V Melbourne se představí 14 Čechů. Allertová, Hradecká, Voráčová a Hernych se prokousali kvalifikací

17. 1. 2015, 08:36
Aktuality 85
Na letošním Australian Open si ve dvouhrách zahraje nakonec hned 14 českých tenistů. Čtyři z nich se v Melbourne prokousali náročnou tříkolovou kvalifikací: Jan Hernych, Lucie Hradecká, Renata Voráčová a poprvé na grandslamovém turnaji si zahraje Denisa Allertová. Své soupeřky už znají Petra Kvitová a Karolína Plíšková.
Denisa Allertová (© FB Tenis Cibulka)

Tomáš Berdych, Lukáš Rosol, Jiří Veselý a kvalifikant Jan Hernych se na letošním Australian Open představí ve dvouhře mužů. Deset českých tenistek pak zasáhne do soutěže žen: Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Karolína Plíšková, Barbora Záhlavová-Strýcová, Klára Koukalová, Tereza Smitková, Kateřina Siniaková a trio kvalifikantek Denisa Allertová, Lucie Hradecká a Renata Voráčová.

Tříkolová kvalifikace se v Melbourne dohrála dnes. Už pátý rok po sobě se v ní představil Jan Hernych, uspět dokázal ale teprve podruhé. Nyní bude chtít navázat na rok 2011, kdy se po pěti výhrách v řadě dostal až do 3. kola a dosáhl svého nejlepšího grandslamového výsledku.

Pětatřicetiletý Hernych v kvalifikaci porazil postupně Francouze Nicolase Mahuta, včera až po tříhodinové bitvě udolal krajana Adama Pavláska 14-12 ve třetím setu a dnes si navzdory únavě poradil hladce 6-3 6-2 s Američanem Alexem Kuznetsovem.

Svůj celkově šestý start na Australian Open Hernych odstartuje proti třicátému nasazenému Kolumbujci Santiagu Giraldovi, kterého porazil v jediném vzájemném střetnutí před třemi lety na antuce ve švýcarském Gstaadu. Pokud zvítězí i na tvrdém povrchu, zahraje si o vyrovnání svého grandslamového maxima buď s Britem Edmundem, nebo s Američanem Johnsonem. V případném 3. kole by mohl narazit na světovou pětku a finalistu loňského US Open Japonce Keie Nišikoriho.

Poprvé v kariéře se v hlavní soutěži grandslamového turnaje představí Denisa Allertová. Jednadvacetiletá Češka, která v předchozích dvou sezonách laborovala se zraněním ramena, uspěla hned při své první návštěvě Austrálie. V kvalifikaci porazila Belgičanku Bonaventureovou, krajanku Andreu Hlaváčkovou a dnes smetla i Němku Lauru Siegemundovou.

Při debutu na Allertovou nečeká nehratelná soupeřka. Vyzve Švýcarku Rominu Oprandiovou, která je v aktuálním žebříčku dokonce šest příček za českou tenistkou.

Po roce si v hlavní soutěži grandslamového turnaje zahraje Lucie Hradecká. Na Australian Open, kde už tři roky po sobě nechyběla v druhém kole, prošla stejně jako loni kvalifikací. Dnešní rozhodující zápas vyhrála po boji, byť tomu výsledek nenaznačuje, 6-1 6-2 nad Kazaškou Julií Putincevovou.

Pokud ale bude chtít Hradecká v Melbourne alespoň vyrovnat své výsledky z předchozích tří ročníků a zahrát si o premiérové 3. kolo na grandslamu, musí se postarat o překvapení. V úvodním kole totiž vyzve finalistku z roku 2008 a současnou světovou pětku Anu Ivanovičovou ze Srbska.

Poprvé od French Open 2011 si hlavní soutěž grandslamového turnaje ve dvouhře zahraje Renata Voráčová. Jednatřicetiletá Češka, která už v prvním kole musela odvracet mečbol proti Číňance Lin Zhu, dnes v závěrečném utkání kvalifikace zdolala 6-4 7-5 Američanku Alexu Glatchovou.

Voráčová si jedinou výhru na grandslamovém turnaji připsala hned při své grandslamové premiéře už před osmi lety právě na Australian Open. Letos na ni bude moct navázat v souboji se Španělkou Larou
Arruabarenaovou.

Jména své první soupeřky, na kterou čekaly po včerejším losu, se dozvěděly Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Světová čtyřka Kvitová se utká v prvním vzájemném duelu s dvaadvacetiletou Nizozemkou Richel Hogenkampovou, Plíšková se v prvním zápase na grandslamovém turnaji v roli nasazené hráčky střetne s Ruskou Jevgenijí Rodinovou.

Na soupeře z kvalifikace čekali také někteří favorité letošního Australian Open. Světovou jedničku a čtyřnásobného šampiona Novaka Djokoviče vyzve Slovinec Aljaž Bedene, který si před týdnem zahrál finále v Čennaí. Brit Andy Murray bude čelit Yukimu Bhambrímu z Indie. Ruska Maria Šarapovová narazí na Chorvatku Petru Martičovou.

LOS AUSTRALIAN OPEN 2015
doplněno o kvalifikanty (Q)
(čeští tenisté a favorité)
Dvouhra mužů (pdf): Dvouhra žen: (pdf):
Berdych (7-ČR) - Falla (Kol.) Kvitová (4-ČR) - Hogenkampová (Q-Niz.)
Rosol (28-ČR) - De Schepper (Fr.)
Šafářová (16-ČR) - Švedovová (Kaz.)
Veselý (ČR) - Troicki (Srb.)
Kar. Plíšková (22-ČR) - Rodinová (Q-Rus.)
Hernych (Q-ČR) - Giraldo (30-Kol.) Záhlavová-Strýc. (25-ČR) - Babosová (Maď.)
Koukalová (ČR) - Sandersová (Austr.)
Smitková (ČR) - Lučičová (Chorv.)
Siniaková (ČR) - Vesninová (Rus.)
Hradecká (Q-ČR) - Ivanovičová (5-Srb.)
Voráčová (Q-ČR) - Arruabarenaová (Šp.)
Allertová (Q-ČR) - Oprandiová (Švýc.)
Djokovič (1-Srb.) - Bedene (Q-Slovi.)
S.Williamsová (1-USA) - Van Uytvancková (Belg.)
Federer (2-Švýc.) - Lu (Tchaj-wan)
Šarapovová (2-Rus.) - Martičová (Q-Chorv.)
Nadal (3-Šp.) - Južnyj (Rus.)
Halepová (3-Rus.) - Knappová (It.)
Wawrinka (4-Švýc.) - Ilhan (Tur.)
A.Radwaňská (6-Pol.) - Naraová (Jap.)
Nišikori (5-Jap.) - Almagro (Šp.)
Bouchardová (7-Kan.) - Friedsamová (Něm.)
Murray (6-Brit.) - Bhambrí (Q-Ind.)
Wozniacká (8-Dán.) - Townsendová (USA)
Raonic (8-Kan.) - Marčenko (Q-Ukr.)
Azarenková (Běl.) - Stephensová (USA)
Del Potro (Arg.) - Janowicz (Pol.) Zvonarevová (Rus.) - Jabeurová (Q-Tun.)

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

85
Přidat komentář
mahycek
No dobře se bavíte,Tom proti Fallovi to mít vůbec jednoduché nebude.Pamatujete,jak Roger v 1 kole ve Wimbledonu 2010 prohrával právě s Fallou 0-2 na sety a stav ve 3 byl myslim 1-3,nebo 2-4,musel bych se podívat. To jsem utekl od televize, i když také kvůli tomu,že jsem měl domluveného Tomáše Vokouna na podpisovou akci pro děti v hospodě. Tenkrát naši byli první na MS v Německu v hokeji. A po akci jsem se dozvěděl,že Roger to otočil.Takže taková vzpomínka na Fallu. A Rafa,pokud nevypadne s Južným,i když bude to těžké,tak do čtvrtfinále dojde,ale tam se mu už nepodaří přehrát Toma. Teda,pokud tam postoupí Berdych.Tam by měl nastat zlom, v duelech Nadal-Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesúhlasím. Falla môže byť nepríjemný, ale Tomáš to ustojí, stratí max. 1 set. Zaujímavejší by mohol byť duel v treťom kole s Troickým a reálnejšou hrozbou je až Gulbis v osemfinále (ak tam prejde, u neho si nikdy nemôžeš byť istý).

K duelu s Rafom myslím nepríde, som skeptický, ale ak by sa tak predsa len stalo, nepovažoval by som Berdycha za favorita.
Reagovat
misa
je bez kamer, že?
Reagovat
tommr
gigin tu něco psal o tom, že letos by se mělo vysílat ze všech 16 kurtů. Nevím ale co je na tom pravdy ... :)
Reagovat
misa
To by bylo super!
Reagovat
Patri.k
no to by bylo vážně super, každopádně proč ne, v tenise se točí ohromné peníze a přitom je problém umístit pár kamer
Reagovat
gigin
Já to ale nevím.... neumím to přesně přeložit, píšou to tady dole..

http://www.ausopen.com/en_AU/scores/schedule/tv_schedule.html
Reagovat
tommr
je to sice napsaný dost komplikovaně, ale já si myslím, že se tam jasně říká, že streamy budou ze všech zápasů hlavních soutěží ze všech kurtů ( ... and in addition will stream live online and on their apps coverage from all Main Draw matches from all 16 match courts as they are host broadcast by Tennis Australia.) ... :)
Reagovat
Kozoroh
http://www.tennis.com/pro-game/2015/01/full-house/53633/

Dole v diskuzi jsem si všiml odkazu na předpověď Steva Tignora z tennis.com. Zde je předpověd dvouhry mužů:
SF - Nole x Stan, Tom x Fedex; F - Nole x Fedex; W - No1e

Takové vyvrcholení turnaje by se mi zamlouvalo ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych može kľudne zahučať s Fallou..
Reagovat
tommr
no je pravda, že Tomáš už dlouho na GS nevypad v prvním kole a tak by se mu to zase mohlo letos "povést". Na AO se mu to ale nejspíš nestane, protože tady se mu obvykle daří. Jeho konec čekám letos až ve čtvrtfinále s Nadalem ... :)
Reagovat
EllNino
myslím, že Nadal se do čtvrtfinále ani nedostane ...ale totéž si myslím o Tomovi :)
Reagovat
tommr
doufám, že se splní jen ta první část tvý předpovědi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Rafa prejde cez prvé kolo, trúfam si povedať, že ho na ceste do QF proste nemá, kto poraziť..
Reagovat
smazaný uživatel
s tím se dá docela souhlasit, když vidím ten los.
Reagovat
Kozoroh
A co Rosol? :)
Reagovat
mahycek
Myslíš Rosol přes Rafu?? To se ještě letos asi nestane a jestli ano,pošlu ti 1/10 z částky kterou vsadím na Rosola.V tom Wimbledonu,já blbec vsadil jen 100kč na Rosola,protože,jak psali ve sportu,tak mě zaujalo,že se pokusí Rafu vystřílet a to se stalo. Takže pokud dojde na jejich vzájemný zápas a bude šance na zatažení střechy,tak bych na Rosola vsadil.
Reagovat
tommr
10 hráček jsme na AO měli naposledy v památným roce 2011. A letos moh bejt i rekord kdyby se Petra Cetkovská nemusela ze zdravotních důvodů odhlásit. Pro zajímavost uvádím přehled počtu našich hráček na AO v posledních létech:

2015 - 10
2014 - 7
2013 - 7
2012 - 9
2011 - 10
2010 - 8
...

letos navíc našim přál i los a tak má 9 z 10 našich hráček velkou šanci na postup do druhýho kola. Jasná outsiderka je jen Lucka Hradecká proti Ivanovicový ... :)
Reagovat
EllNino
Já se na ten mač s Anou hrozně těším, to uritě vstanu :D
Reagovat
tommr
a není lepší na to rovnou zůstat vzhůru? :)
Reagovat
EllNino
když jdu do školy ? :) ...a vstávám v 5 ? ..ne nejsem terminátor :D
Reagovat
blixa
V tvém věku potřebuješ spát ? Bože ta dnešní mládež ... nic to nevydrží .. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Víš jak je to namáhavý neusnout ve škole a tvářit se, že poslouchám? Já chodím se školy vždycky utahaná... :DD
Reagovat
blixa
Co tam poslat intelektuálního dubléra ? ;-)
Reagovat
EllNino
:D :D ....to nevyjde :D ...ale souhlasím s PetraFans, je těžký předstírat zájem :DD
Reagovat
PetaM
To je snad i po vydatném spánku ...
Reagovat
lars
Lucka Saf. ma blby los dal :(
Reagovat
tommr
první tři kola má Lucka poměrně dobrej los. Průšvih je až to čtvrtý kolo se Sharapkou ... :)
Reagovat
lars
Tak Marfusa je asi lepsi nez Peta ?
Reagovat
tommr
no je sice dobře, že Petra a Lucka jsou každá v jiný polovině, ale místo Sharapky mohla Lucka dostat třeba Agu Radwanskou, Bouchardovou, Ivanovicovou nebo Wozniackou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No Masha je pro mě favoritkou AO - byl bych strašně rád kdyby vypadla již v prvmním kole ..... ted jsem si asi u vás zavařil :D
Reagovat
pepin
Proč? Já bych byl také rád kdyby vylítla co nejdříve.
Reagovat
blixa
Proč zavařil ? Štěpná myšlenka ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoduchý , zdá se mi , že tu Masha má asi nejvíc fandů.
Tak jsem si myslel , že jsem jediný kdo ji nemusí .
Čekal jsem reakce jako , že ji zavídím atd..
Mile mě to překvapilo ..
Reagovat
blixa
Marfuška ? To si nemyslím, že by tu měla zase tak moc fandů, spíš tu má i dosti antifandů ;-)
Reagovat
Cico93
ale má!!!a pozor sme silná skupinka
Reagovat
blixa
Spíš jen hodně hlasitá hrstka .. :D
Reagovat
blixa
Takový početný orchestr. Čičo je harmonikář a Monty dirigent :D
Reagovat
Cico93
haitik spevák :)
Reagovat
VlS
no ve mě teda Marie fandu nemá
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to možný jako psal blixa :) Že ta hrstka je dost hlasita :D
Reagovat
EllNino
Lucka si zahraje v Rod Laver areně, no kdo to má :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Allertová má velkou šanci postoupit do 2. kola. To mě velmi těší, neboť by t byl neuvěřitelný úspěch. Voráčová má také velmi reálnou šanci a Lucka H. téměř nulovou
Reagovat
Fredy
Celkově los vyšel výborně!!! :))) Z kvaldy je na tom špatně jen Lucie H. :(
Reagovat
tommr
i celkově je na tom špatně jen Lucka Hradecká. Všech 9 zbývajících našich má v prvním kole poměrně slušnej los a solidní šanci na postup do druhýho kola ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
u Kláry ale ovšem nikdo neví
Reagovat
tommr
zase má ale úplně nejlehčí soupeřku ze všech našich hráček ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Nicole proč nehrála kvaldu?
Reagovat
lars
Ale je domaci hracka
Reagovat
tommr
což může být někdy značná nevýhoda - viz třeba tristní výsledky Stosurový na domácích turnajích ... :)
Reagovat
lars
musis uvazovat domaci NEfavoritky zapasu :)
Reagovat
dadaft
gratulace kvalifikantům, nikdy to není jednoduché.
Reagovat
Nancy_z
Semifinále: Kvitová x Wozniacki Sharapova x Halep
A finále Kvitová x Sharapova
Kdyby to dopadlo takhle, vůbec bych se nezlobila :-D

http://www.tennis.com/pro-game/2015/01/full-flux/53637/#.VLo5OIGPWrU
Reagovat
dadaft
jenom aby v tom prvním semi nebyly klasicky setry Williamsky jako za starých časů. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Loni na Wimbledon byla od Steva Tignora předpověď, že Petra prohraje ve finále. Tak třeba to letos zase vyjde, když má předpovězenou prohru s Mášenou ve finále. Kéž by... :) Hlavně neprohrát v prvním kole, to by byla asi větší "ostuda" než loni.
Reagovat
lars
A jakou mel Tignor predpoved na USO ?
Reagovat
smazaný uživatel
taky hajpoval Petru. Myslím, že ji tipoval do semifinále.
Reagovat
dadaft
tak jsem se přidal do fantasy ligy --- vyhnul jsem se "zakázaným hráčům", ale mám tam třeba Agu nebo Caroline.
je to OK?
Reagovat
smazaný uživatel
Já jich tam mám, doufám že je to taky ok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ana, Vika a Genie - moc to všem sluší. :)
https://twitter.com/vika7/status/556277885192130560

Ana a Vika - Anička je v tom outfitu hodně sexy! :)
https://twitter.com/vika7/status/556282973600096257
Reagovat
smazaný uživatel
mně se outfit Any vůbec nelíbí... možná tak střihově, ale barva je taková nijaká..
Reagovat
dadaft
ona Anička je sexy v podstatě v čemkoliv a kdykoliv. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jóóó! :)
Reagovat
Jan
Ana je sexy bez ohledu na outfit. Ten tam nehraje roli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, bez ohledu na outfit. Třeba ani žádný mít nemusí... :D
Reagovat
Jan
Mně se líbí nejvíc ze všech tenistek. Asi ti lezu do zelí :))
Reagovat
smazaný uživatel
Mně ne, ale Bastianovi jo. :D
Reagovat
Jan
Ten nick neznám :)))
Reagovat
Cico93
ooo a mňa najviac bere Victoria. ;-:)
Reagovat
slacker
Tahle http://www.topvip.cz/wp-content/uploads/2011/08/geprtova2-550x412.jpg?
Reagovat
VlS
Třeba si nic lepšího nezasloužíš :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Masha s Petrou Martic nebude mít problém. Petra měla slušný potenciál, ale taky velkou smůlu na zranění, která ji zabrzdila... Ana proti Lucce Hradecké to asi bude mít těžší. Lucka sice dlouhodobě nemá moc dobré výsledky, ale v Austrálii se jí celkem daří a začátek letošní sezony nemá špatný. Navíc loni v 1. kole AO vyřadila Donnu, takže pozor na to. Přesto je Ana jasnou favoritkou a věřím, že svou úlohu zvládne. Snad to bude jednodušší zápas než ten zatím jediný vzájemný v 1. kole Wimbledonu 2009 (Ana vyhrála 8:6 ve třetím). Dobře si na to pamatuju a tehdy mi bylo Lucky docela líto, protože opravdovým fanouškem Any jsem se stal až za pár měsíců po US Open. :)

Co se týče soupeřky pro Petru Kvitovou, tak Richel Hogenkamp jsem viděl hrát naživo loni v Plzni. Je to celkem šikovná hráčka, ale nedokážu si představit, že by Petru mohla porazit nebo nějak výrazněji potrápit. Už v kvalifikaci měla co dělat... Tady jsem našel můj report ze zápasu Hogenkamp - Juríková, který jsem viděl v Plzni. :)
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=15142148604613
Reagovat
tommr
no podle toho tvýho reportu se naopak zdá, že Hogenkamp je docela šikovná a mohla by Petru dost potrápit. Její výhra nad Katkou Siniakovou je pro Petru taky varováním i když Katka nebyla loni zrovna v nejlepší formě. Každopádně Petra nesmí soupeřku ani v nejmenším podcenit, aby se neopakovala lonská blamáž ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
však na youtube se na ni člověk může podívat. Je tam dokonce celý zápas s ní a Danielou Hantuchovou z letošního Hobartu.
Reagovat
blixa
Bože , jako by to na Hogenkamp nějak záleželo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Šikovná je, ale Petra Kvitová je přece jenom jiná soupeřka než Lenka Juríková. :) Hogenkamp už měla velké problémy v kvalifikaci, když všechny zápasy vyhrála až ve třech setech (ve 2. kole proti Chirico dokonce 8:6).
Reagovat
EllNino
:D je to ale celkem hezká holka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli myslíš Lenku, tak souhlasím. :)
Reagovat
Frick
No jo, Slovenka.
Reagovat
EllNino
přesně tak :) Lenka je krásná :)
Reagovat
Patri.k
To je nadhera, naviic na kvalifikantky cekaly nase holky nebo jine hvezdy, nakonec to schytala jen Hradecka, ostatni holky dostaly super souperky...
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec bych se nezlobil, kdyby si zopakovala na AO loňský výsledek:-)
Reagovat
Fandina
A kdyby nebyla nemocná Cetka a Ráda, tak jich mohlo být ještě víc.

Hodně štěstí všem. Ať to lítá!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo je Ráda?
Reagovat
Fandina
Mělo tam být Ráďa a je to Štěpec, Štěpula nebo Radek. Prostě Štěpánek ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist