špatně...

nicy: ted třeba používáme "buena suerte" :-))počkej až příjde secaa on ti poví:-D
ale jak říkám at si každý dělá co chce
Reagovat
smazaný uživatel
Oli, môžem ti tak hovoriť? :) Neviem, zrovna mi je jedno či Soderling abo Davydenko, hlavne nech vyhraje Fernando. Vamos sa síce používa dosť často, to je pravda, ale tiež je pravda tvoj názor, ty si môj človek :)) fakt mi to tu niekedy pripadá dosť strojové a až moc subjektívne (asi nemám právo písať toto zrovna ja) ale musím to proste povedať. Napr. mne tu ktosi minule nadával, že sa vyjadrujem len o dvoch či troch ľuďoch ale niekto sa vyjadruje o jednom a inokedy sem ani nepáchne a to už je šecko ok. Asi to už moc rozvádzam :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš mi říkat, jak chceš. Až si začneme připadat nesvobodní, tak si zřídíme vlastní tenisové stránky a vstup bude jenom na pozvání, jo :)?
Reagovat
smazaný uživatel
Neokřikuj, to nebylo myšleno pouze na tebe. Já jsem pochopil, že tu někdo v minulosti pracoval na změně se slovníkem. Nejsem úplně blbej ...;)
Reagovat
carolyn
Neokřikuju, co zas blázníš?
Jj a stále to přetrvává, ale asi bys musel vědět co zatím je :-)) S tím slovníkem :-)) Neber tady všechno tak vážně. Ale to už odbočujem ...

Ale už dost, nemá cenu tady cokoli říkat, nechápu že se kůli tomu tak rozvedla řeč, o nic přece nešlo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:) Tak jo :D
Reagovat
smazaný uživatel
dneska je asi něco na slunci ... jinak debata se rozjede tak, když nějaká carolyn reaguje na příspěvěk pro Nicy ;)...

a aby se nerozjela ještě dál :), tak vynechám komentář na radu - jak mám tady co brát a co ne? Jo? Měj se hezky a vše v dobrém :).
Reagovat
smazaný uživatel
Tyjo někdo ve srandě napíše, že Vamos je už ohraný..ještě tam dá smajla a hned omezuje svobodu :-D a olfessi tys reagoval na Carolyn, aspoň to tak vypadá. Hezký večer.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist